iraklis 1980 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 kαλημερα παιδιαθελω να στησω ενα ασυρματο οικιακο δικτυο με ενα freenas σερβερακικαι τα 2 μου pc.για ν μην μπω στη διαδικασια αγορας royter μπορω να εkμεταλευτω το παλιο μου tplink modem router?και αν ναι μπορειτε να; μου δωσετε καποιες οδηγιες πως να το κανω?ευχαριστω εκ των προτερωντο μοντεμ ρουτερ ειναι το tplink 8960 v.1 300mbps
parsifal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα. Γράφεις «...το παλιό μου...», οπότε υποπτεύομαι ότι υπάρχει ήδη ένα DSL modem/router επάνω σε γραμμή DSL, που θα μπορούσε κάλλιστα να εξυπηρετήσει την κατάσταση. Αν υποπτεύομαι σωστά: τί ακριβώς προσπαθείς να επιτύχεις προσθέτοντας ένα επιπλέον modem/router στο LAN σου; Το κύριο DSL modem/router σου δεν έχει καν WiFi (αμφίβολο, πια) και θέλεις να προσθέσεις το παλιό για να έχεις και WiFi; Ή μήπως θες να έχεις καλύτερη ασύρματη κάλυψη μέσα στο σπίτι; Ή κάτι εντελώς διαφορετικό από τα παραπάνω...;
iraklis 1980 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 καλημερα. σωστα μαντεψες απλα θα ηθελα 2 συνδεσεις. μια οικιακη εκτος ιντερνετ μονο για file sharing και μια για το ιντερνετ. σκεφτηκα πωσ αν καποιοσ σπασει το κωδικο του ασυρματου να μην εχει προσβαση και στα αρχεια μου. γιατι με το κωδικο προστασιας των αρχειων δ εβγαλα ακρη για να τα στελνω μεσω του μοντεμ ρουτερ στις συσκευες. αν σκεφτομαι χαζομαρα πες μου χαχαχαχαχα
rfc Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Υπερβολικος εισαι, βαλε ενα δυσκολο pass και θα εισαι μια χαρα.
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Mπορεις να το κανεις αλλα το τι θα κανεις εξαρτατε απο πολλα. Λες οτι θες να εχεις ενα ασυρματο δικτυο για file sharing.Μα αν ειναι ασυρματο ειτε βγαινει ιντερνετ ειτε οχι ο γειτονας θα μπορουσες να στο σπασει οποτε ποιο το νοημα αλλου ρουτερ? Η μια λυση θα ηταν να εχεις ενα ρουτερ να βαλεις δυσκολο password και καποια εξτρα μετρα mac filtering,disable dhcp,hidden ssid.Και οταν δεν θες να υπαρχει μεταξυ τους δικτυο να ενεργοποιεις το ap isolation σαν ακομα μεγαλυτερη προστασια.Επισης ολα τα αρχεια να πηγαιναν στο nas που εκει οριζεις χρηστες κτλ για να μην μπει καποιος οποτε στα pc να μην ειχες κοινοχρηστα αρχεια.Αν τωρα θες και στα Pc να εχεις κοινοχρηστα εκει παιζεις υποχρεωτικα με password. Μια αλλη λυση θα ηταν παλι με ενα ρουτερ ολα τα Pc να ειναι ομως με καλωδιο ωστε να μην χρησιμοποιεις το wireless καθολου. Αλλιως μπορεις να εχεις ενα pc μονο για να βγαινει ιντερνετ ή παραπανω Pc τα οποια θα ειναι wireless και τα αλλα θα ειναι με καλωδιο ethernet.Παλι θελει ap isolation βεβαια. Αλλιως θα εχεις ενα ρουτερ/switch για το δικτυο πχ για τα 5 pc και τα υπολοιπα 2 θα ειναι χυμα στο ιντερνετ με το wireless router. .Δεν ξεκαθαριζεις αν θες τα ιδια Pc να εχουν ιντερνετ και να ειναι και στο ιντερνετ ή αν θες διαφορετικα Pc να ειναι στο δικτυο και διαφορετικα στο ιντερνετ (που χλωμο να θες αυτο)/ αν τωρα το adsl router ειναι μακρια μπορεις να εχεις ολα τα Pc Με καλωδιο μεταξυ τους για δικτυο στο ενα ρουτερ και οταν θες wireless ειτε με διαφορετικα routes ειτε κλεινοντας την ενσυρματη συνδεση να μπαινεις wireless στο adsl router (ap isolation on) για να βγεις ιντερνετ. οποτε πρεπει να μας πεις παραπανω στοιχεια για να σου πουμε και εμεις τι μπορει να γινει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα