unreal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2003 Hello people! Εχει καιρο που εγινε αυτο το συβαν αλλα το γραφω τωρα επιδη μολις τωρα εγινα μελος στο http://www.insomnia.gr λοιπον... Ασχολουμαι με προγραμματισμο παιχνιδιων στο Λυκειο εφτιαξα το πρωτο μου παιχνιδι. Τιποτα σπουδαιο.. ενα Arkanoid clone me OpenGL. Μολις το τελειωσα το ταχυδρομισα στο PC Master και τουσ ζητησα να το βαλουν δωρεαν με το CD του περιοδικου. περασαν 2-3 βδομαδες και καμια απαντηση... Τους εστειλα e-mail και τους ροτισα αν λαβανε τον φακελο με το παιχνιδι, και αν θα το βαλουν στο CD του περιοδικου. Μετα απο 1 βδομαδα μου απαντησε ενας κυριος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΡΑΤΣΑΣ 2 μμονο λέξεις!!!: "Τον Λαβαμε." ΤΙΠΟΤΑ αλλο! τι να πω... μαγκια τους αν δεν θελανε να το βαλουν και μαλιστα δεν ηταν και υποχρεωμενοι! αλλα εγω παντως απογοητευτικα πληρως απο το περιοδικο! αυτα..
Nemo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 kata kapoio tropo mou thymise ena paliotero post http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=79653&highlight=amiga alitheia giati ta grafeis edo kai den apeftynese sto idio to forum toy pcmaster opoy isos angkastei o idios o vantor/kratsas na soy dosei apantisi ? YG pantos i tarta kai oi deka dokimasies (toy kyrioy kratsa an den apatomai)opos kai ena akoma shootem up eixan kykloforisei apo tin anubis etaireia omogalakti tote me pixel & pcmaster , einai parakseno pantos ena periodiko to pcmaster poy stiriktike sto pixel ena periodiko poy arxika alla kai argotera vasizotan se listing ton anagnoston na deixnei tetoia symperifora ???? Vevaia os fan toy pcmaster - periodiko katexohin komputeristiko(me prosanatolismo ta paixnidia ) me istoria , kai oxi apla ena akoma proion enos megaloy ekdotikoy omiloy/souper market , diatiro kapoies amfivolies .... >>>>>>>>>>>>>>>>> Θέλετε μια προσωπική εμπειρία, από κάποιον που έγραψε και πούλησε παιχνίδι?<p>Το 1991 μαζί με 2 φίλους, στην ʼρτα, γράψαμε το ΤΑΡΤΑ για Amiga. Κάποιος φίλος απο Αθήνα πήγε ενα demo του σε γνωστό περιοδικό. Το παιχνίδι το γράφαμε για πλάκα για public domain. Με κάλεσαν και μου είπαν ότι ενδιαφέρονται. Μου εξήγησαν ότι πρέπει να βάλω μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, τρύπες, κακούς κτλ. Εκανα τις αλλαγές, έβαλα 20 επίπεδα και backgrounds (το ΤΑΡΤΑ ήταν πάζλ).<p>Οταν ήρθε η ώρα της πληρωμής (ε ναι, στο τέλος, μικρά παιδιά ήμασταν), μου είπαν ότι δίνουν 250.000 δρχ... Πέσαμε από τα σύνεφα, περιμέναμε τουλάχιστον 500.000 - 1.000.000 (!!! κούνια που μας κούναγε). Παιχνίδι, κώδικας, γραφικά, animation, sound effects, soundtrack (δικό μας) μέχρι Ελληνικά samples...<p>Δεν το δεχτήκαμε και δεν δώσαμε το παιχνίδι. Μήνες μετά επικοινώνησαν μαζί μας και είπαν ότι δίνουν 350.000. Απο μαλακία μας το δεχτήκαμε (εγώ είχα καμένο δίσκο και ο Κώστας πήγαινε φαντάρος - θέλαμε τα χρήματα). Με 350.000 πήραν το παιχνίδι. Δεν θέλω να ξέρω πόσα έβγαλαν...<p>- Δεν μας ζήτησαν άλλο, αν και στείλαμε demo για άλλα 2. - Το ένα από αυτά (ΑΓΩΝΙΑ) το κυκλοφόρησαν μόνοι τους (μας το έκλεψαν? - Δεν θέλησα ποτέ να ασχοληθώ). - Η ΤΑΡΤΑ βγηκε και για PC, και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρθηκαν τα ονόμα τα τα δικά μας που γράψαμε τον αυθεντικό κώδικα.<p> Μετά από αυτό, γιατί να γράψω άλλο παιχνίδι? Εκεί απογοητεύεσαι... Τα παρατάς...<p>Αυτή είναι η ιστορία μου.<p>Υ.Γ. Λίγο μετά έγραψα μια Ελληνική version του Shanghai που κυκλοφόρησε Public Domain στο Aminet. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 2
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Στην δική μου σελίδα (Profile) θα δείτε την δική μου ιστορία με το PC Master πριν κάμποσα χρόνια. Μία από τα ίδια, παιδιά. Τελικά μου αρέσει που από την μία βάζουν αφιέρωμα στην ελληνική σκηνή παιχνιδιών και την κατακρίνουν και από την άλλη δεν δίνουν την ευκαιρία σε νέα άτομα να δείξουν τι αξίζουν και τι μπορούν να κάνουν. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και με το Pc Magazine, όταν τους είχα στείλει το Internet Calculator για να το βάλουνε στο CD τους. Ακούστε τι πρόβλημα βρήκαν' "Το κάναμε εγκατάσταση, αλλά αφήνει αρχεία πίσω του, όταν το κάνεις απενεγκατάσταση. Όταν το φτιάξετε στείλτε μας πάλι email" Ενώ ο uninstaller ήταν τέλειος (δοκιμάστε το και θα δείτε)!!! Και για να μην λέμε συνέχεια τα κακά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Το Chip ήταν το μοναδικό περιοδικό που δέχτηκε να βάλει το Internet Calculator άμεσα και με επιτυχία. (γέμισα email από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του! ) Πάντως αυτές οι περιπτώσεις δεν θα βγάλουν μερικούς από την ελληνική σκηνή δημιουργίας εφαρμογών/παιχνιδιών. Ότι και να κάνουν αυτοί οι κύριοι θα βγουν χαμένοι. Υπάρχουν και ξένες εταιρίες που θα κάνουν κρα για καλές δημιουργίες. ΥΓ. Να μην σβηστεί αλλά να μεταφορεθεί στα Παιχνίδια
unreal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Ναι! τελικα εγραψα στο forum του PCMaster! Τρεις απαντησαν! οι 2 πεσαν να με φανε! μονο ενας τυπας (Paladin) μιλησε σωστα! Ο Κυριος Κρατσας αρχισε και ελεγε οτι τα αρχεια του CD ήταν corrupted!!! και οτι μου εστειλε e-mail αλλα μαλλον το εστειλε λαθος!! στο τελος μου ειπε οτι με λυπάται!!! χαχαχα!!! οριστε και το link: http://www.pcmaster.gr/forum/default.asp?Action=ShowMessage&ID=99227&Page=0&Expand=&PageSize=25
Nycos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 karagiozides tou glikou nerou, telika to na thaveis sta forum girw girw pianei, rixtou kialla tou karagiozi!!!!
Violator Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 looooooooooool unreal egrapses sto forum tous u rule man
Sotoz Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 unreal : ωραιος!! χαχαχα! victory! bye Kala e ksera8hka sta gelia!!!Kaloooo!!!
unreal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Σας ευχαριστώ πεδια! ε μα... ειχε αδικο και πηγε να μμου την πει και απο πανω!
psilos2000 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Φίλε unreal γιατί δεν δίνεις κανενα link σε εμάς να το κατεβάσουμε, κ αν αξίζει σίγουρα θα βρει τον δρόμο του.. Παλία το pcmaster είχε ξεχωριστό χώρο στην δισκέτα για προγραμματα αναγνωστών! Περιμένω Link γιατι πάντα υποστηρίζω κ θαυμάζω εγχώριες δουλέιες. Α, όσο για το Forum είχες δίκιο αλλά με τον τρόπο που μίλησες το έχασες.
Sonam Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Egw lew kalutera na ginei mia kainouria kathgoria pou na dimosieuoume ta dika mas programmata opoia kai an einai auta. Toulaxiston tha fainetai h prospatheia mas.
Nemo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 pantos mia kai prepei na akougete o antilogos alla kai epeidi eriksa ligo ladi stin fotia gia osous den kanoun ton kopo na doune tin apantisis toy kυριου kratsa /vantor απο το φορθμ του pcmaster ________________________________________________________________ Αγαπητέ φίλε, θυμάμαι την περίπτωση. Οταν, μετά από μερικές ημέρες, δοκίμασα το παιχνίδι, διαπίστωσα πως δεν έτρεχε (αν θυμάμαι καλά κάποιο αρχείο ήταν corrupted) και σου έστειλα e-mail προκειμένου να το ξαναστείλεις αν θέλεις. Πιθανόν αυτό το e-mail να μην έφτασε σε εσένα. Δράττομαι εδώ της ευκαιρίας για να σημειώσω το εξής: Το 80% των αναγνωστών μας θέλουν να γίνουν συντάκτες του περιοδικού και το υπόλοιπο 20% να δουν ένα παιχνίδι τους δημοσιευμένο στο CD-ROM μας. Δυστυχώς, αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι δυνατό να ικανοποιήσουμε σε ποσοστό 100% αυτές τις απαιτήσεις, ενώ και η θέση μας δεν είναι ευχάριστη όταν παίρνουμε στα χέρια μας μια μη δημοσιεύσιμη δουλειά αναγνώστη ο οποίος μας πιέζει κιόλας με απανωτά e-mails ή καταχωρήσεις στο φόρουμ για να του δώσουμε μια απάντηση. Δεν θέλουμε να στενοχωρήσουμε τους φίλους μας, αλλά ούτε και μπορούμε να φιλοξενήσουμε το σύνολο των δημιουργιών σας. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε τελευταία ιδιαίτερα φειδωλοί στο να δημοσιεύουμε δουλειές αναγνωστών, αφού γνωρίζουμε καλά πως, αν ανοίξουμε μια τέτοια φάμπρικα, οι δυσαρεστημένοι θα είναι περισσότεροι από τους ευχαριστημένους. Εχοντας γράψει αυτά, οφείλω να διευκρινίσω και το εξής: Προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να είχα το χρόνο να ασχολούμαι ξεχωριστά και γιά πολλές ώρες με τον καθένα από όλους εσάς, τα προβλήματα και τις απαιτήσεις που έχετε από το αγαπημένο σας περιοδικό. Ομως, το feedback από τα e-mails και τις επιστολές σας είναι τόσο μεγάλο, ώστε, αν έκανα κάτι τέτοιο, το PC Master θα έβγαινε κάθε τρεις-τέσσερεις μήνες, αφού δεν θα έμενε πια καθόλου χρόνος για να επεξεργαστούμε την ύλη του. Σας παρακαλώ λοιπόν να κατανοήσετε πως αντικειμενικά είναι αδύνατο να δίνουμε απαντήσεις σε όλα και μέσα σε 5-10 λεπτά από τη στιγμή που λαβαίνουμε το e-mail σας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι σημαντικό για εσάς να δείτε δημοσιευμένο το πρώτο σας παιχνίδι, το πρώτο σας άρθρο, την πρώτη σας επιστολή, την πρώτη σας απορία, ή να πάρετε έστω μια απάντηση στα όσα μας γράφετε. Και το γνωρίζω πολύ καλά, γιατί θυμάμαι πώς ένιωσα εγώ όταν, σε ηλικία 17 ετών, είχα δει το πρώτο κείμενο που έγραψα ποτέ για περιοδικό να δημοσιεύεται σε αυτό, στη στήλη των αναγνωστών, και μάλιστα ολοσέλιδο (το περιοδικό ήταν το "Αγκάθι" του αείμνηστου Θανάση Μάνθου, για όσους ενδιαφέρονται). Θα κοροϊδέψω όμως πρώτα εσάς και μετά τον εαυτό μου αν πω ότι κάτι τέτοιο είναι πάντοτε εφικτό και μάλιστα στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα θέλατε. Χαίρομαι που είστε τόσο πολλοί, αλλά συνάμα στενοχωριέμαι κιόλας επειδή δεν μπορώ να αφιερώσω στον καθένα σας τα 10-15 λεπτά έστω που επιθυμείτε. Να είστε πάντως σίγουροι πως θα το κάνω όταν αυτό που γράφετε αξίζει τον κόπο και τότε θα το ευχαριστηθείτε κι εσείς περισσότερο. Yours digitally, Vantor.
unreal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 ego pados pistevo oti milisa opos eprepe dioti o filos mas arxise na leei tou kosmou ta psemata(ekana reply kai tou tin eipa vevea, kai den evgale axna) me apotelesma na nomizei oti exo adiko! Osos gia to game den to exo kanei pouthena upload. Isos sto mellon vro kapoion pou na exei kapoion server na to anevaso... me dial-up den ginetai tipota...
unreal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 pados ithela na iksera tou einai auto to 20% twn anagnoston tou pcmaster pou einai game programmers. Ego pao se sto tei peiraia sto tmima ton H/Y kai den exo vrei ote enan. MAKARI na upirxan tosoi polloi kurie kratsa...
psilos2000 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 unreal ξεχνάς οτι απευθύνεσαι σε ένα συντάκτη περιοδικού κ όχι σε κάποιον φίλο σου. Κατα την αποψή μου ο τρόπος που διατύπωσες την απάντηση σου ήταν άκρα προσβλήτικός κ παιδικός.(τύπου,μου φάγαν το μπιφτέκι μου!) Είμαι σίγουρος οτι αν είχες απαντήσει πιο "έντεχνα" μπορει να βρισκόταν το παιχνίδι σου στο επόμενο cd, πραγμα που αποκλείεται να γίνει τώρα. Με την ευγένια δεν έχει χάσει ποτέ κανείς. Όσο για to dial-up δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα,όλα τα net cafe έχουν πια dsl,οπότε αν δεν σου κάνει κόπο ανέβασέ το κάπου, κ αν σου έιναι δύσκολο νομίζω οτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα εργαστήρια της σχολής σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα