Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω λύσει τα παρακάτω ερωτηματα στην άσκηση που εχουμε για το εργαστηριο αλλά κατι μου λέει οτι τα έχω κάνει συλλαθος.Όποιος έχει χρόνο και καλή διαθεση θα μπορούσε να ρίξει μια ματια αν είναι σωστά και αν όχι να μου πει τι έχω κάνει λάθος;;

Να βρείτε τα πελάτες που κατοικούν στην Αθήνα.
Να βρείτε όλα τα ατυχήματα για τα οποία υπεύθυνος είναι ο υπάλληλος Κώστα Παπαδόπουλος είτε το όνομα πελάτη είναι Κώστα Παπαδόπουλος
Να όλους πελάτες οι οποίοι είχαν ατύχημα στο Ηράκλειο.
Να βρείτε την κατηγορία αυτοκινήτων η οποία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ατυχημάτων
Να βρείτε την κατηγορία αυτοκινήτων η οποία έχει τον μεγαλύτερο κόστος
Να επιστρέψετε τα ονόματα Όλων των Πελατών και δίπλα την ημερομηνία που έχουν κατοικία στα Χάνια

select onoma,epwnymo
from pelaths
where polh='Athens';

(select kwdikos
from atyxhma,ypallhlos
where onomatepwnymo_ypeuthinou_ypallhlou='Kostas Papadopoulos')
union
(select kwdikos
from atyxhma,pelaths
where A.T_emplekomenou_pelath=A.T AND onoma='Kostas' AND epwnymo='Papadopoulos');

select onoma,epwnymo
from pelaths,atyxhma
where A.T=A.T_emplekomenou_pelath AND polh_atyx='Heraclion';

select euros_kyvikwn
from kathgoria_autokinhtou,atyxhma
where arithmos_kyklof._autokinhtou=arithmos_kykloforias_emplekomenoy_autokinhtou in(select max count(*) from atyxhma);

select euros_kyvikwn
from kathgoria_autokinhtou
where ypsos_asfalistrwn_ana_exam>=all(select ypsos_asfalistrwn_ana_exam
from kathgoria_autokinhtou);

select(*) onoma,epwnymo,hmeromhnia_adeiotothseis
from pelaths
where polh=Chania;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να μην πόνεσαν τα ματια σας από τις πατατες μου.. :ph34r:

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εχω ένα πεδίο στην βάση δεδομένων με το πατρώνυμο και ένα με το πατρώνυμο στην γενική. π.χ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Υπάρχει τρόπος για να κάνω σύγκριση των δύο πεδίων για να δω τις περιπτώσεις πιθανής λάθος καταχώρησης. π.χ να είναι το όνομα ΓΕΩΡΓΙΟΣ, και στην γενική να γράφει αντί για ΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΙΩΑΝΝΗ ή κάτι άσχετο.

Δημοσ.

Εχω ένα πεδίο στην βάση δεδομένων με το πατρώνυμο και ένα με το πατρώνυμο στην γενική. π.χ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Υπάρχει τρόπος για να κάνω σύγκριση των δύο πεδίων για να δω τις περιπτώσεις πιθανής λάθος καταχώρησης. π.χ να είναι το όνομα ΓΕΩΡΓΙΟΣ, και στην γενική να γράφει αντί για ΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΙΩΑΝΝΗ ή κάτι άσχετο.

Ένας τρόπος θα ήταν να πάρεις τους π.χ. 4 πρώτους χαρακτήρες από κάθε πεδίο και να δεις αν ταιριάζουν.

T-SQL:

select * from my_table where substring(patrwnymo, 1, 4) <> substring(patrwnymo_genikh, 1, 4) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...