Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επί την ευκαιρία, δοκίμασα το παραπάνω σε manjaro.

Μου άρεσε πάρα πολύ ως σύστημα, ειδικά ο διαχειριστής πακέτων, πιο γρήγορος από αυτόν της mageia... μπράσβο σε αυτούς που φτιάχνουν τη διανομή.

Το Plasma5 πάντως είναι απαίσιο, το kde έχει γίνει κάθε πέρσι και καλύτερα

Έχω την εντύπωση ότι δεν ελέγχο το σύστημα ειδικά με το ποντίκι. Αλλού πατάω αλλού βρίσκομαι...

Δημοσ.

Το plasna 5 ακόμα έχει δρόμο μπροστά του, σαν ιδέα όμως είναι καλό, το έχω περάσει στο laptop τις τελευταίες 2 εβδομάδες και τα σπάει...

Δημοσ.

Αν συνεχίσει έτσι πρέπει να αφαιρέσουν το write once run everywhere.

Πάντως φαίνεται που την πάνε τη δουλειά, σε κάτι πιο ... εμπορικό (; )

Sent from my Jolla using Insomnia

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει κάποιος KDE5 εγκατεστημένο, αν μπορούσε να επιβεβαιώσει το δεξί κλικ αν τελικά δουλεύει μετά από αυτό:

https://git.reviewboard.kde.org/r/122171/

Έλαβα ένα μήνυμα για το meteo-qt και μου επισήμαναν ότι η εφαρμογή καταναλώνει 85mb μνήμη σε xfce επειδή είναι εφαρμογή πλαισίου συστήματος ενώ αν ήταν κανονική εφαρμογή δεν θα κατανάλωνε τόσο πολύ.

Κοίταξα σε kde4 και lxqt η κατανάλωση μνήμης είναι γύρω στα 30mb ενώ στο xfce πράγματι ανεβαίνει στα 85mb

Κοίταξα και άλλα προγράμματα, πχ το systemtray-hplip καταναλώνει το ίδιο με το meteo-qt σε xfce ή kde.

Πιστεύω ότι δεν φταίει το πρόγραμμα ή η βιβλιοθήκη pyqt αλλά περισσότερο ο τρόπος διαχείρισης των εφαρμογών από το πλαίσιο συστήματος του xfce ( ; ).

Δημοσ.

Απο τη στιγμή που δε δημιουργείς στιγμιότυπα δεν είναι υπερβολική η κατανάλωση μνήμης απλά γεμίζεις το global namespace. Καλό θα είναι πάντως να κάνεις import μονο τα αναγκάια. Εγω δεν κατέβασα την εφαρμογή σου, φαντάζομαι μόνο σε qt παίζει εγγενως; Σε gnome - gtk τι κάνω;

Δημοσ.

Θα τα αλλάξω σε επιλεκτικά imports αργότερα...

Αλλά σύμφωνα με αυτό που λες δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Το μόνο στιγμιότυπο είναι ο διάλογος με τις πληροφορίες καιρού, στον οποίο έχω βάλει το attribute Qt.WA_DeleteOnClose ώστε να μην διατηρείται το στιγμιότυπο στην μνήμη και να πηγαίνει στα σκουπίδια...

Μόλις εκκινείται κάθετε στο πλαίσιο συστήματος ανεξαρτήτου γραφικού περιβάλλοντος.

Σε xfce που τρέχω ανά διαστήματα δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Εκτός και δεν θέλεις να έχεις βιβλιοθήκες Qt εγκατεστημένες αλλά δεν νομίζω τη σήμερον ημέρα να είναι εφικτό να έχεις μόνο gtk ή qt.

Δημοσ.

Στη  python ακόμα και οι κλάσσεις που δεν έχουν γίνει instantiated (αρχικοποιηθεί) έχουν την ιδιαιτερότητα ότι είναι αντικείμενα.Σιγουρα υπάρχει ένα κάποιο αντικτυπο στη κατανάλωση μνήμης αν γεμίζεις το namespace με ονοματα που δε θα χρησιμοποιήσεις αλλά δε νομίζω οτι τα from module import  *  φταίνε για την υπερβολική κατανάλωση μνήμης που λένε στο πρόγραμμα σου.

Δημοσ.

Το κακό με τα from foo import * είναι ότι δεν ξέρεις από που έρχεται τι, και χαλάνε εν μέρη την λειτουργία των code analysis tools.

Δημοσ.

Το έβαλα κι εγώ.

Γιατί παρότι επιλέγω γλώσσα Ελληνικά είναι τα πάντα στ' Αγγλικά?</p>

Πως το εγκατέστησες;

Αν το κατέβασες από το git, τρέξε στον ριζικό φάκελο python3 setup.py build πρώτα για να δημιουργήσει τις μεταφράσεις. Ή python3 setup.py install αν θέλεις για εγκατάσταση στο σύστημα.

Σε μερικές διανομές η python3 είναι η εξ ορισμού οπότε δεν χρειάζεται να γράψεις python3 αλλά σκέτο python.

Το κακό με τα from foo import * είναι ότι δεν ξέρεις από που έρχεται τι, και χαλάνε εν μέρη την λειτουργία των code analysis tools.

Επειδή οι πρώτες οδηγίες που διάβασα για pyqt το είχαν έτσι, μου έμεινε συνήθεια την οποία φαίνεται ότι καλύτερα να την αλλάξω.

Δημοσ.

Στη  python ακόμα και οι κλάσσεις που δεν έχουν γίνει instantiated (αρχικοποιηθεί) έχουν την ιδιαιτερότητα ότι είναι αντικείμενα.Σιγουρα υπάρχει ένα κάποιο αντικτυπο στη κατανάλωση μνήμης αν γεμίζεις το namespace με ονοματα που δε θα χρησιμοποιήσεις αλλά δε νομίζω οτι τα from module import  *  φταίνε για την υπερβολική κατανάλωση μνήμης που λένε στο πρόγραμμα σου.

Τελικά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ DE: 30-40 mb PSS

Στο xfce αναφέρεται η RSS μνήμη ενω στο KDE4 η PSS 

Δεν είμαι σίγουρος αλλά απ'ότι κατάλαβα η RSS δεν είναι η «φυσική»

10010:   /usr/bin/python3 /usr/bin/meteo-qt
Address           Kbytes     RSS   Dirty Mode  Mapping
[....]
---------------- ------- ------- ------- 
total kB          572120   80732   31568

http://glenbox.free.fr/files/memory_meteo-qt/memory_kde4_pmap

http://glenbox.free.fr/files/memory_meteo-qt/memory_kde4_smaps

http://glenbox.free.fr/files/memory_meteo-qt/memory_xfce_pmap

http://glenbox.free.fr/files/memory_meteo-qt/memory_xfce_smaps

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...