Προς το περιεχόμενο

Psu fan. Up or down ?

black66.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως λέει και ο τίτλος.Στο pc μου πως είναι καλύτερα να τοποθετήσω το τροφοδοτικό.Με τον ανεμιστήρα πάνω ή κάτω; Η διάταξη των υπόλοιπων ανεμιστήρων είναι : 1) Μπροστά BITFENIX SPECTRE PRO 200MM βάζει αέρα. 2)Στον πάτο Aerocool lightning 120mm βάζει αέρα. 3) Στην οροφή 2xAerocool lightning 140mm βγάζουν αέρα 4) Πίσω 2xCorsair Air Series SP120 PWM High Performance Edition High Static Pressure Fan πάνω σε Corsair H80i σε push-pull διάταξη να βγάζουν αέρα έξω. Αν το τοποθετήσω με τον ανεμιστήρα πάνω (να τραβάει αέρα μέσα από το case) θα εχω πρόβλημα με τον αέρα της κάρτας γραφικών;

Psu Evga SurerNOVA 750 G2  ,  Case Phanteks Enthoo Pro

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφοσον το κουτι σου δινει τη δυνατοτητα να το βαλεις με το fan κατω, go for it. Πολυ καλυτερα θα ειναι, αφου ετσι θα τραβαει αερα κατευθειαν απ'εξω. :)

• Like 1

Καλύτερα να το βάλεις να κοιτάει προς τα κάτω ώστε να μην μπερεύεται με το airflow που υπόλοιπου κουτιού εγω ετσι το έχω πάντως

• Like 1

Όπως και να το βάλεις δε θα έχεις πρόβλημα, ειδικά εφόσον απέχει αρκετά από το έδαφος ή γραφείο ή όπου το έχεις λόγω των ποδιών του κουτιού, και εφόσον υπάρχει dust filter.

Προτιμώ να τραβάει αέρα από έξω, ώστε να έχει φρέσκο δικό του αέρα και να μη παρεμβαίνει καθόλου στο airflow του κουτιού, αλλά κυρίως λόγω ότι αν το βάλεις να τραβάει από μέσα, θα ρουφάει αρκετή σκόνη καθώς δεν θα φιλτράρεται. 

Ο μόνος λόγος για να μπει πιστεύω στη περίπτωση σου με τον ανεμιστήρα πάνω, είναι αν βάζεις το κουτί πάνω σε καμιά φλοκάτη.

• Like 2

Ο ανεμιστήρας του psu γυρίζει συνεχώς ή μετά από από κάποιο load?

Έχει διακόπτη on-off για συνεχή λειτουργία και eco mode ,semi fanless.

Γιατί αν δε γυρνάει ο ανεμιστήρας ο ζεστός αέρας μένει μέσα στο τροφοδοτικο μέχρι να ξεκινήσει να γυρνάει και διατηρεί μεγαλύτερες θερμοκρασίες γενικά. Ενώ αν ο ανεμιστήρας κοιτάει προς τα πάνω όλος ο ζεστός αέρας φεύγει μέσα στο κουτί και με την βοήθεια των άλλων ανεμιστήρων βγαίνει έξω.

• Like 1

Εξαρτάται πως δουλεύει ο ανεμιστήρας,αν δηλαδή τα rpm προκύπτουν βάση load,θερμοκρασιών ή συναρτήσει και των δύο ως μεταβλητές.

Το πιο λογικό (και εύκολο) θα ήταν ο ανεμιστήρας να εμπλέκεται/απεμπλέκεται βάση θερμοκρασιών που μετράει κάποιο probe στο εσωτερικό.

Πχ. οι pwm ανεμιστήρες που είναι κουμπωμένοι στην μητρική, μεταβάλουν την ταχύτητα περιστροφής βάση θερμοκρασίας και όχι βάση load επεξεργαστή.

Όπως και να έχει,αν οι θερμοκρασίες@fanless είναι εντός προδιαγραφών,γιατί να μήν έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (απο άποψη θορύβου);Δέκα χρόνια εγγύηση δίνει η Evga αν θυμάμαι καλά.

Ναι 10 χρόνια δίνει αν κάνεις register στο site. Επειδή το έχω και γω, το συγκεκριμένο τροφοδοτικό είναι πολύ ήσυχο. Αυτό που είπα πριν αν θυμάμαι καλά το διάβασα στο manual αλλά δεν είμαι και σίγουρος, μπορεί να ήταν κάπου αλλού. Ο ανεμιστήρας νομίζω ξεκινάει όταν φτάσει 40-45 βαθμούς. Όπως και να χει, προτιμώ να το έχω γυρισμένο στο active και να έχω γενικότερα χαμηλότερες θερμοκρασίες. Εξάλλου ίσα ίσα που το ακούω

Όντως δείχνει να είναι εξαιρετικό τροφοδοτικό.

Μέσες άκρες,παραμένει passive μέχρι τα 400watt@40°C.Σε browsing μιλάμε για σαφώς πιο χαμηλή κατανάλωση και θερμοκρασίες.Στα 170watt παίζει στους 28°C.Τόσο είναι η ambient στο κουτί μου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...