Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω την συγκεκριμένη τηλεόραση εδώ και 2 μήνες και έχω ένα θέμα με τα χρώματα.

Δεν μπορώ να κάνω το μπλε να είναι μπλε και όχι κυανό , χωρίς να κάνει τα πρόσωπα μα χάνουν λεπτομέρια και να φαίνονται σαν να έχουν ένα προβολέα πάνω τους ή να είναι πολύ σκουρόχρωμα , ειδικά σε κανάλια όπως αλφα και σκαί στο δελτίο ειδήσεων ας πούμε.

Με το AVS callibration disc στο HDMI από PC κατάφερα το επιθυμητό αποτέλεσμα με τις εξής ρυθμίσεις σε περίπτωση που βοηθήσουν:

Λειτουργία Τυπικό (δείχνουν ποιο ζωντανά τα χρώματα από το Κινημ.Ταινία)

Αντίθεση 86

Φωτεινότητα 63*

Ευκρίνεια 0

Χρώμα 40

Απόχρ. 50/50

Δυναμ.Αντίθεση off

Τόνος μαύρου off

Απόχρωση δέρματος 0

Χρωματική περιοχή Αυτόματο

Ισορροπία λευκού

R/G/B  offset 8/8/8 *

gain R/G/B  0/22/0

Gamma 0

Τόνος χρώματος Τυπικό

Μαύρο HDMI Κανονικό *

Οι ρυθμίσεις με * έγιναν για να μην υπάρχει το εκνευριστικό CE-dimming κάθε φορά που βλέπω κάποια σκοτεινή σκηνή και εμφανίζονται υπότιτλοι. Η ισορροπία λευκού μετά από το callibration για τα flashing χρώματα με φίλτρα.

Με αυτές μετά το AVS callibration μου φαίνονται πολύ καλές , αλλά στο τηλεοπτικό δεν βγαίνει

Ξέρω ότι το πεοτεινόμενο είναι η λειτουργία Κινημ.Ταινία που δεν το έχει , αλλά μου φαίνονται και ποιο μουντά τα χρώματα σε αυτήν και γενικώς όχι και τόσο καλή

Στο τηλεοπτικό έχω

Κινημ.

18/90/59/20/46

δυναμική χαμηλό

Gamma +2 γιατί μόνο έτσι δεν φαίνονται όλοι μαυριδεροί (not meant as racist comment)

Τόνος χρώματος θερμός2

Έχει κανείς να προτείνει κάτι? Αυτό που κάνει τρομερή διαφορά είναι η ισορροπία λευκού αλλά μέχρι στιγμής δεν κατάφερα να βρω το ιδανικό

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Επεξ/σία από guardianx71
Δημοσ.

Εχεις την αντιθεση χαμηλα, την φωτεινοτητα ψηλα, το ιδιο το χρωμα και εχει αφαιρεσει τα δυναμικα. Λογικα θα εχεις ενα ξεπλυμενο αποτελεσμα εικονας. Πολυ λογικο οχι να μην σου αρεσει το μπλε αλλα γενικα.

Βαλε αντιθεση 95

φωτεινοτητα 48

οπισθιο 13

χρωμα 45

ευκρινεια 40

δυναμικη χαμηλο η μετριο

θερμοκρασια χρωμ κανονικο η θερμο (αν δεν θες μπλε πολυ)

movie auto 2

Τα rgb εκει που ηταν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Just the guy I was hoping for!

Στο 13 το οπίσθιο μου φαίνεται υπερβολικά σκοτεινό , οπότε το δοκιμάζω στο 15

Με τις ρυθμίσεις σου μέχρι στιγμής το τηλεοπτικό δείχνει καλά στις ταινίες , αλλά επειδή έδειχναν υπερβολικά κοκκινωπά  έβαλα την ισορροπία λευκού στο 18/25/22/25/25/25 και τώρα φαίνονται  καλά αν και μου φαίνεται ότι με δυναμική στο μέτριο γυαλίζουν τα πρόσωπα στις φωτεινές στιγμές. Αυτό με την γυαλάδα δεν το είχα με την Β650

Βεβαίως το μεγάλο τεστ θα είναι αύριο στο δελτίο του άλφα και του σκάι . Εκεί είναι που γίνεται αχταρμάς η υπόθεση

Tο movie mode τι ακριβώς κάνει? Γιατί όσες φορές έπαιξα μαζί του δεν είδα διαφορά σε κάτι

Στο HDMI δεν έχω θέμα με την φωτεινότητα , γιατί οι ρυθμίσεις στο RGB που έκανα την ρίχνουν αρκετά

Είναι δυνατό να φταίνε αποκλειστικά οι σταθμοί για αυτό το θέμα με την φωτεινότητα στα πρόσωπα? Στο Star δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανάλογο ότι και αν είδα , παρά μόνο με τέρμα αντίθεση , δυναμική μέγιστο και υψηλή

φωτεινότητα

Απλά στην προηγούμενη μου Β650 (lcd, όχι led) μου φαινόταν σχετικά καλά όλα τα κανάλια

Επεξ/σία από guardianx71
Δημοσ.

Πιστεύω ότι είχες καλομάθει... :-D

Οι B/C650 και 750, αν και παλαιά μοντέλα (2009-2010), ήταν οι τελευταίες lcd με ccfl φωτισμό που κυκλοφόρησαν και είχαν πάρει άριστες κριτικές σε ομοιομορφία, μαύρο και κίνηση (100hz πραγματικά), ενώ είχαν και πολύ καλή οθόνη (ultra clear panel).

Έχω την 40Β650 και, ενώ θέλω να πάω σε παραπάνω μέγεθος, δεν με ικανοποιεί η εικόνα στις νεότερες lcd με φωτισμό led τηλεοράσεις, τουλάχιστον σε λογικά οικονομικά επίπεδα...

Έχω χιλιομετανοιώσει που δεν πήρα, τότε, την 46άρα... :cry:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα δώσει 950 ευρώ για την (διόρθωση , όχι 40)37Β650 . Οι 46+ ούτε θέλω να σκέφτομαι πόσο κόστιζαν τότε...

Αλλά πραγματικά , την β650 μία την ρύθμισα και εκεί  έμεινε για χρόνια η ρύθμιση. Έτσι μου έρχεται να πάω την 6320 στους δικούς μου και να πάρω πίσω την β650

Επεξ/σία από guardianx71
Δημοσ.

Εγώ δεν βιαζόμουνα και περίμενα κάποια καλή προσφορά. Έκανε, λοιπόν, μια προσφορά το Electroworld στη Συγγρού (εκεί που τώρα είναι ο Κωτσόβολος), το φθινόπωρο 2009 και έγινε, κυριολεκτικά, ο κακός χαμός, με τιμή γύρω στα 650 ευρώ!

Το θεώρησα (και ήταν) εξαιρετική ευκαιρία. Θυμάμαι ότι έπρεπε να την παραγγείλεις, μέχρι κάποια συγκεκριμένη ώρα, πηγαίνοντας ο ίδιος στο κατάστημα και, φυσικά, γινόταν της κακομοίρας...

Θεώρησα δεδομένο ότι είχες μικρότερη τηλεόραση (32"-37") και γι' αυτό την άλλαξες. Αν είχες την 40Β650 και την αντικατέστησες με την 40F6320 θεωρώ ότι έκανες λάθος, αφού δεν ανέβηκες μέγεθος...

Αν πρόκειται για θέμα media player, το μόνο που δεν διάβαζε η Β650 ήταν το DTS, αλλά, μπορείς να κάνεις αναβάθμιση λογισμικού. Άλλωστε μπορείς να πάρεις έναν εξωτερικό media player για ότιδήποτε παραπάνω χειάζεσαι...

Σκέψου ότι, επειδή δεν με ενδιαφέρουν τα σχετικά με 3D-4K-διαδικτυακά, γιατί θεωρώ ότι, σε μεγάλο βαθμό, είναι marketing και το πρωταρχικό στη τηλεόραση είναι η καλή εικόνα σε ένα καλό μέγεθος, έχω φτάσει να ψάχνω για κάποια μεταχειρισμένη 46B/C650/750 σε καλή κατάσταση!

Δημοσ.

Είχα την 37β650. Kάηκε η τηλεόραση των γονιών μου και επειδή είναι και λίγο περίεργοι και Κυριακή την ήθελαν άμεσα (...) και αν τους πήγαινα κάτι που δεν τους άρεσε θα τα άκουγα μέχρι την Δευτέρα παρουσία , οπότε τους πήγα αυτήν και πήρα την 6320 να πειραματιστώ με τις LED και το 3D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανείς πως μπορώ να κάνω το λευκό να δείχνει τόσο ζωηρό/έντονο όσο στην λειτουργία εικόνας : Δυναμική?

Όσο και να το προσπαθώ δεν μπορώ αν το πετύχω.

Λοιπόν το λευκό και την αντίθεση τα έφερα εκεί που θέλω.

Τελικά το θέμα με τα χρώματα που φαίνονται πολύ μουντά/ξεπλυμένα είναι (στην δική μου τουλάχιστον τηλεόραση) στην χρωματική περιοχή.

Με λίγο παίξιμο εκεί στην προσαρμοσμένη , το μπλε ζωντάνευσε πολύ. Τώρα ψάχνω να βρω τις καλύτερες για όλα τα χρώματα

Επεξ/σία από guardianx71
Δημοσ.

Ψάξου λιγο, αλλα με μετρο καθώς σκαλίζοντας μπορεί να χασεις την μπαλα και να μην εχεις σωστά αποτελέσματα. Η Β650 ειχε CCFL πράγμα που της έδινε καλύτερη ομοιομορφία και μαύρο. Οχι συνολικά καλύτερη εικόνα απο πλευρά επεξεργασίας - αποπλεξης. Αμ ατην ρυθμίσεις σωστά θα εχεις αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...