Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, πως μπορω να βγαλω την καρτα γραφικων απο τον υπολογιστη μου και να την καθαρισω;

Οταν λεω να την καθαρισω εννοω και να βγαλω το πλαστικο απο πανω.

post-270639-0-84188300-1413807063_thumb.jpg

post-270639-0-65861400-1413807071_thumb.jpg

Δημοσ.

δε θελω να παρεξηγηθείς αλλα εαν δεν ξερεις πως θα την βγαλεις θα έλεγα να μην το κάνεις καθόλου... αν εχεις κανενα παλιότερο μηχανημα πειραματίσου εκει μην τυχον και καταστρεψεις κατι αξίας...

• Like 4
Δημοσ.

Με σπρευ πεπιεσμενου αερα,και δεν θα χρειαστει να βγαλεις την καρτα! Αλλα το καλυτερο ακομα θα ηταν οπως λες να την λυσεις,και να βαλεις και θερμοαγωγιμη παστα.Δες με ποιες βιδουλες στηριζεται  επανω στο κουτι, και το ιδιο και με την ψυκτρα της καρτας.

• Like 1
Δημοσ.

δεν σε παρεξηγω, το γνώριζα πως θα σχολιάζε κάποιος κι απλά επειδή δεν το έχω ψάξει κι το μόνο που έχω κάνει στον υπολογιστη είναι το να συνδέσω τα κομμάτια κι το cable management (αφού μου σύνδεσε τα καλόδια ειδικός) κι επειδή φοβάμαι αφου δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει αν βγάλω την κάρτα απο την μομπο είπα να ρωτησω.

Ευχαριστω για τον χρόνο σας

Δημοσ.

δεν σε παρεξηγω, το γνώριζα πως θα σχολιάζε κάποιος κι απλά επειδή δεν το έχω ψάξει κι το μόνο που έχω κάνει στον υπολογιστη είναι το να συνδέσω τα κομμάτια κι το cable management (αφού μου σύνδεσε τα καλόδια ειδικός) κι επειδή φοβάμαι αφου δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει αν βγάλω την κάρτα απο την μομπο είπα να ρωτησω.

Ευχαριστω για τον χρόνο σας

δεν ειναι κακό να ρωτάς και καλα κάνεις και "φοβάσαι"... Οπως σου ειπα, το καλύτερο θα ήταν να το δοκιμάσεις πρώτα σε ενα μηχανημα χαμηλής αξίας ώστε να μάθεις και μετα να εχεις τον αέρα να το κάνεις και σε αυτό...

:-)

Σε καθε περίπτωση η διαδικασία ειναι απλή και μπορείς να τη δεις σε πολλα σχετικά βιντεο στο YT. Απο εμενα σα συμβουλή κρατα το να αδειάζεις πάντα τα ρεύματα: κλεινεις τροφοδοτικο, βγαζεις καλώδιο, πατας 4-5 φορες τα Power/reset, ΓΕΙΩΝΕΣΑΙ σε καθαρή μεταλική επιφάνεια και αποφευγεις οσο μπορείς το στατικό ηλεκτρισμό.

Επειτα βγαζεις την καρτα, σταματάς τα ανεμιστηράκια για να μη πάρουν στροφές και καει ο κοντρολλερ και το φυσας με πεπιεσμένο αέρα (προσεχε γιατι απο τα βενζιναδικα πολλές φορές εχει υγρασία ο αερας). Πάστα αν δεν εχεις σοβαρό θέμα θερμοκρασιών θα έλεγα να μην αλλαξεις! :)

Δημοσ.

Αρχικά πρέπει να βγάλει τα καλώδια του ρεύματος που ειναι στην κάρτα γραφικών και μετά δές το βίντεο παρακάτω , σε καμία περίπτωση όμως μην το δοκιμάσεις αν δεν ειναι σίγουρος οτι θα το κάνεις σωστά η αν δεν εχεις καποιον δίπλα σου γιατι μπορεί να κάνεις ζημιά και μετά να μην εχεις pc

Δημοσ.

Ολα καλα, έβαλα στην θέση του το pc κι το κάνω άλλη μερα :P

πως να το κανω όταν σε μία πρόταση έχω 3-4 <<θα χαλάσει το pc σου;>> :P

Ας αρχίσω με τις απορίες που έχω (κράξτε όσο θέλετε με, το ξέρω πως το θέλετε!)

1) Που είναι το Power/reset button κι τι κάνει;

2) Το pc το είχα πάνω στο κρεβάτι, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτο;

3) Τι σημαίνει "γειώνομαι";

4) Αν πάρω πάστα, να είναι μία με 50 λεπτά η μια με 5 - 10 €;

Δημοσ.

1) Που είναι το Power/reset button κι τι κάνει;

2) Το pc το είχα πάνω στο κρεβάτι, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτο;

3) Τι σημαίνει "γειώνομαι";

4) Αν πάρω πάστα, να είναι μία με 50 λεπτά η μια με 5 - 10 €;

Φυσικά και δε σε κραζουμε απλά σε προφυλασουμε (εγω τουλάχιστον). Στο κάτω κάτω είμαστε εδώ για να βοηθάμε και να βοηθιομαστε!

Τα power reset είναι τα κουμπιά με τα οποία αναβεις ή επαννεκκινεις τον υπολογιστη σου.

Καλύτερα όχι πάνω στο κρεβάτι. Μια κουβέντα ή ένα σεντόνι με μαλλί είναι οι καλύτεροι αγωγοί στατικής ηλεκτρισμού.

Γειωνομαι σημαίνει ότι αφαιρείται από πάνω σου ο στατικος ηλεκτρισμός ακουμπωντας κατι μεταλλικό ή τη γειωση μιας σουκο μπριζας.

Για το 4 είμαι εντελώς κατα του να το κανείς μιας και δεν ξέρεις πιο απλά πόσο μάλλον την αλλαγή παστας. Ακόμα και εγω με 19 χρόνια γύρω από τους Η/Υ (ως χομπιστας) δε θα το έκανα ελαφρά την καρδιά σε καινούργια κάρτα. Οι θερμοαγωγιμες πάντως μπορεί να παίζουν από πολύ φθηνά εώς πολυ ακριβά... Μια στα 4-5€ θα είναι μια χαρά!

Δημοσ.

η καρτα δεν ειναι ουτε 1 ετους.καινουρια ειναι.δε νομιζω να θελει ανοιγμα παρα μονο να καθαρισει λιγο τα ανεμιστηρακια αν επιασαν σκονη.

• Like 3
Δημοσ.

Φίλε μου δεν χρειάζεται να βγάλεις την κάρτα, ούτε να κάνεις τέτοιους πειραματισμούς με καινούργια και ακριβά εξαρτήματα.

Θα πάς σε μαγαζί και θα αγοράσεις πιεσμένο αέρα για καθαρισμό υπολογιστών, θα βγάλεις το PC στο μπαλκόνι και θα φυσήξεις μέσα, στα σημεία που βλέπεις να φωλιάζει η σκόνη.

Εγώ προσωπικά επειδή βαρέθηκα αυτές τις διαδικασίες, έχω φίλτρα σε όλες τις εισαγωγές αέρα. Πλέον καθαρίζονται μόνο τα φίλτρα πολύ πολύ αραιά και πού, και ποτέ τα εξαρτήματα του υπολογιστή.

• Like 1
Δημοσ.

οπως σου ειπαν , δε χρειαζεται να την βγαλεις ! και δε χρειαζεται να αγορασεις πιεσμενο αερα , μπορεις να κανεις την δουλεια με ενα πιστολακι για τα μαλλια με κρυο αερα ενοειται !

Δημοσ.

Το πιστολακι χώνει τη βρώμα πιο μέσα... Avoid! Θέλει αέρα με πίεση, είτε σε φιαλη είτε από blower/συμπιεστη και όπως ξανάείπα να μη πάρουν στροφές από το φύσημα τα ανεμιστήρακια...

Δημοσ.

Το πιστολακι χώνει τη βρώμα πιο μέσα... Avoid! Θέλει αέρα με πίεση, είτε σε φιαλη είτε από blower/συμπιεστη και όπως ξανάείπα να μη πάρουν στροφές από το φύσημα τα ανεμιστήρακια...

Φιλε εγω θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις την κάρτα γραφικών πανω απο την μητρική και να πας σε ενα κοντινό βενζινάδικο και να την φυσηξεις με το πιστόλι του αέρα που βάζουμε αέρα στα λάστιχα του αυτοκινήτου. Αν διαθέτεις κάποια χρηματα θα σου πρότεινα αγορά μικρού κομπρεσέρ αέρα γιατι αυτή η ιστορια με την σκόνη τέλειωμο δεν εχει. Προσοχή παντα να μην περιστρέφονται τα ανεμιστηρακια κατα το φυσίγμα γιατι παράγουν ρεύμα και μετα κατι μπορεί να καεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...