Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ ενοούσα το αρχικό post της ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ. Δεν ασχολούμαι καν με το θέμα που θίχτηκε καθώς έχει ήδη δημοσιευτεί στο περιοδικό μαζί με την απάντηση του Αρχισυντάκτη και δεν με αφορά. Ασχολούμαι όμως με τον κάθε ανεγκέφαλο που θέλει να βγάλει μισό εκατομμύριο απο ένα παιχνίδι ενώ συγχρόνως (είμαι σίγουρος) βρίζει τις τιμές των παιχνιδιών και αγοράζει αντεγραμμένα.

Αν για παράδειγμα αυτοί που δημιούργησαν το Φόρουμ ήθελαν να βγάλουν λεφτά (και γιατί να μην το κάνουν όπως λές και εσύ αφού δουλειά τους είναι και τους βγαίνουν τα μάτια να γράφουν κώδικα κλπ) πως θα σου φαινόταν;

Πως θα σου φαινόταν να πλήρωνες 1 ευρώ για κάθε post που κάνεις;

Λέω απλά πως μέχρι να γίνεις μέλος (Εργάτης) σε μια εταιρία που φτιάχνει παιχνίδια , δίνε τα δωρεάν.

Έχω σιχαθεί και αηδιάζω με τύπους σαν κι εσένα. Μου προκαλείς αηδία.

Τύποι σαν κι εσένα δεν σκέφτονται καθαρά. Δεν βλέπουν το μέλλον άλλα στηρίζονται σε ευφήμερες απολαύσεις.

Ούτε εμένα μου τρέχουν τα λεφτά απο τα πατζάκια άλλα δεν θα πατήσω επι πτωμάτων για να τα αποκτήσω. Προτιμώ να αναγνωριστώ με άλλες μεθόδους.

Δεν ανήκεις λοιπόν στην Δημιουργική κοινότητα, γιατί ο καλλιτέχνης πάνω απο όλα σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του.

Σκέψου μόνο τι θα γινόταν αν όλοι άρχιζαν να ζητούν χρήματα για κάτι που κανείς δεν τους ζήτησε να κάνουν!.

Π.χ - Σου χτυπα κάποιος την πόρτα και σου λέει , "Δώσε μου 500.000 γιατί στο εργοστάσιο μου έκανα και γαμώ τις περιβαντολογικές μελέτες για την μείωση ρύπων'.

Τι θα του πείς; Οτι τον υποχρεώνει η πολιτεία; Μα θα μπορούσε να κάνει απλά μια φτηνή μελέτη.

Πλήρωσε τον λοιπόν αν δεν θέλεις να σε βρίζει σε περιβαντολλογικά Φόρουμ.

Δεν είναι καλό το παράδειγμα άλλα μου έχεις ανεβάσει την πίεση και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο!.

Απο κάτι τέτοιους τύπους που ζητούν χρήματα για Home made παιχνίδια έχει γίνει χάος ο χώρος. Τράβα λοιπόν να πληρώσεις (και με χαμόγελο) όλους εκείνους που έκατσαν και έγραψαν τα tutorials, που έφτιαξαν τα προγράμματα, που εξόρυξαν το πυρίτιο, που χάλασαν τα μάτια τους για να ανακαλύψουν τον ηλεκτρισμό και τις εφαρμογές του. Πλήρωσε τους Εφευρέτες του προηγούμενου αιώνα που χάρη σε αυτούς χρησιμοποιείς τώρα τον υπολογιστή σου.

Π.χ : Έντισον :-Γιά σας , με λένε Έντισον και θα ανακαλύψω τον ηλεκτρισμό. Μου δίνετε 1.000.000 δολάρια;

Πρωθυπουργός : Πάρτα ρχίδια μου μεγάλε!

Έντισον : Καλά ρε, θα δείς τι θα πάθεις, θα σε ξεμπροστιάσω στους κύκλους ποίησης την παρασκευή, στην στρογγυλή πλατεία...

Έντισον : Γιά σας, Ανακλάλυψα τελικά τον ηλεκτρισμό. Θέλω ποσοστά για την χρησιμοποίηση του καθώς και τραπεζικό λογαριασμό με 100 μηδενικά.

Πρωθυπουργός : Πάρτα ρχίδια μου μεγάλε (καλά πόσα έχω;) και ψόφα στη μιζέρια..

Έντισον : Γιά σας, Ανακάλυψα τον ηλεκτρισμό και πιστεύω πως θα φανεί χρήσιμος στον κόσμο.

Πρωθυπουργός : Κύριε Έντισον, τιμή μας και καμάρι μας. Θα περάσετε στην Ιστορία. Είστε ένας ήρωας και πάνω απο όλα σέβεστε τον εαυτό σας. Η προσφορά σας θα αλλάξει τις ζωές πολλών ανθρώπων.

Όλο μαμακίες κάθομαι και γράφω! Πείτε οτι δεν διαβάσατε τίποτα απο αυτά. Βαριέμαι τις διαμάχες. Έτσι κι αλλιώς κάθε άνθρωπος έχει τις απόψεις του.

Θέλεις να βγάλεις λεφτά. Βγάλε. Δεν θέλεις. Μη βγάλεις.

Άντε γιατί δεν γουστάρω να προσπαθώ να κάνω τον χειραγωγό.

Οτι είναι να κάνεις πάντως, κάντο με Στυλ. Οι χαρακτηρισμοί σε φόρουμ δεν ταιριάζουν...

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

To pcmaster έχει καταντήσει αηδία δυστηχώς...

Και λέω δυστηχώς γιατί ήταν από τα περιοδικά που διάβαζα πολύ ευχάριστα, όντας πορωμένος gamer...

Για τον κ.Κράτσα δεν λέω τίποτα... Ο άνθρωπος έχει προσφέρει απίστευτα στο gaming στην Ελλάδα, όποιος γνωρίζει το ξέρει αυτό. Το θέμα είναι οτί έχει γεμίσει σαβουρο-συντάκτες (με εξαίρεση μερικούς, που σέβονται τους αναγνώστες π.χ Κλάδης)...

Εδώ συντάκτης σε 4σέλιδο review αναλώθηκε να χλευάζει game (για το review του Celtic Kings αναφέρομαι) κανονικότατα, πέταξε εκεί και μια βαθμολογία και ούτε που αναφέρθηκε καθόλου στο gameplay! Το δήθεν κλίμα χαβαλέ που επικαλέστηκαν κάποιοι ε εμένα μου βρωμάει ψεύτικο και ηλίθιο! Όλοι οι συντάκτες και ο κέρβερος αρχισυντάκτης με το μαστήγιο! Αστεία της @@ δηλαδή...

Μακάρι να έγραφαν reviews ο Μπέλος, ο Πατρίκος και ο Κράτσας ακόμη :(

Όσο για την στήλη troubleshooter ένα θα σας πω για να καταλάβετε τι ρόμπα είναι μερικοί... Τον πρώτο μήνα της στήλης λοιπόν, είχε γράμματα που είχαν δημοσιευτεί πρίν από 1-2 μήνες στην στήλη "doctor Pc" (ή PC Doctor, δεν θυμάμε:P) στο PC Magazine! Δηλαδή έλεος...

Για την ασχετή θεματολογία του τι να πώ... Απο κινητά μέχρι κλωνοποίηση...

Για τον unreal τώρα... τυχαίνει να τον γνωρίζω (αρεεε loser! LOL) και το game του ήταν πολύ καλο! Ένα Arcanoid clone και μάλιστα μου έγραψε και σε cd μια κόπια του παιχνιδίου (να σαι καλά man!). Από την στιγμή που βάζουνε ένα κάρο μ4#%@@% στα cd του (βλ. Computer Show, εντάξει το 1ο ήταν καλό), πιστεύω οτί όφειλαν να βάλουν το game του unreal και του κάθε unreal που στέλνει το game του για δημοσίευση.

Επειδή όπως προείπα, ο κ.Κράτσας έχει δώσει μεγάλη ώθηση στο gaming στην Ελλάδα, δεν νομίζω οτί έχει την παραμικρή θέληση να παραγκωνίσει τέτοιες προσπάθειες.

Υ.Γ Ρε unr, πολύ εύκολα τσαντίζεσαι ρε γμτ! :P

Δημοσ.

ahahahahaha Exoskeletor! Είμαστε lamers επειδή το quake rocks? Ωραίος! :mrgreen:

Quake3 is too fast for u?

α και unr ξέρεις φυσικά τι θα γίνει στο duel... μην το γράψω κιόλας και σοκαριστούν τα παιδιά :lol:

Δημοσ.

Ξαναδιαβάζοντας τις σελίδες του θέματος αυτού, έχω μαζέψει μερικά στοιχεία που θέλω να αναφέρω για να βρούμε μία άκρια.

Κατ' αρχάς ο unreal ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΛΕΦΤΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΟ CD ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ.

Όσο για το φίλο matsamaki, νομίζω ότι έχει, το λιγότερο, άδικο με το τελευταίο ποστ του, και ειδικότερα με το παράδειγμα του ηλεκτρισμού.

Δουλεύω σε εταιρεία πληροφορικής με τον τουρισμό και το κυριότερο προϊόν που δίνουμε σε μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι η on-line έκδοση εισιτηρίων (τα έχετε δει πιστεύω όλοι σας) και όλο το σύστημα που κρύβεται από πίσω από αυτό (backoffice κα). Αυτό το προϊόν δεν ξεκίνησε από τις ακτοπλοϊκές σαν ζήτημα δημιουργίας προς εμάς, αλλά το έφτιαξε η εταιρεία και δείχνοντάς το στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, εκείνες το ήθελαν και έτσι το υλοποίησαν.

Τι θέλω να πω με αυτό; Φτιάχνοντας ένα παιχνίδι για Η/Υ μπορείς να το κάνεις γνωστό με τρεις τρόπους:

α. Το δίνεις σε ένα περιοδικό δωρεάν και στο δημοσιεύει

β. Το ανεβάζεις σε δικό σου server και δίνεις τo link σε γνωστούς ή περιοδικά

γ. Χτυπάς πόρτες εταιρειών προώθησης παιχνιδιών Η/Υ (cdmedia κα) και συζητάς μαζί τους για το αν τους ενδιαφέρει το προϊόν-παιχνίδι.

Για την υλοποίηση της κάθε λύσης έχουμε τα:

α. Είσαι στην κρίση του περιοδικού και των συντακτών του. Επειδή, τουλάχιστον στην Ελλάδα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιοδικό που να υποστηρίζει τέτοιες κινήσεις, καλό θα ήταν να είχες μία συνάντηση με το υποψήφιο περιοδικό τετ-α-τετ, ώστε να δεις τι πραγματικά θα παιχτεί με το παιχνίδι σου. Γράμμα,email,τηλέφωνο είναι γνωστοί κακοί τρόποι συνεννόησης σε θέματα "business". Και μην το γελάτε καθόλου. Έτσι την πάτησαν και οι φίλοι που έκαναν το ΤΑΡΤΑ. Γιατί δεν ζήτησαν από την αρχή το χρηματικό ποσό που θα τους έδιναν; Και αργότερα να έβλεπαν αν τους σύμφερε.

β. Με αυτή την λύση χρειάζεσαι λίγα χρήματα για server,domain (εκτός και αν έχεις άκριες για να τα γλυτώσεις) Το παν σε αυτή την περίπτωση είναι να ρίξεις όση διαφήμιση μπορείς σε περιοδικά και διάφορα φόρουμ που επιτρέπουν τέτοιες παρουσιάσεις ώστε να δώσεις το link σε όσους πιο πολλούς μπορείς. Φυσικά από το παιχνίδι αυτό δεν θα βγάλεις μία, αλλά τουλάχιστον θα έχεις κερδίσει μία κάποια αναγνώριση στον τομέα αυτό. Αναγνώριση που θα είναι ανάλογη με την επιτυχία του παιχνιδιού. Αργότερα και αφού έχεις ήδη την επιτυχία, θα μπορέσεις να φτιάξεις άλλα παιχνίδι σε συνεργασία με κάποια εταιρεία.

γ. Εδώ είναι η λύση, που νομίζω ακολούθησαν τα παιδιά του ΤΑΡΤΑ, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν κάποια λεφτά από το παιχνίδι τους. Δεν γνωρίζω αν χτύπησαν μία πόρτα ή παραπάνω, αλλά σίγουρα το να χτυπήσεις πολλές πόρτες είναι αναγκαίο. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ BUSINESS. Προσφορά και ζήτηση. Δείχνεις τι έχεις και τι μπορείς να προσφέρεις και αντιστοίχως υπάρχει η απάντηση από τις εταιρείες αυτές. Φυσικά όταν λέω "χτυπάω πόρτες" το εννοώ κυριολεκτικά. Πηγαίνω και μιλάω μαζί τους φάτσα-κάρτα.

Γενικά, έχετε σκεφτεί γιατί δεν υπάρχει γνωστή εταιρεία δημιουργίας παιχνιδιών για Η/Υ στην Ελλάδα; Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν έλληνες που θέλουν να φτιάξουν παιχνίδια. Αλίμονο. Πιστεύω το πρόβλημα είναι ένα: Ποτέ δεν υπήρχε μία σοβαρή ομάδα που να αφιερωθεί στην δημιουργία ενός παιχνιδιού από scratch. Όλο και κάποιος θα έχει να πάει φαντάρος, όλο και κάποιος θα έχει κάποια μόνιμη δουλειά (οπότε ελάχιστο χρόνο να φιερώσει) κ.ο.κ.

Κακά τα ψέμματα. Αν έχεις για βασική δουλειά, σαν δημιουργός παιχνιδιών, δεν σου φτάνει να ζεις. Σε άλλες χώρες ίσως ναι, αλλά εδώ όχι. Εκτός και αν ακολουθηθεί η οδός που ρισκάρεις: Δημιουργία Software House με τα όλα του, πωλητές, δημιουργούς, με ΙΚΑ, εφορίες, καταχωρήσεις κώδικα κ.ο.κ Το μόνο αρνητικό είναι ότι χρειάζεται κάποιο κεφάλαιο για αρχή και κινδυνεύεις να βρεθείς στον δρόμο σε περίπτωση αποτυχίας (ειδικότερα στην πρώτη παραγωγή σου)

Τέλος, ο δρόμος για τους έλληνες δημιουργούς παιχνιδιών στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολος. Οι καταστάσεις που ισχύουν σου κόβουν τα πόδια πριν καν αρχίσεις...

Δημοσ.

Ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα ,στον επιχειρηματικό τομέα, με καλά αποτελέσματα είναι...θα έλεγα αρκετά σπάνια.

Ισως επειδή λείπουν οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες που θα βοηθήσουν την προώθηση μιας τέτοιας ιδέας , κάτι που ιδιαίτερα στον τομέα της πληροφορικής είναι πολύ δύσκολο λόγω της φοβίας που υπάρχει απέναντι στους υπολογιστές.

Η μόνη λύση θα ήταν να δημιουργηθεί μια κρατική υπηρεσία δημιουργίας PC games :lol: :shock:

• 9 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Πέρασαν 10 χρόνια και είμαι ακόμα στενοχωρημένος που τότε δεν είχε καταφέρει να παίξει αυτό το cdάκι... Ελπίζω εν έτει 2013 όλοι σε αυτό το thread να είστε καλά :)

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...