Προς το περιεχόμενο

Dolby Atmos TrueHD + K-lite Codec pack decode issues

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως λέει και ο τίτλος όταν βάλω μια ταινια με dolby atmos trueHD (transformers age of extinction) με την τελευταια έκδοση του k-lite codec pack 10.8.0 που περιέχει την τελευταια έκδοση lav filters 0.63 που υποτίθεται οτι λύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα

- Fixed: TrueHD streams with an Dolby Atmos sub-stream did not decode

κολλαει και δεν παιζει (μένει στο 0 ή σε όποιο λεπτο επιλεξω το atmos, o player όμως ειναι λειτουργικος και μπορω να επιλεξω AC3 και να παιξει κανονικα η ταινια)

.

Πριν βάλω την την τελευταία έκδοση lav filters 0.63 απο μόνο του επελεγε την AC3 ενώ τώρα δεν το κάνει.

Εκανα απεγκατασταση όλους τους codecs και ξαναέβαλα το k-lite codec pack χωρις να λυθεί το θεμα. Ομοιως δοκίμασα σε διαφορετικα computer αν και τα δύο έχουν win 8.1 και amd καρτα γραφικών.

Ταινίες με TrueHD (όχι atmos) βλέπω κανονικά χωρίς πρόβλημα

Δοκίμασα και με ffdshow με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα

Θα το θεωρούσα απλώς bug, και θα περιμενα κάποιο update, απλώς όλοι απο την έκδοση 0.63 και μετα το θεωρουν λυμενο και δεν αντιμετωπιζουν πρόβλημα, που με κάνει να πιστεύω ότι το προβλημα το χω εγω.

Υποψην σας ότι στην περιπτωσή μου, δεν γίνεται bitstreaming σε κάποιο εξωτερικό receiver  αλλα κανονικα αναπαραγωγή στο pc και απο την κάρτα ήχου σε analog ηχεία

Αν κάποιος μπορει να βοηθήσει με κάποια ιδέα ή τουλάχιστον να επιβεβαιώσει/διαψεύσει ότι σε αυτόν δουλεύει ή οχι ο παραπάνω συνδιασμός, θα του ήμουν ευγνώμων

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα φιλε μου.Ειμαι ο Γιαννης απο Πατρα.

Αν δεν εχεις ακομα βρει τον τροπο να λυσεις το προβλημα με το dolby atmos trueHD θα κανεις τα εξης.

1.Απεγκατεστησε τον K-lite και να εγκαταστησεις τον 

Combined Community Codec Pack.

2.Πας στον φακελο που τον εχεις εγκαταστησει..>Filters..>Haali..>και αλλαζεις ονομασια στο αρχειο ΑΧ.

Αφου κανεις αυτα το επομενο βημα ειναι να εγκαταστησεις  τον LAVfilters 0.63

Προσοχη!!!!..Θα πρεπει να γινουν με αυτην την σειρα που σου ειπα.........ΤΕΛΟΣ

Να εισαι καλα.....

Δημοσ.

thanks αλλα δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το cccp. Καλώς ή κακώς εχω συνηθήσει το k-lite. To cccp το χα δοκιμάσει πριν αρκετα χρόνια και δεν με τρέλανε, και αν εχω και τα δύο πολύ πιθανόν να χω conflicts στα codecs.

Οσον αφορά την ιστορία του θέματος πάντως, ακόμα και με φορματ και καινουρια εγκατασταση νεότερης έκδοσης του k-lite το θέμα παραμένει για μένα. Τα windows ήταν πάλι όμως τα 8,1 που δοκίμασα, οποτε έχω μια μικρή ελπίδα μήπως φταίνε αυτά. Με το powerdvd 14 παιζει πάντως κανονικα η ταινια.

Δημοσ.

Σε καταλαβαινω..αλλα το powerdvd 14 εγω προσωπικα δεν το γουσταρω γιατι κανει τα δικα του!!!!..και οταν θελησεις να το απεγκαταστησεις θα σε τρελλανει....Εγω προσωπικα δεν θα το εχω στον υπολογιστη μου μονο για το Atmos TrueHD.

Να σου πω παντως πως εγω χρησιμοποιω το Media player classic που ειναι κατα την γνωμη μου πολυ καλυτερο.....και με περισσοτερες ρυθμισεις...οπως επισης εχω και το KMPlayer που χρησιμοποιω παρα πολυ...

Οπως λες το k-lite το ειχες χρησιμοποιησει πριν χρονια, τωρα ομως ειναι διαφορετικα!!!!!

Εμπιστεψου με και δεν θα χασεις!!!το εχω ψαξει πολυ το θεμα.....και ναι εχεις δικιο οσον αφορα το conflicts στα codecs...

ΜΗ χρησιμοποιησεις και τα δυο codecs..

Η αποφαση πλεον ειναι δικη σου...

Να εισαι καλα φιλε μου.

Γιαννης,Πατρα... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...