μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 αν το συγκεκριμενο φλασακι το εχεις ταραξει στα dd για καψιμο iso για διανομες linux χαλανε το mbr, οσες φορες εχω καψει ετσι τα windows δεν εμφανιζαν καθολου filesystem και μου εβγαζαν διαμορφωση, σε αυτο μονο με επιδιορθωση σε windows γινεται.
thessalonik Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Windows δεν εχω. ναι εχει χρησιμοποιηθει πολλες φορες σε 'dd' φασεις. Αλλα αυτο δεν νομζιω να παιζει ρολο. gdisk /dev/sdb με Χ και Ζ selectiions και διαγραφονται τα παντα και να τα σεταρρις απο την αρχη. Το θεμα ειναι κατι παιζει εμ τον bootloader. 1 αυτο και 2ον: με το Rufus τι παιζει και δεν δεινχει εκει τα removable drives οπως κανει τουλαχιστον τοyumi?
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 το rufus δεν το χρησιμοποιω και δεν ξερω, για να τσεκαρεις οτι το mbr στο φλασακι δεν ειναι χαλασμενο θα σου στειλω εντος ολιγου ετοιμο φακελο σε pm απο yumi να τα αντικαταστησεις με τα αλλα για δοκιμη χωρις το iso απο τα xp.
thessalonik Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 εννοεις το περιεχομενο του "multiboot" folder?
thessalonik Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 οκ στειλτο ναι, σε ευχαριστω που το παλευεις μαζι μου! να σ ρωτησω πριν ριξω στο yumi το win.iso το παριτιον πρωτιστως πρεπει να ειναι μορφοποιημενο σε ntfs ή σε φατ32?
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 δεν υπαρχει θεμα ειτε fat32 η σε ntfs το ιδιο ειναι, τουλαχιστον για τα windows, σε διανομες linux το ntfs υπαρχει θεμα εκει υποχρεωτικα fat32 pm
thessalonik Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 παλι το ιδιο μηνυμα ""Error loading Operating System"" μετα και απο τις οδηγιες στο pm, μονο με το φακελο multiboot εντος.
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 τιποτα αδικως το κουραζουμε, αν ηταν bootable θα ξεκινουσε, εγω μια φορα το κανω με το yumi και οτι προσθετω η διαγραφω χειροκινητα με το χερι πιανει, φορμαρισμα για επιδιορθωση mbr μεσα απο windows μονο δε βλεπω κατι αλλο
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 οχι δε χρειαζεται να το κατεβασω για για να τσεκαρω αν δουλευει η λογικη ιδια ειναι, επιμενω οτι θελει fix mbr το φλασακι, μια τελεια δουλεια την κανει το wintoflash κατεβασε το http://wintoflash.com/download/version-0-8-0009/http-4/ και τρεξε το με το wine, δε το εχω δοκιμασει μεσω wine αν κανει corrupte το φλασακι και το path virtual drive τα xp, εκτος απο το φλασακι που θα χρειαστει να του δωσεις γραμμα στο wine θα χρειαστει οταν κανεις mount το iso των xp επειδη τα λινουξ το προσαρτιζουν ως /dev/loop0 να του δωσεις και αυτο ενα γραμμα στο wine για να μπορει να συνεργαστει με το wintoflash επειδη το wintoflash θελει source path απο dvd η virtual drive και outpath σε φλασακι, δεν υποστηριζει source path σε μορφη iso,δε ξερω αν αναγνωριστει ετσι μεσω wine, διαφορετικα μονο σε περιβαλλον windows, p.s εγω στη θεση σου δε θα ταλαιπωριομουν τοσες μερες αδικα, θα εκανα μια δυο προσπαθειες με λινουξ και αν δεν θα πηγαινα σε γνωστο η σε στεκι καφετεριας που τον ξερω και με ξερει που διαθετει περιβαλλον windows μαζι με το στικακι και κανα 2 portable προγραμματακια για winusb και σε 10 λεπτα το πολυ ετοιμος, το χρονο και τα μηνυματα που εχεις φαει θα ειχες κανει το γυρω του κοσμου τωρα
capthookb Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 αν το συγκεκριμενο φλασακι το εχεις ταραξει στα dd για καψιμο iso για διανομες linux χαλανε το mbr, οσες φορες εχω καψει ετσι τα windows δεν εμφανιζαν καθολου filesystem και μου εβγαζαν διαμορφωση, σε αυτο μονο με επιδιορθωση σε windows γινεται. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
thessalonik Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Εχω οντως κουραστει πολυ, αλλα εχω duracell και συνεχιζω. Πρεπει να φυγουμε ρε παιδια απο λυσεις τυπου wine, δηλαδη να σταματησουμε να προσπαθουμε να κανουμε την δουλεια μεσα απο εικονικα περιβαλλοντα windows(Wine/Virtual Box) και να γινει αυτο το ρημαδι το bootable win.iso με; 1. χρηση της dd (αλλα εδω πρεπει να ειναι και dd capable το ιδιο το win.iso, νομιζω) 2. χρηση του WinUSB που βρηκαμε στο AUR. 3. Πατροπαραδοτα. # cfdisk /dev/sdb (partition type 7, and bootable flag) # mkfs.ntfs -f /dev/sdb1 (γρηγορο φορματ χωρις error checking) # ms-sys -7 /dev/sdb ( για να γραψουμε τον win7/8 bootloader στο bootsector) # mount path/to/WinXP_Live.iso /mnt/iso # mount /dev/sdb1 /mnt/usb # cp -R /mnt/iso/* /mnt/usb/ ή απλα αντιγραφη/επικολληση Δηλαδη ελεος.... τι ζηταμε ποια ενα !@#$% win iso image να καψουμε. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2014 από thessalonik
thessalonik Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Aς κανει καποιοε ρε παιδια μια υπερ-προσπαθεις με αυτους τους τροπους για να δουμε αν θα τα καταφερει, γιατι ργω προσπαθησα και εμ το παραπανω. Θα σκασω στο τελος, 1 απο τα 4 πρεπει να δουλεψει (το 4ο το εβγαλα την λυση δηλαδη wine/virtualbox), θελουμε native linux solution, και οχι workarounds.
TheELF Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Πρώτα από όλα όταν λες windows livecd εννοείς το cd εγκατάσταση που υπάρχει έστω η πιθανότητα να γίνει ή εννοείς πραγματικά «Live» δηλαδή κάποιο windowsPE;;; Που είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν θα καταφέρεις να το κάνεις μέσου κάποιου loader. Δεύτερον μιας και μιλάς για virtual,το δοκίμασες σε κάνα τέτοιο να δεις αν ξεκινάει εκεί το iso;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα