Προς το περιεχόμενο

OS X Yosemite

Gi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Macbook pro late 08, ssd και 8Gb RAM (DDR3, 1066MHz).

Λειτουργία με yosemite: Flawlessly, νεράκι που λέμε και στο χωριό μου.

Λειτουργία με windows: Μία από τα ίδια. Boot time και στα δύο: Περίπου 25secs.

Εικάζω πως όσοι έχετε παράπονα, είτε έχετε πέσει σε κάποιο ελατωματικό μηχάνημα (ναι σας καταννοώ για τα λεφτά που κοστίζουν αυτά τα μηχανήματα, αλλά δυστηχώς υπάρχει πάντα κι αυτή η περίπτωση) είτε απλά κάτι κάνετε λάθος και φορτώνετε για παράδειγμα πολλά εφαρμογές στην εκκίνηση. Όσο μνήμη RAM και να έχετε δεν σημαίνει πως αν φορτώσετε στο boot photoshop, illustrator, logic κι iMovie (έτσι να βρίσκεται) κλπ δεν θα έπρεπε να κολλάει το μηχάνημα, ούτε φυσικά και να περιμένετε πως χωρίς reboot (όπως πολλοί συνηθίζουν απ'ότι διαβάζω) θα πρέπει να δουλεύει 'ρολόι'. Όπως πολύ σωστά αναφέρει κι ο atheatos, δεν είναι κοντά στο μηχάνημα οπότε από μακριά κανείς δεν μπορεί να σας πει τί φταίει.

Αφού τονίσω λοιπόν πως χρησιμοποιώ Windows ΕΞΙΣΟΥ με mac (το τονίζω για να φανεί πως δεν έχω προκατάληψη στα λειτουργικά), είναι κρίμα κι ανεύθυνο να συγκρίνουμε το yosemite (που ναι χρειάζεται SSD κι αρκετή RAM) με ... τα Windows, καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κυρίως τα Windows 7. Τώρα όμως με τα 10, αφού τα βάλετε περιμένουμε εντυπώσεις και πόσο flawlessly θα τρέχουν με τους παπάδες που τα έχουν φορτώσει. Για τα 8 δεν το συζητάμε. Μέχρι και η ίδια η microsoft κατάλαβε την αποτυχία τους (γι'αυτό άλλωστε δεν έκανα τον κόπο να τα περάσω καν).

Τέλος, ναι σαφέστατα ένα καινούριο μηχάνημα θα πρέπει να λειτουργεί σωστά. Όλοι έχουμε αυτή την απαίτηση. Όπως κι εγώ έχω απαίτηση ένα καινούριο αυτοκίνητο να έχει air-condition και ηλεκτρικά παράθυρα αλλά... guess what... αν δεν πληρώσεις παραπάνω, δεν έχει!!

Συμπέρασμα: Δυστηχώς πλέον πρέπει να τα χρυσο-πληρώσεις τα apple products για να τρέχουν σωστά το πολύ βαρύ λειτουργικό. Συμφωνούμε. Τώρα αν σε κάποιον όμως δεν αρέσει αυτό, υπάρχει η εναλλακτική του desktop - win pc in general. 

Δεν έχω εμπάθεις και προκαταλήψεις αλλά μου βγαίνει το μάτι αν βλέπω ανόμοιες συγκρίσεις και υποθέσεις. 

Φιλικά,

Παναγιώτης

P.S Αν έπρεπε ν'αγοράσω αυτή τη στιγμή laptop δεν θα έπαιρνα apple καθώς δεν διαθέτω πάνω από 2000Ε που επιβάλλεται. Μπορεί όμως να περίμενα ένα εξάμηνο μέχρι να τα μαζέψω. Πιο ξεκάθαρος δεν μπορώ να γίνω νομίζω. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 560
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μια φιλη μου πριν περιπου ενα χρονο ηθελε να μου κανει ενα πολυ καλο δωρο και οτι ειχε αρχισει να μπουκωνει ενα turbo-x που ειχα απο το 2006 με παρα πολυ χρηση απορω πως αντεξε.Της ειπα οτι αυτο που με ενδιαφερει σε ενα κομπιουτερ ειναι να κανει πολλα πραγματα ταυτοχρονα χωρις να κολλαει(εγω κατεβαζω αρχεια...γραφω ταυτοχρονα ταινιες και σερφαρω κ.τ.λ)πραγμα που ψιλογινοταν στο τουρμπο ειδικα τα τελευταια χρονια.Πηγε και πηρε εναν imac 3,5 GHz Core i7  με 27 οθονη μνημη 8gb...ενταξει ειναι μια κουκλα αλλα και αυτο ψιλοκολλαει οταν κανω πολλα ταυτοχρονα και δεν εχω κατεβασει την ενημερωση για το yosemite με οσα διαβαζω φοβαμαι.Λογικα δεν θα επρεπε να κολλαει(οταν λεω κολλαει οι σελιδες αργουν να ανοιξουν η δεν ανοιγουν καθολου αυτο οταν κανω ταυτοχρονα και αλλα πραγματα).Εχω απογοητευτει το μονο καλο(θαυμα θα ελεγα) για εμενα ειναι τα παιδια στο help desk της apple τα οποια με υπομονη ακουνε και πραγματικα βοηθουν(τουλαχιστον ατομα σαν και εμενα που δεν ξερουν πολλα και μαλιστα οταν πριν ηταν σε windows).

Να κατεβασω το yosemite η οχι?

• Like 1

Μια φιλη μου πριν περιπου ενα χρονο ηθελε να μου κανει ενα πολυ καλο δωρο και οτι ειχε αρχισει να μπουκωνει ενα turbo-x που ειχα απο το 2006 με παρα πολυ χρηση απορω πως αντεξε.Της ειπα οτι αυτο που με ενδιαφερει σε ενα κομπιουτερ ειναι να κανει πολλα πραγματα ταυτοχρονα χωρις να κολλαει(εγω κατεβαζω αρχεια...γραφω ταυτοχρονα ταινιες και σερφαρω κ.τ.λ)πραγμα που ψιλογινοταν στο τουρμπο ειδικα τα τελευταια χρονια.Πηγε και πηρε εναν imac 3,5 GHz Core i7  με 27 οθονη μνημη 8gb...ενταξει ειναι μια κουκλα αλλα και αυτο ψιλοκολλαει οταν κανω πολλα ταυτοχρονα και δεν εχω κατεβασει την ενημερωση για το yosemite με οσα διαβαζω φοβαμαι.Λογικα δεν θα επρεπε να κολλαει(οταν λεω κολλαει οι σελιδες αργουν να ανοιξουν η δεν ανοιγουν καθολου αυτο οταν κανω ταυτοχρονα και αλλα πραγματα).Εχω απογοητευτει το μονο καλο(θαυμα θα ελεγα) για εμενα ειναι τα παιδια στο help desk της apple τα οποια με υπομονη ακουνε και πραγματικα βοηθουν(τουλαχιστον ατομα σαν και εμενα που δεν ξερουν πολλα και μαλιστα οταν πριν ηταν σε windows).

Καταρχάς να ξέρεις οτι έχεις πάντα την επιλογή να βάλεις windows  ή όποιο άλλο λειτουργικό θέλεις. Από την στιγμή που δεν έχεις κάνει timemmachine backup  μην βάλεις τίποτα. Από εκεί και υστερα εσύ θα κρίνεις αν είναι καλό ή όχι και το τι λέει ο καθένας μας εδω μέσα, δεν αποτελεί αυθεντεία.

• Like 3

Θα σου έλεγα ΝΑΙ με βάση το δικό μου. Αλλά μιας κι υπάρχουν αρκετοί που αναφέρουν προβλήματα (και το συμμερίζομαι καθώς το λειτουργικό ΕΙΝΑΙ βαρύ πραγματικά) θα σου πρότεινα (προσωπικά) να περιμένεις. Υποθέτω πως δεν έχεις SSD.

• Like 2

να πω στο mistr4l οτι στα παλαιοτερα λειτουργικα ουδεπωτε χρειαζοταν ρεμπουτ εγω το μινι που ειχα παρει το 10 ανοιξε το 10 και εκλεισε πριν απο 2 μηνες μα τη παναγια

οσο για τον ssd διαφωνω ελπιζοντας οτι η apple δεν κανει κουτοπονηριες και βαζει κατωτερα εξαρτηματα ενω πραγματικα χρειαζονται

Θα σου έλεγα ΝΑΙ με βάση το δικό μου. Αλλά μιας κι υπάρχουν αρκετοί που αναφέρουν προβλήματα (και το συμμερίζομαι καθώς το λειτουργικό ΕΙΝΑΙ βαρύ πραγματικά) θα σου πρότεινα (προσωπικά) να περιμένεις. Υποθέτω πως δεν έχεις SSD.

οχι δεν εχει.Μπορω να βαλω τωρα?

στα παλαιοτερα λειτουργικα ουδεπωτε χρειαζοταν ρεμπουτ εγω το μινι που ειχα παρει το 10 ανοιξε το 10 και εκλεισε πριν απο 2 μηνες 

Δεν διαφωνώ φίλε μου πως αυτό έκανες. Δεν φαντάζεσαι τί διαφορά θα είχες αν το έκλεινες όμως πού και πού. Το reboot είναι απαραίτητο, ειδικά να σηκώνεις βαριές εφαρμογές. Τώρα όσοι διαφωνούν με το δικό μου σκεπτικό φυσικά, σεβαστό. (Δεν αμφισβητώ όμως τα λεγόμενά σου, μην παρεξηγθώ).

οσο για τον ssd διαφωνω ελπιζοντας οτι η apple δεν κανει κουτοπονηριες και βαζει κατωτερα εξαρτηματα ενω πραγματικα χρειαζονται

Ίδια εξαρτήματα βάζει. Απλά πλέον δεν βάζει SSD στα entry level μηχανήματα ώστε να ρίξει την τιμή και να τα κάνει προσιτά, ενώ δυστηχώς απαιτείται πλέον. Κι απαιτείται, καθώς όπως προανέφερα ίδιες απαιτήσεις θα έχουν και τα win 10. Απλά ακόμα δεν τα έχει χρησιμοποιείσαι κανείς και κάνουμε σύγκριση του yosemite (late 2014) με τα Win 7 (2008). Είναι λάθος πολιτική της Apple, σαφέστατα. Αλλά αν δεις όλα τις απαντήσεις σε όσους ρωτούν για αγορά καινούριου apple product, όλα τα παιδιά  εδώ αναφέρουν SSD κι αρκετή RAM. Τί άλλο να πεις :) 

Καταλαβαίνω απόλυτα όμως τα όσα γράφεις. Απλά παραθέτω μία άλλη οπτική στο 'παιχνίδι'...

@Dannie

Να περιμένεις. Προσωπική μου άποψη πάντα, οπότε δεν σημαίνει πως είναι και σωστή.

• Like 1

Καταρχάς συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο mistr4l, γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράματα. Το yosemite, μετά από πολλές εναλλαγές σε os x 10.10 , os x 10.9, os x10.8 kai 10.7 και 10.6 που έχω βάλει σε ίδιο μηχάνημα σε διάστημα 1 μήνα, για 5-6 μέρες το καθένα (γιατί με είχε πιάσει μία τρέλα), μπορώ να πω τα εξής:

Αρχικά θέλω να πω πως είμαι χρήστης από το 2009 mac. Δουλεύω παράλληλα με πολλά άλλα OS πάντα σε virtual  περιβάλλον.

Επί της ουσίας.

Το 10.6 σε imac mid 2010 i3 256ssd samsung pro 840 trim enabled με 12GB πήγαινε σφαίρα χωρίς το παραμικρό lag στα πάντα με πληθώρα παράθυρα ανοικτά. Επίσης το 10.7. Από το 10.8 τα πράγματα άρχισαν και κλωτσούσαν λίγο. στο 10.9 αλλάξανε τη διαχείριση μνήμης στο os x και τα παλιά μηχανάκια κάπου μετά από κάποιο διάστημα χρήσης είχανε και έχουνε θέματα.

Το 10.10.2 είναι γενικά προβληματικό λειτουργικό. Δε θέλω να μιλήσω για bug, αλλά για lags. Υπάρχουνε lags και παρατηρούνται μετά από λίγη ώρα όταν γίνεται χρήση της μνήμης. Ειδικά κάποιος όταν δουλεύει πολλά παράθυρα σε full screen mode και έχει πολλές εφαρμογές ανοικτές αρχίζει και σέρνεται, πράμα που στα 10.6 δε γινότανε με τίποτα. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέριες αλλά όποιος δεν το αισθάνεται αυτό, μάλλον δεν κάνει βαριές δουλειές με το mac του.

Αυτά και από εμένα. Εύχομαι το 10.10.5 να λύσει όλα τα κακώς κείμενα, μίας μάλλον και το 10.10.3 θα ασχοληθεί με το photos. Το 10.10.4 πάλι με το photos, οπότε περιμένουμε το 10.10.5 όσοι βέβαια δε πάνε στο 10.11

Είμαι της άποψης ότι πρέπει να ωριμάσει ένα OS πριν βγει ένα νέο. Δε χρειάζονται όλα αυτά τα features σε όλο τον κόσμο. 

• Like 3

Καταρχάς συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο mistr4l, γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράματα. Το yosemite, μετά από πολλές εναλλαγές σε os x 10.10 , os x 10.9, os x10.8 kai 10.7 και 10.6 που έχω βάλει σε ίδιο μηχάνημα σε διάστημα 1 μήνα, για 5-6 μέρες το καθένα (γιατί με είχε πιάσει μία τρέλα), μπορώ να πω τα εξής:

Αρχικά θέλω να πω πως είμαι χρήστης από το 2009 mac. Δουλεύω παράλληλα με πολλά άλλα OS πάντα σε virtual  περιβάλλον.

Επί της ουσίας.

Το 10.6 σε imac mid 2010 i3 256ssd samsung pro 840 trim enabled με 12GB πήγαινε σφαίρα χωρίς το παραμικρό lag στα πάντα με πληθώρα παράθυρα ανοικτά. Επίσης το 10.7. Από το 10.8 τα πράγματα άρχισαν και κλωτσούσαν λίγο. στο 10.9 αλλάξανε τη διαχείριση μνήμης στο os x και τα παλιά μηχανάκια κάπου μετά από κάποιο διάστημα χρήσης είχανε και έχουνε θέματα.

Το 10.10.2 είναι γενικά προβληματικό λειτουργικό. Δε θέλω να μιλήσω για bug, αλλά για lags. Υπάρχουνε lags και παρατηρούνται μετά από λίγη ώρα όταν γίνεται χρήση της μνήμης. Ειδικά κάποιος όταν δουλεύει πολλά παράθυρα σε full screen mode και έχει πολλές εφαρμογές ανοικτές αρχίζει και σέρνεται, πράμα που στα 10.6 δε γινότανε με τίποτα. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέριες αλλά όποιος δεν το αισθάνεται αυτό, μάλλον δεν κάνει βαριές δουλειές με το mac του.

Αυτά και από εμένα. Εύχομαι το 10.10.5 να λύσει όλα τα κακώς κείμενα, μίας μάλλον και το 10.10.3 θα ασχοληθεί με το photos. Το 10.10.4 πάλι με το photos, οπότε περιμένουμε το 10.10.5 όσοι βέβαια δε πάνε στο 10.11

Είμαι της άποψης ότι πρέπει να ωριμάσει ένα OS πριν βγει ένα νέο. Δε χρειάζονται όλα αυτά τα features σε όλο τον κόσμο. 

Απο 10.7 και μετά το λειτουργικό έγινε full 64bit.Mε οτι συνεπάγεται σε εφαρμογές και μνήμη.

Καλησπέρα.

Runner25 (και itsgosu)

Εγώ έχω MBP 2011, 8gb RAM, μικρό SSD στο dvd και έναν 5400 τρέχει μια χαρά το Υosemite. Μετά το 10.10.2 διορθώθηκαν και κάτι χαζά κολλήματα στο σκρόλινγκ στο Finder. Για Σαφάρι δε ξέρω, χρησιμοποιώ Firefox.

Γενικά όντως, αφού τα πουλάνε καινούργια μηχανήματα με Yosemite θα έπρεπε να μην έχουν κανένα θέμα. Θεωρώ επίσης πως δε θα έπρεπε να πουλάνε μηχανήματα με 4 γίγα ράμ- και τώρα που δεν αναβαθμίζεται (λάπτοπ, μίνι) δε θα τα αγόραζα ποτέ με 4.

Πρακτικά τώρα, αν αποκλείσεις πρόβλημα hardware, δοκίμασε και καμιά ασπιρίνη (Reduce the Transparency- εγώ δε το έχω κάνει μιας δεν έχω θέματα).

Επίσης ρίξε μια ματιά σε αυτά τα άρθρα, έχουν καλά κόλπα.

• Like 1

αυτο που λες besddimo το εκανα εδω το χα διαβασει χαμπαρι δεν πηρε. το αλλο το περιεργο παλι τα yosemite τρεχουν λιγο καλυτερα στο μακ μπουκ προ μου που ειναι του 9 οτι να ναι 

μην περιμενετε αλλαγη με τα updates ολο το μαβερικς ετσι το φαγα στο περιμενε απο την αρχη φαινονται τα πραματα

παραδειγμα το θεμα του wifi το ειχα στα μαβερικς και βλεπω οτι καποιοι ακομη το χουν μα καλα δεν ντρεπονται λιγο δεν με πειραζει να πληρωσω αλλα θελω αυτο που πληρωνω να αξιζει και αυτοι στην apple απο τα μαβερικς και μετα κοροιδευουν 

κοροιδια δεν ειναι να λενε οτι τα νεα μηχανηματα ειναι συμβατα με 4κ να ετοιμαζουν imac 5k και το λειτουργικο να μην μπορει να το καλυψει.

εμενα ο λογος που πηρα νεο μοντελο και δεν αναβαθμισα το παλιο ειναι για την οθονη μου που ειναι 4κ

ειναι γελοιο να εχεις 8 και 16 μνημη για δουλειες γραφειου ειναι απαραδεκτο να εχεις ssd σε απλο σερφαρισμα 

εξαλου η apple δεν προτεινει τετοιες παρεμβασεις και δεν τις υποστηριζει κιολας γιατι οσοι πηγαν πχ και βαλαν ssd με το τριμ σαπορτ τον ηπιανε

μετα με τη ραμ τι γινεται ρε παιδια πλακα μας κανετε? σοβαρα δηλαδη χρειαζεται τωρα καποιος απο εδω 16 giga ram διαβαζω εδω η ραμ αβερτα εγω με 4 giga ειμια στα windows επειδη δεν βρισκω και μια χαρα παιζω και τη ψιλη μου 4κ 

αυτο που λες besddimo το εκανα εδω το χα διαβασει χαμπαρι δεν πηρε. το αλλο το περιεργο παλι τα yosemite τρεχουν λιγο καλυτερα στο μακ μπουκ προ μου που ειναι του 9 οτι να ναι 

μην περιμενετε αλλαγη με τα updates ολο το μαβερικς ετσι το φαγα στο περιμενε απο την αρχη φαινονται τα πραματα

παραδειγμα το θεμα του wifi το ειχα στα μαβερικς και βλεπω οτι καποιοι ακομη το χουν μα καλα δεν ντρεπονται λιγο δεν με πειραζει να πληρωσω αλλα θελω αυτο που πληρωνω να αξιζει και αυτοι στην apple απο τα μαβερικς και μετα κοροιδευουν 

κοροιδια δεν ειναι να λενε οτι τα νεα μηχανηματα ειναι συμβατα με 4κ να ετοιμαζουν imac 5k και το λειτουργικο να μην μπορει να το καλυψει.

εμενα ο λογος που πηρα νεο μοντελο και δεν αναβαθμισα το παλιο ειναι για την οθονη μου που ειναι 4κ

ειναι γελοιο να εχεις 8 και 16 μνημη για δουλειες γραφειου ειναι απαραδεκτο να εχεις ssd σε απλο σερφαρισμα 

εξαλου η apple δεν προτεινει τετοιες παρεμβασεις και δεν τις υποστηριζει κιολας γιατι οσοι πηγαν πχ και βαλαν ssd με το τριμ σαπορτ τον ηπιανε

μετα με τη ραμ τι γινεται ρε παιδια πλακα μας κανετε? σοβαρα δηλαδη χρειαζεται τωρα καποιος απο εδω 16 giga ram διαβαζω εδω η ραμ αβερτα εγω με 4 giga ειμια στα windows επειδη δεν βρισκω και μια χαρα παιζω και τη ψιλη μου 4κ 

Για απλο σερφαρισμα σωστα, τα 4 φτανουν πιστευω, αλλα με 16gb  που εχω παλι αμα ανοιξω πολλα raw files αρχιζει και κλαταρει  λιγο.

Για αναβαθμηση με κοβω σιγα σιγα. :X

Σε macbook pro του 2010 πεταει το Yosemite παντως, αλλα το MacPro με την 16αρα μου ερχεται ωρες ωρες να το πεταξω…..  :mad:

Macbook pro late 08, ssd και 8Gb RAM (DDR3, 1066MHz).

Λειτουργία με yosemite: Flawlessly, νεράκι που λέμε και στο χωριό μου.

Λειτουργία με windows: Μία από τα ίδια. Boot time και στα δύο: Περίπου 25secs.

Εικάζω πως όσοι έχετε παράπονα, είτε έχετε πέσει σε κάποιο ελατωματικό μηχάνημα (ναι σας καταννοώ για τα λεφτά που κοστίζουν αυτά τα μηχανήματα, αλλά δυστηχώς υπάρχει πάντα κι αυτή η περίπτωση) είτε απλά κάτι κάνετε λάθος και φορτώνετε για παράδειγμα πολλά εφαρμογές στην εκκίνηση. Όσο μνήμη RAM και να έχετε δεν σημαίνει πως αν φορτώσετε στο boot photoshop, illustrator, logic κι iMovie (έτσι να βρίσκεται) κλπ δεν θα έπρεπε να κολλάει το μηχάνημα, ούτε φυσικά και να περιμένετε πως χωρίς reboot (όπως πολλοί συνηθίζουν απ'ότι διαβάζω) θα πρέπει να δουλεύει 'ρολόι'. Όπως πολύ σωστά αναφέρει κι ο atheatos, δεν είναι κοντά στο μηχάνημα οπότε από μακριά κανείς δεν μπορεί να σας πει τί φταίει.

Αφού τονίσω λοιπόν πως χρησιμοποιώ Windows ΕΞΙΣΟΥ με mac (το τονίζω για να φανεί πως δεν έχω προκατάληψη στα λειτουργικά), είναι κρίμα κι ανεύθυνο να συγκρίνουμε το yosemite (που ναι χρειάζεται SSD κι αρκετή RAM) με ... τα Windows, καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κυρίως τα Windows 7. Τώρα όμως με τα 10, αφού τα βάλετε περιμένουμε εντυπώσεις και πόσο flawlessly θα τρέχουν με τους παπάδες που τα έχουν φορτώσει. Για τα 8 δεν το συζητάμε. Μέχρι και η ίδια η microsoft κατάλαβε την αποτυχία τους (γι'αυτό άλλωστε δεν έκανα τον κόπο να τα περάσω καν).

Τέλος, ναι σαφέστατα ένα καινούριο μηχάνημα θα πρέπει να λειτουργεί σωστά. Όλοι έχουμε αυτή την απαίτηση. Όπως κι εγώ έχω απαίτηση ένα καινούριο αυτοκίνητο να έχει air-condition και ηλεκτρικά παράθυρα αλλά... guess what... αν δεν πληρώσεις παραπάνω, δεν έχει!!

Συμπέρασμα: Δυστηχώς πλέον πρέπει να τα χρυσο-πληρώσεις τα apple products για να τρέχουν σωστά το πολύ βαρύ λειτουργικό. Συμφωνούμε. Τώρα αν σε κάποιον όμως δεν αρέσει αυτό, υπάρχει η εναλλακτική του desktop - win pc in general. 

Δεν έχω εμπάθεις και προκαταλήψεις αλλά μου βγαίνει το μάτι αν βλέπω ανόμοιες συγκρίσεις και υποθέσεις. 

Φιλικά,

Παναγιώτης

P.S Αν έπρεπε ν'αγοράσω αυτή τη στιγμή laptop δεν θα έπαιρνα apple καθώς δεν διαθέτω πάνω από 2000Ε που επιβάλλεται. Μπορεί όμως να περίμενα ένα εξάμηνο μέχρι να τα μαζέψω. Πιο ξεκάθαρος δεν μπορώ να γίνω νομίζω. :)

iMac Mid-2011 i5 2,7GHz, 24GB RAM DDR3, 256SSD+1TB HD, AMD 6670 512MB (Δε το λες και σαπιο μηχανημα γενικα-ποσο μαλλον για Mac)

Πως γινεται σε Mavericks που το χω γυρισει πλεον να μην εχω κανενα προβλημα απ αυτα που ειχα με το Yosemite που ηταν μαλιστα και Clean Install?? Και δε σου λεω με τη μια, μετα απο 2 μερες ανοιχτο δουλευει απροσκοπτα οπως οταν πρωτομπουταρε, εν αντιθεσει με το Yosemite που στο 3ωρο ξεκιναγαν να σερνονται τα παντα.. Animations, Safari, W-Fi ακομη και ενα απλο FTP Service!! Απαντησε μου ειλικρινα πως το μεταφραζεις αυτο αν οχι σαν ενα σαπιο Software εφοσον το Hardware μονο πεπαλαιωμενο δε το λες..!!

p.s. Βεβαια ομιλω για την 10.10.1, την .2 δε την εχω δοκιμασει ακομα αλλα κρατω μικρο καλαθι οπως καταλαβαινεις για να μην ξαναποκτησω..σαπιο hardware :P

• Like 1

Απαντησε μου ειλικρινα πως το μεταφραζεις αυτο αν οχι σαν ενα σαπιο Software εφοσον το Hardware μονο πεπαλαιωμενο δε το λες..!!

p.s. Βεβαια ομιλω για την 10.10.1, την .2 δε την εχω δοκιμασει ακομα αλλα κρατω μικρο καλαθι οπως καταλαβαινεις για να μην ξαναποκτησω..σαπιο hardware :P

Θα σου απαντήσω αν μου απαντήσεις κι εσύ με την σειρά σου πώς γίνεται εγώ σε παλαιότερο μηχάνημα από το δικό σου να μην έχω αντίστοιχα προβλήματα με χρήση photoshop + logic ;)

Κατά τ'άλλα, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, δεν είμαι στο μηχάνημά σου για να δω πώς λειτουργεί και να καταλάβω αν φταίει κάτι, παρά μόνο να κάνω εικασίες. Τα χαρακτηριστικά από μόνα τους δεν λένε κάτι σε μένα. Και φυσικά, δεν έχω λόγο να υποστηρίξω την Apple, δεν πληρώνομαι από δαύτους ούτε και φυσικά μπορώ να μαντέψω τί συμβαίνει σ'εσένα, ενώ εγώ με την σειρά μου δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Παραπέρα, σίγουρα το yosemite έχει προβλήματα, την στιγμή που τόσος κόσμος αυτό αναφέρει, αλλά φυσικά δεν μπορώ να συμμεριστώ την ισοπεδωτική άποψή σου. Για παράδειγμα, πολλοί αναφέρουν κολλήματα σε macbook pro late 08 (ίδιο με το δικό μου) με 8Gb RAM. Όταν όμως βάζουν μνήμες σε διαφορετικές ταχύτητες, μετά δεν φταίει η apple για τα freezes. 

Η ένστασή μου λοιπόν βρίσκεται στον ισοπεδωτικό χαρακτήρα των διαφόρων μηνυμάτων (γενικότερα μιλώντας), γι'αυτό κι απάντησα. Αναγνωρίζω πως η Apple προσπάθησε να βγάλει ένα πολύ προχωρημένο λειτουργικό που βλέπεις πως και τα win 10 είναι βασισμένα πάνω του κατά ένα τεράστιο μέρος. Σαφέστατα έχει προβλήματα. Αφενός λοιπόν σύγκρινέ το με τα Win10. Αφετέρου, φυσικά και μένεις με mavericks αφού όλα λειτουργούν καλά, μέχρι νεωτέρας και δεν χαλάμε τις καρδιές μας. 

Μιας κι αναφέρεις όμως πως έχεις 24Gb RAM, στην θέση σου θα δοκίμαζα μήπως λειτουργούσε καλύτερα με 2x8 για παράδειγμα ή μήπως το ένα slot δημιουργεί προβλήματα για κάποιο λόγο. Άλλωστε το yosemite βασίζεται στην αποδοτικότερη διαχείριση μνήμης (επειδή είσαι έτοιμος να μου πεις πως σε mavericks είσαι οκ :) ) . Ενδεχομένως να εντοπίζεται το πρόβλημα εκεί. Όπως επίσης δεν ξέρω τί συνδυασμό έχεις κάνει για να φτάσεις τα 24 και σε τί ταχύτητες. Δεν έχει νόημα βέβαια τώρα μιας και είσαι σε mavericks. Μία υπόθεση όμως θα ήταν αυτή... 

Θα σου απαντήσω αν μου απαντήσεις κι εσύ με την σειρά σου πώς γίνεται εγώ σε παλαιότερο μηχάνημα από το δικό σου να μην έχω αντίστοιχα προβλήματα με χρήση photoshop + logic ;)

Κατά τ'άλλα, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, δεν είμαι στο μηχάνημά σου για να δω πώς λειτουργεί και να καταλάβω αν φταίει κάτι, παρά μόνο να κάνω εικασίες. Τα χαρακτηριστικά από μόνα τους δεν λένε κάτι σε μένα. Και φυσικά, δεν έχω λόγο να υποστηρίξω την Apple, δεν πληρώνομαι από δαύτους ούτε και φυσικά μπορώ να μαντέψω τί συμβαίνει σ'εσένα, ενώ εγώ με την σειρά μου δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Παραπέρα, σίγουρα το yosemite έχει προβλήματα, την στιγμή που τόσος κόσμος αυτό αναφέρει, αλλά φυσικά δεν μπορώ να συμμεριστώ την ισοπεδωτική άποψή σου. Για παράδειγμα, πολλοί αναφέρουν κολλήματα σε macbook pro late 08 (ίδιο με το δικό μου) με 8Gb RAM. Όταν όμως βάζουν μνήμες σε διαφορετικές ταχύτητες, μετά δεν φταίει η apple για τα freezes. 

Η ένστασή μου λοιπόν βρίσκεται στον ισοπεδωτικό χαρακτήρα των διαφόρων μηνυμάτων (γενικότερα μιλώντας), γι'αυτό κι απάντησα. Αναγνωρίζω πως η Apple προσπάθησε να βγάλει ένα πολύ προχωρημένο λειτουργικό που βλέπεις πως και τα win 10 είναι βασισμένα πάνω του κατά ένα τεράστιο μέρος. Σαφέστατα έχει προβλήματα. Αφενός λοιπόν σύγκρινέ το με τα Win10. Αφετέρου, φυσικά και μένεις με mavericks αφού όλα λειτουργούν καλά, μέχρι νεωτέρας και δεν χαλάμε τις καρδιές μας. 

Μιας κι αναφέρεις όμως πως έχεις 24Gb RAM, στην θέση σου θα δοκίμαζα μήπως λειτουργούσε καλύτερα με 2x8 για παράδειγμα ή μήπως το ένα slot δημιουργεί προβλήματα για κάποιο λόγο. Άλλωστε το yosemite βασίζεται στην αποδοτικότερη διαχείριση μνήμης (επειδή είσαι έτοιμος να μου πεις πως σε mavericks είσαι οκ :) ) . Ενδεχομένως να εντοπίζεται το πρόβλημα εκεί. Όπως επίσης δεν ξέρω τί συνδυασμό έχεις κάνει για να φτάσεις τα 24 και σε τί ταχύτητες. Δεν έχει νόημα βέβαια τώρα μιας και είσαι σε mavericks. Μία υπόθεση όμως θα ήταν αυτή... 

Απαντηση με ανταπάντηση..!! Μαλιστα..!! Οποτε δε φταιει τωρα το σαπιο hardware μου να υποθεσω, ε?

θα σου πω (αν και το υπονόησα ήδη): Το λογισμικό είναι "χαλασμενο". Οι Drivers και οι υπηρεσιες που εισηγαγαν παρα πολλες, δε καναν αυτη τη φορα σταδιακο βημα οπως με τις προηγουμενες εκδοσεις με αποτελεσμα να τα σκατωσουν.

Ως χρήστης που ξεκίνησε με τα Mac απ το Classic περιβαλλον (OS 9) το συγκρινω με τις προηγουμενες εκδόσεις της μαμας εταιρείας, όχι με της ανταγωνίστριας οσον αφορα τα προβληματα (btw πολυ καλα τα 10αρια, αν και με τα 8.1 ειμαι αρκετα ευχαριστημενος). Μιλαμε τέτοιο χάλι έχω να δω (με τη σειρα) απο Cheetah και Lion. Φαντάσου! Αντι να τα ελαφραίνουν σαν κι αυτους τα βαραίνουν κι αλλο..!! Λες σε καποιον που θα παρει καινουργιο βαλε 8GB μνημη να μην εχεις σκαλωματα στο λειτουργικο και βλεπουμε μελλοντικα..  Απαραδεκτοι ειναι, δεν ειναι θεοι και πρεπει οποτε γινεται κατι τετοιο να τα ακουνε μπας και βελτιωσουν την κατασταση απο τωρα και να μην περιμενουν την επομενη εκδοση 10.11 για να το πραξουν.  την στιγμη που καποιος με Win 8.1 και 4GB δε βλεπει κολληματα επουδενί, εδω στα 2GB τρεχουν ανετα για βασικες διεργασιες και ιντερνετ. Τα 8 σε design ναι δε τα λες τελεια, στα 8.1+Start menu εστρωσαν και το κυριοτερο "ελαφρυναν" παρα πολυ σε σχεση με τα 7. Οποτε εφοσον καναν κατι καλυτερο απο πριν για μενα επιτυχια ειναι. 

Όσο για την μνήμη με 16gb δουλευα τον περισσοτερο καιρο (2x8) πλέον 3χ8 λόγω πολλών VM που τρεχω ταυτοχρονα και Premiere/Final Cut οποτε σιγουρα δε φταιει η μνημη μου καθως και στους 2 συνδυασμους μου εκανε τα ιδια.. σε επισημες ταχυτητες τρεχει και με τις πιο συμβατες μνημες που υπαρχουν για Mac, τις Muskin:

2015-02-08092514am_zps64bfe5e0.png

2015-02-08092526am_zps353ebff4.png

Σε αυτο που λες ναι, πολλοι βαζουν ασυμβατες μνημες με μεγαλυτερα Cas Latency  ή παραπανω απ οσο σηκωνει επισημα (16gb αντι για 8gb πχ αν και δε σου εγγυαται η Apple επισημα πως θα δουλεψουν) αλλα στην τελικη δουλευουν μια χαρα σε παλιοτερα OS'es απ το Yosemite. Οποτε εφοσον δεν αλλαξε κατι στο Hardware που μεχρι προτινος δουλευε φταιει αυτο που αλλαξε. Οποτε δεν γινομαι ισοπεδωτικος..  ;)

Σιγουρα στο ιντερνετ την τριχα την κανουν τριχια πολλοι, εγω προσωπικα οταν εχω συνηθισει να δουλευω στο μηχανημα με συγκεκριμενο τροπο, πολλες ωρες την ημερα και βαζοντας το να κανει πολλα ταυτοχρονα  και βλεπω πως στις 3 ωρες+ ξεκιναει να σερνεται στο Yosemite, ε κατι εχουν κανει λαθος. Πραγμα απαραδεκτο αν αναλογιστεις σε ποσους λιγοτερους συνδυασμους Hardware τρεχουν σε σχεση με Win μηχανηματα. :)

Φαντασου καποτε δεν υπηρχε καν η επιλογη Restart στο OS X (εως το 10.3 Panther αν δε με απατα η μνημη μου) τωρα ομως ειναι επιτακτικο απ οτι καταλαβαινω να γινεται καθε τοσο γιατι γεμιζουν τα Caches του συστηματος και η καθυστερηση πιθανον να χει να κανει με Memory leak. Οποτε ο ορος παραγωγικοτητα παει περιπατο.. και ο ορος Update γινεται Downgrade επι της ουσιας. Ελπιζω με την 10.10.5 να στρωθει καπως η κατασταση γιατι προς το παρον ασχολουνται με το Photos App και με νεα emoticons (φοβερη προτεραιοτητα-λυσαν ολα τα αλλα και μειναν αυτα).  :devil:

Αυτοι που δεν εχουν παρατηρησει προβληματα μου φαινεται τελικα τρεχουν ενα πραγμα τη φορα και οχι 3-4 ταυτοχρονα, λογικο τοτε να μην εχουν. Δεν ειναι λυση ομως να επιστρεψουμε σε Single-threaded καταστασεις.  :P

Ανελυσα τους λογους λοιπον που το πιστευω αυτο βασει χρησης και εμπειριας στο μηχανημα μου, εσυ πιστευεις πως το δικο σου μηχανημα δηλαδη εγινε πιο γρηγορο και παραγωγικο με το Yosemite σε σχεση με Mavericks/Win/Whatever OS??  :whistle:

p.s. Ενημερωτικα, η εκφραση "αφου το τρεχουν σε σαπιο Hardware" δε δηλωνει εικασια αλλα δηλωση.. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...