Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω μήπως και σας έρθει καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει:

Υπολογιστής 10ετίας ήρθε στα χέρια μου γιατί έσβηνε μόνος του σε άσχετες στιγμές και περνούσε σε suspend (power led αναβοσβήνει αργά ανά 2sec), χωρίς δυνατότητα ανάνηψης. Τα ανεμιστήρια όλα σε λειτουργία. Το ενδιαφέρον ήταν πως και μετά την αφαίρεση του power cord, στην επανασύνδεση συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο, με σβηστά όμως ανεμιστήρια. Απαιτούσε επανειλημμένα πατήματα του power button με το μηχάνημα εκτός τροφοδοσίας για να ξεκολλήσει από το suspend. Το μηχάνημα είχε περασμένα win7 ultimate.

Αρχικά άλλαξα μπαταρία CMOS και 2 τροφοδοτικά. Οπτικός έλεγχος στη motherboard (MSI MS-7108) δεν αποκάλυψε κάποιο πρόβλημα σε πυκνωτές. Στη συνέχεια έκανα format, έστησα εκ νέου win7 ultimate χωρίς να τα ενεργοποιήσω και το πρόβλημα σταμάτησε. Εγκατέστησα SETI για να pushάρω τη CPU (Intel Pentium 4 στα 3Ghz) και 3D benchmarks για τη GPU, κανένα πρόβλημα. Μετά από μερικές μέρες, έτρεξε στο shutdown ενημέρωση σε 169 (!!!) στοιχεία και έκτοτε το πρόβλημα επανήλθε. Στη συνέχεια, άλλαξα κάρτα γραφικών (είχε μια 9250 χωρίς οδηγούς για win7, έβαλα μια 6200 που βρήκα τριγύρω) και μνήμη (είχε 1GB, πλέον 2GB), έλεγξα συνδέσεις. Ξαναέκανα format και το πρόβλημα λύθηκε εκ νέου. Στην επόμενη ενημέρωση που έτρεξε και ενημέρωσε 172 στοιχεία, το πρόβλημα επανήλθε.

Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Υποψιάζομαι κάποια σσυμβατότητα σε σχέση με το ACPI, αλλά έχω δοκιμάσει τα πάντα σχετικά από το BIOS και λύση δεν βρίσκω... Να σημειώσω πως σε κάθε περίπτωση, αν βάλω το σύστημα σε suspend χειροκίνητα (είτε s1, είτε s3), στη συνέχεια επανέρχεται κανονικά.

Μόλις παρατήρησα κάνοντας δοκιμές πως το σύστημα σε κάθε είδους suspend που δοκίμασα, έχει το power led τελείως σβηστό. Η μόνη περίπτωση να αναβοσβήνει το powel led είναι όταν σβήνει μόνος του, όπως το περιγράφω παραπάνω. Επιπλέον documentation σχετικά με τα states του powel led και το τι μπορεί να σημαίνουν δεν μπόρεσα να εντοπίσω στο manual της m/b, αλλά ούτε και σε νεότερα μοντέλα.

Επεξ/σία από Thanar
Δημοσ.

Σαν 1η σκέψη θα σου λεγα και γω να παιξεις απο το bios με τα s1,s3 κλπ αλλα λες ότι τα χεις δοκιμάσει.

Ξαναέλεγξε τα μικρα καλωδιακια που συνδεοουν τα εξωτερικα κουμπια του κουτιου, (power, reset) αλλα και τα υπολοιπα speaker, hdd, κλπ αν ειναι ολα σωστα. Μερικες φορες αν τα βαλεις αναποδα θετικα/αρνητικα, παρολο που το pc δουλευει είχα κατι κουλα συμπτωματα με τα ρευματα, ή/και ledακια που δεν αναβαν ή μέναν μόνιμα αναμενα (hdd και power)

Δες απο τα power option των windows μήπως εχει καμια επιλογη για να μπαινει μόνος του μετα απο κάποια ώρα σε suspend/hibernate

Σαν τελευταια επιλογή αφου λες ότι στο εμφανίζει μετα απο κάποιες ενημερώσεις, δοκίμασε να τις κάνεις μία-μία (οκ το ξέρω χρονοβόρο) και δες ποια την προκαλει. Πολύ πιθανον να ειναι το acpi. Εμενα στα 8.1 μου βγάζει update με το acpi γιατι μου λέει ότι δεν ειναι συμβατο αυτο που έχω, οποτε δες μήπως μεσα στα updates είναι κάποιο που έχει σχέση με acpi. Aν θυμαμαι καλα είναι στα προτεινόμενα.

Δημοσ.

Πλέον το μηχάνημα σβήνει ακόμη και στο BIOS χωρίς τίποτα συνδεδεμένο, μόνο 512MB RAM, CPU και GPU. Τα εξωτερικά τα πάντα unplugged, όπως και τα εσωτερικά, ούτε δίσκος ούτε τίποτα. Το μόνο που δεν έχω αλλάξει είναι το CPU, αλλά δεν φαίνεται να βγάζει κάποιο σφάλμα στα stress tests. Μάλλον το κούρασαν οι πολλές δοκιμές... Πάμε για motherboard απ' ότι φαίνεται...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...