Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αν δεν έχεις αποσυνδέσεις είσαι μία χαρά! Θεωρητικά θα έπρεπε βέβαια να έχεις σχεδόν 2πλασιο συγχρονισμό αλλά λαμβάνοντας υπόψιν την παλαιότητα του δικτύου του ΟΤΕ στην πράξη δεν γίνεται.

Δημοσ.

Έχεις κατεβάσει το SNR (εσύ ή η Cyta), διότι απ' όσο γνωρίζω μέχρι 9 το πάει.

Αν όχι, τότε η γραμμή έχει θόρυβο και έχεις χαμηλό συγχρονισμό. Φυσιολογικά θα έπρεπε να παίζεις περίπου στα 16Mbps με 9 SNR.

H μείωση μπορεί να οφείλεται σε προβληματικό καλώδιο εσωτερικό ή εξωτερικό της οικοδομής ή γενικό πρόβλημα στην περιοχή. Ακόμη και προβληματικό υλικό.

Κάνε μια μέτρηση μετά από επανεκκίνηση, μόνο με τον router συνδεδεμένο στην πρώτη πρίζα. Φρόντισε μόνο να είναι αποσυνδεδεμένη πίσω από την πρίζα όλη η άλλη καλωδίωση του σπιτιού.

Αν μπορείς κάνε τον ίδιο έλεγχο και στον κατανεμητή της οικοδομής. Έτσι θα έχεις μια ιδέα πως είναι η εσωτερική εγκατάσταση.

Αν οι τιμές είναι πάνω-κάτω οι ίδιες, παίρνεις τηλέφωνο τον πάροχο και ζητάς έλεγχο για χαμηλό συγχρονισμό.

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά.

Και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Η οικοδομή είναι 30 ετών.

Το σπίτι μου έχει μια μόνο Μπριζα στην είσοδο του σπιτιού στο χολ.

Έχει 4 καλώδια, και μόνο τα 2 έχω συνδεμενα.

Λέτε άμα συνδέσω τα άλλα 2 που δεν ενώθηκαν ποτέ, να είναι καλύτερα;;

Τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά.

Δε πάει παραπάνω με τίποτα

Δημοσ.

Μην ενώσεις και το άλλο ζευγάρι. Προφανώς είναι εφεδρικό για δεύτερη γραμμή.

Το ότι έχεις μόνο μια πρίζα στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι και η γραμμή από τον κατανεμητής της οικοδομής μέχρι την πρίζα είναι χωρίς πρόβλημα.

Στον κατανεμητή μέτρησες πόσο συγχρονισμό έχεις;

Κάνε και μια δοκιμή με το άλλο ζεύγος (το εφεδρικό). Για να δουλέψει όμως πρέπει να το συνδέσεις και στον κατανεμητή με το καλώδιο που έρχεται από τον πάροχο.

Θα έχεις όμως συνδεδεμένο ένα μόνο ζεύγος, το ίδιο κάθε φορά (σε πρίζα και κατανεμητή).

Δημοσ.

Μην ενώσεις και το άλλο ζευγάρι. Προφανώς είναι εφεδρικό για δεύτερη γραμμή.

Το ότι έχεις μόνο μια πρίζα στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι και η γραμμή από τον κατανεμητής της οικοδομής μέχρι την πρίζα είναι χωρίς πρόβλημα.

Στον κατανεμητή μέτρησες πόσο συγχρονισμό έχεις;

Κάνε και μια δοκιμή με το άλλο ζεύγος (το εφεδρικό). Για να δουλέψει όμως πρέπει να το συνδέσεις και στον κατανεμητή με το καλώδιο που έρχεται από τον πάροχο.

Θα έχεις όμως συνδεδεμένο ένα μόνο ζεύγος, το ίδιο κάθε φορά (σε πρίζα και κατανεμητή).

ναι φιλε μου το ξερω. αλλα δε ξερω ποια ειναι τα καλωδια μου κατω στο κατανεμητη.

αμα φωναξω τεχνικο να το κανει ποσα θα παρει?

αλλα πρεπει πρωτα να δω οπως λεει ποσο στελνει η γραμμη μεχρι τον κατανεμητη.

Μην τα αλλαξω και το κανω τζαμπα.

πως μπορω να βρω μονος μου ποια ειναι τα καλωδιακια που κατεβαινουν κατω στην γραμμη μου? λεει κανεναν κωδικο τιποτα?

Ασε που βρηκα και τροπο να κατεβασω καλωδιο κατω στον κατανεμητη,σε περιπτωση που εχουν προβλημα τα καλωδια μου. ειμαι και στο 3 οροφο.

Ο τεχνικος που πρεπει να φωναξω σε περιπτωση που δε μπορω να τα κανω ολα αυτα,πρεπει να ειναι της εταιριας που ειμαι?

Εστειλα αυτο το email μπας και μου πουνε αν μπορει να γινει κατι 

Καλησπέρα σας.
Έχω μερικές απορίες και προβληματισμους με τη γραμμη μου.
Τα στατιστικά της γραμμής μου είναι τα παρακάτω,όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.
θα ήθελα να ρωτήσω,πως μπορώ να μάθω πόσο ταχύτητα ερχεται μέχρι τον κατανεμητή κάτω στην οικοδομή,να δω άμα έχει διαφορά με τη τελική ταχύτητα που έχω στο σπίτι μου,για να δω αν έχει θέμα η καλωδίωση μου,που είναι αρκετά παλιά. μπορεί να γίνει αυτό? είναι δωρεάν η κοστίζει? μπορείτε να στειλετε τεχνικό? γιατι νομίζω ο συγχρονισμός  είναι αρκετά χαμηλός με αυτά τα στατιστικά που έχω. 
Σας ευχαριστω πολύ,και περιμένω απάντηση σας.
Δημοσ.

Αν δεν τα καταφέρεις εσύ, θέλεις ηλεκτρολόγο.

Η πιο εύκολη λύση είναι με κάποια γεννήτρια σήματος (τόνων). Την συνδέεις στην πρίζα του σπιτιού και με το δοκιμαστικό βρίσκεις στον κατανεμητή το ζεύγος με το ακουστικό σήμα.

Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες.

• Like 1
Δημοσ.

Τα φοβαμαι εγω αυτα πολυ .... αγχώνομαι.... καλυτερα να δωσο πχ 30 ευρω και να μου πουνε αν γινετε η οχι και να το κανω. να ειμαι σιγουρος..... υδραυλικος ειμαι εγω :)

Δημοσ.

Αν δεν τα καταφέρεις εσύ, θέλεις ηλεκτρολόγο.

Η πιο εύκολη λύση είναι με κάποια γεννήτρια σήματος (τόνων). Την συνδέεις στην πρίζα του σπιτιού και με το δοκιμαστικό βρίσκεις στον κατανεμητή το ζεύγος με το ακουστικό σήμα.

Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Δεν χρειάζεται γεννήτρια τόνων εφ' οσον υπαρχει ενεργεί γραμμή, απλα σηκώνεις το ακουστικό του τλφ και το βάζεις δίπλα σε μια πηγη ηχου πχ ραδιόφωνο κλπ πας κάτω με μια άλλη συσκευή και βρίσκεις την γραμμή σου

Τοσο απλα τοσο ανέξοδα, με οτι εχεις σπίτι χωρίς περιττές αγορές

• Like 1
Δημοσ.

... και τι κάνεις εκεί;

Συνδέεις με την σειρά την τηλεφωνική συσκευή στις άλλες συνδέσεις μέχρι να βρεις την δικιά σου;

Μήπως αυτό είναι εντελώς παράνομο; Να συνδεθείς χωρίς την συγκατάθεση σε γραμμή άλλου χρήστη;

Προσέχουμε καμιά φορά τι προτείνουμε.

Δημοσ.

... και τι κάνεις εκεί;

Συνδέεις με την σειρά την τηλεφωνική συσκευή στις άλλες συνδέσεις μέχρι να βρεις την δικιά σου;

Μήπως αυτό είναι εντελώς παράνομο; Να συνδεθείς χωρίς την συγκατάθεση σε γραμμή άλλου χρήστη;

Προσέχουμε καμιά φορά τι προτείνουμε.

Ετσι βρίσκετε η γραμμη αυτο κανουν ολοι και οι παροχοι και οι τεχνίτες, τι νομιζεις οτι εχουν μαζι του γεννήτριες και διαστημικό εξοπλισμό

Δημοσ.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν ραδιοφωνάκι, αλλά κατάλληλα εργαλεία και συσκευές και μάλιστα κατά πολύ ακριβότερα επαγγελματικά και όχι ερασιτεχνικά σαν κι αυτό που έδειξα.

Επιπλέον, μπορούν νόμιμα να βάλουν χέρι μόνο στις δικές τους γραμμές και εφόσον υπάρχει συνεννόηση εκ των προτέρων με το κέντρο.

Δημοσ.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν ραδιοφωνάκι, αλλά κατάλληλα εργαλεία και συσκευές και μάλιστα κατά πολύ ακριβότερα επαγγελματικά και όχι ερασιτεχνικά σαν κι αυτό που έδειξα.

Επιπλέον, μπορούν νόμιμα να βάλουν χέρι μόνο στις δικές τους γραμμές και εφόσον υπάρχει συνεννόηση εκ των προτέρων με το κέντρο.

Μαυρα μεσανυχτα

Δημοσ.

Αν αναφέρεσαι γενικά στους "ηλεκτρολόγους" ή "τεχνικούς", ναι έχω μαύρα μεσάνυχτα.

Αν αναφέρεσαι στους τεχνικούς των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, ναι έχεις μαύρα μεσάνυχτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...