Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα αποχαιρετησω και εγω με τη σειρα μου το PC Master χωρις να ειμαι ιδιαιτερα fun του περιοδικου, μονο και μονο για τη νοσταλγια που νοιωθω καθε φορα που σταματα τη κυκλοφορια του καποιο περιοδικο του χωρου (και οχι μονο) και δινει τη θεση του σε καποια ιστοσελιδα. Μεγαλωσα με το pixel και κυριολεκτικα περιμενα πως και πως καθε μηνα τη κυκλοφορια του για να ενημερωθω σχετικα με οτιδηποτε ειχε να κανει με gaming και υπολογιστες. Θυμαμαι ακομα ως κατοχος amstrad 6128 να διαβαζω τα reviews του Τσουρινακη για τα επικα text adventures τυπου "The Pawn", "Ingrid's Back", "Gnome Ranger" και να περναω ωρες ατελειωτες αντιγραφοντας τα προγραμματα που ειχε σαν ενθετο σε basic προσπαθοντας με τις ωρες να δω τι σκ@τ@ αντεγραψα λαθος και δεν τρεχει :P

Απο τη στιγμη που μπηκαν στη μεση τα "δωρακια" τυπου cd και π@π@ριες ΟΛΑ τα περιοδικα του χωρου εχασαν την αρχικη τους αξια. Καποτε αγοραζες για να διαβασεις, μετα αγοραζες γιατι το παιχνιδακι που εδιναν δωρο και απλα το ηθελες. Με τον ερχομο του internet ηταν πλεον θεμα χρονου ποτε θα μεταβει ο εντυπος τυπος σε αποκλειστικα ψηφιακο. Και τωρα εγινε και αυτο. Καποτε ειχες περιοδικο τουαλετας, τωρα εχεις tablet. Καποτε κυκλοφορουσαν 5 αξιολογα παιχνιδια (και πολλα λεω) μεσα σε ενα χρονο τωρα κυκλοφορουν 50. Φανταστειτε σε 40 χρονια απο τωρα που θα εχει ξεφυγει η τεχνολογια καποιος τωρινος πιτσιρικας μελος του insomnia να λεει : "Θυμαστε ρε τοτε που υπηρχαν τα forums και τα λεγαμε στο insomnia?" :P

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Fun fact: Αν δεν υπήρχε το PCMaster τώρα παίζει να μην υπήρχε το DSOGaming :P

Ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια το 1999-2000 ήταν το Mobil 1 Rally Championship. Έχοντας διαβάσει το PC Gamer UK, περίμενα πως και πως το Review του PCMaster. Το οποίο δεν έγινε και ποτέ. Σαν γνήσιος φανατίκλας και super-duper-uber noob, είπα τότε ότι δεν θα ξαναγόραζα το PCMaster (ξαναγόρασα τεύχη του μετά από χρόνια που μου πέρασε :P ). Άκους εκεί να μην κάνουν Review στο αγαπημένο μου ραλάκι (ε και να ήξερα τότε τα όσα γίνονται στο background για τα review copies και όλες τις φανφαριές που τρώμε στην μάπα όσοι είμαστε στον χώρο). Αποτέλεσμα της τότε 'οργής' μου ήταν να γράψω ένα User's Review (στο Gamecity? Gamedev? Δεν θυμάμαι που) για το Mobil 1. Εκείνο το User Review ήταν το πρώτο μου άρθρο. Εν συνεχεία - δεν θυμάμαι πως to be honest - πήγα στο Gamers.gr, μετά στο Game20, μετά την έκανα για εξωτερικό και καταλήξαμε στο DSOGaming.

Λογικό πάντως να κλείνει το περιοδικό, και όντως ισχύουν οι ιστορίες για τις πληρωμές που είχατε ακούσει.

Λυπητερό μεν, αναμενόμενο δε.

At least it was a great journey...

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γίνεται μια προσπάθεια για fanzine, μαζεύτηκαν κάποιοι pcmasterάκηδες (παλιοί και νέοι) και μάλλον θα βγάζουν μια στο τόσο ένα pdf με το όνομα "pc master race".

Όσοι ενδιαφέρεστε εδώ:

Ανακοίνωση

https://www.facebook.com/chriskuv/photos/a.241992602588158.56002.241665285954223/842092539244825/?type=3&fref=nf

Fb page

https://www.facebook.com/pcmracegr

Δημοσ.

που κάθε adventure το έβαζε 90+ :-D

Ηταν μια εποχη οπου εβγαιναν παιχνιδαρες adventure οποτε τι ηθελες να βαζει? Τωρα ειναι που εχουμε πηξει στο indie

Δημοσ.

Exουν κλεισει ολα τα gaming περιοδικα στην Ελλαδα. Το pc master ηταν το τελευταιο. Ποιος αγοραζει περιοδικα οταν με το ιντερνετ μπορεις ανα πασα στιγμη να μαθεις τα τελευταια νεα. Τοτε οταν εβγαιναν τετοια περιοδικα δεν εχει εξαπλωθει τοσο πολυ το ιντερνετ για αυτο πουλουσαν. Τωρα ομως δεν τα χρειαζομαστε πια.

Δημοσ.

O μοναδικος λογος για να αγοράσεις πλέον περιοδικο είναι όταν έχει μέσα ύλη που δε μπορεις να βρεις σε καμια ιστοσελίδα, πχ αναλύσεις, αφιερώματα κτλ το να βάζεις μέσα σε περιοδικο reviews, news κτλ δεν έχει πλέον κανένα νοημα καθώς οπως προειπωθηκε αυτά τα βρισκεις πανεύκολα στο internet, το έτος ειναι 2015 και όχι 2000 και 2005 που περίμενες να αγοράσεις το gaming περιοδικο για να δεις εικόνες απο παιχνίδια,εικόνες απο E3 κτλ

• Like 1
Δημοσ.

Exουν κλεισει ολα τα gaming περιοδικα στην Ελλαδα. Το pc master ηταν το τελευταιο. Ποιος αγοραζει περιοδικα οταν με το ιντερνετ μπορεις ανα πασα στιγμη να μαθεις τα τελευταια νεα. Τοτε οταν εβγαιναν τετοια περιοδικα δεν εχει εξαπλωθει τοσο πολυ το ιντερνετ για αυτο πουλουσαν. Τωρα ομως δεν τα χρειαζομαστε πια.

Ναι γιατί πλέον με την γενικότερη χρήση του ιντερνετ οι gamers έγιναν πιο έξυπνοι. Ας δούνε δωρεάν βιντεάκια στο ΥΤ να καταλάβουν αν τους αρέσει το game ή όχι. Με το περιοδικό καλώς ή κακώς δεν ήταν ποτέ αντικειμενικό, γιατί σε όλα τα adventures στο PC Master τα έβαζαν 80-90. Μην τρελαθούμε.

Δημοσ.

Πιο έξυπνοι δεν έγιναν (μάλλον το αντίθετο θα έλεγα, με όλες τις λύσεις να είναι πια στο πιάτο και τη δυσκολία να έχει πιάσει πάτωμα) αλλά έχουν πρόσβαση σε περισσότερες και κυρίως πιο άμεσες και ζωντανές πηγές ενημέρωσης. Για αυτό είναι πλέον και ιδιαίτερα επιθετικοί απέναντι στο reviewer όταν δε συμφωνούν - αφ'ενός μπορούν πια να συγκρίνουν ό,τι τους μεταφέρει με in game footage και αφ'ετέρου το απολίθωμα του reviewer - αυθεντία - Ντοστογιέφσκι έχει κουράσει και ξεπεραστεί προ πολλού.

Προσωπικά εξακολουθώ να θεωρώ το τεκμηριωμένο, κριτικό review που εξηγεί τη στάση του σαν την καλύτερη και πληρέστερη μορφή ενημέρωσης. Πλέον όμως, όταν επιμέρους όπως τα γραφικά, η αισθητική, ο τεχνικός τομέας, τα γενικά στοιχεία ενός τίτλου καλύπτονται εύκολα από ένα lets play και video review, καταλαβαίνω (αν και διαφωνώ) γιατί κάποιος δε θα διαβάσει για μισή ώρα αλλά θα δει το Χ video.

Σίγουρα οι παίκτες έχουν γίνει πιο τεμπέληδες και κακομαθημένοι πάντως σε σχέση με το παρελθόν. Όταν με τόσα βίντεο, forums, reviews, media κλπ υπάρχει ακόμα κόσμος που ρωτάει "το παιχνιδάκι καλό?" ε, εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά.

Δημοσ.

Με το περιοδικό καλώς ή κακώς δεν ήταν ποτέ αντικειμενικό, γιατί σε όλα τα adventures στο PC Master τα έβαζαν 80-90. Μην τρελαθούμε.

Τον Τσουρινάκη συγκεκριμένα, από ένα σημείο και μετά είχαμε σταματήσει να τον διαβάζουμε για να ενημερωνόμαστε, αλλά είτε για λόγους νοσταλγίας (νομίζω ήταν ο τελευταίος της πρώτης φουρνιάς συντακτών που έφυγε από το περιοδικό), είτε επειδή μας άρεσε το ιδιαίτερο στιλ του.

Αυτό ήταν και το μεγάλο λάθος της διοίκησης, κατ 'εμέ: Δεν διώχνεις έναν εμβληματικό συντάκτη με following, όσο γραφικός και παρωχημένος κι αν φαντάζει στους νεότερους κυρίως αναγνώστες. Τουναντίον, προσλαμβάνεις κι άλλα άτομα που να μπορούν εν δυνάμει να αποκτήσουν το δικό τους following χάρη στον τρόπο γραφής τους. Γιατί από αυθεντίες, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, έχει βρωμίσει ο τόπος. Το παιχνίδι της ενημέρωσης το έχεις χάσει πριν καν βγεις από τα αποδυτήρια αν είσαι έντυπο περιοδικό και πας να κοντράρεις το ίντερνετ. Εδώ βέβαια θα μου πείτε ότι η διοίκηση δεν είχε τη διορατικότητα να δει άλλα κι άλλα, πού να προέβλεπε ότι ένα τόσο δημοφιλές περιοδικό με ιστορία δεκαετιών θα κατέρρεε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Κανονικά έπρεπε να αλλάξουν τελείως προσανατολισμό ή να το κλείσουν μια ώρα αρχύτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...