Fotis13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 1. Είναι 499 + ΦΠΑ στην Αμερική. Πάντα, και σε όλα τα E-Shop, και για όλα τα Προϊών. 2. Για την εισαγωγή στην Ευρώπη, πρέπει να περάσει από το τελωνείο. 3. Η Σχέση Ευρώ/ Δολάριο παίζει σημαντικό ρόλο. Υπολογίζετε και αυτό. 4. Ποσότητα. Λογικό πως θα τους βγει ποιο οικονομικό το Mac στην Κίνα, όταν εκεί έχουν π.χ. 1δις πιθανούς πελάτες, σε σχέση με την Ελλάδα / Γερμανία κλπ που είναι μερική χιλιάδες. 5. Σημαντικότατο: Έχουν Αντιπρόσωπο, Μεταπωλητή ή Θυγατρική στην χώρα; 6. Φορολογίες / ΦΠΑ. Δεν τα λέω, για να υπερασπιστώ την Apple, απλά για να καταλάβουν μερικοί για ποιό λόγο υπάρχουν μεγάλες / μικρές διαφορές στης τιμές. Σε όλα τα προϊών έτσι είναι. Οχι ειναι κλεφτες ολοι οσοι εχουν παρομοιες επιχειρησεις τελειωσε γιατι ετσι . 2
ektor7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 1. Είναι 499 + ΦΠΑ στην Αμερική. Πάντα, και σε όλα τα E-Shop, και για όλα τα Προϊών. Σωστο. 2. Για την εισαγωγή στην Ευρώπη, πρέπει να περάσει από το τελωνείο Και στην Αμερικη περνανε τελωνειο,δεν κατασκευαζονται στην Αμερικη και στην Ευρωπη δεν ερχονται μεσο Αμερικης. 3. Η Σχέση Ευρώ/ Δολάριο παίζει σημαντικό ρόλο. Υπολογίζετε και αυτό. Αυτο και αν το εχουν καταργησει τελειως!Εχουν υποβαθμησει το Ευρω,στην πραξη,ασχετος τι ισχυει στα "χαρτια"! 4. Ποσότητα. Λογικό πως θα τους βγει ποιο οικονομικό το Mac στην Κίνα, όταν εκεί έχουν π.χ. 1δις πιθανούς πελάτες, σε σχέση με την Ελλάδα / Γερμανία κλπ που είναι μερική χιλιάδες. Παλι,δε δικαιολογειται,γιατι η Ευρωπη λογο ευρωπακης ενωσης,θα μπορουσαν να λειτουργησουν σαν μια εννοιεα χωρα και οχι ανεξαρτητα κρατοι. 5. Σημαντικότατο: Έχουν Αντιπρόσωπο, Μεταπωλητή ή Θυγατρική στην χώρα; Αυτος ειναι ενας απο τους κυριους λογους,που δε μπορει η Ευρωπη να λειτουργηση σαν μια χωρα και εχουν μεινει ΟΛΑ στα χαρτια και τιποτα στην πραξη! 6. Φορολογίες / ΦΠΑ. ΦΠΑ βασικα,δλδ οτι ισχυει και στις διαφορες πολιτείες της Αμερικης! Δεν τα λέω, για να υπερασπιστώ την Apple, απλά για να καταλάβουν μερικοί για ποιό λόγο υπάρχουν μεγάλες / μικρές διαφορές στης τιμές. Σε όλα τα προϊών έτσι είναι. Εννοειται οτι δεν ειναι θεμα υπερασπισης της Apple,γιατι ολη αυτη η κατασταση με την Ευρωπη,αφορα ΟΛΕΣ τις εταιριες και δεν ειναι κατι που κανει ΜΟΝΟ η Apple! 4
kalmik Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 H μνήμη ΗΤΑΝ αναβαθμησιμη. Όχι πλέον. Τώρα είναι κολλημένη στο board όπως στα Macbook Air. 1
georgetsl Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 1. Είναι 499 + ΦΠΑ στην Αμερική. Πάντα, και σε όλα τα E-Shop, και για όλα τα Προϊών. 2. Για την εισαγωγή στην Ευρώπη, πρέπει να περάσει από το τελωνείο. 3. Η Σχέση Ευρώ/ Δολάριο παίζει σημαντικό ρόλο. Υπολογίζετε και αυτό. 4. Ποσότητα. Λογικό πως θα τους βγει ποιο οικονομικό το Mac στην Κίνα, όταν εκεί έχουν π.χ. 1δις πιθανούς πελάτες, σε σχέση με την Ελλάδα / Γερμανία κλπ που είναι μερική χιλιάδες. 5. Σημαντικότατο: Έχουν Αντιπρόσωπο, Μεταπωλητή ή Θυγατρική στην χώρα; 6. Φορολογίες / ΦΠΑ. Δεν τα λέω, για να υπερασπιστώ την Apple, απλά για να καταλάβουν μερικοί για ποιό λόγο υπάρχουν μεγάλες / μικρές διαφορές στης τιμές. Σε όλα τα προϊών έτσι είναι. ολα λαθος φιλε ...εισαι ασχετος απο εμποριο γενικως......τοτε φιλε γιατι εληνικες εταιριες πουλανε ελληνικα προιοντα ,ακριβα εγχωρια στην ελλαδα και φθηνοτερα στο εξωτερικο ?? ειτε ΕΕ που δε υπαρχουν δασμοι και τελωνεια ,ειτε εκτος ΕΕ που εχουν δασμους και τελωνεια....φθηνοτερα τα πουλανε απο οτι στην ελλαδα !! για φωτησε μας ......... α,μην ξεχασω και την διαφορα δολλαριου με ευρω......οταν μου εξηγησεις ,θα σου πω και εγω την πραγματικοτητα να γελασουμε ολοι μαζι εδω και οχι οτι οι περισσοτεροι ειναι κλεφτες.....εχεις δει ποτε σου τιμολογιο σε τηλεοραση 55 ιντσες smart 3D τελευταιο μοντελο με ολα τα κομφορ επανω της η οποια κοστιζει στον πελατη λιανικη 3000 ευρω + ......ποσο την εισαγει ο εμπορος εδω ??? θα βαλεις τα κλαματα εαν μαθεις το ποσοστο κερδους.......ποιο ΦΠΑ και ποιο συναλλαγμα λες εσυ ??? εγω μιλαω για διαφορες που βγαζουν ματι και δεν παιζουν ρολο ουτε οι φορολογιες ουτε οι αριθμοι των πιθανων πελατων..... 2
Antonis_V Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 1. Είναι 499 + ΦΠΑ στην Αμερική. Πάντα, και σε όλα τα E-Shop, και για όλα τα Προϊών. Σωστο. 2. Για την εισαγωγή στην Ευρώπη, πρέπει να περάσει από το τελωνείο Και στην Αμερικη περνανε τελωνειο,δεν κατασκευαζονται στην Αμερικη και στην Ευρωπη δεν ερχονται μεσο Αμερικης. 3. Η Σχέση Ευρώ/ Δολάριο παίζει σημαντικό ρόλο. Υπολογίζετε και αυτό. Αυτο και αν το εχουν καταργησει τελειως!Εχουν υποβαθμησει το Ευρω,στην πραξη,ασχετος τι ισχυει στα "χαρτια"! 4. Ποσότητα. Λογικό πως θα τους βγει ποιο οικονομικό το Mac στην Κίνα, όταν εκεί έχουν π.χ. 1δις πιθανούς πελάτες, σε σχέση με την Ελλάδα / Γερμανία κλπ που είναι μερική χιλιάδες. Παλι,δε δικαιολογειται,γιατι η Ευρωπη λογο ευρωπακης ενωσης,θα μπορουσαν να λειτουργησουν σαν μια εννοιεα χωρα και οχι ανεξαρτητα κρατοι. 5. Σημαντικότατο: Έχουν Αντιπρόσωπο, Μεταπωλητή ή Θυγατρική στην χώρα; Αυτος ειναι ενας απο τους κυριους λογους,που δε μπορει η Ευρωπη να λειτουργηση σαν μια χωρα και εχουν μεινει ΟΛΑ στα χαρτια και τιποτα στην πραξη! 6. Φορολογίες / ΦΠΑ. ΦΠΑ βασικα,δλδ οτι ισχυει και στις διαφορες πολιτείες της Αμερικης! Δεν τα λέω, για να υπερασπιστώ την Apple, απλά για να καταλάβουν μερικοί για ποιό λόγο υπάρχουν μεγάλες / μικρές διαφορές στης τιμές. Σε όλα τα προϊών έτσι είναι. Εννοειται οτι δεν ειναι θεμα υπερασπισης της Apple,γιατι ολη αυτη η κατασταση με την Ευρωπη,αφορα ΟΛΕΣ τις εταιριες και δεν ειναι κατι που κανει ΜΟΝΟ η Apple! Από τα μεγαλύτερα προβλήματα, είναι για μένα το 5. Στο 6, πέρα απο τα φορολογικά ξέχασα να αναφέρω τα έξοδα της εταιρίας. Σίγουρα, κάποτε και ακόμα και σήμερα, πολυ ποντάρουν στην Αισχροκέρδια. Με το Internet όμως, αλλάζουν τα πράγματα. Βλέπουμε και ξέρουμε τι τιμές παίζουν. 499 + ΦΠΑ στην Αμερική; Το πολύ 599 με ΦΠΑ εδώ. Και το θεωρώ λογική τιμή (σε σχέση με την αρχική τιμή της Αμερικής.) Μπορεί όμως να είμαι άσχετος, και βαρεμένος. Και για αυτό γράφω ότι γράφω. 2
djuan1988 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Περίμενα πως και πως να έρθει η αναβάθμιση στα mini και φυσικά η Apple για ακόμη μια φορά τα κατάφερε! Τραγικοί επεξεργαστές, χωρίς 4 πυρήνες, soldered ram και φοβάμαι και για τον σκληρό. Κατάφερε να καταστρέψει υπολογιστή με εξαιρετικές δυνατότητες αναβάθμισης. 2
qsis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν τετραπύρηνα με i7 όμως, γιατί σε λάπτοπ οι i5 είναι dual
IsolatedParania Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Μπα, κάτι που κάνει κάτω από 700; GG Apple. (y)
calenter2003 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Έτσι δεν ήταν πάντα στα Mac mini; Νομίζω ότι μόνο τα MacBook και τα iMac είχαν user-upgradeable RAM (έχω την εντύπωση ότι τα νέα μοντέλα "έχασαν" αυτή τη δυνατότητα). Στη θεωρία τουλάχιστον, γιατί στην πράξη πολλοί χρήστες αναβάθμιζαν το Mac mini τους χωρίς να τα σκάνε χοντρά στη μαμά Apple... 1)Όχι φυσικά τα Mac mini ήταν αναβαθμίσιμα, τόσο όσον αφορά τη μνήμη όσο και όσον αφορά το δίσκο. Έχω Mac mini 2012 το βασικό μοντέλο των 2.5 Ghz και άλλαξα τη μνήμη των 4 GB με 16 GB, ενώ πρόσθεσα ένα slot έτσι ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτηση δύο δίσκων, ενός SSD 128 GB και του μαμίσιου HDD των 500 GB. 2) Όσον αφορά το νέο μοντέλο όπως φαίνεται από εδώ:https://discussions.apple.com/thread/6600573 και από εδώ:http://store.apple.com/us/buy-mac/mac-mini?product=MGEM2LL/A&step=config η ram αλλάζει, διότι σε αντίθεση λ.χ. με το iMac 21.5 inch όπου τονίζεται ότι δεν είναι αναβαθμίσιμη η μνήμη, τέτοια ένδειξη δεν υπάρχει για το Mac mini
djuan1988 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν τετραπύρηνα με i7 όμως, γιατί σε λάπτοπ οι i5 είναι dual Στο site της λέει ότι και οι i7 είναι 2 πυρήνων.
renesys32 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Έτσι δεν ήταν πάντα στα Mac mini; Νομίζω ότι μόνο τα MacBook και τα iMac είχαν user-upgradeable RAM (έχω την εντύπωση ότι τα νέα μοντέλα "έχασαν" αυτή τη δυνατότητα). Στη θεωρία τουλάχιστον, γιατί στην πράξη πολλοί χρήστες αναβάθμιζαν το Mac mini τους χωρίς να τα σκάνε χοντρά στη μαμά Apple... Πάντα είχαν δυνατότητα αναβάθμισης μνήμης και δίσκου! Δυστυχώς το φθηνό δεν αξίζει, πολύ αδύναμο για OSX Yosemite, καλύτερο vfm το αμέσως μεγαλύτερο αδελφάκι του.
iganiats Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Το φθηνό είναι ιδανικό για media center μιας και είναι μικρο, εμφανίσιμο και κυρίως αθόρυβο.
iganiats Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Επίσης πιστεύω ότι το Yoshemite θα το τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα, στο φτηνό, κρίνοντας ότι είναι ελάχιστα πιο αργό απο το μίνι του 2011, με dual core i7 (2620m) cpu και ati6630m gpu, το οποίο και έχω και μπορώ να σου πω ότι το τρέχει μπάλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα