Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα Insomniacs, 

Ήρθε η ώρα να αλλάξω τον επεξεργαστή της υπογραφής μου και σκέφτομαι να τον αντικαταστήσω με το θηρίο AMD FX-9590. Διάβασα οτι είναι ο 8350 clockarismenos και γι 'αυτό θέλω να ακούσω τις γνώμες σας για το αν συμφέρει να επενδύσω σ'αυτό το μοντέλο ή να πάω για κάτι άλλο σε χαμηλότερη τιμή παρόμοιων επιδόσεων. Επίσης σκέφτομαι να παω σε υδρόψυξη όπου είμαι ανάμεσα σε δυο: Corsair h100i ή h110 ; Αν έχετε να μου προτείνετε και κάποια άλλη θα σας ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων! Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Budget: 350 ευρο συνολικά για επεξεργαστή και για υδρόψυξη

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Στην μητρική σου βάζεις AMD FX 8350 + COOLERMASTER SEIDON 240M και είσαι κομπλέ ! :-D

Τίποτε άλλο ! Ίσως να κοιτούσα και τον FX8370 μήπως και κλοκάρει υψηλότερα.

• Like 2
Δημοσ.

Άμα δεν είσαι παρατηρητικός αυτά παθαίνεις..Είχα ξεχάσει οτι η μητρική μου μπορεί να σηκώσει έως 140W CPU ενώ η 9 σειρά θέλει 220W! Πιστεύεις αξίζει η διαφορά των 40 ευρο ανάμεσα σε 8350 και 8370 ? Επίσης, δεν ξέρω αν ισχύει καθώς δεν έχω εμπειρία τι διαφορές μπορεί να έχουν η Corsair h100i και η CM SEIDON 240M, αλλά έχω ακούσει ότι η CΜ έχει καλύτερες θερμοκρασίες ενώ η Corsair είναι λίγο πιο ήσυχη. Ισχύει; 

Η h100i σου δίνει 5 χρόνια εγγύηση απ' ότι είδα ενώ η Seidon 240M 2 χρόνια μόνο...

Δημοσ.

παρε την 9590 και εγω αυτην εχω αλλα ακομα δεν τον εχω βαλει πανω στο πσ!! 

miltgiorg μάλλον δεν θα είδες αυτό που έγραψα απο πάνω...Δεν γίνεται να βάλω τον FX-9590 καθ' οτι και εφόσον η μητρική μου μπορεί να στηρίξει επεξεργαστή έως 140W. εσυ ποια μητρική έχεις ;

Δημοσ.

Νομίζω ότι η καλύτερη αγορά που μπορεί να κάνει κάποιος τώρα είναι αυτή του 8320. Το CPU έχει 134€ και το μόνο που αλλάζει είναι η συχνότητα σε σχέση με τους άλλους.
Τον έχω στα 4.4GHz με 1.4V τάση. Σχεδόν η stock δηλαδή.

Οτιδήποτε παραπάνω σε αυτή την πλατφόρμα είναι σπατάλη μιας και με τα λεφτά που κοστίζουν οι υπόλοιποι μπορείς να πας σε Intel λύση.

Από υδρόψυξη μία H80i σε Push - Pull.

Η H100i και τα υπόλοιπα μεγάλα ψυγεία είναι υπερβολές. Αποδίδουν όσο μία H80i και το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν περισσότερο χώρο στο κουτί. Πολλές φορές μάλιστα λόγω του όγκου τους είναι αδύνατον να κάνεις Push-Pull αφού οι ανεμιστήρες βρίσκουν στη μητρική.

• Like 1
Δημοσ.

παρε την 9590 και εγω αυτην εχω αλλα ακομα δεν τον εχω βαλει πανω στο πσ!! 

τι χαζα τον λες τον ανθρωπο θα παει να τον παρει και θα το μετανιωσει

Δημοσ.

Νομίζω ότι η καλύτερη αγορά που μπορεί να κάνει κάποιος τώρα είναι αυτή του 8320. Το CPU έχει 134€ και το μόνο που αλλάζει είναι η συχνότητα σε σχέση με τους άλλους.

Τον έχω στα 4.4GHz με 1.4V τάση. Σχεδόν η stock δηλαδή.

Οτιδήποτε παραπάνω σε αυτή την πλατφόρμα είναι σπατάλη μιας και με τα λεφτά που κοστίζουν οι υπόλοιποι μπορείς να πας σε Intel λύση.

Από υδρόψυξη μία H80i σε Push - Pull.

Απ' ότι βλέπω στην υπογραφή σου έχεις Corsair h100i...είσαι ευχαρηστημένος; Όταν λες σ' αυτή τη πλατφόρμα τι εννοείς ακριβώς διότι απ'οτι έχω ψάξει με 160 ευρο που βρίσκεις έναν 8350 δεν υπάρχει αντίστοιχη κατηγορία σε Intel μ'αυτα τα λεφτά.

Δημοσ.

Όλες αυτές οι έτοιμες υδροψύξεις είναι λίγο καλύτερες από τις κορυφαίες αεροψύξεις. Έρχομαι από Custom και ο λόγος που έκανα την αλλαγή είναι επειδή κουράστηκα να βάζω "κατσαβίδι".

Καταλαβαίνω την αγωνία κάποιου που θέλει να αγοράσει μία έτοιμη υδρόψυξη, αλλά πάνω κάτω είναι τα ίδια. Περισσότερο θα με απασχολούσε να είναι μικρή, με ρυθμιζόμενους ανεμιστήρες και μεγάλη εγγύηση.

Ναι στα 160€ δεν παίρνεις Intel. Γι' αυτό η AMD έχει έτσι τις τιμές της.
Με λίγα παραπάνω πας σε Intel με ότι συνεπάγεται αυτό. Με 200€ μάλιστα παίρνεις από τους κορυφαίους i5 σε Socket 1150.

Υποτίθεται ότι AMD παίρνεις λόγω value for money και αυτή τη στιγμή ο FX8320 είναι η χρυσή τομή. Η σειρά 9xxx είναι καθαρά θέμα πρεστίζ για την AMD για πει και αυτή ότι έχει κάτι σε κορυφαίες επιδόσεις, άσχετα αν πρόκειται για πυρηνικό αντιδραστήρα.

• Like 2
Δημοσ.

Οκ, θα κοιτάξω λοιπόν αν είναι για 8350 που έχει περίπου 15ευρο διαφορά με τον 8320 και συχνότητα στα 4.0ghz. Επειδή είπες οτι έρχεσαι απο custom setup και έχεις παιδευτεί πάνω στο θέμα υδρόψυξης ήθελα να σε ρωτήσω ακόμα και αν πάρω την h80i θα χρειαστεί να αλλάξω το εργοστασιακό φανάκι λόγω φασαρίας και να επενδύσω σε κάποιο αρκετά ακριβό; γιατι στο μέλλον ενδιαφέρομαι για oc και θέλω να παραμείνουν τα αυτιά μου στη θέση τους...  :-D Σ' ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές σου απαντήσεις.

Δημοσ.

Οποιοσδήποτε ανεμιστήρας είναι πάνω από ~1200rpm-1300rpm με μεγάλο Static Preasure, κάνει θόρυβο. Έτσι είναι η ζωή, τι να κάνουμε;

Αγοράζοντας έναν αθόρυβο - αποδοτικό ανεμιστήρα, απλά έχεις λίγο καλύτερες επιδόσεις σε χαμηλές στροφές και λίγο χαμηλότερο θόρυβο σε υψηλές στροφές. 
Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν. Τα χρήματα ωστόσο που δίνεις είναι πολλά. Στην ουσία γίνεσαι κυνηγός των db και των C.

Οι ανεμιστήρες για παράδειγμα της H100i και της H80i (και των υπόλοιπων ψυκτρών) είναι υψηλών στροφών και απόδοσης με μεγάλο Static Preasure. Αυτό μας έλειπε κιόλας στις 2700rpm να μην ήταν.
Δεν υπάρχει άνθρωπος πιστεύω που να μπορεί να αντέξει την φασαρία που κάνει ένας πόσο μάλλον δύο ανεμιστήρες που γυρίζουν σε 2700rpm (δεν έχεις τον διπλάσιο θόρυβο βέβαια - είναι +3db για ίδιας έντασης πηγές για την ιστορία).

Παρόλα αυτά μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές των ανεμιστήρων να παίζουν είτε μόνιμα στις ~1200rpm-1300rpm ανάλογα τα γούστα σου, ή να φτιάξεις μία δική σου καμπύλη. Εγώ αυτό έχω κάνει. Παίζω από 700rpm μέχρι 1800rpm.

Θέλω να πω ότι έχεις τις επιλογές.
Μπορείς να Benchάρεις σε υψηλή συχνότητα / τάση έχοντας βάλει τους ανεμιστήρες στο Full και να ποστάρεις ένα Score και μπορείς να έχεις τους ανεμιστήρες σε χαμηλές στροφές για κάθε μέρα με τάση και συχνότητα τέτοια ώστε να μην ξεπερνάς το επιτρεπτό όριο θερμοκρασιών.

Δημοσ.

Οκ άρα μου προτείνεις να πάω για Corsair και να φτιάξω προφιλ με συγκεκριμένα rpm και ανάλογες θερμοκρασίες που επιθυμώ. Κάτι τελευταίο που έχω απορία..δεν είναι προτιμότερο να επιλέξω την h100i εφόσον έχει 2 fanakia και μπορεί να επιφέρει καλύτερες θερμοκρασίες; και εκτός από corsair μπορώ να πάω σε κάτι άλλο της ίδιας κατηγορίας; <br><br><br>

Υ.Γ. Διάβασα ότι η υδρόψυξη της Corsair έχει αρκετά προβληματάκια και οτι πολλοί προτιμούν Nzxt και cm seidon αντι για Corsair. Τι γνώμη έχεις γι' αυτές;

Δημοσ.

Ναι, να κάνεις δικό σου προφίλ.

Μια χαρά πιστεύω θα είναι ότι και να πάρεις. Κάποιες Corsair είχαν προβλήματα λένε. Μετά μάλλον διορθώθηκε από ότι φαίνεται σε επόμενες παρτίδες.

Και το πολύ Corsair βλάπτει πολλές φορές. :)

Push vs Pull

http://www.insomnia.gr/topic/487471-corsair-graphite-600t-white-corsair-h100i/?p=52408434

H100i vs H80i
http://www.hardocp.com/article/2013/02/12/corsair_hydro_series_h80i_h100i_cpu_cooler_review/4#.VEUPYfmUf4Y

Review
http://www.anandtech.com/show/6530/closing-the-loop-contained-liquidcoolers-from-corsair-and-nzxt-compared

Αν στο κουτί σου χωράει διπλό ψυγείο και μπορείς να τοποθετήσεις ανεμιστήρες και από τις δύο μεριές (Push - Pull), τότε το κάνεις, δεν το συζητάμε.
Αλλά αν είναι να πάρεις διπλό ψυγείο όπως εγώ και να μην μπορείς να κάνεις Push Pull παρά μόνο Pull ή Push, θα έχεις ίδιες ίσως και χειρότερες επιδόσεις από Corsair Η80i σε Push Pull.

• Like 1
Δημοσ.

miltgiorg μάλλον δεν θα είδες αυτό που έγραψα απο πάνω...Δεν γίνεται να βάλω τον FX-9590 καθ' οτι και εφόσον η μητρική μου μπορεί να στηρίξει επεξεργαστή έως 140W. εσυ ποια μητρική έχεις ;

δεν το ειδα σορρυ!! τοτε η καλυτερη επιλογη οπως σου ειπαν και ποιο πανω ειναι ο 8350

τι χαζα τον λες τον ανθρωπο θα παει να τον παρει και θα το μετανιωσει

γιατι ειναι τοσο παρεξηγημενος αυτος ο επεξεργαστης?? :/

Δημοσ.

miltgiorg είναι μεγάλη η συζήτηση που ανοίγεις...αν πας λίγο πιο πάνω θα διαβάσεις μερικούς λόγους που κάποιοι επιλέγουν να μην πάρουν την 9 σειρα..Δες και αυτά που λέγαμε με τον Heatspreader όσον αφορά το vfm και τις θερμοκρασίες.

Ναι, να κάνεις δικό σου προφίλ.

Μια χαρά πιστεύω θα είναι ότι και να πάρεις. Κάποιες Corsair είχαν προβλήματα λένε. Μετά μάλλον διορθώθηκε από ότι φαίνεται σε επόμενες παρτίδες.

Και το πολύ Corsair βλάπτει πολλές φορές. :)

Push vs Pull

http://www.insomnia.gr/topic/487471-corsair-graphite-600t-white-corsair-h100i/?p=52408434

H100i vs H80i
http://www.hardocp.com/article/2013/02/12/corsair_hydro_series_h80i_h100i_cpu_cooler_review/4#.VEUPYfmUf4Y

Review
http://www.anandtech.com/show/6530/closing-the-loop-contained-liquidcoolers-from-corsair-and-nzxt-compared

Αν στο κουτί σου χωράει διπλό ψυγείο και μπορείς να τοποθετήσεις ανεμιστήρες και από τις δύο μεριές (Push - Pull), τότε το κάνεις, δεν το συζητάμε.
Αλλά αν είναι να πάρεις διπλό ψυγείο όπως εγώ και να μην μπορείς να κάνεις Push Pull παρά μόνο Pull ή Push, θα έχεις ίδιες ίσως και χειρότερες επιδόσεις από Corsair Η80i σε Push Pull.

Τι θα έλεγες για H110 και h105; Έχω διαβάσει οτι είναι πιο καινούργια μοντέλα και αρκετά βελτιωμένα.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...