Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...

Έπεσε στα χέρια μου μια IP camera ενός φίλου, είναι αυτή:
http://www.ebw.gr/en/product/47734/StarTech-IP-330-Black-Asyrmati-Ensyrmati-Kamera-diktyoy
, ο φίλος μου ζήτησε την βοήθεια μου να την σετάρουμε για να μπορεί να παρακολουθεί μέσω απόστασης έναν χώρο. Μάλιστα την είδα δοκιμάσει πριν κάποιους μήνες και τα είχα καταφέρει, τώρα για κάποιο λόγο δεν μπορώ να βγάλω άκρη, κάποιος πιο έμπειρος ίσως μπορεί να διαγνώσει τι ακριβώς δεν κάνω καλά..

Καταρχάς να πω, ότι έχοντας συνδέσει την κάμερα απευθείας στο router μέσω ethernet στο lan, μπορώ να δω το feed από άλλο PC που είναι συνδεδεμένο στο τοπικό δίκτυο, απλά βάζοντας σε κάποιον browser την εσωτερική IP, που είναι της μορφής 192.169.1.xx

Μέσα από τις ρυθμίσεις, επέλεξα το wi-fi του σπιτιού μου, έβαλα και τους κωδικούς, οπότε τώρα μπορώ να κάνω το ίδιο έχοντας αποσυνδέσει και το ethernet, άρα συμπεραίνω πως συνδέεται ασύρματα στο router. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Και πάω τώρα στο ζουμί, να κάνω την κάμερα προσβάσιμη μέσω του ίντερνετ, δηλαδή από υπολογιστή που είναι συνδεδεμένο σε διαφορετικό δίκτυο. Διαβάζω λίγο τις οδηγίες, ανοίγω το port 80 από το router μου (το οποίο έχω τσεκάρει μέσω software ότι είναι όντως ανοιχτό), κι εκεί που βλέπω το κομμάτι με το DDNS (που από ό,τι έχω καταλάβει είναι το σημείο κλειδί), πατάω το url του manufacturer DDNS από το κινητό μου (έχοντας συνδεθεί με mobile internet για να μην είμαι στο ίδιο lan)
BX86Cpg.jpg
και δεν ανοίγει τίποτα. Λάθος στην σελίδα..

Το θέμα είναι ότι σκέφτηκα να δοκιμάσω με κάποιον 3rd party DDNS, ο dyndns έκοψε το τσαμπέ, και τους άλλους που δοκιμάζω, η σελίδα βγάζει κάτι κινέζικα (κυριολεκτικά). :hmm:

Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο; Να μην κάνω κάτι άλλο σωστά;

Δημοσ.

εαν την βλέπεις απο το τοπικό δίκτυο όπω λές είναι καλό σημείο.

Δες στις ρυθμίσεις τις μήπως θέλει κάποια άλλη πόρτα επιπλέον.

Για dyndns δες dynu.com

Είναι free - στήνεις τον client κάπου σε εναν υπολογιστή του εσωτερικού δικτύου και παίζεις.

Πέραν τούτου γιατί να παίξεις με την 80?

Κανε NAT/PAT την πχ. 50180 ---> 80

Δηλαδή απο έξω θα χτυπάς http://δυναμική_ip ή το ονομα που εχεις δωσει στον host στο dynu:50180 και ο router θα σε στέλνει στην 80 στην εσωτερική Ip της κάμερας.Αυτό σαν μικρή προτροπή για ασφάλεια.Βέβαια εαν η κάμερα κάνει unauthenticated stream είναι λίγο κακό μιας και όποιος "πέσει" πάνω της βλέπει ......

Δημοσ.

Χμμμ.. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να περιοριστώ στις επιλογές που δίνει από το setup της κάμερας (DynDns.org, Oray.net και 3322.org); Γιατί εγώ είχα καταλάβει πως μόνο αυτούς θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Διαφορετικά, έχω κάνει κι έναν λογαριασμό στο noip.com

Για πόρτες δεν βλέπω να χρειάζεται και δεύτερο port

8tPpNwA.jpg

Εκτός αν εννοείς ΑΝΤΙ του 80 να δοκιμάσω κάποιο άλλο...

Δημοσ.

καπως ετσι.

Οι παροχοι dyndns που εχει η καμερα σιγουρα σε καποιο σημειο θελουν και παραμετροποιηση username/password/domain name κτλ.

Εαν με τις ρυθμισεις του noip που εχεις την βλεπεις με portforwarding της 80 - απο το internet- so be it.

η προταση για αλλη πορτα που ακουει στο internet και για την default 80 μεσα ειναι για ασφαλεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...