SteelLord Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Γεια σας.. εχω τν ψυχτρα evo 212 στν cpu μου που ειχε ενα ανεμιστηρακι.. και σκεφτηκα να βαλω και δευτερο.. και εκει που εψαχνα στο διαδικτυο βλεπω το οτι το blademaster απο τν coolmaster (που ηταν και σε παλιο μοντελο τς ψυχτρας) ειναι καλο ανεμηστηρακι γιαυτο.. εφτασε η στιγμη που το πηρα το εβαλα αλλα κανει πολυ θορυβο.. τι μπορω να κανω γιαυτο; πως μπορω να του μειωσω τς στροφες; εχω ακουσει κατι για το speedfan αλλα δεν ξερω πως χρησιμοποιητε.. ευχαριστω..! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Τι συνδεσμολογία έχει το ανεμιστηράκι; 3pin/4pin/4pin molex; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lippen1972 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Γεια.Δε ξερω πολλά πραγματα.Και εμένα με βοήθησε ενα αλλο μέλος με ταχύτητα στροφών.To speedfan παίρνει μετρήσεις απο τη μητρική.Αν το ανεμιστηράκι είναι συνδεδεμένο στη μητρική το speedfan το αναγνωρίζει κ έχει ενα κουμπακι επι τοις εκατό αύξηση μείωση.Θέλει προσοχή όμως μη κάνεις ζημιά στον επεξεργαστή.Γενικά πάνω απο 1500 Μ.Ο. στροφές τα 120αρια κάνουν φασαρία....Στην εικόνα σου εχω κυκλωσει το κουμπακι που αντιστοιχει στον ανεμιστήρα μου... Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2014 από lippen1972 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SteelLord Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Τι συνδεσμολογία έχει το ανεμιστηράκι; 3pin/4pin/4pin molex; 3 pin.. το ανεμιστηρακι που ειχα αρχικα το εχω στα 4 Pin .. Γεια.Δε ξερω πολλά πραγματα.Και εμένα με βοήθησε ενα αλλο μέλος με ταχύτητα στροφών.To speedfan παίρνει μετρήσεις απο τη μητρική.Αν το ανεμιστηράκι είναι συνδεδεμένο στη μητρική το speedfan το αναγνωρίζει κ έχει ενα κουμπακι επι τοις εκατό αύξηση μείωση.Θέλει προσοχή όμως μη κάνεις ζημιά στον επεξεργαστή.Γενικά πάνω απο 1500 Μ.Ο. στροφές τα 120αρια κάνουν φασαρία....Στην εικόνα σου εχω κυκλωσει το κουμπακι που αντιστοιχει στον ανεμιστήρα μου... ειναι συνδεμενο στην μητρικη .. αλλα οταν ανοιγω το speedfan δεν μ τα εχει ετσι οπως μ τα εχεις στην εικονα.. μ εχει να μειωσω τν θερμοκρασια τς gpu,sys , aux και εννοειται τς cpu.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
+~CyBeR~+ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 ποια ειναι η μητρικη σου ? αν εχει 2 υποδοχες για ανεμηστηρα της cpu η μητρικη σου τοτε την βαζεις σε εκεινη με τα 3 pin και ριχνεις της στροφες μεσω bios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Το 3pin ανεμιστηράκι δε ρυθμίζεται μέσω bios. Μόνο με κανα καλώδιο αντίστασης που ρίχνει την τάση, άρα και τις στροφές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SteelLord Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Το 3pin ανεμιστηράκι δε ρυθμίζεται μέσω bios. Μόνο με κανα καλώδιο αντίστασης που ρίχνει την τάση, άρα και τις στροφές αρα αμα εβαζα το ανεμιστηρακι στα 4 pin θα μπορουσα να το ρυθμισω; πιστευω πως το αλλο δεν θα κανει θορυβο.. ποια ειναι η μητρικη σου ? αν εχει 2 υποδοχες για ανεμηστηρα της cpu η μητρικη σου τοτε την βαζεις σε εκεινη με τα 3 pin και ριχνεις της στροφες μεσω bios asrock z77 pro4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physiciant Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Αφού το ανεμιστηράκι σου είναι 3pin, σε όποια υποδοχή και να το βάλεις πάλι δε θα μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές του γιατί του λείπει το τέταρτο pin που κάνει αυτή τη δουλειά(PWM). Υποθέτω με κάτι τέτοιο μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου http://www.e-shop.gr/zalman-fan-mate-2-fan-controller-p-PER.806160 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lippen1972 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 3 pin.. το ανεμιστηρακι που ειχα αρχικα το εχω στα 4 Pin .. ειναι συνδεμενο στην μητρικη .. αλλα οταν ανοιγω το speedfan δεν μ τα εχει ετσι οπως μ τα εχεις στην εικονα.. μ εχει να μειωσω τν θερμοκρασια τς gpu,sys , aux και εννοειται τς cpu.. 3 pin.. το ανεμιστηρακι που ειχα αρχικα το εχω στα 4 Pin .. ειναι συνδεμενο στην μητρικη .. αλλα οταν ανοιγω το speedfan δεν μ τα εχει ετσι οπως μ τα εχεις στην εικονα.. μ εχει να μειωσω τν θερμοκρασια τς gpu,sys , aux και εννοειται τς cpu.. Οπως λεγει και ο physiciant το 4 πινακι ειναι αυτο που ελεγχει τις στροφες.Επισης αν δεν σε ενδιαφερει τοσο ο ακριβης ελεγχος στροφων υπαρχουν κ αυτα http://it-tech-uk.com/fan-rpm-down-silent-3pin-connector-resistor-cable-silent-quiet-mode.html σε δυο coolermaster που αγορασα απο eshop ειναι μαζι με τα ανεμιστηρακια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SteelLord Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Αφού το ανεμιστηράκι σου είναι 3pin, σε όποια υποδοχή και να το βάλεις πάλι δε θα μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές του γιατί του λείπει το τέταρτο pin που κάνει αυτή τη δουλειά(PWM). Υποθέτω με κάτι τέτοιο μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου http://www.e-shop.gr/zalman-fan-mate-2-fan-controller-p-PER.806160 Οπως λεγει και ο physiciant το 4 πινακι ειναι αυτο που ελεγχει τις στροφες.Επισης αν δεν σε ενδιαφερει τοσο ο ακριβης ελεγχος στροφων υπαρχουν κ αυτα http://it-tech-uk.com/fan-rpm-down-silent-3pin-connector-resistor-cable-silent-quiet-mode.html σε δυο coolermaster που αγορασα απο eshop ειναι μαζι με τα ανεμιστηρακια βασικα παιδια μπερδευτηκα συγγνωμη.. εχει 4 πινακια αλλα αλλο καταλαβα σορρυ.. μπερδευτηκα διοτι το εχω σε 3πιν υποδοχη και νομιζα οτι αυτο παιζει ρολο αλλα μπερδευτηκα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
+~CyBeR~+ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 οπα μπερδευτικα δικιο εχετε το 4 μπορεις να το κανεις απο bios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα