Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω μια μητρική Asrock 970 Pro3 και είχα αγοράσει RAM τις Kingston HyperX 8GB(2x4GB) ( Ποιο συγκεκριμένα KHX18C9T3K2/8X). Στην αρχή όλα καλα δούλευαν και οι δυο. Κάποια στιγμή έβγαλε ένα πρόβλημα η μητρική με τα USB ports και έτσι την έστειλα στο κατάστημα που την αγόρασα για service. Μου είπαν πως χρειαζόταν ένα bios update στην τελευταία έκδοση (1.9), το οποίο update έκαναν εκείνοι και μου την έστειλαν πίσω. Από εκείνη τη μέρα αν βάλω πάνω και τις δυο RAM το PC το μόνο που κάνει όταν ανοίγει είναι να δείχνει μαύρη οθόνη, ούτε καν το screen της Asrock,ενώ με τη 1 RAM άνοιγε κανονικά. ΑΛΛΑ μόνο με τη μία. Μετα το update η μια απο τις δυο RAM μόνη της κάνει ό,τι κάνουν και οι δυο μαζί, δηλαδή το pc δεν ανοίγει. Έτσι το δουλεύω με τη μία.

Χτες πήγα να ξαναδοκιμάσω μήπως δουλέψει, τίποτα. Και οταν πήγα να βάλω τη RAM που δούλευε το pc δεν άνοιγε, πάλι μαύρη οθόνη.Έβγαλα την τροφοδοσία, πάτησα το power button για να χάσει το ρεύμα που είχε και έπειτα το pc άνοιξε.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι απο όλα μπορεί να φταίει...μητρική; Η μια RAM να είναι καμμένη; Και γιατί όλα αυτά έπειτα από το bios update;

Αν έχετε κάποια ιδέα θα είναι μεγάλη βοήθεια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ: Έχω δοκιμάσει όλα τα σλοτάκια και κανένας συνδυασμός δεν δουλεύει.

Δημοσ.

μηπως απλα ειναι dual chanell και τις βαζεις λάθος? ειναια το πιο πρφανες που μπορω να σκεφτω. Μια ερωτησε εχω να κανω παντως. Σου πεζει με μμια μνημη πανω ένα οποιδηποτε απο τα 2 dimms ή με ενα συγκεκριμενο?

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει και dual και single channel και δεν γίνεται κάτι. Δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς στην ερώτηση σου, πάντως αν βοηθάει από τις 2 RAM δουλεύει μόνο η μια πλέον σε όποιο σλοτάκι και να τη βάλω, αν σε βοηθάει.

Δημοσ.

τοτε το πιο πιθανο ειναι να εχει καει το 1 dimm. δεν υπαρχει αλλη εξηγηση. αμα ηταν θεμα της mobo δεν θα επαιζε καθολου.

Δημοσ.

Και εγώ αυτό σκέφτηκα αλλά πριν το update της mobo δούλευαν και οι δυο.Και μέχρι να τις ξανατοποθετήσω μετά το service δεν την είχα χρησιμοποιήσει αλλού. Οπότε σκέφτομαι μήπως την έκαψε η mobo ; Επίσης κάποιος μου είχε πει για ασυμβατότητα, επειδή δεν βρίσκονται οι συγκεκριμένες μνήμες στο manual της mobo. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει από όσο ξέρω έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

το manual της mobo αναφερει ορισμενες μνημες ππου εχουν τεσταριστει στην συγκεκκριμενη mobo. Δεν υπαρχει θεμα συμβατοτητας. Οσο το να καψει η μητρικη το dimm ειναι απιθανο αν την εχεις κουμπωσει σωστα. Ακομα και spike στο ρευμα να ειχες το τροφοδοτικο θα ειχε καει. γενικως για απλα πραγματα οπως bios update καντα μονος σου μην πας σε μαγαζια πας να λυσεις 1 προβλημα και σου βγαζουν αλλα 10.

Δημοσ.

το πιο πιθανο ειναι αυτο. αν μπορεις να τεσταρεις το dimm σε αλλο συστημα ακομα καλυτερα θα εισαι 100% συγουρος.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...