Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Έχω ένα πρόβλημα με τον σκληρό μου, δεν εμφανίζεται το 2ο μέρος του ενώ στο BIOS φαίνεται κανονικά αλλά δεν μπορώ να του κάνω διαμόρφωση. Αναφέρει ότι έχει περιεχόμενα ΟΕΜ.  :unsure:

Αν χρειάζεστε κάποια παραπάνω πληροφορία για να με βοηθήσετε, παρακαλώ πείτε μου. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

washcloud συνολική χωρητικότητα 1ΤΒ

τα επιμέρους: 465 GB αυτό που εμφανίζεται κανονικά κ 468 GB το άλλο (απ΄το οποίο μόλις τα 100 ΜΒ φαίνονται δεσμευμένα)

ναι, πρόκειται για λάπτοπ Lenovo Essential G710 με Free Dos

Δημοσ.

Αμα κανεις boot με το δισκάκι των windows για εγκατάσταση δεν μπορείς να σβήσεις τα partitions απο μέσα και να κάνεις κανονικά εγκατάσταση ;

Δημοσ.

το έκανα κ δε με αφήνει να κάνω διαμόρφωση στο συγκεκριμένο μέρος του δίσκου

μου βγάζει ότι έχει αυτά τα αρχεία ΟΕΜ, που δεν ξέρω καν τι είναι, κ δε με αφήνει να κάνω τίποτα.

Δημοσ.

Προφανώς είναι αρχεία που έχουν να κάνουν με την επανεγκατάσταση του λειτουργικού, μέσα από "ΟΕΜ" δισκάκι που λογικά έχεις στην κατοχή σου.

Αν δε σε νοιάζει και μπορείς να εγκαταστήσεις Win κατά βούληση (αν έχεις δικό σου δισκάκι εγκατάστασης δλδ), μια (γρήγορη) επιλογή είναι να του πατήσεις ένα "φορμάτ", να τελειώνεις. Αν επίσης βέβαια δεν σε χαλάει μια επανεγκατάσταση...

Περίμενε βέβαια και για άλλες γνώμες πρώτα.

(...επίσης, πιθανώς να μπορέσεις να διαχειριστείς = να φορμάρεις το αχρησιμοποίητο διαμέρισμα, μέσα από κάποιο 3rd party πρόγραμμα, όπως Disk Director της Acronis -θέλει να το βρεις σπασμένο- ή της Paragon, κτλκτλ...)

• Like 1
Δημοσ.

το σκρίνσοτ απ'τη διαχείριση δίσκων είναι το επισυναπτόμενο αρχείο

φορμάτ πώς να του κάνω εφόσον δε μου επιτρέπει διαμόρφωση; 

έντιτ: τώρα είδα αυτά που είπες για paragon κλπ, θα τα κοιτάξω αν εν τέλει δεν καταφέρω κάτι άλλο.

post-315244-0-71796700-1413577939_thumb.png

Δημοσ.

Τη διαμόρφωση δεν την επιτρέπει στο συγκεκριμένο partition επειδή είναι "συνδεδεμένο" με τα Win. Για την ακρίβεια, ΜΑΛΛΟΝ δεν έκανες αυτό που σου πρότεινε ο Σπανκ, δηλαδή να μπουτάρεις από το δισκάκι και να πας για εγκατάσταση, ε;

Εκτός κι αν είναι τπτ καινούριες αηδίες των Win. Oχτάρια είναι;

Αλλά και πάλι βέβαια, πολύ δύσκολο το κόβω να μη σου δίνει τη δυνατότητα ολόφρεσκης επανεγκατάστασης...... :huh:

*...μόλις είδα το ss που ανέβασες, και μου ψιλοεπιβεβαιώνει την "υπόθεση" ότι ΔΕΝ έκανες αυτό ακριβώς που σου είπε ο Σπανκ, διότι μάλλον δεν έχεις πολυκαταλάβει τις οδηγίες (δεν το λέω με "κακό" τρόπο - δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να ξέρει "πολλά" για τον υπολογιστή που χρησιμοποιεί. Απλά ως περιγραφικό της κατάστασης "γεγονός" το τονίζω...)

Δημοσ.

Λοιπόν, βάζω το δισκάκι με τα Windows 7. Πατάω εγκατάσταση, επιλογή "για προχωρημένους" κ μου εμφανίζει τους δύο δίσκους. Στον C: με αφήνει να κάνω διαμόρφωση, ενώ στο 2ο μέρος δε μου δίνει καμία επιλογή, μόνο μήνυμα βγαίνει "ο χώρος είναι δεσμευμένος με αρχεία ΟΕΜ και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί". 

δεν παρεξηγούμαι εύκολα :P

Δημοσ.

δεν παρεξηγούμαι εύκολα :P

(...άμα πω κάτι για την ομάδα σου όμως;  :-D )

Βασικά όκεικ. Έπεσα έξω στην μαντεψιά μου (...πρώτη φορά είναι άλλωστε;  :rolleyes:) ...

Παρ' ολ' αυτά, το ss συνεχίζει να είναι από λάθος μέρος των Win... Γράψε στο search diskmgmt (δεν τα θυμάμαι καλά τα ρημάδια -τα έχω κάπου, αλλά με ΧΡ είμαι κανονικά, ο χωριάτης... B)- αλλά αυτό πρέπει να είναι για να σου βγάλει την Διαχείριση ΔΙΣΚΩΝ...)

ΑΝ δε σε χαλάει -διότι μετά θα πρέπει να πας σε επανεγκατάσταση- δοκίμασε να διαγράψεις πρώτα το C: partition, και μετά το άλλο.

Σαν τελική λύση δηλαδή.

Πριν απ' την οποία, καλό θα ήταν να δοκίμαζες και κάποιο από τα προγράμματα που είπα πιο πάνω.

ΕΠίσης, αν έχεις τη δυνατότητα να τον βγάλεις και να τον συνδέσεις εσωτερικά σε σταθερό υπολογιστή με 7άρια/8άρια (αν είναι SATA, συνδέεται όπως και οι "κανονικοί" εσωτερικοί), και να δεις αν μπορείς να διαγράψεις το πεισματάρικο partition από εκεί.

Υπ' όψιν όμως ότι αν τέλικά με κάποιο τρόπο το καταφέρεις, το δισκάκι επανεγκατάστασης του λαπ δεν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πια. Αν έχεις δικό σου δισκάκι Win, οκ....

Δημοσ.

βρήκα τη διαχείριση δίσκων!!! 

πώς θα του δώσω όνομα δεν ξέρω, με αριστερό κλικ δε γίνεται τίποτα κ με δεξί η μόνη επιλογή που εμφανίζεται είναι η Βοήθεια.

post-315244-0-29946700-1413583383_thumb.png

Δημοσ.

Δεν μπορείς να του δώσεις ΓΡΑΜΜΑ (το όνομα είναι επουσιώδες), γιατί αφ' ενός δεν είναι καν φορμαρισμένος όπως φαίνεται (δεν υπάρχει σύστημα αρχείων), και όπως είπαμε είναι διαμέρισμα όπου έχουν εγκαταστήσει (τα αστέρια που το κάνανε, και δεσμεύσανε έτσι τον μισό δίσκο - ήμαρτον) στοιχεία απαραίτητα για επιδιόρθωση/επανεγκατάσταση του λειτουργικού και δεν μπορείς να τον φορμάρεις με κλασσικούς τρόπους.

Δεν ξέρω αν θα δεις φως (το υποπτεύομαι πάντως) με "κανονικό" δισκάκι Win (αν αυτό που χρησιμοποίησες -και δεν μας έχεις ακόμη ξεκαθαρίσει- ήταν το "λαπτοπίσιο"). Και με "κανονικό" δεν εννοώ "αυθεντικό", αλλά οποιοδήποτε ("πειρατικό" να το πω έτσι - αν και, πειρατικά δισκάκια ΔΕΝ υφίστανται, μόνο ΜΗ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ serial numbers ενεργοποίησης... :-) ).

Γενικά δες και άλλους τρόπους για δοκιμή (επίλυσης), που έχω ήδη γράψει πιο πάνω...

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ πολύ, θα δοκιμάσω αυτό με τα 3rd party προγράμματα που είπες κ ενδεχομένως να επανέλθω αύριο. Καλό βράδυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...