Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ειχα (μεχρι πριν 2 ώρες) ενα home theater pc με το εξής σεταπ

MB asus P5gd1

intel q8200

2MB μνήμη

τροφοδοτικό 850W corsair

το pc δουλευε τελεια χωρίς θερμοκρασίες και προβλήματα με windows 7, μεχρι πριν απο κανα 2ωρο οποτε και το εβαλα σε hibernation απο το οποιο δεν ξύπνησε ποτε. Για την ακρίβεια δεν φορτώνει καν το bios, δηλαδή δεν εμφανίζεται ουτε η πρώτη διαγνωστική εικονα που εμφανίζουν τα pc κατα την αυτοδιάγνωση του MB.  Το μονο που εκανα διαφορετικό απο αλλες φορες ήταν να αλλάξω στα windows την τοποθεσία που αποθηκευεται η εικονική μνήμη αλλα αυτό δεν νομίζω οτι μπορεί να προκαλεσει τετοιο προβλημα που να μήν μπορεί να φορτώσει καν το bios...Παρολαυτα τα λαμπακια, ο ανεμιστήρας και οι δισκοι ακουγονται να δουλευουν. Δοκίμασα να αφαιρέσω μερικους δισκους μήπως και ειανι τροφοδοτικό αλλα ματαια.

επειδή λοιπον απεχω χρόνια απο το άθλημα και δεν ξερω πια τι παίζει με τα socket και τους κωδικους των επεξεργαστών μήπως μπορεί καποιος να με βοηθήσει αν υπαρχει καποια μητρική που να δεχεται τον q8200?

αν οχι αξίζει να δοκιμάσω για μεταχειρισμένη ή οχι?

καθε πρόταση ευπρόσδεκτη!

Δημοσ.

Βρες κάποιον να σου το λύσει και να το ξανά στήσει μπορεί να είναι κάτι απλό να έφυγε κάποιο βύσμα π.χ. 

Νέα μητρική με τίποτα αν βρεις θα έχει σχεδόν όσο ένα καινούργιο πακέτο cpu/mobo/ram

Μεταχειρισμένη μόνο αν είναι πολύ φτηνή αφού θα είναι του 2009-2010 δηλαδή θα τα έχουν τα χρονάκια τους.  

Δημοσ.

Δες και πάνω στην μητρική για φουσκωμένους / σκασμέ νους πυκνωτές και κάνε και μια αλλαγή την μπαταρία της.

Δημοσ.

οχι ουτε beep ούτε τίποτα. Ανοιγω το case και το λαμπακι που εχει μεσα η μητρική ειναι αναμένο (δηλαδή παιρνει ρευμα κανονικά). Απλά παταω το power on και παροτι ολα α μηχανικά κομμάτια παίρνουν μπρος δεν γινεται τίποτα.

κοιταξα για πυκνωτακια κλπ αλλα τίποτα...

Το ελυσα και το ξαναέδεσα αλλα παλι τίποτα.

θα δοκιμάσω και την μπαταρία αλλα οσες φορες με εχει αφήσει Μ/Β απο μπαταρία απλά δεν κραταει τις ρυθμίσεις του BIOS...

αυτοι οι νεοι AMD επεξεργαστές τι λενε? ειναι καλοι? καποτε (μαλλον πρό χριστου)  ειχα ακουσει οτι η ΑΜD θα σταματαγε την παραγωγή επεξεργαστών για pc αλλα την βλέπω ακόμα εδω... 

Συγγνώμη αν κανω "αφελεις" ερωτήσεις αλλα ο χρονος μου για ψαξιμο ειναι περιορισμένος μιας και οπως σας ειπα το συστημα λειτουργουσε ως HTPC και τωρα ειναι ολα νεκρα. Ουτε Dora η μικρή, ουτε σιριαλ η μαμα, ουτε μουσική ο μπαμπας...

Δημοσ.

η μητρικη που εγραψες ειναι παλια και δεν παιρνει τον Q8200. Οποτε μαλλον εχεις κανει καποιο λαθος. 

Πρεπει να δοκιμασεις αλλο τροφοδοτικο για να αποκλεισεις αυτο το ενδεχομενο.

Μητρικες που παιρνουν τον επεξεργαστη σου υπαρχουν καινουριες και μαλλον δεν θα χρειαστει να κανεις ουτε φορματ και δεν ειναι σε επιπεδα τιμων όσο ένα καινούργιο πακέτο cpu/mobo/ram

https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?from=catspan&keyphrase=775

επισης καλο θα ηταν αφου κανεις clear cmos να δοκιμασεις με μια μνημη μονο τη φορα - μπορει να φταει αυτο

• Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι σε επιπεδα τιμων όσο ένα καινούργιο πακέτο cpu/mobo/ram

Την ποιο φτηνή τον 60€ να πάρει θα έχει πάρει απλά μια μητρική και θα είναι με αρχαίο σύστημα ,με άλλα 60€ φτιάχνει κάτι σύγχρονο.

Δημοσ.

Την ποιο φτηνή τον 60€ να πάρει θα έχει πάρει απλά μια μητρική και θα είναι με αρχαίο σύστημα ,με άλλα 60€ φτιάχνει κάτι σύγχρονο.

νομιζω για τις αναγκες ενος htpc που εχει ο φιλος και δεδομενου οτι το πιο ευεαισθητο ειναι η μητρικη κι οχι ο επεξεργστης ή οι μνημες νομιζω με αυτο το ποσο θα καλυψει τις αναγκες του. Βεβαια ο καθενας γνωριζει καλυτερα τις αναγκες του και τα οικονομικα του!

Δημοσ.

η μητρικη που εγραψες ειναι παλια και δεν παιρνει τον Q8200. Οποτε μαλλον εχεις κανει καποιο λαθος. 

Πρεπει να δοκιμασεις αλλο τροφοδοτικο για να αποκλεισεις αυτο το ενδεχομενο.

Μητρικες που παιρνουν τον επεξεργαστη σου υπαρχουν καινουριες και μαλλον δεν θα χρειαστει να κανεις ουτε φορματ και δεν ειναι σε επιπεδα τιμων όσο ένα καινούργιο πακέτο cpu/mobo/ram

https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?from=catspan&keyphrase=775

επισης καλο θα ηταν αφου κανεις clear cmos να δοκιμασεις με μια μνημη μονο τη φορα - μπορει να φταει αυτο

p5gd1 pro socket 775. αφου τον φοραει εδώ και 7 χρόνια βρε! :Ρ

το σκρουτζ δεν το ειχα σκεφτεί! να σαι καλα! αν βρω ΜΒ με spdif κοντά στα 60 μαλλον αυτή την λύση θα ακολουθήσω αλλιώς πρεπει να αγορασω και καρτα ήχου που δεν με συμφέρει...

η αλήθεια ειναι οτι αυτή την στιγμή κοιτάω απο επεξεργαστές 

AMD a8 6600K

ή 

ΑMD ΦΧ-4300

οι οποιοι βγαινουν κοντα στα 80ε... οποτε δεν εχει και αδικο ο ελφ... 

μαλλον δεν το γλυτώνω το ψαξιμο... με βλεπω καμία εβδομάδα χωρίς dora :P

το ερώτημά μου ειναι οτι εγω εχω DDR 1 μνήμες αυτή τη στιγμή. πρεπει να βρω ΜΒ με DDR1 σωστα? αλλιώς παω για νεες μνήμες ή το ddr2 socket υποστηρίζει τις ddr1?

Δημοσ.

p5gd1 pro socket 775. αφου τον φοραει εδώ και 7 χρόνια βρε! :Ρ

το σκρουτζ δεν το ειχα σκεφτεί! να σαι καλα! αν βρω ΜΒ με spdif κοντά στα 60 μαλλον αυτή την λύση θα ακολουθήσω αλλιώς πρεπει να αγορασω και καρτα ήχου που δεν με συμφέρει...

η αλήθεια ειναι οτι αυτή την στιγμή κοιτάω απο επεξεργαστές 

AMD a8 6600K

ή 

ΑMD ΦΧ-4300

οι οποιοι βγαινουν κοντα στα 80ε... οποτε δεν εχει και αδικο ο ελφ... 

μαλλον δεν το γλυτώνω το ψαξιμο... με βλεπω καμία εβδομάδα χωρίς dora :P

το ερώτημά μου ειναι οτι εγω εχω DDR 1 μνήμες αυτή τη στιγμή. πρεπει να βρω ΜΒ με DDR1 σωστα? αλλιώς παω για νεες μνήμες ή το ddr2 socket υποστηρίζει τις ddr1?

Q8200 δεν παιρνει αυτη η μητρικη. οποτε εχεις αλλο επεξεργαστη. Μηπως εχεις D820?

Δημοσ.

Όχι,αν έχεις ddr1 πρέπει να βρεις και τέτοια μητρική.

Αν είναι να πας σε νέα σκέψου Intel αφού τα ενσωματωμένα τους γραφικά είναι φτιαγμένα για να παίζουν 1080p άνετα στα 60fps και ακόμα και 4k με 24fps..

Δημοσ.

ελφ μήν εισαι φειδωλός δωσε προτασεις. ο a8 6600 παντως εχει παρομια καρτα ενσωματωμένη με αυτή που ειχα (4650) απο την οποια ήμουν ικανοποιημένος.

η κυρια χρήση του πισι ειναι HTPC και επεξεργασία φωτογραφίας με photoshop

Δημοσ.

Πραγματικά εντυπωσιακός ο "μικρος"!!!!!! αλλα αν θα παω για αναβαθμιση σκεφτομαι για κατι πιό δυνατό μιας και επεξεργάζομαι φωτος και στο φώτοσοπ... γιαυτό και σκέφτομαι τον Α8. φαινεται ουσιαστική allaround αναβάθμιση με σχετικά μικρό κοστος.

παντως μολις ανακαλυψα οτι το spdif μπορώ να το εχω και με μια xonar των 25 ευρω... 

δηλαδή ενα νεο συστηματάκι νεο θα μου παει χοντρα χοντρα στα 200, ενω αν κανω τραμπα την mb+xonar θα μου βγει μισή τιμή. φυσικά θα ειναι η μερα με την νυχτα σαν αποδοση ...

βεβαια εδώ τα αποτελέσματα ειναι απογοητευτικά αλλα φυσικά μιλάει για 4κ και ο i3 ξεκινάει απο 130+ (οσο περναει η ωρα τοσο περισσότερες καρτελες για διαβασμα ανοιγω... κακό αυτο!)

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-richland-intel-haswell-gpu_7.html

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...