Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφθασαν σήμερα σπίτι μου τα εξής :

Μητρική : AsRock H97 - Pro4

Επεξεργαστής : Intel Core i3 4160

Μνήμη : G.Skill RipjawsX  2 x 4GB

O υπάρχον υπολογιστής έχει έναν Core 2 Duo E8400 σε μητρική P45 με 2 x 2GB μνήμη.

Τροφοδοτικό έχω ένα Enermax Pro 82+  625W.

Το λειτουργικό είναι εγκατεστημένο σε έναν SSD Samsung EVO 840 120 GB σε SATA 2.

Δηστυχώς, δε ξέρω πως αλλά έσπασε ξαφνικά χωρίς πίεση ένα απ' τα πλαστικά στελέχη της stock ψύκτρας της Intel που κουμπώνουν στη μητρική. Παρόλα αυτά έβαλα τον επεξεργαστή στη μητρική και κούμπωσα τη ψύκτρα προσπαθώντας να προσαρμόσω το σπασμένο στέλεχος, ώστε με την ασκούμενη πίεση να συνεισφέρει στη στήριξη της ψύκτρας. Βέβαια τώρα αν προσπαθήσω να βγάλω τη ψύκτρα απ' τα θέση της τα υπόλοιπα στελέχη βγαίνουν κανονικά, αλλά το σπασμένο έχει κολλήσει στη μητρική, Αυτό όμως δε με απασχολεί προς το παρόν.

Έβγαλα τη παλαιά μητρική, τοποθέτησα τη νέα μαζί με τα υπόλοιπα εξαρτήματα και άνοιξα τον υπολογιστή.

Εμφανίστηκε το logo της μητρικής και στη συνέχεια βγάζει το μήνυμα που αναφέρει αν θέλω να επιλέξω τα Windows να εκκινήσουν κανονικά ή να επιδιορθωθούν. 

Επέλεξα αρχικά να γίνει κανονικά η εκκίνηση. Μόλις εμφανίζεται στην οθόνη το logo των Windows 7 ακολουθεί μια μπλε εικόνα με άσπρα γράμματα που δε προλαβαίνω να διαβάσω τι λέει και στη συνεχεία γίνεται επανεκκίνηση με την ίδια σειρά γεγονότων.

Μετά επέλεξα να γίνει επιδιόρθωση των Windows. Το αποτέλεσμα της αναζήτησης του προβλήματος είναι ότι λόγω αναβάθμισης του υλικού δεν είναι δυνατή η είσοδος στα Windows.

Μπήκα στο BIOS της μητρικής και φαίνεται να αναγνωρίζει τον επεξεργαστή και της μνήμες.

Άλλαξα τις θέσεις των μνημών, έβαλα καθεμιά ξεχωριστά αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Τι συμβαίνει ;

Πρέπει να ξανακάνω εγκατάσταση των Windows ;

ΥΓ Απ' ότι είδα στο BIOS η θερμοκρασία του επεξεργαστή έφθασε κοντά στους 50 βαθμούς. Είναι φυσιολογικό αυτό σε Haswell i3 με τη stock ψύκτρα ;

Δημοσ.

"...Έβγαλα τη παλαιά μητρική, τοποθέτησα τη νέα μαζί με τα υπόλοιπα εξαρτήματα..." 

Eαν καταλαβα καλα εκανες αλλαγη μητρικής.Οποτε ειναι "φυσιολογικο" εντος εισαγωγικών να μην ξεκινανε τα Windows γιατι ο δισκος εχει εγκατεστημενους τους drivers του chipset απο τη παλια μητρική, και δυστυχως κολλαει

Ειναι κατι που δυστυχως συμβαινει 7 στις 10 φορες οταν αλλαζουμε μητρικη και προσωπικα δεν εχω βρει τροπο να το ξεπερασω παρα μονο με επανεγκατασταση των windows, οποτε ολλα θα δουλεψουν κανονικα (Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω ψαξει και πολυ)

Εαν γνωριζει κατι καποιος φιλος εαν ξεπερνιεται ας μας το πει

• Like 2
Δημοσ.

Κάνω κι ένα test τώρα με το Memtest 5.01 για ν' αποκλείσω κάθε πιθανότητα ελαττωματικού υλικού ή ρυθμίσεων.

Το 1ο pass πέρασε χώρις errors και θα το αφήσω να περάσει κι άλλο ένα. 

"...Έβγαλα τη παλαιά μητρική, τοποθέτησα τη νέα μαζί με τα υπόλοιπα εξαρτήματα..." 

Eαν καταλαβα καλα εκανες αλλαγη μητρικής.

Ναι, ακριβώς.

Οποτε ειναι "φυσιολογικο" εντος εισαγωγικών να μην ξεκινανε τα Windows γιατι ο δισκος εχει εγκατεστημενους τους drivers του chipset απο τη παλια μητρική, και δυστυχως κολλαει

Ειναι κατι που δυστυχως συμβαινει 7 στις 10 φορες οταν αλλαζουμε μητρικη και προσωπικα δεν εχω βρει τροπο να το ξεπερασω παρα μονο με επανεγκατασταση των windows, οποτε ολλα θα δουλεψουν κανονικα (Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω ψαξει και πολυ)

Εαν γνωριζει κατι καποιος φιλος εαν ξεπερνιεται ας μας το πει

Αλλαγη MB σημαινει και νεα windows

Αυτό προσπαθώ ν' αποφύγω γιατί έχω εγκατεστημένα προγράμματα τα οποία θα είναι ταλαιπωρία να εγκαθιστώ πάλι.

Ευτυχώς Documents, Pictures και Games τα έχω στον HDD και δε χρειάζεται να κάνω κάποια μεταφορά.

Μόλις βρήκα αυτό το ενδιαφέρον thread :

http://www.sevenforums.com/tutorials/135077-windows-7-installation-transfer-new-computer.html#post1161038

Δημοσ.

Τελικά έκανα νέα εγκατάσταση καθώς φοβόμουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν επικαλύψεις μεταξύ των παλαιών και νέων οδηγών.

Ευχαριστώ όλους όσους μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...