kanesaxo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Παίδες, κάποιος με βασικές γνώσεις ηλεκτρονικής, αν υπάρχει. Εχω κάποιες συσκευές που λειτουργούν με μπαταρίες ΑΑΑ επαναφορτιζόμενες, των 600mAh. Είναι στα τελευταία τους μετά απο 5-6 χρόνια σχεδόν. Εάν αγοράσω νεες ΑΑΑ, των 1250mAh (ή οσο είναι δε θυμάμαι ακριβώς) με τον ίδιο φορτιστή υπάρχει πρόβλημα; Απλά θα κάνουν να φορτίσουν το διπλό χρόνο ή κάτι παρεμφερές; Δε με ενδιαφέρει για να πώ την αλήθεια ο χρόνος φόρτισης, απλά να μην υπάρχει κάποιο θέμα. Επειδή θα φορτίζουν σε χώρο που δεν επισκέπτομαι καθημερινά, μην έχουμε κάποιο παρατράγουδο. Θενκς. 1
arc Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Εφόσον η τάση είναι η ίδια (για επαναφορτιζόμενες AAA συνήθως είναι 1,2V) και ο τύπος των μετάλλων των μπαταριών ειναι ίδιος (π.χ. NiMH) τοτε δεν θα εχεις κανενα πρόβλημα συμβατότητας.
kanesaxo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ναι, ολες οι επαναφορτιζόμενες "κοινές" είναι NiMh, απ'οτι βλέπω. Οπότε κοιτώ αν γράφει ο φορτιστής απο κάτω 1.2V και προχωρώ στην αγορά τους. (τις ΑΑ που κοιταξα μολις, κι αυτές 1.2V γράφουν πάνω, σα μπαταρίες). Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2014 από kanesaxo
SpirtouLisS Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) το μονο που πρεπει να σε απασχολει ειναι οι 3Α των 1250maH να μην ειναι μουφα. πολυ πιθανον να ειναι. Επιβεβαιωσε οτι δεν παιζεται η κλασσικη κινεζοπουστια. που σου λενε την χωρητικοτητα των 4 μπαταριων της συσκευασιας...πχ 4Χ300mah=1200mah (και ομως συμβαινει) η ταση μεγιστης φορτησης των μπαταριών ni-mh ειναι 1.45volt περιπου. 1.2 βολτ ειναι το λεγομενο ''nominal voltage'' που λεμε στη γλωσσα των σχεδιαγραμματων φορτισης. οι μπαταριες σου θα αργουν λογω μεγαλυτερης χωρητικοτητας να πιασουν την ταση λειτουργιας αλλα αν ειναι ποιοτικες και κρατανε την ταση τους κατα την αποφορτιση δε θα εχεις προβλημα. ουτε σε φορτιση ουτε σε εκφορτιση. θα ειναι καλυτερες απο καθε πλευρα εκτος βεβαια στο οτι θα φορτιζουν στο 3πλασιος ισως χρονο Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2014 από SpirtouLisS
De@th L0rd Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Παίδες, κάποιος με βασικές γνώσεις ηλεκτρονικής, αν υπάρχει. Εχω κάποιες συσκευές που λειτουργούν με μπαταρίες ΑΑΑ επαναφορτιζόμενες, των 600mAh. Είναι στα τελευταία τους μετά απο 5-6 χρόνια σχεδόν. Εάν αγοράσω νεες ΑΑΑ, των 1250mAh (ή οσο είναι δε θυμάμαι ακριβώς) με τον ίδιο φορτιστή υπάρχει πρόβλημα; Απλά θα κάνουν να φορτίσουν το διπλό χρόνο ή κάτι παρεμφερές; Δε με ενδιαφέρει για να πώ την αλήθεια ο χρόνος φόρτισης, απλά να μην υπάρχει κάποιο θέμα. Επειδή θα φορτίζουν σε χώρο που δεν επισκέπτομαι καθημερινά, μην έχουμε κάποιο παρατράγουδο. Θενκς. Το μόνο πρόβλημα θα είναι κάποια συσκευή όπως ασύρματο τηλέφωνο που φορτίζει με δικό του φορτιστή η σε τίποτα ηλιακά φορτιζόμενο. Οι μεγαλύτερες σε χωρητικότητα μπαταρίες απλά δε θα φορτίζουν ποτέ πλήρως ή πολύ δύσκολα και θα ζεσταίνουν πολύ το φορτιστή μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του. Αν έχεις τώρα ξεχωριστό φορτιστή δες πάνω του μέχρι τι χωρητικότητες φορτίζει που λογικά δε θα έχεις πρόβλημα. Στις κοινές επαναφορτιζόνες (ΝimH,NiCd AA-AAA) μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο φορτιστής κ όχι οι μπαταρίες. Ασχολούμαι από μικρό παιδί εδώ και 20 χρόνια με επαναφορτιζόμενες. Πριν μερικά χρόνια πήρα έναν καλό ακριβό φορτιστή για μπαταρίες. Η καλύτερη κίνηση. Ακόμη κ νεκρές κινέζικες μπαταρίες από ebay ανέστησε. Είχα μπαταρίες NiCd 10ετίας που τις είχα για ανακύκλωση... Ε τις χρησιμοποιώ ακόμη σε τηλεχειριστήριο... Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2014 από De@th L0rd
kanesaxo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Κοίτα είναι 2 pmr με δικό τους φορτιστή. Αυτά παίρνουν απο 4 ΑΑΑ, και μπαίνουν ολοκληρα στη βάση-φορτιστή. Εχω μεν, φορτιστή για τις φορτίζω εξωτερικά (duracell) αλλά τον χρειάζομαι πάντα σπίτι και βαριέμαι τα πάνε έλα του στο γραφείο. Λες δηλαδή οτι ο εργοστασιακός φορτιστής των pmr θα'χει θέμα με μαγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες...
De@th L0rd Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Κοίτα είναι 2 pmr με δικό τους φορτιστή. Αυτά παίρνουν απο 4 ΑΑΑ, και μπαίνουν ολοκληρα στη βάση-φορτιστή. Εχω μεν, φορτιστή για τις φορτίζω εξωτερικά (duracell) αλλά τον χρειάζομαι πάντα σπίτι και βαριέμαι τα πάνε έλα του στο γραφείο. Λες δηλαδή οτι ο εργοστασιακός φορτιστής των pmr θα'χει θέμα με μαγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες... Σχεδόν σίγουρο,άσε που θα κάνει και το διπλάσιο χρόνο να τις φορτίσει. Πάρε sanyo eneloop που βγάζουν σε μικρές χωρητικότητες ή γενικώς κάποια επώνυμη. Εγώ έχω ένα ζεύγος walkie talkie UHF και έχουν 600mAh x 4 AAA. Ο φορτιστής που έχουν είναι οριακά γι αυτές τις μπαταρίες κ ζεσταίνεται πάρα πολύ όταν τις έχω αδειάσει τελείως. Μιας κ είσαι θεσσαλονίκη οι επιλογές σου είναι πολλές για μπαταρίες. Από πλαίσιο κ public μέχρι τα μαγαζιά ηλεκτρονικών στη δωδεκανήσσου. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2014 από De@th L0rd
kanesaxo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 είχα αγοράσει σε μια εξτρεμιστική προσφορά duracell ΑΑ, των 2450mah και φορτιστή απο amazon. 3+3 τετράδες δώρο. Εκανα μαλακία που δεν αγόρασα και 2 4άδες ΑΑΑ. Οπως σου ειπα, ο χρόνςο φόρτισης δεν με περιάζει. Τις αφήνω στο γραφείο και φεύγω. Το μόνο που με αγχώνει είναι μην γίνει καμμια λαλακία και σκάσει κάνας φορτιστής όντας μικρός για αυτές τις μπαταρίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα