Προς το περιεχόμενο

OS X Yosemite

Gi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 560
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Επίσης γίνετε λόγος  και για το παρακάτω (δεύτερη επιλογή)

Η οποια ΦΥΣΙΚΑ πρεπει να ειναι απενεργοποιημενη.

Η επομενη Lawrence με κωδικο "my-password-is-my-pets-name" περιμενει στη γωνια για να παραπονεθει για την ασφαλεια του iCloud και να μηνυσει το Google για το κακο που της εκανε.

Εκει που λες, μπραβο μωρη Apple με την default ενεργοποιημενη επιλογη για encryption του δισκου, σου σκαει το αποκατω.

Δημοσ.

Μικρό θεματάκι με Safari και Youtube: όταν βλέπω ένα video και πατάω back για να πάω στην προηγούμενη σελίδα, μου ξαναφορτώνει την ίδια σελίδα/βίντεο.

Σας το κάνει και εσάς?

Δημοσ.

Σε εμένα στα stacks κάτω στο dock, πχ Applications, Downloads, κλπ, αργούν να φορτώσουν τα εικονίδια, πράγμα που δεν συνέβαινε στο Mavericks. To ίδιο γίνεται και στα 3 μηχανήματα που έχω (MacBook Air 2012, Macbook Pro 2014, MacMini 2012 όλα με 8GB RAM). Άλλος κανείς το ίδιο;

Δημοσ.

Σε εμένα στα stacks κάτω στο dock, πχ Applications, Downloads, κλπ, αργούν να φορτώσουν τα εικονίδια, πράγμα που δεν συνέβαινε στο Mavericks. To ίδιο γίνεται και στα 3 μηχανήματα που έχω (MacBook Air 2012, Macbook Pro 2014, MacMini 2012 όλα με 8GB RAM). Άλλος κανείς το ίδιο;

Ναι, όταν είναι πολλά ένα lag το έχει.

Δημοσ.

Πρώτο κρέμασμα σήμερα. Πήγα να ανοίξω στο Preview 4 NEF αρχεία (RAW αρχεία εικόνας από DSLR μηχανή).

Στο Mavericks, παρ΄ολο που ζοριζόταν, μπορούσα να ανοίξω χωρίς πρόβλημα αρκετά περισσότερα από 4 αρχεία. Στο Yosemite μπούκωσε η μνήμη σε τέτοιο βαθμό που κρέμασε όλο το σύστημα. Αναγκαστικά power down.

post-34491-0-33598700-1413865712_thumb.jpg

Δημοσ.

Πολυ φασαρια γινεται σχετικα με το privacy του Yosemite και το spotlight. Και δυστυχως υπαρχει οντως λογος.

Και το σχετικο αρθρο απο την Washington Post

Η απάντηση της Apple (η κόκκινη υπογράμμιση δική μου)

We are absolutely committed to protecting our users' privacy and have built privacy right into our products. For Spotlight Suggestions we minimize the amount of information sent to Apple. Apple doesn't retain IP addresses from users' devices. Spotlight blurs the location on the device so it never sends an exact location to Apple. Spotlight doesn't use a persistent identifier, so a user's search history can't be created by Apple or anyone else. Apple devices only use a temporary anonymous session ID for a 15-minute period before the ID is discarded.

We also worked closely with Microsoft to protect our users' privacy. Apple forwards only commonly searched terms and only city-level location information to Bing. Microsoft does not store search queries or receive users' IP addresses.

You can also easily opt out of Spotlight Suggestions, Bing or Location Services for Spotlight.

Πηγή: The Verge: Does Yosemite have a privacy problem? Not exactly

Βασικά, στο άρθρο της Washington Post, δεν έκαναν και τόσο καλό fact-checking γιατί πολλά από τα παραπάνω αναφέρονταν ήδη στη σχετική σελίδα της Apple σχετικά με το Privacy (Apple.com / Privacy / Privacy Built-in)

Spotlight Suggestions

With iOS 8 and OS X Yosemite, searching with Spotlight now goes beyond your device to give you suggestions from sources like Wikipedia, the iTunes Store, and Maps. Before it answers, Spotlight considers things like context and location while protecting your privacy by using an anonymous identifier that refreshes every 15 minutes. You can always opt out of Suggestions and continue to use Spotlight solely for local search on your device. You are also free to opt out of having Spotlight use Location Services any time you want. If you opt out, Spotlight will still use your IP address to determine a general location to make your searches more relevant. Unlike our competitors, we don’t use a persistent personal identifier to tie your searches to you in order to build a profile based on your search history. We also place restrictions on our partners so they don’t create a long-term trail of identifiable searches by you or from your device.

Θα μπορούσαν να είχαν ρίξει μια ματιά και να το έψαχναν λίγο παραπάνω πριν γράψουν το άρθρο τους. :)
  • Like 1
Δημοσ.

Πρώτο κρέμασμα σήμερα. Πήγα να ανοίξω στο Preview 4 NEF αρχεία (RAW αρχεία εικόνας από DSLR μηχανή).

Στο Mavericks, παρ΄ολο που ζοριζόταν, μπορούσα να ανοίξω χωρίς πρόβλημα αρκετά περισσότερα από 4 αρχεία. Στο Yosemite μπούκωσε η μνήμη σε τέτοιο βαθμό που κρέμασε όλο το σύστημα. Αναγκαστικά power down.

Εμένα τα raw μου τα ανοίγει ΠΟΛΥ πιο γρήγορα από τα Mavericks. Δεν το περίμενα...

Δημοσ.

Θα με βοηθησει καποιος να κανω boot φλασακι;

Κατεβασα το 6gb iso του yosemite.

Το diskmaker, τι πρωτοτυπο, δεν κανει τιποτε. (δεν λεω αλλα γιατι θα συγχυστω με το αιωνιο fail προγραμμα).

Παω στο Disk utility, επιλεγω το iso(το ειχα ανοιξει πρωτα-mount), βαζω να το κανει restore στο φλασακι μου.

Το κανει, ολα καλα ως εκει.

Κανω ομως boot με πατημενο το alt/option για να διαλεξω απο που θα μπουταρει, και δεν μου δειχνει το φλασακι.

Τι εχω κανει λαθος;

Δημοσ.

Εμένα τα raw μου τα ανοίγει ΠΟΛΥ πιο γρήγορα από τα Mavericks. Δεν το περίμενα...

Μικρή σημείωση: πήγα να ανοίξω τα NEF κατευθείαν από την SD card, χωρίς να τα έχω μεταφέρει στον SSD πρώτα.

Δημοσ.

Δινω στο terminal την εντολη

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Yosemite --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app --nointeraction

και μου βγαζει μηνυμα λαθους
/Applications/Install OS X Yosemite.app does not appear to be a valid OS installer application.

Δημοσ.

Πάρε ένα 8GB usb stick, φόρμαρε το σε MacOS Extented Journaled και καντο rename σε Untitled. Κάνε mount το .iso, .dmg ανάλογα τι έχεις κατεβάσει και πιάσε από μέσα το .app και πέτα το μέσα στο /Applications. Στη συνέχεια άνοιξε ένα terminal και δώσε:

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app --nointeraction

βάλε password, περίμενε και είσαι έτοιμος.

Δημοσ.

Πάρε ένα 8GB usb stick, φόρμαρε το σε MacOS Extented Journaled και καντο rename σε Untitled. Κάνε mount το .iso, .dmg ανάλογα τι έχεις κατεβάσει και πιάσε από μέσα το .app και πέτα το μέσα στο /Applications. Στη συνέχεια άνοιξε ένα terminal και δώσε:

βάλε password, περίμενε και είσαι έτοιμος.

Τι ψαχνει να βρει στο /Apps και δεν το βρισκει;

Εγω τον installer τον πεταξα εκει μεσα.

Οριστε screenshot

2jgqxw.jpg

Τo terminal μου πετα μηνυμα

/Applications/Install OS X Yosemite.app does not appear to be a valid OS installer application.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...