anthony_crete Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα παιδια, αποφάσισα επιτέλους να βάλω και εγώ στο laptop μου (HP Pavilion dv7-7102ea) εναν SSD, προς μεγάλη μου απογοήτευση ομως συνειδητοποίησα πως η απαραδεκτη HP ενώ υπάρχει χώρος για 2ο δίσκο δεν εχει εγκαταστήσει 2ο καλώδιο και caddy. Προς ακομα μεγάλύτερη μου απογοήτευση ανακάλυψα πως οι τιμές για το super(...)-pack αυτο κυμαίνονται μεταξύ 50 εως και 100 ευρω!!!! Το λεω αυτο ετσι, καθώς εχω χαωθεί με το τι part ακριβώς χρειάζομαι, περιμένω απάντηση απο ενα μαγαζί για την τιμή τους (στη HP δεν τόλμησα να ρωτήσω η αλήθεια ειναι, φοβήθηκα την τιμή που θα ακουσω) στο ebay οι τιμες κυμαίνονται απο 50ευρω για ενα μεταχειρισμένο κιτ εως 80+ ευρω για καινουρια....... Ολη αυτή η κατάσταση με εβαλε στο τριπακι να σκευτώ την αγορά ενός μεγαλύτερου SSD (μαλλον 840 evo 500GB-δηλαδη 210-220 ευρω) ωστε να έχω όλα μου τα αρχεία εκει μέσα και να κανω τον αλλο μου σκληρό εξωτερικό. Μου ειπαν ομως οτι το να βαζω ολα τα αρχεία μου στον ssd μπορεί να καταστρέψει τον σκληρό γρηγορότερα διοτι εχει συγκεκριμένες φορες γραψίματος/σβησήματος που αντέχει. Μπορεί να με διαφωτίσει σχετικά με αυτο το θεμα? Είναι καλη ιδέα να παρω εναν μεγαλύτερο SSD, να έχω ολα μου τα αρχεία εκει και downloads και τα πάντα? Προσωπικά θεωρώ ψιλο-πεταμενα λεφτα τα 70-100ευρω για καλώδιο και θήκη σκληρού δισκου οποτε θα προτιμούσα ισως να δώσω μερικά χρήματα ακομα και να αγοράσω εναν μεγαλυτερο σκληρο. Μια αλλη σκέψη που πέρασε απο το μυαλο μου ειναι να ψαξω ισως και καποιον μεταχειρισμενο δισκο για αγορα απο το ebay, αλλα εαν ισχύει αυτο με την εγγραφη δεδομένων, μαλλον δεν ειναι και τοσο καλή ιδέα! ΥΓ: ερωτηση 2: σχετικά με την αντιπροσωπεια της HP, ξερει καποιος που μπορω να βρω το part number που χρειαζομαι και να ρωτήσω τιμη? Επισης το λαπτοπ εχει αγοραστεί απο Αγγλια, και νομιζω το συγκεκριμενο μοντελο με το συγκεκριμένο customization (7102ea) δεν βγήκε ελλαδα, αλλα λογικά εχει τα ιδια parts με ολα τα DV7-7000 series. thanks a lot!
defacer Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 https://www.google.gr/#q=ssd+endurance+experiment+site:techreport.com TL;DR: Μπορείς να ξεχάσεις το σενάριο του να έχεις τέτοιου είδους πρόβλημα εκτός αν κάνεις hibernate το laptop σου 20 φορές τη μέρα (γιατί κάθε φορά ενδέχεται να κάνει τόσα writes όσο το ποσό της RAM που έχεις στο σύστημα).
EddieObscurant Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 δεν θα χεις πρόβλημα μη φοβάσαι, και γω έχω και κατεβαζω τορρεντς, δεν παθαινουν τπτ o crucial mx100 συνήθως είναι φθηνότερος απο τον evo
SPANK Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Είναι υπερβολές αυτα που ακούμε οτι καταστρέφονται οι ssd πιο εύκολα λες και αυτοί δεν ειναι δίσκοι οπως οι αλλοι και ίσα ίσα οι ssd δεν εχουν κεφαλή με βελόνα κτλπ , στο θέμα μας τώρα δεν θα πάθει τίποτα ο δίσκος σου απλα το θέμα ειναι οτι δεν θα έχεις μεγάλη χωρητικότητα και αυτο ειναι το μείον εκτος και αν πας σε καποιο 512 gb αλλα ειναι πανάκριβοι ακομα
anthony_crete Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 thanks everybody, τελικα παρηγγειλα ενα caddy+καλωδιο απο αμερικη (newmodeus) στην καταπληκτικη τιμη των 40κατι ευρω και θα βαλω και εναν 128αρη και τελος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα