Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε το είχα σκεφτεί ποτέ αλλά τώρα που το λες... όντως.

πως διάολο ανοίγει αυτό;

αν είσαι σε εγγύηση πήγαινε το πίσω, μη το ανοίγεις.

πόσο σου κρατάει η μπαταρία;

έστω και το ανοίγεις, μπαταρία που θα βρεις;

Πλέον κρατάει μίαμιση ώρα με το ζόρι απο 100% φορτισμένη !

-είναι σε εγγύηση, αλλά βάση του σέρβις, κρατά 3 ώρες...

-απο hobbyking αγοράζω ότι lipo μπαταρία θέλω !

[ http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__86__85__Batteries_Accessories-Li_Poly_All_brands_.html?gclid=Cj0KEQjw0fOoBRDn88Pol8bqhN0BEiQARGVJKhWqQJQLSiZKSUcFU1u-vP3F_vFFuHXIH8vtbF7rRtEaAkAO8P8HAQ ]

Το πρόβλημά μου είναι, πως στο καλό ανοίγει. Δεν βλέπω καμμία βίδα. Μήπως είναι "πρεσσαριστό " ?,και δεν βρίσκω και οδηγίες πουθενά !

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

τώρα που το κοίταξα καλύτερα, είναι όπως είπες "πρεσαριστό".

αυτό το "σκαλοπατάκι" που έχει περιμετρικά, αν βάλεις ένα πολύ λεπτό κατσαβίδι, ή το νύχι ίσως θα δεις ότι χαλαρώνει.

με δυσκολία βέβαια αλλά χαλαρώνει.

είχα κι ένα άλλο tablet που άνοιγε έτσι.

το είχα ανοίξει με χίλιες προσπάθειες και γδαρσίματα φοβούμενος μη σπάσω τα κλιψάκια που γαντζώνουν. είναι και σφιχτά αυτά.

πρόσεχε μη το σπάσεις.

αν κρατάει η μπαταρία μόνο τόσο, όντως έχει θέμα 100%. εμένα χτυπάει 6ωρο και βάλε...

αν το κάνεις πάντως γράψε εντυπώσεις, όπως και ποια μπαταρία πήρες,

να έχουμε συγκεντρωμένες όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε

Δημοσ.

Ανοίγει πολύ έυκολα ειναι όπως λέει ο φίλος πρεσσαριστό.Πρόσεξε πως θα βγάλεις την παλιά μπαταρία γιατι ειναι κολλημένη πάνω στην οθόνη και αν βάλεις κανα κατσάβιδι η μαχαίρι για να την ξεκολλήσεις μπορεί να την τρυπήσεις και να σου σκάσει... το συνήθης βγάζει καπνό και λάμψη.Επίσης δεν ειναι με βύσμα στην πλακέτα αλλα κολλημενη το (+ -)και θα χρειαστεις και κολλητήρι .Για να την βγάλεις χωρίς να χαλάσει χρησιμοποίησε μια βεντούζα απο αυτες που κολάνε στα τζάμια.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ. +++

Οταν το κάνω, θα σας ενημερώσω, και θα βγάλω και φωτό σε κάθε στάδιο της επισκευής.

Πιστεύω πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα βρώ τον χρόνο να το "διαλύσω".

Φυσικά θα ήταν πολύτιμη η πληροφορία για τις διαστάσεις της μπαταρίας, για να μην αναγκαστώ να το ανοίξω 2 φορές !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ. +++

Οταν το κάνω, θα σας ενημερώσω, και θα βγάλω και φωτό σε κάθε στάδιο της επισκευής.

Πιστεύω πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα βρώ τον χρόνο να το "διαλύσω".

Φυσικά θα ήταν πολύτιμη η πληροφορία για τις διαστάσεις της μπαταρίας, για να μην αναγκαστώ να το ανοίξω 2 φορές !

Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σας όσον αφορά τις μπαταρίες.

Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες τεχνολογίας λιθίου είναι πολύ επικίνδυνες όταν υποστούν ζημιά και λειτουργήσουν εκτός προδιαγραφών. Κάντε μια αναζήτηση για lipo explosion για να καταλάβετε τι εννοώ (έχει πολύ θεαματικά video).

Οι μπαταρίες τεχνολογίας λιθίου είναι πολλών τύπων με κάθε μία τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα (στους ιδιοκτήτες των οποίων απευθύνεται το HobbyKing) χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο μπαταρίες LiPo (Lithium polymer battery) οι οποίες μπορούν να δώσουν ιδιαίτερα υψηλά στιγμιαία ρεύματα.

Οι οικιακές συσκευές (tablets, κινητά κ.λ.π.) χρησιμοποιούν LiOn (Lithium-ion battery) οι οποίες δεν δίδουν τέτοια στιγμιαία ρεύματα όπως οι LiPo αλλά είναι περισσότερο ανεκτικές ως προς την χρήση.

Και οι δύο τύποι τεχνολογίας φορτίζουν με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν αποφορτίζονται με τον ίδιο.

Το πρόβλημα είναι ότι οι LiPo μπαταρίες έχουν cutoff voltage περίπου 3.5V-3.3V ενώ οι LiOn μπορούν να κατέβουν και κάτω από τα 3V (μέχρι 2.5V) και αυτό κάνουν αρκετοί κατασκευαστές ώστε να δίδουν μεγαλύτερη αυτονομία στις συσκευές τους.

Βάζοντας μια μπαταρία LiPo  σε μία συσκευή που λειτουργεί με LiOn θα φορτίσει μια χαρά (αν το ρεύμα φόρτισης είναι μικρό) αλλά στην χρήση θα την “ξεπατώσει” δημιουργώντας χημική αστάθεια στο κελί.

Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία στην συνέχεια θα είναι ασταθείς και επίφοβη για να εκραγεί κατά τη φόρτιση ή την εκφόρτιση (εννοώ αυτό στα θεαματικά video's).

Προσωπικά δεν θα έβαζα καθόλου στο σπίτι μου μια τέτοια συσκευή.

Τα tablet μας χρησιμοποιούν μπαταρίες τεχνολογίας LiOn και με τέτοια πρέπει να αντικατασταθεί, βρίσκοντας αποκλειστικά τον ίδιο τύπο (υπάρχουν σε ένα σωρό sites και στο ebay) αλλά δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις και την αντιπροσωπεία και αν κάνει 5-10 ευρώ παραπάνω ίσως αξίζει να μην πάρεις το ρίσκο.

Καλό βράδυ και καλές γιορτές.

Επεξ/σία από tsiridan
  • Like 1
Δημοσ.

Τα tablet μας χρησιμοποιούν μπαταρίες τεχνολογίας LiOn και με τέτοια πρέπει να αντικατασταθεί,

Το συγκεκριμένο έχει μπαταριά lipo.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ απόλυτα με την εκτενή αναφορά του tsiridan για της lipo μπαταρίες, μιάς και τις χρησιμοποιώ στα τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα μου εδω και 8 χρόνια.

Αλλά πιστεύω πως εχει lipo μπαταρία όπως γράφει ο shine, γιαυτό και η αναφορά μου στο συγκεκριμένο site. Δεν θα μπορούσε να έχει τόση αυτονομία, αρα πολλά mAh,με τόσο λίγο βάρος. !

Οταν το "ξεσκεπάσω", θα σας ενημερώσω για το τι τύπο μπαταρίας φοράει.

Καλό Πάσχα.

Επεξ/σία από dim100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά βρεθηκε καμιά λύση για την ενοποίηση αποθηκευτικού χώρου;

Αυτά που είπε ο υπάλληλος του service για "πρόβλημα της έκδοσης Android (KitKat) είναι παπαριές. Έχω τηλέφωνο με ΚitΚat και ο χώρος αποθήκευσης είναι ενιαίος(16GB).

To πρόβλημα είναι ξεκάθαρα θέμα ROM αλλά επειδή το μηχανάκι είναι OEM παραγγελία με το όνομα της F&U και το κόστος του είναι πάρα πολύ χαμηλό σιγά μην κάτσει η F&U να ασχοληθεί μ' αυτό. Το ταμπλετάκι στην Κίνα ζήτημα να κοστίζει πάνω από 30€.

Οπότε σε αυτό το θέμα μόνο ότι βοήθεια μπορούμε να έχουμε μεταξύ μας...

Το δικό μου το χρησιμοποιούν τα πιτσιρίκια για παιχνίδια μόνο. Έχω κατεβάσει την εφαρμογή LINK2SD και έχω μεταφέρει όλα τις εφαρμογές που μπορούσαν να μεταφερθούν στην NAND FLASH μεριά αλλά όποτε προσπαθώ να κατεβάσω μια ενημέρωση μου βγάζει το γνωστό μήνυμα....

Επεξ/σία από georgegamma
Δημοσ.

είχα βρει παλαιά που το έψαχνα κάποια λύση σε κάποιο ιστότοπο αλλά ήταν για προχωρημένους (μέχρι και κώδικα έπρεπε να γράψεις) και δεν την σημείωσα καν.

Η λύση που εφαρμόζω είναι ανάλογη της δικιάς σου (μόνο τα απαραίτητα και όσα μπορώ τα μεταφέρω στην SD)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ξέρει κάποιος να προτείνει θήκες και screen protector που να ταιριάζουν στο συγκεκριμένο tablet;

Διάβασα όλο το θέμα αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι που να κάνει σίγουρα. Ούτε στο ebay υπάρχει κάτι με τον συγκεκριμένο κωδικό του tablet.

Δημοσ.

Κάποιος είχε γράψει για θήκη της Sentio από το Πλαίσιο οτι κάνει ακριβώς για το tablet.

Screen protector αναγκαστικά πας σε generic και το κόβεις στις διαστάσεις που θέλεις.

Δημοσ.

Ναι το είδα αυτό για το πλαίσιο, απλώς θα προτιμούσα κάτι από ebay μεριά προκειμένου να βγει πιο οικονομικά.

Είδα ότι αρκετοί πήραν θήκες από ebay, απλώς δε διάβασα πουθενά σχόλια για το αν τελικά έκαναν!

Δημοσ.

Ε πόσο πιο οικονομικά; 10 ευρώ κάνει αυτή του Πλαισίου.

Από ebay δεν είχα βρει καμμία να κάνει ακριβώς όσο κι αν έψαξα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για λόγους πληρότητας κι επειδή μπορεί να τύχει σε κάποιον: Το digitizer του είναι το VTC5010A18-FPC-2.0, το οποίο το βρήκα στο Actablet.com. Το έχουν επίσης και 2 τούρκικα που δε στέλνουν Ελλάδα. Αλλού δεν το βρήκα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...