Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά αγοράζω το PCMASTER μόνο όταν θέλω να περάσω την ώρα μου διαβάζοντας για παιχνίδια υπολογιστών . Το RAM το αγοράζω κάθε μήνα . Μου αρέσει αρκετά σαν περιοδικό και ειδικότερα οι στήλες ποικίλης ύλησς που έχει (Ψηφιακοί Καιροί , Βιογραφίες , Αυτοκίνητο και υπολογιστές κλπ) . Τέτοιες στήλες δεν έχει κανένα άλλο περιοδικό . Μου άρεσαν παλαιότερα και οι Διάλογοι που διεύθυνε ο Ν.Δήμου διάφορες συζητήσεις .

Στο κάτω - κάτω της γραφής , η άποψη είναι απολύτως προσωπική όπως και το γούστο του καθενός . Πάντως , το γεγονός ότι το RAM είναι το πρώτο σε κυκλοφορία περιοδικό πληροφορικής κάτι δείχνει . ;)

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

re pedia..

oi poio poly pou milane einai asxeth re gmto.o enas leei ekanan ekpomph gia na diksoun ths fatses tous..th les re turbo?

o allos leei pos kanis den paraponiete gia to forum.afou re den mpeneis pote pos perimeneis na deis ta post?xiliades fores exoume paraponethi.

to oti to ram mas exei pethanei sths diafhmisis den to lete e?

an den kserete to xristo sas meriki kalytera na mhn milate..

with love..

Δημοσ.

Ρε exoskeletor, το forum του pcmaster το έχουν κάνει μ@@@@ όλα αυτά τα 13χρονα νιανιαρα που μαζεύονται εκεί. Ασε που έχει γίνει το λημέρι όλων των εθνικιστών. Οσο για το ίδιο το περιοδικό, το αγόραζα φανατικά απο το 1996, αλλά σταμάτησα, γιάτι έχω καταλάβει πώς έχουν βαρεθεί αυτό που κάνουν πια...

Δημοσ.

klaftikes sto forum tou PcMaster, se akousame, se simponesame, eipame "kake kurie kratsa!" alla auto paei polu! Sto katw katw den einai anagasmenoi na sou dhmosieuoun ta paixnidia sou! Sou e3igisan nomizw oti den mporoun na dhmosieuoun ola ta paixnidia pou tous stelnoun h´oles tis epistoles. Sto katw katw mas rwtises emas an 8eloume na doume ta paixnidia sou; Klaigesai kai edw.... katanthses ahdia! An 8es na doume to game sou apla anebase to se ena site kai dwse mas to link mesa apo to forum tou PcM!!!!

ELEOS!!!

Δημοσ.

Λοιπόν...

Διαβάζω περιοδικά από το 1987.

Οντως το Pcmaster θεωρώ ότι έχει ξεπέσει.

Το άδελφάκι του περιοδικό, pixel, ήταν νούμερο 1 στους υπολογιστές μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 90.

Εχω κάνει και συνέντευξη στην Compupress που βγάζει το Pcmaster.

Λοιπόν...

Η Compupress πάντα είχε κλειστοφοβία και πρόβλημα προσαρμογής στα δεδομένα της αγοράς. Ενώ ξεκίνησε πρώτη στην Ελλάδα (1983), δεν κατάφερε να έχει την πρώτη θέση ούτε στα σοβαρά περιοδικά (το Ram ηγούνταν από τα τέλη της δεκαετίας του 80) ούτε και στα παιχνίδια. Και αν φαίνεται ότι κάνει κάτι με το Pcmaster, πιστεύω είναι επειδή δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό game mag στην Ελλάδα. Πάντως, αν θέλει κάποιος κάτι σοβάρό, καλύτερα να αγοράζει ξένα περιοδικά, ή ξένα Site.

Γενικά, η εντύπωση που έχω είναι ότι στην Compulink-compupress, κάπως την έχουν δει, αλλά οι εξελίξεις τους ξεπέρασαν. Ακόμη και η compulink, έχοντας την πρώτη Bbs στην Ελλάδα, σήμερα φυτοζωεί σαν Isp.

Αυτά τα ολίγα...

Compupress ίσον @@@@...

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι πλέον το PC Master έχει καταντήσει ένα περιοδικό για να περνάς απλώς την ώρα σου. Εγώ το αγόραζα από το 1995 και πλέον είναι η μέρα με τη νύχτα. Έχει χαλάσει πολύ. Αλλά, για να μη θάβουμε μόνο, για πείτε όσοι διαβάζετε ξένα περιοδικά ποιά αξίζουν τον κόπο; Δεν μιλάω μόνο για game reviews αλλά και για θέματα πληροφορικής και τεχνολογίας γενικότερα.

Δημοσ.

Ξέχασα να πω...

Οι φτηνές δικαιολογίες του στυλ δεν υπάρχει χρόνος κλπ, είναι αηδίες.

Η κάνεις επαγγελματική δουλειά ή όχι.

Ας προσλάβουν άτομα, αν όντως δεν προλαβαίνουν. Αλλά από ότι κατάλαβα και όταν έκανα συνέντευξη, στο τζάμπα μια ζωή η compupress θέλει να τη βγάζει. Γι' αυτό από ποιότητα πάντα έπασχε.

Ακου δεν έχει χρόνο.

Κατά τα άλλα, στηρίζει τις ελληνικές προσπάθειες στα games. Βρε ουστ!!!

Δημοσ.

Φίλε (Εσύ που έκανες το αρχικό post). Δεν μου αρέσει να βρίζω άλλα μπορώ με βεβαιότητα να πω πως είσαι τουλάχιστον Κακομοίρης!.

Κάθε Δημιουργός παιχνιδιών, άσχετα με ποιό τρόπο έχει δημιουργήσει το παιχνίδι του και πόσες ώρες έχει χαλάσει ΔΕΝ επιτρέπεται να ΠΟΥΛΑΕΙ το δημιούργημα του.

Έτσι το βλέπω εγώ καθώς και ολόκληρη η Underground Κοινότητα των Game Developers.

Είμαι ενεργό μέλος στις περισσότερες κοινότητες παγκοσμίως και μόνο στην Ελλάδα συναντώ απόψεις σαν την δική σου.

Δεν επιτρέπεται (δεν νοείται) να ζητάς χρήματα για κάτι που κανείς ΠΟΤΕ δεν σου ζήτησε να φτιαξεις.

Κανείς δεν σε υποχρέωσε να δουλέψεις και να ξενυχτίσεις πάνω σε άπειρες γραμμές κώδικα.

Αν εργαζόσουν σε κάποια εταιρία, Σίγουρα θα πληρωνόσουν 'Ξεπουλώντας' τις γνώσεις σου. Τώρα όμως Δεν μπορείς να απαιτείς 500.000 για ένα παιχνίδι (όσο καλό κι αν αυτό είναι) γιατί είσαι ένας απλός ιδιώτης.

Θέλεις να κατωχυρώσεις τον κώδικα; Πήγαινε και πλήρωσε ώστε κανένας να μην μπορέσει ποτέ να στον κλέψει ή να τον χρησιμοποιήσει χωρίς να αναφέρει το όνομα σου.

Τα παιχνίδια απο ιδιώτες στην Ελλάδα είναι άπειρα. Δεν υπάρχει όμως η απαραίτητη αγορά άλλα ούτε και η υποδομή. Μην ζητάς τα ρέστα λοιπόν Αφού γνωρίζεις απο την αρχή το Ελληνικό σύστημα.

Η γνώμη μου είναι πως τα παιχνίδια (Τουλάχιστον τα Ελληνικά) Πρέπει να διατίθονται δωρεάν ή να σπονσοράρονται (δίχως κέρδη για τις εταιρίες διανομής) για να κυκλοφορούν.

Μόνο έτσι θα καταφέρει να ανοίξει κάποια στιγμή η Ελληνική αγορά. Δεν γίνεται με αυτά που έχεις στο κεφάλι σου.

Οσο για την διαμαρτυρία σου με το συγκεκριμένο περιοδικό : Όλοι οι δημιουργοί κάποια στιγμή έχουν έρθει σε αυτή τη θέση.

Παράδειγμα : Εγώ έχω γράψει τουλάχιστον 5 βιβλία γύρω απο τους υπολογιστές άλλα κανένα δεν έχει καταφέρει να εκδοθεί. Δεν υπάρχει υποδομή στην Ελλάδα για να εκδοθούν. Στο εξωτερικό θα εκδίδονταν στο πι και φι. Ποιός ο λόγος όμως να βγάλω κακία ή μίσος για τις εκδοτικές;

Λες και δεν ξέρω που ζω!.

Το παν είναι να αντιληφθείς απο την αρχή πως πρέπει να διαθέτεις τα παιχνίδια σου δωρεάν. Παραδειγματίσου γιατί φαντάζομαι πως και σε εσένα αρέσει να βρίσκεις δωρεάν παιχνίδια στο δίκτυο.

Δημοσ.

Sto forum tou PCM yparxei link gia ayto to topic gi ayto egine ayto to "ntou". To 8ema einai an kanoume NTOU oi 12.000 xristes tou insomnia sto PCM forum ti exei na ginei.......

Denial of service mipws?Apo ena topic na anoiksei o ka8enas paei to PCM forum.......

Ever heard of phpbb2?

ESTW phpbb?

Alla poios 8a katsei twra na asxoleitai me phpbb sto PCM....Einai polyasxoloi me to na kanoun Videakia me tis fatses tous kai na sxoliazoun ta paixnidia se ena olokliro diskaki. Ante bazoun kai kana demo tis prokopis.

Ena post pou ekana kai e8iga kapoious pou 8eloun na legontai "wrimoi" egine DELETED se xrono dt. 1000des alla topics me oti na nai mesa wstoso menoun anoixta... Abyssos i psyxi twn moderators...Alla bebaia. Egw e8iksa anagnwstes kai oi anagnwstes exoun k aytoi filous pou pairnoun to periodiko. An tous 8iksw kai den tous yperaspisei o moderator isws na min pairnoun pia to periodiko. opote as xasoume enan "anagnwsti" para 10!

Egw proswpika pira MONO to Gold me to GK2 kai merika alla otan eixan kala games. To mag einai gia ta panigyria me foveres protaseis agoras......Pare kosme oti sou proteinei to pc master....An de sou douleuei den exeis kalo trofodotiko kai prepei SIGOURA na allakseis VGA

Isws na me kanoun kai ban apo to PCM forum gia ayta, alla posws me endiaferei... Pantws to kalo apo ti mia pleyra einai oti oi xristes tou PCM forum mpainontas sto link, 8a doun pws einai ena organwmeno forum kai isws na apaitisoun tin beltiwsi tou allou....

Oso gia ton filo pou esteile to prog, einai kapws pio tyxeros apo mena afou toulaxiston PHRE mia apantisi akoma kai an ayti itan me mail. 8ymamai prin 2-3 xronakia pou to PCM zitouse sktsografous, esteila kapoia deigmata apo sxedia pou eixa kanei kai ena OLOKLHRO comic oloselido pou mou efage poses meres gia na to vapsw kai na to ftiaksw. to esteila 2 fores me mail kai perimena apantisi........

Oso labate eseis , elaba kai gw. Kai ante na pw ta paidia pou esteilan, kai kalytero sxedio eixan, kai pio eksypnous dialogous. De mporw na pw o enas itan poly kalos. O enas metrios kai aytos poy exei meinei exei mia moadiki ais8isi ou xioumor pou mono aytos katalabainei....Ta comic tou mou 8ymizoun ayta pou exei stin teleytaia selida tou periodikou Cinema.

BBrrrrrrrrr!! anatrixiasa!

Δημοσ.

Ακούω ορισμένους να προτείνουν το RAM ως το πιο ποιοτικό και καλά περιοδικό πληροφορικής - αν είναι δυνατόν :shock:

Το RΑΜ έχει καταντήσει περιοδικό γενικής ύλης ασχολείται με όλους τους τομείς της τεχνολογίας για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο... δέν έχει ούτε ένα άρθρο σοβαρό σχετικό με software.

Ασε που τα πιο πολλά περιοδικά αναλώνονται σε συγκριτικά τέστ για hardware.

Δηλαδή όταν κάποιος διαβάσει το περιοδικό μετά από ένα χρόνο από την ημερομηνία έκδοσής του τι θα καταλάβει ? Το μόνο που θα δει θα είναι ξεπερασμένο hardware.

Δημοσ.

RAM & CHIP = Gia Ton Peo ! (eidika otan kanoun sugriseis proiontwn kai ar8ra tou tupou: "ta 10 kalutera laptops" ....PIPES mono na ta pairnoun kai na kanoun diafhmish kseroun ta mounia...

PC magazine = to kalutero pou pisteuw pws kukloforei ka8ws exei polu uliko kai einai to ligotero "poulhmeno" apo ta alla 2...

oso gia to diko mas PCmaster...ti na pw...panta epairna to pixel...twra pou den uparxei pleon isws parw kana pcmaster mono kai mono gia ta free games pou dinei...ta ar8ra tou einai metrias poiothtas kai apeu8unetai kuriws se asxetous kai n00bs... :shock:

mhn ta 8eloume ki ola dika mas..sthn agglia pou menw oute ena periodiko ths prokophs uparxei gia pc...oute ena! emeis toulaxiston exoume kai auta ta oliga estw kai amfibolou poiothtas... :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...