mentoras99 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 MBPro Retina 13" late 2013 /4gb ram/i5/120gb apple SSD. Με πρόσφατη καθαρή εγκατάσταση από bootable usb. Δεν μου λες πως το φτιαξες το bootable usb που χτυπιεμαι δυο βδομαδες να το φτιαξω και δεν το χω καταφερει;
iLuxus Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 A) Κατέβασε το DiskMaker X Επίσης πάλι από την αρχή το Yosemite επίσημα από το απ-στορ. Μόλις τελειώσει το κατέβασμα, θα δεις μεσα στον φάκελο απς, τον ανσταλερ του Yosemite. Δεν πειράζεις τίποτα. (αν σου ανοίξει αυτόματα παράθυρο για εγκατάσταση πάλι απλα το κλείνεις) Ανοίγεις το τουλ (diskmakerX) και ακολουθείς τις οδηγίες. Ένα στικακι (usb) των 8 γίγα, κάνει μια χαρα την δουλεια του. (έτσι το έκανα εγώ τουλαχστον) Περίμενε μέχρι να ακούσεις τον βρυχηθμό από το λιοντάρι, για να είσαι σίγουρος ότι η εργασία εκτελέστηκε κανονικά. B ) "How to Make an OS X Yosemite Boot Instaler USB Drive"
mentoras99 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 A) Κατέβασε το DiskMaker X Επίσης πάλι από την αρχή το Yosemite επίσημα από το απ-στορ. Μόλις τελειώσει το κατέβασμα, θα δεις μεσα στον φάκελο απς, τον ανσταλερ του Yosemite. Δεν πειράζεις τίποτα. (αν σου ανοίξει αυτόματα παράθυρο για εγκατάσταση πάλι απλα το κλείνεις) Ανοίγεις το τουλ (diskmakerX) και ακολουθείς τις οδηγίες. Ένα στικακι (usb) των 8 γίγα, κάνει μια χαρα την δουλεια του. (έτσι το έκανα εγώ τουλαχστον) Περίμενε μέχρι να ακούσεις τον βρυχηθμό από το λιοντάρι, για να είσαι σίγουρος ότι η εργασία εκτελέστηκε κανονικά. B ) "How to Make an OS X Yosemite Boot Instaler USB Drive" Δεν χρειαζεται να το ξανακατεβασω, γιατι βρηκα καπου και κατεβασα ολο το image. Και εκανα copy paste τον installer του yosemite μες το /apps. Ομως, το diskmakerX, μου βγαζει μηνυμα λαθους.
iLuxus Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Για αυτό επέμενα στο να το ξακανακατεβασεις επίσημα από το Αππ-Στορ. Για κάποιο λόγο και εγώ που το είχα δοκιμάσει στην αρχή με ινσταλερ από Γιοσεμιτ που είχα κατεβάσει από γνωστό τορενταδικο, μου έβγαζε λάθος το diskmakerX. Αν βαριέσαι να το ξανακατεβάσεις πάντως, δοκίμασε και τη δεύτερη μέθοδο που σου δίνω. Παρολο που λέει και εκεί ότι θέλει κατέβασμα από Απ-Στορ, δοκίμασε την μέθοδο με τον ινσταλερ που έχεις ήδη κατεβάσει.
mentoras99 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Για αυτό επέμενα στο να το ξακανακατεβασεις επίσημα από το Αππ-Στορ. Για κάποιο λόγο και εγώ που το είχα δοκιμάσει στην αρχή με ινσταλερ από Γιοσεμιτ που είχα κατεβάσει από γνωστό τορενταδικο, μου έβγαζε λάθος το diskmakerX. Αν βαριέσαι να το ξανακατεβάσεις πάντως, δοκίμασε και τη δεύτερη μέθοδο που σου δίνω. Παρολο που λέει και εκεί ότι θέλει κατέβασμα από Απ-Στορ, δοκίμασε την μέθοδο με τον ινσταλερ που έχεις ήδη κατεβάσει. Ειδα εβγαλε νεα εκδοση, στο macupdate. Μολις χτες γραφει οτι αναρτηθηκε, παροτι σαν 'ονομα' δεν βλεπω αλλαγη version. (ειναι ενα θεμα με το πως/αν ονομαζουν τις versions). Οχι οτι και η παλια δεν εγραφε επιλογη για yosemite βεβαια. Φαινεται οτι κανουν 'εσωτερικες' αλλαγες. Το κατεβασα παλι λοιπον απο macupdate και θα δοκιμασω παλι σημερα. Αν αποτυχει παλι, που το απευχομαι, θα σας πω τι μηνυμα λαθους εβγαλε.
Prof_Chaos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 λογικά θα βγεί σύντομα update και θα λύσει αρκετά μικρο bug.. μολίς τα λύσει θα μιλαμε για ενα εξαιρετικό λειτουργικό.. Ωστόσο το skype ακομη χρησιμοποιεί την nvidia εναντι της intel χωρίς λόγο.. σε macbook pro mid 2010.
mistr4l Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 όταν πατάς κάποιο stack στο dock, πχ, Applications, τα εικονίδια σου φορτώνουν άμεσα ή βλέπεις το περίγραμμα τους και μετά φορτώνουν και επίσης το ίδιο όταν κάνεις scroll γρήγορα; Για δοκίμασε αν μπορείς και πες μου, γιατί σε εμένα είναι χάλια ακόμα και με το Transparency off! Κι εγώ που είμαι σε macbook pro late 08 (ssd + 8Gb RAM) κατευθείαν από mountain lion (χωρίς clean install) πλέον έχουν στρώσει όλα. Χρόνοι απόκρισης ίδιοι με mountain lion (έστρωσε και το boot time στα ίδια επίπεδα), ενώ στα stack που έχω φορτώνουν χωρίς περίγραμμα. Το περίγραμμα το βγάζει μόνο με την είσοδο στο λειτουργικό αλλά για 1-2secs. Τέλος, κι εμένα η RAM είναι στα ύψη σχετικά (4-5Gb) αλλά υποθέτω πως είναι η διαχείρηση μνήμης του yosemite. Γενικά πάνε όλα σφαίρα. Υποθέτω πως στο δικό σου κάτι συμβαίνει με τους drivers, που προφανώς πρέπει να βγάλει update η apple, πόσο μάλλον όταν στα υπόλοιπα που έχεις δεν αναφέρεις κι εσύ προβλήματα. Παρατηρώ πως τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν με το λειτουργικό αλλά με το μηχάνημα. Απαράδεκτο όπως και να έχει... 1
mentoras99 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Οχι τιποτ'αλλο, αλλα δεν εχει βγαλει και το onyx ακομη, νεα εκδοση για yosemite, να κανουμε μια καλη συντηρηση.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δεν μου λες πως το φτιαξες το bootable usb που χτυπιεμαι δυο βδομαδες να το φτιαξω και δεν το χω καταφερει; @mentoras99 Σου έγραψα αναλυτικά τι να κάνεις εδώ και μια εβδομάδα, μια εντολή είναι όλη και όλη! Σου είπα μην την κάνεις copy-paste, γράψε την διότι κάπου υπάρχει κάποιο space παραπάνω.
mentoras99 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 @mentoras99 Σου έγραψα αναλυτικά τι να κάνεις εδώ και μια εβδομάδα, μια εντολή είναι όλη και όλη! Σου είπα μην την κάνεις copy-paste, γράψε την διότι κάπου υπάρχει κάποιο space παραπάνω. Πιστεψε με εκανα πολλες προσπαθειες. Και με αυτο που μου ειπες εσυ, και με οτι βρηκα στο νετ. Δεν επαιξε. Κατι κανω λαθος; Πιθανως. Ευχαριστω για τη βοηθεια παντως. Για αυτό επέμενα στο να το ξακανακατεβασεις επίσημα από το Αππ-Στορ. Για κάποιο λόγο και εγώ που το είχα δοκιμάσει στην αρχή με ινσταλερ από Γιοσεμιτ που είχα κατεβάσει από γνωστό τορενταδικο, μου έβγαζε λάθος το diskmakerX. Αν βαριέσαι να το ξανακατεβάσεις πάντως, δοκίμασε και τη δεύτερη μέθοδο που σου δίνω. Παρολο που λέει και εκεί ότι θέλει κατέβασμα από Απ-Στορ, δοκίμασε την μέθοδο με τον ινσταλερ που έχεις ήδη κατεβάσει. Αυτο βγαζει το diskmaker. Δηλαδη τι δεν του αρεσει απο τον installer που του δινω; Λες και υπαρχουν πολλοι installers. Πολυ ιδιοτροπο μας βγηκε το diskmaker. Φοβαμαι να ξανακατεβασω, μη μου περασει απο πανω παλι το yosemite, και πρεπει εγω να αρχισω παλι σεταρισματα και ρυθμισεις. Δεν μπορω να το ρισκαρω αυτο, γιατι ειμαι και αρκετα ατυχος σε κατι τετοια... Εχει κανεις κανενα λινκ απο image που να επαιξε με αυτο το ρημαδι το diskmaker? Σημειωτεον δοκιμασα με την version που κυκλοφορησε προχτες.
iLuxus Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Αυτό το μήνυμα αν δεν απατώμαι στο βγάζει η τορενταδικη έκδοση του Yosemite, έτσι δεν είναι; Γιατί δεν το κατεβάζεις πάλι επίσημα όπως σου πρότεινα; Μην φοβάσαι, δεν περνάει έτσι απλα με ένα κλικ το Γιοσεμιτ από μονο του. Θέλει 3, 4 "yes", & "accept". Άσε και που να το περάσεις από πάνω, δεν έγινε και τίποτα. 15 λεπτά υπόθεση είναι, και θα σου βάλει και τυχών φακέλους και ντιρεκτορις που έχουν μετακινηθεί ίσως, πάλι στην θεση τους. Δεν σβήνει κάτι, από πάνω το περνάει. ;-) υ.γ. Επίσης τη δεύτερη μέθοδο τη δοκίμασες που σου είπα παραπάνω; Έστω και με τον 'σπασμένο' ινσταλερ.
mentoras99 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Πως, οντας εγκατεστημενο, θα μου το εμφανισει και θα με ξανααφησει να το εγκαταστησω; Και μεχρι ποιου σημειου να φτασω, ωστε να κανω τη δοκιμη με το diskmakerX; Που πρεπει να σταματησω; (να μην χαθει ο installer κλπ)
georgeadams Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 ΔΕΝ θα το εγκαταστήσεις ξανά. Θα το κατεβάσεις από το App Store. Μόλις τελειώσει το κατέβασμα θα ανοίξει μόνος του ο Installer. ΔΕΝ θα πατήσεις Next. Θα πας στο πάνω μέρος της οθόνης, στο Μενού File και θα επιλέξεις Quit. Θα κλείσει ο Installer και το αρχείο θα παραμείνει στο φάκελο Applications.
mentoras99 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Ωραια. Και πως θα κανω το app store να μου το δειξει ξανα; Ή θα παω κάτω στη λιστα στις παλιες εγκαταστασεις, και να κανω τι;
Tablet Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 στης κοπέλας μου το air κατά την εκκίνηση, η loading bar είναι λευκη με μαυρο background ενώ εμενα λευκη με γκρι background βεβαια εκείνης μπαίνει κατυθειαν στο λειτουργικό δε μπαίνει σε login screen όπως το δικό μου (retina) αυτό φταίει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα