Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,

αγορασα nexus 4 απο ebay.

Ο πωλητης το περιεγραφε original καινουριο.

Ηρθε το κινητο αλλα μου φανηκε κλωνος.

Επισης επειδη εχω nexus4 αγορασμενο απο τη google αμερικης το συγκρινα και εχει διαφορα σε πολλα σημεια ειδικα στις βιδες στο φλας και στα πλαστικα μερη.

Επεισης βγαζοντας φωτο με φλας δε φαινεται η φωτο καθολου,ειναι ασπρη.Ειδα μπας και ειχε ζελατινες που εμποδιζαν τη ληψη φωτο σωστα αλλα οχι δεν ειχε.

Επισης ζητησα το 8gb και πηρα το 16gb

Του εστειλα μηνυμα και του ειπα ολα τα παραπανω.

Απαντησε ο κινεζος οτι ειναι original και οτι κατα λαθος εσταλη το 16αρι που ειναι πιο ακριβο.

Λεει να το παω για φτιαξιμο για τη φωτογραφικη και το φλας και αν δεν ειναι πολλα τα λεφτα το πληρωνει αλλα δε θελω.

Θελω refund.

Το κινητο φυσικα το ανοιξα και το δοκιμασα και περα απο το περιβλημα της ζελατινας ολα τα αλλα ειναι οπως ακριβως το πηρα.

Αυτος επισης γραφει στο ebay πωλησης του κινητου 30 day money back χωρις να γραφει ορους παρα μονο οτι ο αγοραστης πληρωνει μεταφορικα επιστροφης.

Διαβασα τους ορους του ebay και μια λεει πληρωνω εγω τα μεταφορικα,μια λεει ο πωλητης απο τη στιγμη που του το προιον εχει προβλημα.Μπερδευτηκα.

Γενικοτερα δικαιουμαι refund σε προιον που εχει προβλημα;

Εχει κανεις εμπειρια να μου δωσει τα φωτα του γιατι κριμα ειναι να πανε τζαμπα τα λεφτα.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Kαι βεβαια δικαιούσαι Refund.

Τα ταχυδρομικα τα πληρωνεις εσυ και οταν το παραλαβει σου κανει refund αυτα που ειχες πληρωσει κατα την αγορα.

Τα ταχυδρομικα επιστροφης ΔΕΝ γινονται refund, παρα μονο εαν γραφει ο πωλητης οτι ειναι δικα του.

Εαν σου κανει μα μου κτλ ανοιγεις υποθεση οτι δεν ηταν σωστο αυτο που παρελαβες.

ΒΑΣΙΚΟ....ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙς ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ (TRACKING NUMBER ) για να μπορεις να δεις που ειναι και εαν το παρελαβε για να μην σου πει τιποτα του στυλ οχι δεν το εχω παραλαβει...

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση,αναθαρυνα θα ελεγα!

Πιστευεις οτι πρεπει να ανοιξω dispute και με paypal εκτος απο το return που θα κανω μεσω ebay?

Επισης μεσα στο ebay γραφει (στην τελευταια σειρα ειδικα):

Refund the buyer

If a buyer wants a refund for an item that didn't match the listing description:
We ask the buyer to ship the item back to you—with tracking information—within 5 business days.
Your refund to the buyer is the total purchase price plus the original shipping charge.
----->You're also required to pay for the return shipping charges and you can't charge a restocking fee. <--------

Δεν ειναι οτι λυπαμαι το 20ευρω για το postage αλλα γιατι να το χασω απο τη στιγμη που αυτος εκανε τη πατατα.

Δημοσ.

αυτο ειναι το επιμαχο κινητο

http://www.ebay.com/itm/281417402330?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

λεει ειναι 8αρι, μου εστειλε 16αρι

το φλας το δειχνει μαυρο πλαισιο ειναι ασπρο πλαισιο 

οι βιδες του κινητου ειναι σταυροτες ενω στο αγορασμενο που εχω απο περσι απο τη google ειναι βιδες σαν αστερακι.

τα πλαστικα του μερη ειναι φτηνιαρικα σε σχεση με το δικο μου

καλα για το φορτιστη και το καλωδιο usb δε το συζητω, φαινεται οτι ειναι china made και σιγουρα οχι απο την LG.

περαν αυτων το κυριοτερο δε βγαζει φωτο με φλας οπως προειπα γιατι το φλαση και η καμερα φαινεται οτι ειναι displaced, δεν ειναι δηλαδη κεντραρισμενα σωστα (αυτο το ανακαλυψα σημερα που το ξεψαχνισα το κινητο).

ξερετε αν μπορω να κανω και αιτηση στο ebay ΚΑΙ στην Paypal για refund; για να το σιγουρεψω το λεω

Δημοσ.

Οι βίδες μπορεί να αλλάζουν στη διεθνή έκδοση. Δε νομίζω οτι είναι κλώνος, απλά έχει πρόβλημα η κάμερα αν δε μπορείς να βγάλεις με φλας. Για να λύσεις το θέμα θα πατήσεις resolution center  και θα ανοίξεις case ακολουθώντας τις οδηγίες. Θα γίνει μια διαδικασία εκεί και ανάλογα τι θα σου προταθεί θα επιλέξεις. Ενημερωσε και το θέμα εδω να σου πούμε τι άλλο θα κάνεις. Βαθμολογία μην βάλεις στον πωλητή ακόμα. 

Δημοσ.

Ειλικρινα σ'ευχαριστω γιατι μπαινει το μυαλο μου σε μια σειρα. 

Θα ενημερωσω για τα βηματα ωστε και λοιποι χρηστες να εχουν μια ιδεα τι γινεται.

Δημοσ.

Για να βεβαιωθείς ότι έχεις αυτό που παράγγειλες ή κλώνο, κατέβασε το cpuz από το google play. Το πρόγραμμα θα σου πει τι έχεις. Ο κινεζος σου ειπε οτι θα σου κάνει refund!? Το ότι είναι προβληματική η κάμερα μπορείς να το αποδειξεις κάπως!? Γιατί εάν τιποτα απ' ολα αυτα δεν μπορείς να αποδειξεις, λεφτά δεν νομίζω να δεις.

Δημοσ.

Η συγκεκριμένη αγγελία έχει δικαίωμα επιστροφής και ας μην ήταν προβληματικό. Απλά χρεώνεσαι τα μεταφορικά. Αλλα προς το παρόν για να δούμε τι θα πει ο πωλητής

Δημοσ.

Κατεβασα το CPUZ που ειπε ο φιλος και τελικα ειναι ολοιδιο με το δικο μου κινητο το παλιο nexus 4.

Οποτε τελικα δεν ειναι κλωνος.

Οποτε μαλλον οι βιδες ειναι ειτε επειδη καποιος το ανοιξε ή επειδη σε αλλη χωρα βαζουν σταυρωτες και οχι βιδες-αστερακι.

Στο δια ταυτα:

Βρηκα το προβλημα!!!

Γυρο απο το φλασ εχει ενα μαυρο περιγραμμα. Αυτο το περιγραμμα λειπει.  Ετσι το φλας κανει διασπορα ολου του φωτος και πεφτει πανω στη καμερα.Οποτε δε μπορεις να βγαλεις φωτο με φλας διοτι ασπριζουν.

Εψαξα στο κουτι αλλα δεν το βρηκα μεσα.

Πηγα στην LG και ειπαν αλλαγη ολο το back cover: 43 ευρω το κοβερ και 30 η αλλαγη 73 ευρω συνολο.

Εστειλα στον πωλητη φωτο απο το κινητο που εστειλε και φωτο απο το δικο μου κινητο που δεν εχει ξεκολησει το κοβερ απο το led του φλας.

Θα περιμενω εως αυριο και αν δεν απαντησει ανοιγω dispute paypal και resolution στο ebay.

Κριμα παντως.Πολυ κριμα! Ξανα κινητο απο ebay δε το κοβω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

ο πωλητης απαντησε οτι πληρωνει τα εξοδα επισκευης του κινητου.

εγω επικοινωνησα ξανα με LG στο σεσβις και ειπαν τα εξης:

Ακομη κι αν αλλαξουν το κοβερ δεν ειναι σιγουρο οτι το φλας θα δουλευει σωστα. Θα  πρεπει να γινει διαγνωση του προβληματος εφοσον θελω να λυσω οριστικα το προβλημα. Αν θελω βεβαια απλα αλλαζω το κοβερ με ρισκο ακομη και τοτε να μη βγαζει σωστες φωτο το κινητο.

Και σκεφτομαι τωρα εγω, να ρισκαρω να το παω για φτιαξιμο και να μου πουν θελει κι αλλη επισκευη εκτος κοβερ;Ακομη κι αν θελει μονο κοβερ,δηλαδη μετα θα του στειλω την αποδειξη επισκευης και θα μου στειλει τα λεφτα;Και ποιος εγγυαται οτι θα το κανει;

Για τον παραπανω λογω, δεν μπορω αλλο να ασχολουμαι, μ'εχει ταλαιπωρησει αυτη η ιστορια. Θα το στειλω πισω και ας πληρωσω τα μεταφορικα.

Ξερει καποιος τη διαδικασια; Την εχει κανει ποτε κανεις ωστε εμπειρικα να μου πει τι να προσεξω;

Και παλι ευχαριστω

Ενημερωση:

Ξεκινησα πηγαινοντας στην παραγγελια μου στο ebay και πατησα Return Item.

Ειπαν οτι ο πωλητης πρεπει να επικοινωνησει μαζι μου μεχρι 23 Οκτωβριου αλλιως μπορω να ζητησω να παρεμβουν.
Πηγα και στην Paypal να ανοιξω dispute αλλα μολις το εκανα μου εβγαλε μηνυμα οτι ΗΔΗ ξεκινησε dispute απο το ebay, οποτε δε χρειαζεται και Paypal και Ebay. 

Τωρα αναμενω.Θα ενημερωσω για τα λοιπα βηματα κι οτι γινει (ευχομαι ολα να πανε καλα).

Επεξ/σία από zoidreg
Δημοσ.

Πηγαινε το για διαγνωση και δε θα πληρώσεις αν δεν παρεις τα λευτα

Εδω ειναι το θεμα, ειμαι απο επαρχια που σημαινει οτι πρεπει να το στειλω Αθηνα γιατι ΜΟΝΟ εκει μου ειπαν απο LG εχουν σερβις.Αρα πρεπει να πληρωσω να το στειλω, να πληρωσω διαγνωση, να πληρωσω επιστροφη.

Δεν αξιζει το κοπο και το χρονο για κατι που υποτιθεται ειναι "ολοκαινουριο" και "απροβληματιστο".

Αλλα και Αθηνα να ημουν, πληρωσε ταξι ή βενζινη, πληρωσε διαγνωστικα. Ε καλυτερα να πληρωσω τα εξοδα επιστροφης (που θα προσπαθησω να τα παρω κι αυτα απο το ebay)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...