geioannou Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Εδω και καιρο περιμενα να βρω χρονο για να αντικαταστησω τα utp cat 5ε με cat 6 μιας και στο δίκτυο μου. η τοπολογια που ενδιαφερει να γνωριζεται ειναι οτι υπαρχει ενας router------->Patch Panel------->switch 1000αρι -------->και απο εκει και περα PC και διαφορα αλλα μηχανηματα. Το προβλημα ειναι το εξης οπως το εχω παρατηρήσει απο το πρωι που παιδεύομαι. οταν απο το Patch Panel ενώσω με εργοστασιακο utp cat 5e λειτουργουν ολα κανονικα. οπως ηταν δηλαδη εδω και τοσο καιρο. οταν το ενωσω με cat 6 καλωδιο το οποιο το εχω φτιαξει εγω τοτε το PC ψαχνει να βρει IP, κανει περιορισμενη συνδεση και στο τελος βεβαια δεν συνδέεται. Τα λαμπακια στο switch αναβουν κανονικα χωρις κανενα προβλημα. και βεβαια ΟΛΑ τα καλωδια που εχω φτιαξει ειναι τεσταρισμενα με τεστερ. επισης η τσεκαρισμενες με τεστερ ολες οι παρακατω διαδρομεςrouter----->Patch Panel Patch Panel------>switch switch------>PC και βεβαια η μεγαλητερη και πιο σημαντική router------>PC. και εαν δεν ζαλιστικατε με ολα τα παραπανω εχω και αλλο ενα στοιχείο που με κανει να σηκωνω τα χερια ψιλα. Οταν ειμαι στο σημειο που το pc δεν βρίσκει IP κλπ, βγαλω την μερια απο το cat6 (που εχω φτιαξει εγω) απο το switch και την βαλω απ' ευθειας σε laptop, τοτε σε 0ms το laptop εχει παρει IP και ολα τα σχετικα και εγω βεβαια κοιταω απορημένος !!!!! τα φωτα σας οι πιο έμπειροι μιας και κατι τετοιο δεν εχω ξανασυναντησει ουτε στο οικιακο δικτυο αλλα πολυ περισσοτερο ουτε στην δουλεια. εχω κατι στο νου μου αλλα ακομα το δουλευω....
hackerW32 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 το λαπτοπ παιρνει αμεσω ip λες, οποτε κατι παιζει (υποθετω) με την καρτα δικτύου του σταθερου. μου εχουν τυχει και εμενα κουλα, ειναι να μην τύχει εγω θα δοκίμαζα να βαλω μια καρτα δικτύου στο pc, ισως να μην αρεσει στον σταθερο/καρτα δικτιου του το καλώδιο που ευτιαξες ειναι μυστήρια, εσυ μπορει να το έφτιαξες τέλειο το καλώδιο, αλλα αυτο να μην το χωνεύει με τιποτα. τωρα γιατι να στο κανει αυτο, No clue.
geioannou Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 το λαπτοπ περνει αμεσως IP οταν συνδεθει με το δικο μου φτιαγμένο καλωδιο αλλα απ'ευθειας επανω στο Pacth Panel. δηλαδη βγαζω την μερια του utp που ειναι στο switch και την βαζω στο laptop. εαν παω και το βαλω επανω στο switch κανει τα ιδια που κανει και το PC.
Fubar.gr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Η σειρά των χρωμάτων είναι σωστή; Κοιτάζοντας με το κλίπ προς τα κάτω πρέπει να είναι και απο τις δυο πλευρές είτε το 568Α ή 568Β το λαπτοπ περνει αμεσως IP οταν συνδεθει με το δικο μου φτιαγμένο καλωδιο αλλα απ'ευθειας επανω στο Pacth Panel. δηλαδη βγαζω την μερια του utp που ειναι στο switch και την βαζω στο laptop. εαν παω και το βαλω επανω στο switch κανει τα ιδια που κανει και το PC. Κάτι κάνεις λάθος εδώ. Το patch panel είναι το τελείωμα των καλωδίων που πάνε στα πριζάκια στον τοίχο. Αν συνδέσεις το laptop με το patch panel τότε ουσιαστικά συνδέεις το laptop με τον υπολογιστή που βρίσκεται στην άλλη άκρη του καλωδίου 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Απο την στιγμη που λες οτι ακομη και τα χερατα cat6 τα έκανες test με tester είναι ψηλοαρκετο. Απο αυτά που λές μου έρχεται θέμα sensing ταχύτητας στον εξοπλισμο.Ολες οι συσκευές σήμερα είναι auto sensing τόσο σε ταχύτητες όσο και σε συνδεσμολογίες. Εαν το switch είναι της προκοπής δες (εαν το αναγράφει τύπους καλωδίων που παίζει - ίσως και special specs). Δες το sensing Που κανει η αν λόγω "προβληματική κάρτα δυκτίου".Υπα΄ρχει πιθανότητα είτε λόγω καλωδίου - είτε λόγω οδηγών να μην παιζει σωστά. Επίσης εαν την κατεβάσεις χεράτα απο τα settings της στα 10 ή 100 παίζει. Και κάτι τελευταίο.Εαν έχεις 2 υπολογιστές πχ. που έχουν Gigabit Nics μπορείς να βάλεις το χεράτο καλώδιο και να δουν το ένα το άλλο (ακόμη και με χεράτες ip) Εαν τεστάρεις τα παραπάνω θα έχεις κάποια καλύτερη ιδέα του τι μπορεί να πονάει
geioannou Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Fubar.gr εννοειτε πως η συνδεσμολογια που ακολουθω ειναι η Β. χρονια τωρα στην δουλεια το χερι παει απο μονο του... nextp για ολα αυτα θα πρεπει να τα κοιταξω απο αυριο. αυτο που με κανει να πιστευω οτι μπορει να φταιει ειναι η καρτα δικτυου του router, να κανει καποια ασυμβατότητα με το switch, εφ' οσων υπαρχει 1000αρα συνδεση. αυριο θα αλλαχτει και ελπιζω για τα καλυτερα...
Fubar.gr Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Το ρούτερ είναι σε διαφορετικό χώρο απο το switch? Τί απόσταση?
geioannou Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 το router ειναι στον 3ο οροφο και το switch στο ισογειο, αλλα αυτο δεν εχει σχεση μιας και ετσι δουλευει 2 χρονια τωρα απροβληματιστα. μαλλον το βρήκα το προβλημα, ειμι σε εξελιξει. αναμενεται νεωτερα.....
geioannou Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 λοιπον μιας και τωρα υπαρχει ξεκαθαρη εικονα για το τι συνεβει να το γραψω ετσι για την ιστορια. το προβλημα ηταν bag απο το switch. το εκανα reset και μετα απο αυτο ολα τα προβληματα ξεπεραστηκαν. τωρα γιατι με τα εργοστασιακα καλωδια δεν υπηρχε προβλημα (οχι ολες τις φορες) δεν μπορω να το καταλαβω. και μιλαμε για ενα cisco switch 24 port 350€. να αναφερω επησεις οτι και απο την μερια τοης καρτας δικτυου του ρουτερ αλλα και απο την μερια του switch ηταν enable το auto Negotiation. αυτα λοιπον. ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια. και μιας και ειμαστε εδω μπας και γλυτωσω το ανοιγμα αλλου θρεντ, μηπως ξερεις καποιος να μου πει τις διαφορες απο τα VLAN Tagged, unTagged και Excluded. εχω διαβασει αρκετα στο ινετ αλλα ακομα δεν το εχω. αμα ξερεις καποιος να μου πει με δυο λογια καλα θα ηταν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα