thessalonik Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Ηταν ετοιμο build απο τορρενταδικο. Ναι ηταν bootable και στην θεωρια αλλα και στην πραξη γιατι το δοκιμασα στο VirtualBox και εγινε normail installation. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Είναι όμως για εγκατάσταση έτσι; Είδες καθόλου την δομή των αρχείων;Είναι ίδια με κανονικό cd τον xp;;; Ξεκινάει με τον ίδιο τρόπο;;;Γιατί μπορεί να βάλανε και δικό τους/διαφορετικό loader και να μην δουλεύει με τα προγράμματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thessalonik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 οριστε η δομη αν μπορεις να διακρινει κατι; Πιστευω το ολο θεμα ειναι ο loader....αλλα πως μπορει και φορτωνει μια χαρα σε virtualbox..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Κανονικό cd για να γίνει εγκατάσταση αυτό ΔΕΝ είναι,έχει και ένα αρχείο PE.BOOT.bin που με πείθει ότι όντως είναι Windows pe αυτά δεν ξεκινάνε με τον ίδιο τρόπο και δεν ξέρω κιόλα αν υπάρχει καν τρόπος να ξεκινήσουν από κάτι άλλο εκτός από cd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thessalonik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δηλαδη ειναι .iso fault? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δεν είναι iso fault, σαν iso μια χαρά είναι αφού λες ότι ξεκινάει σε vm,απλά πρέπει να ψάξεις να βρεις αν υπάρχει τρόπος να ξεκινήσεις PE από USB (που δεν νομίζω να γίνεται αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος) Τώρα που το ξανά σκέφτηκα,αν μπορείς να βρεις μια παλιά έκδοση του hirens, είχαν πάνω ένα μίνι «live» xp περιβάλλον,αν το φορτώσεις αυτό και έχεις τον φάκελο i386 της εγκατάστασης κάπου που να το βλέπει ίσως (ίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιισως) να κάνει και εγκατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thessalonik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Απο τη σκυλλα στην χαρυβδη. εγω βασικα δεν θελω ΚΑΝ 3rd party tool για να κανω κανω ενα βοοταβλε win.iso flashaki. Απειρος ειμαι μεν, αλλα απο τα λιγ απου εχα καταλαβει πρεπει να γινει ως εξης: # cfdisk /dev/sdb (partition type 7, and bootable flag) # mkfs.ntfs -f /dev/sdb1 (γρηγορο φορματ χωρις error checking) # ms-sys -7 /dev/sdb ( για να γραψουμε τον win7/8 bootloader στο bootsector) # mount path/to/WinXP_Live.iso /mnt/iso # mount /dev/sdb1 /mnt/usb # cp -R /mnt/iso/* /mnt/usb/ ή απλα αντιγραφη/επικολληση το 3ο step πρεπει να αλλαξει με κατι το οποιο ειναι ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΒΟΟΤΑΡΙ ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ., ισως καποιον grub bootloader. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Το usb σου μπουτάρει κανονικά και αν είχες κανονικό iso με κανονική εγκατάσταση για xp όλα θα δουλεύανε καλά,με το pe δεν βρίσκει αυτά που υποτίθεται ότι πρέπει να βρει και για αυτό σου παραπονιέται με το operating system not found. Δοκίμασε το ίδιο με ένα κανονικό «untuched» iso να σου φύγει η απορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thessalonik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Συμφωνω μαζι σου εν μερει. 1. Το VirtualBox πως τα καταφερνει και βοοταρει το εν λογω .iso και η παραδοσιακες εντολες δεν κανουν το ιδιο? 2. UnTouched M$ .iso σημαινει non-live DVD, που μου κοβει τα φτερα γιατι εγω για την live δυνατοτητα του το θελω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Συμφωνω μαζι σου εν μερει. 1. Το VirtualBox πως τα καταφερνει και βοοταρει το εν λογω .iso και η παραδοσιακες εντολες δεν κανουν το ιδιο? 2. που μου κοβει τα φτερα γιατι εγω για την live δυνατοτητα του το θελω. 1. γιατί μπορεί να ξεκινήσει απευθείας iso αρχείο... δεν χρειάζεται να το κάνει usb και να το ξεκινήσει σαν τέτοιο. 2.Ε ,για να δεις ότι είναι όλα σωστά με την διαδικασία πρέπει να τον κάνεις με untuched,για να καταλάβεις ότι το πρόβλημα είναι στο pe. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Untouched σημαινει ανεγγιχτο, οπως ακριβως το διανεμει απο το msdnaa η ms και οπως ακριβως γραφεται στα χιλιαδες δισκακια που εχουν βγει ως σημερα. Δηλαδη χωρις να περιλαμβανει εξτρα πραγματα και χωρις να του εχουν αφαιρεθει πραγματα, οπου "πραγματα" βαλε οτι θες εσυ, δηλαδη κρακ, updates κλπ. Ενα "live cd" με windows δεν ειναι εγκαταστασημο, απ οσα εχω δει εγω τουλαχιστον, και δεν λεγεται live αλλα pe (= preinstallation enviroment). Πχ το hirens. Και εφοσον εχεις το virtualbox παραδιπλα, κανε μια κανονικη εγκατασταση windows σε αυτο και περνα σαν ανθρωπος οτι θες στο στικακι, τρεχοντας τις εφαρμογες που εινια για windows natively αντι να παιδευεσαι με το wine! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thessalonik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 1. γιατί μπορεί να ξεκινήσει απευθείας iso αρχείο... δεν χρειάζεται να το κάνει usb και να το ξεκινήσει σαν τέτοιο. 2.Ε ,για να δεις ότι είναι όλα σωστά με την διαδικασία πρέπει να τον κάνεις με untuched,για να καταλάβεις ότι το πρόβλημα είναι στο pe. Μολις εκανα την διαδικασια με untouched.iso που κατεβασα, εγινε bootable με χρηση παραδοσικαων εντολων και εγκατασταθηκε κανονικα Μαλιστα μπορεσα και το εγκατεστησα και ως legacy installation αλλα και ως uefi installation. Αρα οι εντολες μια χαρα δουλευουν. Η λυση του jim_p ειναι καλη και θα δουλεψει, ξηδη το δοκιμαζω, αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μαρεσιε η ιδεια να στηνω windows για να κανω bootable ενα στικακι. ΠΡΕΠΕΙ να βρεθει λυση να δουμε πως θα αλλαξουμε την εντολη "ms-sys -7 /dev/sdb" με καμια μαγκεια του grub.conf ετσι ωστε ο grub boot loader να φορτωνει το .iso κατα το boot time. Flash News: το Rufus, οταν το ανοιγω μεσα apo WinXP(Virtual Boxed) δεν εμφανιζει καθολου το κοτσαρισμενο στικαι που εχω πανω στο dell και "ναι" ειναι MBR(ntfs) formatted. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thessalonik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 καποιος γνωστης του grub για να βοηθησει να ξεκινησει το στικακι μεσω του grub bootloader και να δωσει πασα μετα στο win.iso? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thessalonik Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Με λινουξ ασχολουμαστε αλλα πολλες φορες θα παραστει αναγκη να καψουμε και ενα στικακι αλλης διανομης που το χρειαζομαστε.Και θα πρεπει να μπορουμε να το κανουμε μεσα απο την διανομη μας, την οποια την σεβομαστε ως ισχυρη διανομη.Δεν ειναι λυση να κανουμε DUAL OS για να καψουμε ενα στικακι, ουτε λυσεις εικονικβν περιβαλλοντων.Κατι με το grub.conf παιζει, bootloader ειναι, ας ξεκινησει αυτο το συστημα. ψαχνοντας ακομη βρηκα αυτηη την διαδικασια: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=30272&p=319690&http#p319690 Πολυ ωραιος οδηγος, απλα εχω μια απορια.Αν αντι για linux.iso θελαμε να ριξουμε στο στικακι ενα win.iso πως επρεπε να διαμορφωθει το grub.conf? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δεν είναι στάνταρ iso αυτό που έχεις και ακόμα και windows να είχες δεν θα μπορούσες να το βάλεις σε usb,για αυτό και δεν σου δουλεύει ούτε το rufus ούτε τίποτα και όλα σου βγάζουν λάθος. Το iso που έχεις έχει γίνει με το EZboot http://www.ezbsystems.com/easyboot/faq.htm Λένε ότι έχει κάποιες εντολές για να δουλεύει και από usb,οπότε δοκίμασε. http://www.ezbsystems.com/cgi-bin/ikonboard.cgi?act=ST;f=1;t=3556 Αν θες χωρίς εργαλεία τρίτων .... δεν γίνεται,όχι σε αυτό το cd αφού έχει γίνει με εργαλείο τρίτου. Άμα θες σου δίνει η microsoft μια διαδικασία να κάνεις το δικό σου «live» και να το βάλεις σε usb. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα