asteris_ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Έχω που λέτε μια AMD 7850 εδώ και δύο χρόνια η οποία γενικώς έτρεχε καλά αλλά πλέον αντιμετωπίζω σοβαρό θέμα. Εδώ και ένα χρόνο, περίπου, δεν έτρεχε καθόλου ο ανεμιστήρας, με τίποτα όμως, παρά μόνο σε κάποια παιχνίδια για ελάχιστα δευτερόλεπτα, παρ' ολ' αυτά χωρίς προβλήματα για το PC ή τη κάρτα. Έχει όμως λίγες μέρες που δε γυρνάει απολύτως καθόλου και μάλιστα κάτι τέτοιο είναι αδύνατον γιατί κάνει επαφή με το σίδερο... μαύρα χάλια δηλαδή, και παρά τη προσπάθειά μου να τον τρέξω "με το ζόρι" από κάποιο πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται. Ρωτώ λοιπόν, επειδή κρίμα είναι, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του συστήματος ψύξης στη παρούσα κάρτα ή πάει δυστυχώς για πέταμα (νομίζω δε καλύπτομαι πλέον απο εγγύηση). Σημειώνω επίσης οτι οι idle θερμοκρασίες είναι 40-50 βαθμοί και οτι παίζοντας παιχνίδια (και τα απλότερα) ξεφεύγει σε φοβερά σημεια με αποτέλεσμα να κλείνει το PC μόνο του χωρίς προειδοποίηση. Το αναμενόμενο δηλαδή.
SPANK Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Φυσικά και μπορείς να αλλάξεις σύστημα ψύξης , πολύ καλές αλλα λίγο ακριβές ψύκτρες ειναι οι arctic cooling http://www.arctic.ac/eu_en/products/cooling/vga.html?dir=asc&gpu_cooler_type=119&order=position 1
Apoll Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Έχω που λέτε μια AMD 7850 εδώ και δύο χρόνια η οποία γενικώς έτρεχε καλά αλλά πλέον αντιμετωπίζω σοβαρό θέμα. Εδώ και ένα χρόνο, περίπου, δεν έτρεχε καθόλου ο ανεμιστήρας, με τίποτα όμως, παρά μόνο σε κάποια παιχνίδια για ελάχιστα δευτερόλεπτα, παρ' ολ' αυτά χωρίς προβλήματα για το PC ή τη κάρτα. Έχει όμως λίγες μέρες που δε γυρνάει απολύτως καθόλου και μάλιστα κάτι τέτοιο είναι αδύνατον γιατί κάνει επαφή με το σίδερο... μαύρα χάλια δηλαδή, και παρά τη προσπάθειά μου να τον τρέξω "με το ζόρι" από κάποιο πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται. Ρωτώ λοιπόν, επειδή κρίμα είναι, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του συστήματος ψύξης στη παρούσα κάρτα ή πάει δυστυχώς για πέταμα (νομίζω δε καλύπτομαι πλέον απο εγγύηση). Σημειώνω επίσης οτι οι idle θερμοκρασίες είναι 40-50 βαθμοί και οτι παίζοντας παιχνίδια (και τα απλότερα) ξεφεύγει σε φοβερά σημεια με αποτέλεσμα να κλείνει το PC μόνο του χωρίς προειδοποίηση. Το αναμενόμενο δηλαδή. Πάρε το Gelid Icy Vision Rev 2, κοστίζει μόνο 30 ευρώ. Αργότερα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με μία 290Χ reference αν τη βρεις φτηνά. Αλλιώς πάρε μία χαλασμένη 7850/7870 από ebay και κάνε τράμπα την ψύκτρα. 1
asteris_ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ παιδιά, το έψαξα όντως και τελικά είναι απλό. Πιστεύετε αυτή χωρίς ανεμιστηράκι μπορεί να κάνει τη δουλειά; http://www.arctic.ac/eu_en/accelero-s1-plus.html
SPANK Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Μπορεί να κανει δουλειά αλλα δεν ειναι να παίζεις παιχνίδια εκεί θα ανεβαίνουν κατακόρυφα οι θερμοκρασίες καλύτερα να πάρεις με ανεμιστήρα
asteris_ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα και πάλι. Αποφάσισα να το λύσω τώρα το θέμα μιας και τόσο καιρό δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με το ζήτημα. Αγόρασα μια Accelero L2 PLUS, τίποτα ιδαίτερο απλά να γίνει η δουλειά. Το θέμα είναι ωστόσο πως παρά τις θερμοκρασίες που είναι σε καλά επίπεδα τα frames πέφτουν κατακόρυφα μετά από 10-20 δευτερόλεπτα. Το σύστημα ψύξης φαίνεται να δουλεύει κανονικά βέβαια. Τι μπορεί να φταίει. Έχω 450 watt τροφοδοτικό, είναι πιθανό απλά να μη το σηκώνει το σύστημα και τσάμπα το παίδεμα; Δώστε μια βοήθεια γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά.
asteris_ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Συγγνώμη για το διπλό post αλλά φαίνεται οτι υπάρχει μια πρόοδος. Εγκατέστησα όπως σας είπα αυτή τη ψύχτρα και φαίνεται το θέμα να είναι η θερμοκρασία. Ανεβαίνει μέσα σε ελάχιστον χρονικό διάστημα στους 100 βαθμούς απότομα, με αποτέλεσμα να πέφτουν τα FPS και η τελευταία να σταθεροποιείται. Τώρα το θέμα είναι αν το σύστημα δεν επαρκεί για ψύξη (θυμίζει σε μέγεθος ψύχτρα επεξεργαστή), κάτι δύσκολο γιατί δε θα τη πουλούσαν καν αλλιώς ή αν οτι έβαλα "thermal adhesive glue" (κόλλα δηλαδή) αντί για κλασικό gel κάνει τη ζημιά. Ευχαριστώ για για την όποια βοήθεια
Sheogorath Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δεν νομίζω να καλύπτει τα tdp του πυρήνα της κάρτα σου! Σε μια αναζήτηση το είδα μέχρι και σε 5770, όχι σε κάτι μεγαλύτερο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα