Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 [...] Απλά γμτ θα ήθελα τον Τσουρινάκη να συνέχιζε να γράφει κάπου. Πάντα μου μέτραγε η γνώμη του και θα ήθελα να δω ένα άρθρο του για τα πρόσφατα witcher, για το wasteland, για το shadowrun και όλα αυτά τα διαμάντια που βγήκαν πρόσφατα. Φαντάζομαι 99% ή κάτι τέτοιο. Μην παρεξηγηθώ, ήταν μεγάλος γνώστης του χώρου ο Τσουρινάκης, αλλά ο τρόπος που μετέφραζε την αγάπη του για ένα παιχνίδι ή μια κατηγορία παιχνιδιών σε σκορ πολύ συχνά δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κατά τα λοιπά, λογική και επόμενη εξέλιξη αυτό που συνέβη στο περιοδικό. 3
tommybertsen Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Γιατί ευτυχώς ? Εγώ λυπάμαι που θα κλείσει, αν και απορούσα πως μπορούσε και επιβίωνε τόσο καιρό, ενώ όλα τα άλλα περιοδικά για games είχαν ψοφίσει. Gamepro, Games, Play... Και δεν είμαι απ τους 'παλιούς' του αναγνώστες, καμιά 10αριά τεύχη έχω πάρει όλα κι όλα. Τα πήρα κατά τη περίοδο 2009-2010 που μετατράπηκα από console gamer σε pc gamer. Ήταν ωραία να πω την αλήθεια, αλλά όταν δεν είχαν reviews και θέματα για παιχνίδια που να είχα κάποιο ενδιαφέρον, προσπέρναγα τεύχη. Μέχρι που άρχισα να παρακολουθώ τα reviews των Angry Joe, Zero Punctation, και αργότερα Totalbiscuit που με κάλυπταν περισσότερο όσων αφορά το τι σκεφτόμουν όταν τα 'παιζα τα περισσότερα παιχνίδια, και να μαθαίνω τεχνολογικά νέα / hardware reviews από Anandtech, Tom's Hardware, Overclock.net, και έτσι σιγά σιγά ξεχάστηκα και ξέχασα το περιοδικό... Την 'μετάλλαξη' του περιοδικού που αναφέρουν οι αναγνώστες στο επίσημο φόρουμ του PC master δε πρόλαβα να τη βιώσω. Ημουν πολυ μικρος οταν πρωτοδιαβασα pc Master. Εξαιτιας του επαιξα Diablo 1 , μυηθηκα στα adventure games και μου χαλασε την ωραια ατμοσφαιρα οταν πετσοκοβε αρθρα, επαναλαμβανονταν πολυ συχνα και αρχισαν να την κανουν καποια μελη... Δε προλαβες την πραγματικα ωραια εποχη! Πηρε την κατω βολτα και το "ευτυχως" το λεω επειδη το περιοδικο αιμορραγουσε την τελευταια 10ετια. Τα τελευταια 3-4 χρονια , πολυ περισσοτερο. Εχασε το χρωμα του το περιοδικο, εκανε βουτια και προσγειωθηκε αποτομα. Φυσιολογικη εξελιξη λοιπον... Ειχαν ολες τις βασεις για να κανουν μια πετυχημενη ιστοσελιδα παντως, προτιμησαν τη συνεχιση του εντυπου.. Φαντάζομαι 99% ή κάτι τέτοιο. Μην παρεξηγηθώ, ήταν μεγάλος γνώστης του χώρου ο Τσουρινάκης, αλλά ο τρόπος που μετέφραζε την αγάπη του για ένα παιχνίδι ή μια κατηγορία παιχνιδιών σε σκορ πολύ συχνά δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κατά τα λοιπά, λογική και επόμενη εξέλιξη αυτό που συνέβη στο περιοδικό. Δεν εχεις καθολου αδικο. Μετα απο καποια φαση ηταν ακρως υπερβολικος. Διψουσε ο τυπος για adventures , αλλα μερικες φορες εξυμνουσε games που δε το αξιζαν..
Oroku Saki Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Λυπαμαι κπου κλεινει αλλα πλεον στην εποχη μας με το ιντερνετ μπορουμε ανα πασα στγμη να ενημερωνομαστε για το τι συμβαινει και να μαθαινουμε ολα τα νεα. Δεν χρειαζεται να αγοραζουμε περιοδια και εφημεριδες. Απο 2000 ειχα ξεκινησει να το παιρνω και εγω.
jim777 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Λυπαμαι κπου κλεινει αλλα πλεον στην εποχη μας με το ιντερνετ μπορουμε ανα πασα στγμη να ενημερωνομαστε για το τι συμβαινει και να μαθαινουμε ολα τα νεα. Δεν χρειαζεται να αγοραζουμε περιοδια και εφημεριδες. Απο 2000 ειχα ξεκινησει να το παιρνω και εγω. Καλά εσύ δε βρίσκεις λόγο να αγοράσεις παιχνίδια. Σιγά μην έβρισκες να αγοράσεις περιοδικά και εφημερίδες. 1
chek2fire Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Φαντάζομαι 99% ή κάτι τέτοιο. Μην παρεξηγηθώ, ήταν μεγάλος γνώστης του χώρου ο Τσουρινάκης, αλλά ο τρόπος που μετέφραζε την αγάπη του για ένα παιχνίδι ή μια κατηγορία παιχνιδιών σε σκορ πολύ συχνά δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κατά τα λοιπά, λογική και επόμενη εξέλιξη αυτό που συνέβη στο περιοδικό. Μα δεν τον διάβαζες για την βαθμολογία του αλλά γιαυτά που έγραφε. Σου έδινε και μερικά hint ιδίως στα rpg ήταν φοβερός για να διαβάζεις την γνώμη του για σημεία του παιχνιδιού 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Γενικά, ήταν υπερβολικός. Και στις κριτικές του, και στο πώς τις "απόσταζε" σε βαθμολογίες. Ό,τι του άρεσε ήταν τέλειο, μοναδικό, συγκλονιστικό. Τα 90αρια έφευγαν σύννεφο. Ακόμη κι όταν επισήμαινε σοβαρά θέματα με ένα παιχνίδι, για να πέσει κάτω από το 80... Εκτιμούσα και εκτιμώ, όμως, το ότι ασχολούνταν με το αντικείμενο από αγάπη και ειλικρινές πάθος, όχι από στείρο επαγγελματισμό. Συν του ότι, οι κριτικές του ήταν πράγματι reviews, σε βάθος. Με γενναία δόση υπερβολής πολύ συχνά, αλλά φαινόταν ότι είχε ασχοληθεί πραγματικά. Καμία σχέση με τις ξεπέτες που συναντούσαμε και συναντάμε, όταν κάποιοι τρέχουν τα tutorial scenario και καταλήγουν σε "εμπεριστατωμένη άποψη". Σήμερα, από την άλλη, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πίεση χρόνου λόγω των νέων κυκλοφοριών, συν του ότι υπάρχουν και πολλές περισσότερες πηγές ενημέρωσης, οι οποίες οδήγησαν στον "εκδημοκρατισμό" του χώρου της κριτικής (και, αναπόφευκτα, σε φαινόμενα λαϊκισμού, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Δε νομίζω, δηλαδή, πως στην εποχή όπου το Pixel ήταν θεός, θα φτάναμε να βλέπουμε 70αρια για κυκλοφορίες κορυφαίων στούντιο. Αυτό δε σημαίνει πως σήμερα όλα δουλεύουν ρολόι, κάθε άλλο, απλά δε νοσταλγώ ιδιαίτερα την εποχή της επίπλαστης τελειότητας.* Νοσταλγώ, όμως, ανθρώπους με πραγματικό μεράκι για αυτό που έκαναν, όπως ο Τσουρινάκης. *edit: και, προφανώς, το φαινόμενο δεν ήταν μόνο ελληνικό, κάθε άλλο. Δε θα ξεχάσω ποτέ ότι το αγγλικό pc gamer αρχικά είχε βαθμολογήσει το αισχρό Braveheart με πάνω από 90%. 1
ZauZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 PCMaster ε..... Αααααααχχχχχχ Ήμουν νιός και γέρασα .....
Orgios Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 pcmaster? ειστε ολοι Noobs , εγω διαβαζα pixel Αν δεν πρόλαβε κανεις review Elvira σε Amiga δεν ξερει τι εχασε 2
Apoll Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 pcmaster? ειστε ολοι Noobs , εγω διαβαζα pixel Αν δεν πρόλαβε κανεις review Elvira σε Amiga δεν ξερει τι εχασε Η συζήτηση είναι για το PC Master. Και επειδή αναφέρεις, σχετικά, στο Pixel έχει δημοσιεύτει και η "fantasy rpg" ιστορία που έγραψα σε στήλη το 1987 σε ηλικία 11 ετών. Ενω Computer Games ήταν πιο ειδικό στο gaming μέχρι το 1991.
Elven_King Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Σίγουρα λυπάμαι που κλείνει το περιοδικό (καθαρά για ιστορικούς λόγους) αλλά τα τελευταία τεύχη ήταν πολύ κακά, δεν αναφέρομαι σε συντάκτες, υπάρχουν ακόμα ωραίοι γραφιάδες εκεί, αλλά σαν στήσιμο, θεματολογία, κάποια άρθρα κλπ. Από την άλλη, δύσκολα θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια από τη στιγμή που η εκδότρια εταιρεία είχε κάνει καθεστώς το να μην πληρώνει φράγκο σε αυτούς που έγραφαν/γράφουν σε αυτό και οδήγησε αρκετούς σε αγώνα διαρκείας για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Το ότι έβγαζε τόσα χρόνια το περιοδικό με εθελοντές υπαλλήλους για μένα αποτελεί άθλο. Συν ότι αυτοί που τελικά που πήραν τα χρήματα τους έπρεπε να "ματώσουν", υπήρχαν και άλλοι που δεν τα πήραν ποτέ ακριβώς επειδή δεν είχαν τη διάθεση ή τον χρόνο να ασχοληθούν. ΥΓ. Παιδιά, παρακαλώ - όχι πάλι συζήτηση για Τσουρινάκη. Την έχουμε κάνει 42534 φορές και κάθε φορά που προκύπτει θέμα για retro/adventures/pixel/pc master/μηχανές/Myst/Βαθμολογία Diablo 2/οτιδήποτε, κάποιος θα βγει και θα πει "Αχ, ο Τσουρινάκης που..." και θα γράφουμε στις επόμενες 20 σελίδες μόνο γι αυτόν 2
Tobajara Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Κάπου εδώ νομίζω πως πρέπει να αναφερθεί το User, έστω και τιμής ένεκεν Το προτιμούσα από το Pixel για λόγους που ποτέ δεν ξεκαθάρισα ακριβώς. Α, και για προβοκάτσια, CD Show :P Για μένα το πραγματικό τέλος εποχής του σοβαρού ειδικού Τύπου στην Ελλάδα ήρθε με το κλείσιμο του RAM, ενός εντύπου που έχαιρε καθολικής αποδοχής για τη σοβαρότητα και την ποιότητά του (παρά τις διαφωνίες που κατά καιρούς είχαμε όλοι μας) και που σε κάθε εποχή θα είχε να προσφέρει κάτι (συν το ότι είχε νομίζω το μεγαλύτερο τζίρο από κάθε περιοδικό του χώρου). Το κλείσιμο του PC Master δε μου λέει τίποτα γιατί δεν το διάβαζα ποτέ ούτε καν περιστασιακά - ακόμα και στη "χρυσή εποχή" του δε μου άρεσε κανένας αρθρογράφος πλην του Κλάδη (που κι αυτός εντάχθηκε μετά). Οπότε δε μοιράζομαι τις αναμνήσεις και τη θλίψη καθώς προτιμούσα άλλα έντυπα. Όποιος πάντως θέλει να βρει μέλη της συντακτικής ομάδας που ακόμα συνεχίζουν στο Internet δε χρειάζεται να ψάξει και πολύ, η αγορά/ πίτα/ χώρος είναι μικρή έτσι κι αλλιώς.
SoFGR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 ναι ο κλαδης που εβαλε 101/100 στο HL2 xD παρολο που ο εγκεφαλος εχει την συνηθεια με τον καιρο να κραταει μονο τις ευχαριστες αναμνησεις, το μονο που μου ερχεται στο μυαλο οταν ακουω "pc master" απο το 2006 που σταματησα να το αγοραζω (μαζι με το CGM) ειναι οι μπαρουφες του κοντη, τον αμπαλο τον τσουρινακη που επαιζε dungeon siege με 12 fps + oblivion στα 20 και τρωγοτανε ταυτοχρονα με το μισο φορουμ επειδη επεμενε στο "μια χαρα μου τρεχει ρε παιδια " επισης το αλλο που θυμαμαι και με πιανουν τα γελια ειναι η "κοντρα" που ειχανε με το CGM για το ποιο απο τα 2 περιοδικα αρχισε πρωτο να "χαριζει" παιχνιδια 5ετιας και vaporware τα "μονα θετικα" που μου ερχονται αυτη τη στιγμη ητανε η ολη φαση με το grand prix καθε χρονο, η στηλη με το T4C και το "underground" υφος της, η αλλη με το modified gaming και τελος, καποια γραπτα στο "μεταξυ μας" που εν ετει 2002 τολμουσαν να θιγουν το θεμα του μεσου μισθου και του κοστους ζωης στην ελλαδα ισως αμα πηγαινανε ολοι αυτοι της "παλιας φρουρας" σε ενα καναλι στο youtube / twitch, τωρα να ειχαμε κατι πιο ευχαριστο να συζηταμε, απο το κλεισιμο ενος περιοδικου, που πεθανε οταν ηρθε (επιτελους) η DSL και ξεχασανε να του το πουνε. 1
Bigi444444 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μα αφού μια χαρά το 'παιζε η matrox g200, ακόμα και στα χιόνια! Πωωωω, ρε toba, το 'χα ξεχάσει το user!Που να έχω άραγε ξεχασμένα τα cd του; 1
ektelion Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) OK, ας γράψω κι εγώ έναν επικήδειο.Προσωπικά, δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο κόλλημα με το PC Master. Το περιοδικό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις gaming εμπειρίες μου και με την παιδική μου ηλικία εν γένει, είναι το Pixel. Ευτυχώς, δεν έζησα την "πτώση" του, αφού λίγα μόλις χρόνια πριν είχα σταματήσει να ασχολούμαι με το άθλημα και είχα αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στη μουσική (metal forever, forever metal). Επανήλθα δυναμικά το 1998, οπότε και αγόρασα το πρώτο μου PC. Τότε ήταν που αποφάσισα να αρχίσω να ενημερώνομαι ξανά για το αναστημένο μου χόμπι. Η πρώτη μου επιλογή ήταν το RAM (κουβάς). Μήνες ή και χρόνια μετά έπεσε στα χέρια μου ένα PC Master. Με το που διάβασα το όνομα "Αντρέας Παρασκευάς Τσουρινάκης" έπαθα σοκ. Είχα ξεχάσει εντελώς ότι το Pixel και το PC Master ήταν "ομόσταβλα" περιοδικά, και δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε κάτι αντίστοιχο με το Pixel στον περιοδικό τύπο. Από τότε το PC Master έγινε το αγαπημένο μου περιοδικό και σταθερός σύντροφος σε κρεβάτια, τρένα, καράβια, λεωφορεία και χέστρες. Για εμένα το περιοδικό άρχισε να καταρρέει όταν έφυγε ο Τσουρινάκης. Αλλά επειδή αυτή μου η δήλωση ίσως είναι παρεξηγήσιμη, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τω καιρώ εκείνο η πλάστιγγα της ενημέρωσης είχε ήδη αρχίσει να γέρνει προς τη μεριά του Internet. Οι πωλήσεις των περιοδικών είχαν αρχίσει να παίρνουν την κατιούσα και η συζήτηση/ενημέρωση για το gaming είχε μετατοπιστεί στα online fora/sites αντίστοιχα. Παρότι είμαι μιας κάποιας ηλικίας και θα μπορούσα να είχα κόλλημα με πράγματα όπως η "παράδοση", η "νοσταλγία", το "ξεφύλλισμα" και "η μυρωδιά του χαρτιού", ευτυχώς, έβαζα πάντα το περιεχόμενο πάνω από το μέσο. Συνεπώς, δεν φόρεσα και τα μαύρα όταν πήρα την απόφαση να σταματήσω να αγοράζω το περιοδικό. Ανέφερα πριν ότι ο λόγος που σταμάτησα να αγοράζω το PC Master - ή μάλλον καλύτερα η αφορμή - ήταν η αποχώρηση του Α.Π. Τσουρινάκη. Ναι, γνωρίζω πολύ καλά ότι είχε χάσει από καιρό την επαφή του με τον παλμό της βιομηχανίας, ότι έβλεπε υπερβολικά ρομαντικά τα πράγματα, ότι τα κριτήριά του ήταν ξεπερασμένα, ότι ο τρόπος γραφής του ήταν παλιομοδίτικος και, και, και... αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί δύο πράγματα: Ότι ήταν μοναδικός και ότι είχε following. Και το "μοναδικός" είναι η λέξη κλειδί της υπόθεσης. Όταν θες να επιβιώσεις κόντρα σε ένα μέσο που υπερτερεί στα πάντα, το μόνο που σε σώζει είναι να προσφέρεις κάτι μοναδικό, κάτι το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει άλλος. Δεν λέω ότι αυτό το κάτι είναι ο Τσουρινάκης, απλά ανέφερα το συγκεκριμένο παράδειγμα για να γίνω κατανοητός. Τι, λοιπόν, μπορεί να είναι αυτό το μοναδικό; Μα αν το ήξερα θα το πούλαγα ο ίδιος! Με την κατάσταση ως έχει, το να συνεχίσει το περιοδικό να τυπώνεται αποκλειστικά για συνδρομητές, διατηρώντας τη συμβατική μορφή του, αντιστοιχεί στο φυτό που διατηρείται στη ζωή μόνο χάρη στη μηχανική υποστήριξη. Η εκδότρια εταιρεία έχει στα χέρια της ένα "όπλο" που δεν είναι άλλο από το κύρος του ονόματος PC Master, όποιο κι αν είναι αυτό τη σήμερον ημέρα. Κι όσο γελοίο κι αν φαντάζει στα μάτια πολλών από εμάς, υπάρχει ακόμη μια σημαντική κοινότητα gamers που αποτάσσονται τις κονσόλες και επιμένουν στην ανωτερότητα της PC master race. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Internet, λοιπόν. Αντιλαμβάνομαι, όμως, ότι πολλές φορές τα γέρικα μυαλά, ειδικά αυτά που ωρίμασαν σε μια εποχή που οι εξελίξεις έτρεχαν με τρομερά πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι στις μέρες μας, έννοιες όπως "προσαρμοστικότητα" και "αλλαγή" φαντάζουν πολύ τρομακτικές.Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στη συνέχεια, του αν θα δουλέψει το σύστημα με τις συνδρομές ή όχι, αποτείνω το χαιρετισμό μου στο PC Master που μου χάρισε τόσες στιγμές ψυχαγωγίας κι ενημέρωσης και εύχομαι ό,τι καλύτερο στους συντελεστές του, είτε συνεχίσουν στον ίδιο χώρο είτε όχι. Είναι πάντα λυπηρό όταν τελειώνει κάτι, αλλά σχεδόν πάντα το τέλος φέρνει μια νέα αρχή. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2015 από ektelion 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα