Spimelo Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα στην ομάδα! Το εν λόγω laptop είναι σίγουρα πενταετίας.Πριν 3 ή και παραπάνω μήνες έκανα format. To λειτουργικό είναι Win 7 Home Premium 64bit.Σήμερα άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα το πλήκτρολόγιο:δηλαδή, τα γράμματα άρχισαν να ανοίγουν άσχετα παράθυρα των windows,κάποια στιγμή το enter δεν λειτουργούσε, και αφου πάτησα το ctrl μετά σε όποιο φάκελο εκανα κλικ,τον τσεκάριζε..ούτε το κουμπί τον win,ουτε fn..κανένας συνδυασμός..γενικά το μόνο σωστό σημάδι ήταν το λαμπάκι του caps και το esc που μέχρι τώρα δουλεύει. Τί έχω δοκιμάσει: > restart (ναι!δούλεψε κανονικά για 2 λεπτά) > ρώτησα αμα χύθηκε κάτι (δεν είναι δικό μου οπότε δε νομίζω να είπε ψέματα ) > έκανα system restore (τίποτα) > έβγαλα μπαταρία,ρεύμα πάτησα το power για λίγα δευτερόλεπτα (τίποτα) > σύνδεσα ασύρματο πληκτρολόγιο (τίποτα, εκτός απο esc) > έτρεξα combofix,malwarebytes,ccleaner,διέγραψα το 2ρο antivirus (δεν προσέχει πολύ η αδερφή μου) > έβαλα default γλώσσα μόνο την αγγλική > είδα για sticky,toggle keys > έτρεξα το screen keyboard (ως εδω παλι τίποτα) > reinstall απο device manager > εε..μετά είπα να δοκιμάσω ένα live cd linux και η απογοήτευση δεν άργησε..δεν λειτουργεί ούτε για να μπώ στο bios..το μοντέλο είναι hp 630 και με το esc μπαίνεις στο start menu στην εκκίνηση (yesss! το esc λειτουργεί!) αλλά απο εκεί δεν μπορώ να μπω σε bios ούτε με F6,ούτε με F9,10,11,12 (για την ακρίβεια πάτησα όλα τα F.. ) .** σε κάποια φάση που έπαιζα με F9,F10 πέταξε μια οθόνη που έλεγε κάτι για Edit Boot Manager Partition2 και είχε τον κέρσορα σαν να περιμένει κατί και εγώ το ουφο πάτησα backspace και άρχισε να γράφει τετραγωνάκια..πάτησα λοιπόν το αγαπημένο esc και αυτό ηταν..δε μπόρεσα να ξαναμπώ σε αυτή την οθόνη (ήταν όντως ας πούμε 'ο προθάλαμος του bios'?δε ξέρω..συνήθως σε πετάει στην οθόνη με τις ρυθμίσεις έτσι δεν είναι?) > anyway,restart και με τη μια F2..system diagnostic tool (ή κάπως έτσι..) αλλα όταν πάτησα να κάνει τεστς είπε : the system check command file is improperly formatted or missing (πίκρα και απο δω) Α! έκανε σε κάτι δόσεις και το ποντίκι κανα κουλό..πχ αντι για scroll, μεγένθυση και γενικά νομίζω το σύστημα καταρρεεί ..σαν να αργει πολύ ώρα με την ωρα όσο πειράζω control panel και τα συναφή.. Είπα να τανοιξω μπας και δε κάνει καλή επαφή,αλλα αν ηταν έτσι το ασύρματο που έβαλα θα λειτουργούσε φαντάζομαι..Ξεκίνησα δηλαδή αλλα μου λείπει ενα μικρό κατσαβιδακι οποτε δεν έφτασα πολυ βαθια.Μετα που το ανοιξα δούλεψε το shift, το πάτησα και γω 5 φορές έβγαλε το μήνυμα για sticky keys πάτησα οχι.. Δούλεψε για λίγο κανονικά το πληκτρολόγιο..(μπορει και 30 δευτερόλεπτα) Έχετε καμιά ιδέα? Να επιχειρήσω Default Registry,Update Βιοs,να βγάλω την μπαταρία cmos,format,hdd test,πέταμα? συγγνώμη αν κούρασα,αλλα ήθελα να είμαι ακριβής για να μην σας βάζω σε σκέψεις που ήδη έγιναν.. ευχαριστώ
Spimelo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Νομίζω οτι βρήκα τη λύση για μένα..ξαναάνοιξα το screen keyboard (μετα κ'οπων και βασάνων) και είδα ότι τα left,right ctrl είναι πατημένα.Τα ξε-πάτησα,αλλα μετά απο λίγο τα έδειχνε πάλι πατημένα..πιθανόν να είναι κάποιο θέμα του πληκτρολογίου και επειδή στην ουσία οταν έβαλα το wireless keyboard,δούλευαν και τα δυο μαζί,ίσως γι αυτο να μην δούλευε ούτε το τελευταίο.. θα το εξακριβώσω αφαιρώντας τη σύνδεση απο την mb (δε μπόρεσα να το κάνω disable απο τα windows χωρίς να κάνει re-install μονο του)..οπότε αύριο θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα μηπως φανεί χρήσιμο σε κάποιον
chrisangel4343 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2014 Το απόσυνδεσες το πληκτρολόγιο τελικά δεν μας είπες...; Sent from my iPhone using Insomnia
Spimelo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 ναι,sorry ξεχάστηκα.. Το αποσύνδεσα αλλα αλλα δεν άλλαξε κατι! Δούλεψε για λίγο και μετά άρχισε πάλι να μην γράφει και να πετάει ο,τι να ναι παράθυρα με κάθε πλήκτρο..δε ξέρω τι θα κάνω.Με κούρασε.
madsc Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Το πληκτρολόγιο σου είναι usb; Αν ναι, αποσύνδεσε όλες τις συσκευές usb από τον υπολογιστή σου και δοκίμαζε τις μια μια. Μπορεί να έχει πρόβλημα το πληκτρολόγιο, μπορεί να είναι κάποια άλλη usb συσκευή. Δοκίμασε πληκτρολόγιο και ποντίκι σε άλλο υπολογιστή. /sc
Spimelo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 τελικά το pc το ανέλαβε κάποιος τεχνικός και είπε οτι καθάρισε το πληκτρολόγιο,απλά.. Απ ότι έμαθα λειτουργεί κανονικά πια..συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση οτι ενω το είχα αποσυνδέσει απο τη μητρική και σύνδεσα εξωτερικό,συνέχισε να κάνει το ίδιο..πάντως τέλος καλό ολα καλά!
axvax Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Γεια σας!Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο απο πανω.Επεσε (καφτο) τσαι στα πληκτρα και δεν λειτουργεί σωστά ούτε το πληκτρολόγιο οθόνης. Αν απλως αποσυνδεσω το πληκτρολόγιο και συνδέσω ένα usb λέτε να δουλεψει;Αναφέρεται παραπανω οτι δεν λειτούργησε και δεν μου κάνει εντύπωση γιατι εχει πειραχτεί και η λειτουργία του mouse (πατάω για scroll κανει σμικρυνση). Καμία ιδεα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα