TheELF Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 αλλα αν θα παω για αναβαθμιση σκεφτομαι για κατι πιό δυνατό μιας και επεξεργάζομαι φωτος και στο φώτοσοπ... γιαυτό και σκέφτομαι τον Α8. φαινεται ουσιαστική allaround αναβάθμιση με σχετικά μικρό κοστος. Στα τόσα παραπάνω λεφτά δεν είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακός μόνο σε κάποια φίλτρα που δουλεύουν όλους τους πυρήνες θα έχεις καλύτερες ταχύτητες.... μόνο αν τον θες για τα γραφικά στα παιχνίδια,τότε ναι λέει,αν και φτηνή vga βάζεις όπου θες... Με λιγότερα λεφτά από τον α8 πας και στον anniversary που είναι ξεκλείδωτος pentium. βεβαια εδώ τα αποτελέσματα ειναι απογοητευτικά αλλα φυσικά μιλάει για 4κ και ο i3 ξεκινάει απο 130+ (οσο περναει η ωρα τοσο περισσότερες καρτελες για διαβασμα ανοιγω... κακό αυτο!) Λέει απλά πόσο δουλεύει η cpu,και στον celleron βαράει 80% γιατί είναι αδύναμος αλλά τα παίζει ομαλά,στα 24fps τουλάχιστον τα 4κ.
Thankat Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 πολύ καλή λύση για home theater pc ο μικρός της Ιντελ που αναφέρεις και πραγματικά ειναι εντυπωσιακό ποσο καλά δουλευει! ωστόσο το πισι μου δεν ειναι απκλειστικά HTPC αλλα δουλευει σαν κεντρικό πισι στο οποιο συνδεονται ολα τα πισι του σπιτιου ενω αυτό μπορεί παραλληλα και παίζει τηλεοραση/ταινιες... (χωρια το Photoshop). Γιαυτο και ειχα παει σε τετραπύρηνο τοτε. οχι γιατί τοτε ήταν η πιο γρήγορη επιλογή αλλα γιατί ολα οδηγουσαν στους πολλους πυρήνες (μερικα χρονια μετα δικαιώθηκα οπως φαινεται). πιστευεις οτι ο ιντελ θα αποδοσει στα παραπάνω αποδοτικά? η διαφορά τιμής ειανι κοντα στα 50ε! (δεν ειναι μικρή!) το οβερκλοκινγκ δεν με ενδιαφέρει οποτε δεν με νοιαζει αν ειανι ξεκλείδωτο. Το κουτι του HTPC ειναι περιβαλλον που δεν επιτρεπει οβερκλοκινγκ λογω των περιορισμών εξαερισμου... εξαιρετική η κατανάλωση του ιντελ!!!! --------UPDATE νομίζω απο αποψη επεξεργαστή κατεληξα στον Ι3 4150 στα 105 ευρω... 20ε ακριβότερος απο τον AMD χαμηλή κατανάλωση πολύ καλές επιδόσεις.... πρόταση για MB εχουμε?
EddieObscurant Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Αντι να παρεις καινουριο pc, βαλε μια αγγελια εδω στο insomnia. Με 20 ευρω χαλαρα θα βρεις μητρικη<br><br> Αποστολή από το ST18i με τη χρήση Insomnia App
Thankat Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 να ρωτήσω κατι ομως. η αποδοση σε 3D αφορά μονο στα παιχνίδια σωστα? Η εχει σχεση και με την χρηση shaders (οπως το ffdshow) στην αναπαραγωγή βιντεο?
TheELF Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Εξαρτάτε από την μέτρηση που γίνεται... Αν λες για της μετρήσεις του xbit τα πρώτα είναι για directx δηλαδή και για το dxva που υποστηρίζεται από τους intel για την αναπαραγωγή βίντεο. Το να παίξεις με shaders σε Intel δεν λέει αφού έχει μικρή δύναμη εκεί,βάζεις το lav στο ffdshow που παίζει με quicksync.
Thankat Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 τι ωραια που εχουν εξελιχθεί ολα και εγω εχω μεινει ακομα με το παλιό σεταπ και την λογική "if it works don't f@@k with it" για γίνε λίγο πιό αναλυτικός ως προς lav και quicksync που λες... τι ειναι αυτα? (μπορείς να μου στειλεις κανενα οδηγό ρυθμίσεων στο inbox?)Για να στο κανω πιό λιανά, εγώ μεχρι στιγμής επαιζα με media player-Home cinema και φορτωνα και το FFDshow με μερικά προκαθορισμένα σεταπ (sharpening, saturation κλπ) που ειχα κανει αναλόγως περιεχομένου media. Μεχρι στιγμής ολα δουλευαν ρολοϊ! Φανταζομαι παω σε πιό δυνατό σεταπ αρα δεν θα εχω πρόβλημα αλλα μήν κανω καμία βιαστική κίνηση και το μετανιώσω!με σειρα προτίμησης θα ήθελα να παίζει 1080 ακόμα και αν του εχω φορτώσει ffdshow και μετα να ειναι σβέλτο στο photoshop update---- μαλλον καταλαβα τι εννοείς. να αναλαβει ολη την επεξεργασία το τσιπ γραφικών και οχι ο επεξεργαστής σωστα? σαν το DXVA?
TheELF Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 μαλλον καταλαβα τι εννοείς. να αναλαβει ολη την επεξεργασία το τσιπ γραφικών και οχι ο επεξεργαστής σωστα? σαν το DXVA? Δεν αναλαμβάνει όλο το φόρτο μεν,αλλά ναι, αναλαμβάνει μεγάλο μέρος το chip.
Thankat Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 με μία γρήγορη ματιά "The Intel QuickSync decoder is now used within FFDShow" οκ ας το σταματήσω το thread να μήν κουραζω και τους υπολοιπους....
Thankat Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Q8200 δεν παιρνει αυτη η μητρικη. οποτε εχεις αλλο επεξεργαστη. Μηπως εχεις D820? φιλε μου δικιο ειχες ειχα κανει λαθος την μητρικη. ειναι η P5q-PRO 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα