jonhh Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Θέλω να αλλάξω το σκληρό μου με ssd.Αυτός ειναι συμβατός? Site: Samsung 500Gb Sata III Ευχαριστώω!
ozelot Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Εξαιρετικός δίσκος !. Υπ' όψιν, ας ελπίσουμε προσωρινά, ενδέχεται ο συγκεκριμένος δίσκος αλλά γενικότερα οι SSDs δεν υποστηρίζονται πλέον από το Trim Enabler σε περιβάλον Yosemite. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2014 από ozelot
leonidas_fs Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Σχετικά με το trim enabler διάβασα οτι η καινούργια έκδοση του (3.3 αν θυμάμαι καλα) υποστηρίζεται κανονικά!
ozelot Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Σχετικά με το trim enabler διάβασα οτι η καινούργια έκδοση του (3.3 αν θυμάμαι καλα) υποστηρίζεται κανονικά! Η Apple περιέλαβε στο Yosemite μια νέα διάταξη ασφάλειας την kext sugning, που μπλοκάρει εφαρμογές που τροποποιούν kext f;ies του συστήματος. Σε αυτές εντάσσεται και το Trim Enabler που ξεκλειδώνει το trim kext του OS X. Εκτός και το πιστοποιήσει η Apple, δεν είναι πλέον συμβατό με το σύστημα. Οι μόνοι (νομίζω) δίσκοι που εγγενώς δεν χρειάζονται trim είναι της OWC, χάρη στον sandforce processor τους. Θα δούμε... Νασυμπληρώσω ότι ο developer του trim δίνει λύση ώστα να γίνει "συμβατό" με Terminal commands, αλλά με κάθε reset της PRAM η συμβατότητα εκλείπει και πάλι από την αρχή τα commands.
lagoudakis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 παιδες την πατησα και εγω με το trim enabler....τωρα ο δισκος δεν φορτωνει το λειτουργικο,εχω βαλει ξανα τον μαμα δισκο σε ενα mac book prο 2010,υπαρχει τροπος να τον σωσω η τον κατεστρεψα;ηταν ενας ocz vertex 2....ευχαριστω
ozelot Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Ο δίσκος δεν έχει τίποτα απλώς το σύστημα τον μποκάρει, ή σωστότερα κολλάει το OS X. Βάλτον ξανά, τρέξε τις εντολές και θα είσαι μια χαρά. 1. Boot σε recovery mode κρατώντας κατά το startup πατημένα τα πλήκτρα cmd-R. 2. Στη menu bar > Utilities άνοιξε το Terminal και τρέξε την εντολή· nvram boot-args 3. Αν προκύψει· “kext-dev-mode=1″, πήγαινε στο βήμα 6. Αν προκύψει· “error getting variable”, συνεχίζεις. 4. Τρέξε την εντολή· nvram boot-args=kext-dev-mode=1 5. > Restart με πατημένα τα πλήκτρα cmd-R. 6. Τρέξε διαδοχικά τις εντολές· • cd "/Volumes/Macintosh HD” (ή όποιο άλλο όνομα έχει ο δίσκος) • touch System/Library/Extensions • kextcache -prelinked-kernel System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache -K System/Library/Kernels/kernel System/Library/Extensions Περιμένεις 5’-10’ μέχρι να τρέξει η τελευταία εντολή, > Restart οπότε θα κάνεις boot στον startup disk με το Trim Enabler ενεργοποιημένο. (οι εντολές προέρχονται από την cindori software) Καλή επιτυχία 1
Mercyful_Fate Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Εμένα πάντως στo System Information μου γράφει ότι το TRIM support είναι enabled. Το ενεργοποίηση με την νέα έκδοση του TRIM Enabler. 1
lagoudakis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 παιδες τον εβαλα με εξωτερικο καλωδιο και τον ειδε μια χαρα,του εκανα ενα φορματ,πιστευω τωρα να ειναι οκ,οποτε τον βαζω πισω στο μηχανημα και κανω εγκατασταση το λειτουργικο,σωστα;
ozelot Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Εμένα πάντως στo System Information μου γράφει ότι το TRIM support είναι enabled. Το ενεργοποίηση με την νέα έκδοση του TRIM Enabler. Οι εντολές, όπως αναφέρω προηγούμενα είναι της cindori, που λέει μεταξύ άλλων ότι το trim enabler είναι λειτουργικό μόνο μέχρι το επόμενο reset της PRAM. Πως στο δικό σου παίζει ;. παιδες τον εβαλα με εξωτερικο καλωδιο και τον ειδε μια χαρα,του εκανα ενα φορματ,πιστευω τωρα να ειναι οκ,οποτε τον βαζω πισω στο μηχανημα και κανω εγκατασταση το λειτουργικο,σωστα; Δεν καταλαβαίνω, προς τι το φορμάρισμα ....
polydoroskatharakis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Στο δικό μου MBP/Yosemite ο Crucial 240M500 δουλεύει κανονικά το trim (με Trim Enabler 3.3).
lagoudakis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Οι εντολές, όπως αναφέρω προηγούμενα είναι της cindori, που λέει μεταξύ άλλων ότι το trim enabler είναι λειτουργικό μόνο μέχρι το επόμενο reset της PRAM. Πως στο δικό σου παίζει ;. Δεν καταλαβαίνω, προς τι το φορμάρισμα .... όταν τον είχα στο λαπτοπ δεν φορτώνει το λειτουργικό, λευκή οθόνη, είδα αργά την απάντηση σου, δεν πειράζει.... Να περάσω και την ώρα μου. Ευχαριστώ πάντως
ozelot Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 όταν τον είχα στο λαπτοπ δεν φορτώνει το λειτουργικό, λευκή οθόνη, είδα αργά την απάντηση σου, δεν πειράζει.... Να περάσω και την ώρα μου. Ευχαριστώ πάντως Αναμενόμενο, αφού το trim enabler διαχειρίζεται μόνο τον Macintosh HD. 1
lagoudakis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Ωραια τελείωσε η εγκατάσταση και όλα μια χαρά, να περάσω την τελευταία έκδοση του trim-enabler η όχι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα