Προς το περιεχόμενο

OS X Yosemite

Gi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 560
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απαντηση με ανταπάντηση..!! Μαλιστα..!! Οποτε δε φταιει τωρα το σαπιο hardware μου να υποθεσω, ε?

την στιγμη που καποιος με Win 8.1 και 4GB δε βλεπει κολληματα επουδενί, εδω στα 2GB τρεχουν ανετα για βασικες διεργασιες και ιντερνετ. Τα 8 σε design ναι δε τα λες τελεια, στα 8.1+Start menu εστρωσαν και το κυριοτερο "ελαφρυναν" παρα πολυ σε σχεση με τα 7. Οποτε εφοσον καναν κατι καλυτερο απο πριν για μενα επιτυχια ειναι. 

Αυτοι που δεν εχουν παρατηρησει προβληματα μου φαινεται τελικα τρεχουν ενα πραγμα τη φορα και οχι 3-4 ταυτοχρονα, λογικο τοτε να μην εχουν. Δεν ειναι λυση ομως να επιστρεψουμε σε Single-threaded καταστασεις.  :P

Ανελυσα τους λογους λοιπον που το πιστευω αυτο βασει χρησης και εμπειριας στο μηχανημα μου, εσυ πιστευεις πως το δικο σου μηχανημα δηλαδη εγινε πιο γρηγορο και παραγωγικο με το Yosemite σε σχεση με Mavericks/Win/Whatever OS??  :whistle:

p.s. Ενημερωτικα, η εκφραση "αφου το τρεχουν σε σαπιο Hardware" δε δηλωνει εικασια αλλα δηλωση.. 

Ένα - ένα φίλε μου...

Η έκφραση 'σάπιο hardware' είναι δική σου. Οπότε η δήλωση είναι δική σου αποκλειστικά καθώς ποτέ δεν μίλησα για σάπιο μηχάνημα κανενός. Παραπέρα, δεν καταλαβαίνω γιατί όσοι σου λέμε κάτι διαφορετικό και δεν συμμεριζόμαστε την δική σου άποψη, πρέπει ντε και καλά να είμαστε πολέμιοί σου / εχθροί σου. Προφανώς εσύ κάνεις πιο απαιτητικές δουλειές από εμάς κι εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί τα σοβαρά προβλήματα που αναφέρεις...  :unsure:

Όσο για τα Win και την αποδοτική λειτουργία με 2Gb. Σου ξαναλέω κοίτα τί λειτουργικό είναι το ένα και τί λειτουργικό είναι το άλλο. Είναι δυνατόν να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα με βάση τις γνώσεις που καταλαβαίνω ότι έχεις? Εν το μεταξύ αφού θες να το πάμε κι εκεί, τα Win7 πριν 4 μήνες (με 4Gb RAM) μου έβγαζαν alerts low memory γιατί είχα ανοικτά 4 word κι το SPSS (στατιστικό πρόγραμμα). Ηρέμησαν τα πράγματα όταν πήγα στα 8Gm. Οπότε, ας μην λέμε ό,τι θέλουμε σχετικά με το πόσο καλά τρέχουν όλα και πόσο απροβλημάτιστα είναι τα υπόλοιπα λειτουργικά. Και σου μιλάω για win7 . Περιμένω να δω λοιπόν πόσο καλά θα τρέχεις με 2Gb τα Win 10 και χωρίς SSD. Προσωπικά δεν μπορώ ακόμα να τα βάλω καθώς δεν ρισκάρω ασυμβατότητες στα στατιστικά προγράμματα που χρησιμοποιώ.

Τέλος, αν δεις τα παλαιότερα μηνύματά μου έχω αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό που πολύ σωστά αναφέρεις, πως το yosemite το έχουν σκίσει και πως δεν είναι δυνατόν να χρειάζεσαι SSD + 8Gm RAM για να δουλέψεις. Αυτή όμως, δυστηχώς ή ευτυχώς είναι η πολιτική της Apple, μαζί με την μη δυνατότητα αναβάθμισης στα νέα μηχανήματα. Δεν έχω λόγο να την υποστηρίξω, απεναντίας με βρίσκει αντίθετο. Σε όποιον όμως δεν αρέσει μπορεί πολύ απλά να μην επιστρέψει πάλι στην εταιρεία. Να σου τονίσω όμως πως βλέποντας τα Win 10, προφανώς τα δύο αυτά λειτουργικά οδεύουν προς την ίδια φιλοσοφία, διαφορετική απ'όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, με άλλα λόγια ταχύτατο μηχάνημα για ν'ανταποκριθεί σε αυτά που έχουν στο μυαλό τους οι developers.

Τώρα για το γεγονός πως εσύ έχεις θέματα ενώ αρκετοί δεν έχουμε τόσα πολλά, σαφέστατα δεν σημαίνει πως χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή για σερφάρισμα όπως λες. Ναι, τα προβλήματα τα διαπιστώνω, όπως και το lag σε αντίθεση με το mountain lion. Όχι όμως στον βαθμό που το περιγράφεις εσύ. Πόσο πιο κατανοητά πρέπει να τα γράψω για να καταλάβεις το σημείο της διαφωνίας μας δηλαδή?

Καλή σου μέρα.

Επεξ/σία από mistr4l
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως παιδιά να σας πω και εγω την γνώμη μου απο την έως τώρα εμπειρία μου με το Yosemite...

Σε ένα MacBook white 2009 unibody με 2.26ghz c2d και 4gb ram, το Yosemite δεν παλευοταν απλά. Δοκίμασα να το αφήσω για μερικό διάστημα και να δουλεψω έτσι τον υπολογιστή μήπως και σταθεροποιηθεί η κατάσταση, αλλα παρατήρησα πως εκτός του ότι απλά δεν γινόταν να δουλέψεις με την υπάρχουσα έκδοση, το φορητό ζεσταινόταν συνεχως σε σημείο να τρέχει ο ανεμιστήρας όλη την ώρα στο μάξιμουμ! Έτσι κατέβηκα ξανα σε Mavericks, όπου πλέον ο υπολογιστής δουλεύεται κανονικά!

Προχώρησα λοιπον σε αγορά ενός MacBook pro retina 15' 2014 με i7 2.5ghz, 16gb ram, 512gb ssd και βλέποντας πως μου ήρθε απο την αρχή με Mavericks, αποφάσισα να μην αναβαθμισω...

Ένα - ένα φίλε μου...

Η έκφραση 'σάπιο hardware' είναι δική σου. Οπότε η δήλωση είναι δική σου αποκλειστικά καθώς ποτέ δεν μίλησα για σάπιο μηχάνημα κανενός. Παραπέρα, δεν καταλαβαίνω γιατί όσοι σου λέμε κάτι διαφορετικό και δεν συμμεριζόμαστε την δική σου άποψη, πρέπει ντε και καλά να είμαστε πολέμιοί σου / εχθροί σου. Προφανώς εσύ κάνεις πιο απαιτητικές δουλειές από εμάς κι εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί τα σοβαρά προβλήματα που αναφέρεις...  :unsure:

Όσο για τα Win και την αποδοτική λειτουργία με 2Gb. Σου ξαναλέω κοίτα τί λειτουργικό είναι το ένα και τί λειτουργικό είναι το άλλο. Είναι δυνατόν να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα με βάση τις γνώσεις που καταλαβαίνω ότι έχεις? Εν το μεταξύ αφού θες να το πάμε κι εκεί, τα Win7 πριν 4 μήνες (με 4Gb RAM) μου έβγαζαν alerts low memory γιατί είχα ανοικτά 4 word κι το SPSS (στατιστικό πρόγραμμα). Ηρέμησαν τα πράγματα όταν πήγα στα 8Gm. Οπότε, ας μην λέμε ό,τι θέλουμε σχετικά με το πόσο καλά τρέχουν όλα και πόσο απροβλημάτιστα είναι τα υπόλοιπα λειτουργικά. Και σου μιλάω για win7 . Περιμένω να δω λοιπόν πόσο καλά θα τρέχεις με 2Gb τα Win 10 και χωρίς SSD. Προσωπικά δεν μπορώ ακόμα να τα βάλω καθώς δεν ρισκάρω ασυμβατότητες στα στατιστικά προγράμματα που χρησιμοποιώ.

Τέλος, αν δεις τα παλαιότερα μηνύματά μου έχω αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό που πολύ σωστά αναφέρεις, πως το yosemite το έχουν σκίσει και πως δεν είναι δυνατόν να χρειάζεσαι SSD + 8Gm RAM για να δουλέψεις. Αυτή όμως, δυστηχώς ή ευτυχώς είναι η πολιτική της Apple, μαζί με την μη δυνατότητα αναβάθμισης στα νέα μηχανήματα. Δεν έχω λόγο να την υποστηρίξω, απεναντίας με βρίσκει αντίθετο. Σε όποιον όμως δεν αρέσει μπορεί πολύ απλά να μην επιστρέψει πάλι στην εταιρεία. Να σου τονίσω όμως πως βλέποντας τα Win 10, προφανώς τα δύο αυτά λειτουργικά οδεύουν προς την ίδια φιλοσοφία, διαφορετική απ'όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, με άλλα λόγια ταχύτατο μηχάνημα για ν'ανταποκριθεί σε αυτά που έχουν στο μυαλό τους οι developers.

Τώρα για το γεγονός πως εσύ έχεις θέματα ενώ αρκετοί δεν έχουμε τόσα πολλά, σαφέστατα δεν σημαίνει πως χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή για σερφάρισμα όπως λες. Ναι, τα προβλήματα τα διαπιστώνω, όπως και το lag σε αντίθεση με το mountain lion. Όχι όμως στον βαθμό που το περιγράφεις εσύ. Πόσο πιο κατανοητά πρέπει να τα γράψω για να καταλάβεις το σημείο της διαφωνίας μας δηλαδή?

Απο απορια απλα δοκιμασε να το δουλεψεις το μηχανημα οσο πιο πολυ μπορεις χωρις κανενα Restart ή και απλα ανοιχτο. Παρατηρησε μετα αν πηγαινει το ιδιο καλα σε σχεση με πριν για να τα διαπιστωσεις.

1) Ελλατωματικο hardware ειπες απ οτι βλεπω (αν και θα ορκιζομουν οτι διαβασα καπου το σαπιο Hardware οποτε my bad)  ;) Που ελπιζω να καταλαβες πως δεν ευθυνεται αυτο οσο και ελλατωματικο ή παλιο αν ειναι αλλα το ιδιο το λειτουργικο οσο ελαφρια ή βαρια χρήση του κανει καποιος.

2) Καμια σχεση, δεν επιτίθομαι απλά δε μπορω να βλεπω να λενε πολλοι (οχι μονο εδω) "μηπως εχεις ελλατωματικο Hardware?"  Ε ναι με ενα Install λειτουργικου βγηκε στην επιφανεια, μεσα επεσες (οχι εσυ γενικα το λεω για να μη παρεξηγηθεις παλι). Ουτε πως "ειναι φυσιολογικο να θελει Reboot για να δουλεψει σωστα ενα μηχανημα". Προφανως και οχι, σωστη διαχειριση μνημης θελει. Αυτα ειδα και μου βγηκαν τα ματια. Να δικαιολογουμε ενα λειτουργικο με ομορφες νεες τεχνολογιες αλλα πολυ κακη και προβληματικη υλοποιηση..

3) Δεν μιλησα για Win7, για Win 8.1 ειπα που ειναι ελαφρυτερα και κατα πολυ ανωτερα απ τα 7αρια. Και μαλιστα σε σχεδον ολα τα x86 Tablets με 8.1 εφοδιαζονται μαντεψε, με 2GB Ram. Δε σου συγκρινα ανομοια πραγματα: latest Release Win με Latest Release Mac OS X απλα σου ειπα πως μεταξυ τους υπαρχει χαωδης διαφορα ακομη και στα πιο βασικα.  Δοκιμασε τα παντως και συ, δε θα χασεις ισα-ισα..!!  :-)

Όπως και το οτι δεν ειναι κοντα σε πωλησεις και σε ποσοστα με τα 7 (αλλα ειναι πολυ κοντα στα XP τα Win 8+8.1) δε σημαινει πως ειναι αποτυχημενα ως προιον εφοσον πηγαν την πλατφορμα μπροστα σε πολλα πραγματα ετσι ωστε να βγουν και τα 10αρια ακομη καλυτερα. Ασε που με δυο κλικ (Classic Start) εχεις χρηστικοτητα 7 σε ενα πιο ελαφρυ, συγχρονο και ασφαλες λειτουργικο σε σχεση με 7. Ξερεις πως φαινεται η διαφορα σε ανθρωπους που ειχαν συνηθισει τα 7αρια και μου χουν πει μετα απο καιρο που καναν την αλλαγη: "ρε συ δε μπορω να γυρισω πισω, πολυ βαρια μου φαινονται πια τα 7". 

Απο απορια παντως δοκιμασε να το δουλεψεις το μηχανημα σου μια μερα οσο πιο πολυ μπορεις χωρις κανενα Restart να δεις αν μετα απο 3+ ωρες χρησης ή απλα όντας ανοιχτο αν πηγαινει το ιδιο καλα σε σχεση με πριν. Ισως τοτε να με καταλαβεις και να μπεις στη θεση μου.. (που δε στο ευχομαι, ειλικρινα)  

Φιλικα!

darklordvader77 : Δοκίμασε κάποιον memory optimiser.Δεν χρειάζεται να κάνεις reboot το μηχάνημα.

Αν φτασαμε στο σημειο να λεμε αυτο αγαπητε skiabox τι να πω.. που και παλι καλο δε θα κανει αφου θα αδειαζει την Ram και θα κανει αχρηστες εγγραφες ο SSD παλι πισω στη Ram. Το προβλημα ειναι στη βαση και δυστηχως μονο η Apple ξερει πως θα λυσει το προβλημα..   :-(

1) Ελλατωματικο hardware ειπες απ οτι βλεπω (αν και θα ορκιζομουν οτι διαβασα καπου το σαπιο Hardware οποτε my bad)  ;) Που ελπιζω να καταλαβες πως δεν ευθυνεται αυτο οσο και ελλατωματικο ή παλιο αν ειναι αλλα το ιδιο το λειτουργικο οσο ελαφρια ή βαρια χρήση του κανει καποιος.

2) Καμια σχεση, δεν επιτίθομαι απλά δε μπορω να βλεπω να λενε πολλοι (οχι μονο εδω) "μηπως εχεις ελλατωματικο Hardware?"  Ε ναι με ενα Install λειτουργικου βγηκε στην επιφανεια, μεσα επεσες (οχι εσυ γενικα το λεω για να μη παρεξηγηθεις παλι). Ουτε πως "ειναι φυσιολογικο να θελει Reboot για να δουλεψει σωστα ενα μηχανημα". Προφανως και οχι, σωστη διαχειριση μνημης θελει. Αυτα ειδα και μου βγηκαν τα ματια. Να δικαιολογουμε ενα λειτουργικο με ομορφες νεες τεχνολογιες αλλα πολυ κακη και προβληματικη υλοποιηση..

3) Δεν μιλησα για Win7, για Win 8.1 ειπα που ειναι ελαφρυτερα και κατα πολυ ανωτερα απ τα 7αρια. Και μαλιστα σε σχεδον ολα τα x86 Tablets με 8.1 εφοδιαζονται μαντεψε, με 2GB Ram. Δε σου συγκρινα ανομοια πραγματα: latest Release Win με Latest Release Mac OS X απλα σου ειπα πως μεταξυ τους υπαρχει χαωδης διαφορα ακομη και στα πιο βασικα.  Δοκιμασε τα παντως και συ, δε θα χασεις ισα-ισα..!!  :-)

Όπως και το οτι δεν ειναι κοντα σε πωλησεις και σε ποσοστα με τα 7 (αλλα ειναι πολυ κοντα στα XP τα Win 8+8.1) δε σημαινει πως ειναι αποτυχημενα ως προιον εφοσον πηγαν την πλατφορμα μπροστα σε πολλα πραγματα ετσι ωστε να βγουν και τα 10αρια ακομη καλυτερα. Ασε που με δυο κλικ (Classic Start) εχεις χρηστικοτητα 7 σε ενα πιο ελαφρυ, συγχρονο και ασφαλες λειτουργικο σε σχεση με 7. Ξερεις πως φαινεται η διαφορα σε ανθρωπους που ειχαν συνηθισει τα 7αρια και μου χουν πει μετα απο καιρο που καναν την αλλαγη: "ρε συ δε μπορω να γυρισω πισω, πολυ βαρια μου φαινονται πια τα 7". 

Απο απορια παντως δοκιμασε να το δουλεψεις το μηχανημα σου μια μερα οσο πιο πολυ μπορεις χωρις κανενα Restart να δεις αν μετα απο 3+ ωρες χρησης ή απλα όντας ανοιχτο αν πηγαινει το ιδιο καλα σε σχεση με πριν. Ισως τοτε να με καταλαβεις και να μπεις στη θεση μου.. (που δε στο ευχομαι, ειλικρινα)  

Φιλικα!

Να είσαι καλά αγαπητέ μου.  B)

• Like 1

Εμένα πάντως μου βγαίνουν τα μάτια όταν βλέπω ότι το Yosemite σέρνεται με i7 και 8gb ram....

Δηλαδή εγώ με πολύ κατώτερο hardware , δεν θα επρεπε κάν να μπουταρω......απλά έλεος.

ΥΓ. Έχει και τα στραβά του το Yosemite αλλά μην το ξεφτιλίζουμε ....

επειδη βλεπω οτι το yosemite δεν κολαει σε ολους σημερα εκανα clean install απο την αρχη ολα για να προσπαθησω να ειμαι αντικειμενικος στη κριση μου, παιδια καμια ουσιαστικη διαφορα ελαχιστα καλυτερα

Πιο κατω σε άλλο τοπικ κάποιοι φτιάχνουν hakintosh με Yosemite. Μαλιστα κάποιοι το bencharoun κιόλας κάνοντας ρεκόρ.

Δεν ειδα κανέναν να λέει ότι είχε μειωμένες επιδόσεις . Ίσα ίσα κάπου διάβασα ότι είχαν και αυξημένες επιδόσεις σε σχέση με Mavericks! Το Yosemite έχει πολλα ελατωματα αλλά το να κατηγορείται ότι έχει χαμηλότερες επιδόσεις απο τα προηγούμενα, πιστεύω ότι καταντάει τραγικό.

´Οχι τίποτα άλλο, το δένουν κάποιοι σχοινί κορδόνι και διατυμπανίζουν ότι το os x θέλει πάνω απο 8 gb ram για να τρέξει και κάτι κουφά κοροϊδεύοντας το. Μιλάω για κάποιους πιο τραγικούς συμφορουμιτες όπως ο Έκτορ 7, που κάθονται και παρακολουθούν τα θέματα Mac περιμένοντας ποτε κάποιος απο μας θα έχει πρόβλημα για να κοροϊδεύει.

Η πλάκα ειναι ότι ενώ βλέπει ότι ακομα και σε hakintosh βάζουν Yosemite χωρις ιδιαίτερα προβλήματα σε επιδόσεις,κάθεται και λέει αυτο που αναφέρουν κάποιοι απο τα προβλήματα που έχουν και μονο.

Ειλικρινά θα τον παρακαλούσα μιας και ξερω ότι θα διαβάσει τα παραπάνω λόγια,να μου κάνει την χάρη και να παει σε αυτους που φτιάχνουν hackintosh και να τους ρωτήσει αν κρέμασε το μηχανημα τους με Yosemite ή πήγε χειροτερα.Το λέω αυτο γιατι εγώ αντιμετώπισα προβλήματα ως προς networking για παράδειγμα αλλά ποτέ ως προς τις επιδόσεις που μπορώ να πω ότι ειναι λιγο καλύτερες απο τοτε που το πήρα και είχε leopard, αλλάζοντας όλα τα λειτουργικά. Συνολικά αρτιότερο ειναι το Mavericks, αλλά το Yosemite δεν ειναι και για πετάμα. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά μάλλον οχι γιατι τα παιδιά που ασχολούνται καλύτερα με τις επιδόσεις δεν bencharoun με Mavericks ή mountain lion για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα, αλλά με Yosemite.

• Like 1

Συμφωνώ λίγο πολύ με αυτά που έγραψε ο atheatos.

Και εγώ με Hackintosh είμαι και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Yosemite ειδικά με το 10.10.2 είναι ένα κλικ καλύτερο από το προηγούμενο update της Apple.

Με 8GB ram είχα το σύστημα αλλά αναβάθμισα στα 16GB λόγο των πολλαπλών VM's που τρέχω.

Μου κάνει ενα περίεργο με το rendering ο Safari. Πας να πατήσεις ένα λινκ, και δεν πατιέται (δεν βγάζει καν το "χεράκι" στον cursor του ποντικιού). Θέλει scroll up/down για να συνέλθει. Είναι σαν να έχει γίνει κάτι στο rendering της σελίδας, και αλλού να σου δείχνει το περιεχόμενο (και τα λινκς) και αλλού να βρίσκονται στη πραγματικότητα. Με αποτέλεσμα όταν πας το ποντίκι εκεί που σου δείχνει το λινκ, να μην συμβαίνει τίποτα.

Νομίζω το κάνει κυρίως με image links (π.χ. ένα κουμπί) και όχι τόσο πολύ με text links.

Με το πρόσφατο update έχει έρθει σε πολύ καλή μορφή. Επιτέλους είναι σταθερό το wifi, παίζει πολύ άνετα. Εγώ σε macbook air mid 2012 παίζει πολύ άνετα το yosemite.

Το Yosemite μετα το τελευταίο update παίζει μια χαρά σε τρία μηχανήματα που το έχω. Υπόψην ήμουν απο αυτούς που το κραζανε όταν το πρώτο έβαλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...