Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πρώτη φορά δοκιμάζω να κάνω εγκατάσταση λειτουργικού οπότε έχω μερικές απορίες. Αρχικά το λάπτοπ ήταν FreeDos με 1TB σκληρό δίσκο. Του έβαλα τα Windows 7 χωρίς να κάνω καμία διαμέριση εγώ ο ίδιος. Αργότερα είδα ότι αυτό από μόνο του δημιούργησε άλλα δυο partitions. Το ένα με 996 MB με file system FAT 32 και status (System, Active, Primary Partition) και το άλλο 1000 MB, που δεν λέει τι σύστημα αρχείων έχει και για περιγραφή έχει OEM Partition. Τι είναι αυτά τα δυο partiton; Αν τα σβήσω; 

Αργότερα έκανα άλλα δυο partitions. Ένα μεγάλο για τα δεδομένα και ένα 50άρι για να βάλω Linux. Όταν πήγα να βάλω Linux μου έβγαζε σαν επιλογή να πάρει χώρο από το partition που είχα για τα δεδομένα. Αλλιώς να επέλεγα ένα από τα υπάρχοντα partitions, μόνο που άρχισε να μου ζητάει partitions για swap μετά και άρχισα να πελαγώνω και το άφησα.

Πέρα από τα δυο partitions που ρωτάω πιο πάνω, με δεδομένο ότι ερχόταν ένας σκληρός με FreeDos, ποιά θα ήταν η σωστή διαδικασία να ακολουθήσω για Dual Boot με Windows 7 και Ubuntu;

Υ.Γ. Επίσης υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά στον σκληρό που να μην μπορώ να την διορθώσω μετά;

Δημοσ.

Ζημιά στο δίσκο δεν θα γίνει αλλά μπορεί να σβήσεις τίποτα αρχεία του λειτουργικού συστήματος είτε ακόμα και το ίδιο το OS που έχεις τώρα. Ποιά διανομή του Linux πήγες να κάνεις install;

Δημοσ.

Αργότερα είδα ότι αυτό από μόνο του δημιούργησε άλλα δυο partitions. Το ένα με 996 MB με file system FAT 32 και status (System, Active, Primary Partition) και το άλλο 1000 MB, που δεν λέει τι σύστημα αρχείων έχει και για περιγραφή έχει OEM Partition. Τι είναι αυτά τα δυο partiton; Αν τα σβήσω;

Δεν τα έκανε η εγκατάσταση, αυτά τα δυο ήταν εξαρχής στο fat32 είναι περασμένο το freedos και στο oem διάβασε στο εγχειρίδιο ίσως να έχει σε backup ξανά το freedos ίσως να έχει και βοηθητικά προγράμματα driver κτλ.

Μπορείς να τα σβήσεις άφοβα,μάλλον μπορούσες τώρα που έβαλες τα 7 κινδυνεύεις να μην ξεκινάνε ποια αν τα σβήσεις και να πρέπει να τα ξανά περάσεις από την αρχή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...