genious1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Γεια σας, εκανα νεα 24σαρα συνδεση στον οτε και αυτες ειναι οι ταχυτητες μου το βασικο προβλημα ειναι οτι κατεβαζω με 720-810 kb/s ! H αποσταση μου απο το κεντρο ειναι 550 μετρα, ενω ενας φιλος μου που μενει σε ξενοδοχειο (αποσταση 220 μετρα απο το κεντρο) κατεβαζει με 4,4 απο το shared wifi του ξενοδοχειου ! Το router ειναι στην κεντρικη μπριζα μπορω να κανω κατι, αν αλλαξω το router θα εχω καλυτερα αποτελεσματα ( ελπιζω για πανω απο 1,1)! Ευζαριστω! (edit ο τιτλος να γινει ταχυτητες )
veteranos123 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Είναι λογικό να κατεβάζεις με 800kbps αφού το modem κλειδώνει στα 8mbps. Ποιός είναι ο πάροχός σου. Αν έχεις τις γνώσεις πήγαινε στο κατανεμητή της πολυκατοικίας σου, βρες τα καλώδια που έρχονται στο διαμέρισμά σου και κάνε δοκιμή να δεις πόσο θα συγχρονίσεις. Αυτά κάντα μόνο αν έχεις γνώσεις αλλιώς πάρε το πάροχό σου και δώστο βλάβη. Ο φίλος σου αν κατεβάζει με 4,4mbps τότε το δίκτυο που συνδέεται είναι vdsl με 50αρα ταχύτητα. Με απλό adsl δεν μπορείς να κατεβάσεις με 4,4mbps γιατί το adsl φθάνει μέχρι 24mbps το οποίο συνεπάγεται 2-2,1 mpbs κατέβασμα με την προϋπόθεση να μην υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση του σπιτιού. 1
makfil Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Πάντως, αν και δεν γράφεις το attenuation, δεν συμβιβάζεται η απόσταση η απόσταση από το ΑΚ (550μ έστω και σε ευθεία) με τις ταχύτητες που κλειδώνει το router. Έλεγξες τη συνδεσμολογία σου από την κεντρική πρίζα; 1
genious1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Είναι λογικό να κατεβάζεις με 800kbps αφού το modem κλειδώνει στα 8mbps. Ποιός είναι ο πάροχός σου. Αν έχεις τις γνώσεις πήγαινε στο κατανεμητή της πολυκατοικίας σου, βρες τα καλώδια που έρχονται στο διαμέρισμά σου και κάνε δοκιμή να δεις πόσο θα συγχρονίσεις. Αυτά κάντα μόνο αν έχεις γνώσεις αλλιώς πάρε το πάροχό σου και δώστο βλάβη. Ο φίλος σου αν κατεβάζει με 4,4mbps τότε το δίκτυο που συνδέεται είναι vdsl με 50αρα ταχύτητα. Με απλό adsl δεν μπορείς να κατεβάσεις με 4,4mbps γιατί το adsl φθάνει μέχρι 24mbps το οποίο συνεπάγεται 2-2,1 mpbs κατέβασμα με την προϋπόθεση να μην υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση του σπιτιού. ο παροχος ειναι ο οτε και δεν εχω αυτες τις γνωσεις, αν παρω αλλο modem υπαρχει περιπτοση να δω διαφορα ? Πάντως, αν και δεν γράφεις το attenuation, δεν συμβιβάζεται η απόσταση η απόσταση από το ΑΚ (550μ έστω και σε ευθεία) με τις ταχύτητες που κλειδώνει το router. Έλεγξες τη συνδεσμολογία σου από την κεντρική πρίζα; Το router ειναι στην κεντρικη μπριζα και η αποσταση ειναι 550 μετρα απο την πλατια οπου ειναι ο οτε και οι κεραιες !
veteranos123 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Όπως είπε ο makfil και ο nikoskalithea πες μας πόσο είναι το attenuation. Μπορείς να το δηλώσεις βλάβη στον ΟΤΕ και να στείλει να τεχνικό να το τσεκάρει.
makfil Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Το Line Attenuation είναι ο δείκτης των απωλειών της όδευσης του χάλκινου δικτύου από το ΑΚ και μέσω αυτού υπολογίζεται η αντίστοιχη απόσταση από το ΑΚ,.
genious1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Όπως είπε ο makfil και ο nikoskalithea πες μας πόσο είναι το attenuation. Μπορείς να το δηλώσεις βλάβη στον ΟΤΕ και να στείλει να τεχνικό να το τσεκάρει. Το Line Attenuation είναι ο δείκτης των απωλειών της όδευσης του χάλκινου δικτύου από το ΑΚ και μέσω αυτού υπολογίζεται η αντίστοιχη απόσταση από το ΑΚ,.
peeperman Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Μην περιμένεις, κάλεσε το 13888 να το δηλώσεις βλάβη. Θα έπρεπε να έχεις σχεδόν διπλή ταχύτητα. 1
makfil Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 ο παροχος ειναι ο οτε και δεν εχω αυτες τις γνωσεις, αν παρω αλλο modem υπαρχει περιπτοση να δω διαφορα ? Το router ειναι στην κεντρικη μπριζα και η αποσταση ειναι 550 μετρα απο την πλατια οπου ειναι ο οτε και οι κεραιες ! Συνδεσμολογία εννοώ τον τρόπο με τον οποίο έχεις συνδέσει το router στην κεντρική πρίζα, μέσω φίλτρων κλπ. Εκεί βρίσκεται συνήθως το πρόβλημα των μειωμένων ταχυτήτων. Όπως θα δεις στο συνημμένο, το attenuation δείχνει ότι βρίσκεσαι σε απόσταση 1520μ περίπου από το ΑΚ και όχι 550 που υπολογίζεις.
NikosKallithea Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Εγω θα σου πρότεινα να ξηλώσεις και οτι υπάρχει επανω στην γραμμη του οτε και να δοκιμάσεις μονο το με τον ρουτερ στην κεντρική πριζα
veteranos123 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Συνδεσμολογία εννοώ τον τρόπο με τον οποίο έχεις συνδέσει το router στην κεντρική πρίζα, μέσω φίλτρων κλπ. Εκεί βρίσκεται συνήθως το πρόβλημα των μειωμένων ταχυτήτων. Όπως θα δεις στο συνημμένο, το attenuation δείχνει ότι βρίσκεσαι σε απόσταση 1520μ περίπου από το ΑΚ και όχι 550 που υπολογίζεις. Είναι κάποια σελίδα στο διαδίκτυο που κάνει τον υπολογισμό? Γιατί θέλω να τσεκάρω και το δικό μου. Εγω θα σου πρότεινα να ξηλώσεις και οτι υπάρχει επανω στην γραμμη του οτε και να δοκιμάσεις μονο το με τον ρουτερ στην κεντρική πριζα Α δεν έχει γνώσεις όπως αναφέρει παραπάνω μπορεί να κάνε μεγαλύτερη ζημιά. Φίλε δώσε το βλάβη στον Οτε
makfil Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Είναι κάποια σελίδα στο διαδίκτυο που κάνει τον υπολογισμό? Γιατί θέλω να τσεκάρω και το δικό μου. Υπάρχουν πολλές και αυτή είναι μία http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php
genious1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Είναι κάποια σελίδα στο διαδίκτυο που κάνει τον υπολογισμό? Γιατί θέλω να τσεκάρω και το δικό μου. Α δεν έχει γνώσεις όπως αναφέρει παραπάνω μπορεί να κάνε μεγαλύτερη ζημιά. Φίλε δώσε το βλάβη στον Οτε δηλαδη να τους παρω τηλεφωνο η να στειλω email και να πω οτι εχω αργες ταχυτητες ?
NikosKallithea Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Ο οτε και ο καθε παροχος δεν κανει τιποτα μεσα στο σπιτι σου, απλα θα σου πουν κάλεσε ενα ηλεκτρολόγο δηλαδη να τους παρω τηλεφωνο η να στειλω email και να πω οτι εχω αργες ταχυτητες ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα