Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να αναβαθμίσω το pc που έχω στην υπογραφή μου. Όπως λέει ο τίτλος, αυτή τη στιγμή διαθέτω 200 ευρώ και σκέφτομαι να τα δώσω για PSU, RAM και SSD, όσο λιγότερα ξοδέψω όμως τόσο καλύτερα.

Το χρησιμοποιώ για gaming (να παίζει αξιοπρεπώς τα απαιτητικά παιχνίδια), ταινίες, σειρές και surfing. Πέραν μιας casual παιχνιδομηχανής δηλαδή, με ενδιαφέρει να αντέξει άλλα 4 χρόνια τουλάχιστον και να μην κολλάει πουθενά σε multitasking.

Είναι πιθανό να γίνουν κι άλλες αναβαθμίσεις στο μέλλον και δε με ενδιαφέρει το oc.

Αυτά που έχω τσεκάρει μέχρι στιγμής είναι:

PSU: https://www.skroutz.gr/s/2853427/XFX-ProSeries-550W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html

ή

http://www.e-shop.gr/coolermaster-g550m-gm-series-550w-modular-psu-%C2%96-80-bronze-rs550-amaab1-eu-p-PER.811576

RAM: https://www.skroutz.gr/s/403228/G-Skill-Ripjaws-F3-12800CL9D-8GBRL-4Gx2.html

ή

https://www.skroutz.gr/s/4060231/Crucial-Ballistix-Sport-XT-8GB-DDR3-1600MHz-BLS2C4G3D169DS3CEU.html

SSD: https://www.skroutz.gr/s/4998566/Crucial-MX100-128GB-SSD.html

Έχετε κάποια καλύτερη πρόταση από αυτά; Αν όχι, ποιο PSU και ποια RAM είναι πιο vfm; Για το XFX έχω βρει περισσότερα reviews και κλίνω πιο πολύ προς τα εκεί. Για τη RAM δεν ξέρω ποια να προτιμήσω.

Επίσης, από βδομάδα περιμένω άλλα 200 ευρώ. Αξίζει όπως θα είναι το σύστημα να τα δώσω για καινούρια mobo ή/και CPU; Αν ναι για ποια;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εκτός αν έχει πρόβλημα το PSU σου δεν βλέπω κανέναν λόγο να το αναβαθμίσεις για να έχεις 50W παραπάνω.
Επίσης δεν έχει νόημα να δώσεις λεφτά σε SSD δίσκο, καθώς η μόνη διαφορά που θα δεις είναι ο υπολογιστής σου να ανοίξει πιο γρήγορα το λειτουργικό και τα προγράμματα, δεν θα τρέχουν τα παιχνίδια "καλύτερα".
Μόνο την RAM μπορείς να αναβαθμίσεις σε 2x4GB.

Την μεγαλύτερη διαφορά στα games την κάνει η κάρτα γραφικών και μετά ο επεξεργαστής.
Θα σου πρότεινα να αναβαθμίσεις τον υπολογιστή σου με αυτή την σειρά RAM - GPU δες πως τρέχουν τα παιχνίδια στο max, αν σου περισσεύουν χρήματα (αν και δεν νομίζω με τις τιμές των καλών GPU) αλλάζεις και CPU.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Βασικά όπως είπα, με ενδιαφέρει η γενικότερη "εμπειρία" που θα έχω χρησιμοποιώντας το pc καθώς δεν το έχω μόνο για gaming, οπότε ο SSD μου φαίνεται μια πολύ καλή αγορά.

Η GPU που έχω είναι καινούρια διότι η προηγούμενη που είχα χάλασε και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για τα games που παίζω (σχετικά καινούρια τα σηκώνει σε max). Mόνο στα πολύ απαιτητικά δε σηκώνει όλα τα γραφικά στα max αλλά αυτό δε με νοιάζει ιδιαίτερα. Αν ποτέ αντιμετωπίσω πρόβλημα με τη GPU θα κοιτάξω για κάποια καλύτερη.

Όσο για το PSU έχω ακούσει και ότι είναι καλό και ότι χρειάζεται αλλαγή. Οι απόψεις διίστανται. Το έχω 4 χρόνια και δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα, θα προτιμούσα όμως να το αλλάξω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να έχω το περιθώριο να κάνω αναβαθμίσεις στο μέλλον. Αν όντως όμως δε χρειάζεται αλλαγή και το επιβεβαιώσουν και άλλες γνώμες, θα το σκεφτώ και αυτό το ενδεχόμενο.

Δημοσ.

Εφόσον η κάρτα γραφικών είναι καινούργια βάλε καλύτερα μόνο ssd+μνήμες και κράτα τα υπόλοιπα χρήματα για μελλοντική αναβάθμιση.

Δεν έχει νόημα να αγοράσεις τροφοδοτικό εφόσον δεν θα το συνδυάσεις με νέα κάρτα γραφικών. Τα πράγματα αλλάζουν στον χώρο των pc και δεν χρειάζεται να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο εφόσον δεν το χρειάζεσαι άμεσα.

Δημοσ.

Οκ, θα πάω σε RAM και SSD πρώτα και μετά βλέπουμε. Αυτά που έχω ποστάρει είναι καλά; Αν ναι ποια RAM να προτιμήσω από τις 2; Δεν ξέρω αν έχουν καμιά διαφορά.

Επίσης για το σύστημα χρειάζεται να πάω σε νέα mobo/CPU; Από mobo δεν έχω ιδέα ποιες είναι αξιοπρεπείς και αν υπάρχει λόγος να αλλάξω, ενώ για CPU σκεφτόμουν έναν fx 6300 λόγω του ότι είναι φθηνός και καλός για τα χρήματά του. Δε γνωρίζω όμως κατά πόσο συμφέρει να δώσω τα χρήματα και αν θα δω μεγάλη διαφορά.

Δημοσ.

Δεν θα σου πρότεινα να αλλάξεις mobo παρά μόνο άμα θες να πάρεις RAM που να που να εκμεταλλεύονται πλήρως το όριο συχνότητας της mobo σου, δηλαδή στα 2000 ΜΗz (OC) όπως Link.png Site: e-shop .

Όσο αφορά τον SSD δεν ξέρω γιατί είμαι τόσο κατά, πιστεύω το χρειάζεσαι αν μεταφέρεις μεγάλα αρχεία από δίσκο σε δίσκο ή αν ασχολείσαι με CAD προγράμματα και rendering γενικότερα, σε καθημερινή χρήση δεν νομίζω να είναι απαραίτητος.

Αν πάντως αγοράσεις κοίτα να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που καίγονται οι SSD επειδή πιάνουν τρελές ταχύτητες και να είναι τουλάχιστον 120GB, κάτι λιγότερο δεν έχει νόημα καθώς θα βάλεις μέσα το λειτουργικό και τα πιο χρησιμοποιημένα προγράμματα/παιχνίδια σου.

Δημοσ.

Όσο αφορά τον SSD δεν ξέρω γιατί είμαι τόσο κατά, πιστεύω το χρειάζεσαι αν μεταφέρεις μεγάλα αρχεία από δίσκο σε δίσκο ή αν ασχολείσαι με CAD προγράμματα και rendering γενικότερα, σε καθημερινή χρήση δεν νομίζω να είναι απαραίτητος.

Αν πάντως αγοράσεις κοίτα να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που καίγονται οι SSD επειδή πιάνουν τρελές ταχύτητες και να είναι τουλάχιστον 120GB, κάτι λιγότερο δεν έχει νόημα καθώς θα βάλεις μέσα το λειτουργικό και τα πιο χρησιμοποιημένα προγράμματα/παιχνίδια σου.

:wacko:

TS ram και ssd βάλε αρχικά.Θα έχεις πιο σβέλτο σύστημα σε every day-use και ο ssd βελτιώνει τα loading σε παιχνίδια (σε κάποια κάνει τη διαφορά).

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας αλλά θα ήθελα πιο συγκεκριμένες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα για να ξέρω τι θα παραγγείλω...

Σε SSD κατέληξα αλλά σε RAM όχι, δεν ξέρω αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους ή αν έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις κάποια με παραπάνω ΜΗz.

Αξίζει να αλλάξω τον CPU σε FX 6300 και τη mobo; Γιατί νομίζω η δικιά μου δεν είναι συμβατή με τους FX. Ή δε θα υπάρξει μεγάλη διαφορά;

Δημοσ.

δεν νομιζω να σηκωνει τους FX η μητρικη σου. αν παρεις ram η crucail ballistic sport xt συμφερει αν κανεις overclock. εχω τισ ιδιες αλλα σε OC συστημα.αν και βασικα η διαφορα που θα δεις ειναι αμελητεα το μεγεθος της μνημης πεζει ρολο και οχι ο χρονισμος. Οδον αφορα τον SSD σε παιχνιδια δεν θα δεις διαφορα αν το συστημα εινα γενικησ χρησης αξιζει αν ειναι μονο παιχνιδια οχι. Η γνωμη μου ειναι κρατα το συστημα οπως ειναι αλλα βαλε 8 giga RAM και παρε ενα SSD.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας αλλά θα ήθελα πιο συγκεκριμένες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα για να ξέρω τι θα παραγγείλω...

Σε SSD κατέληξα αλλά σε RAM όχι, δεν ξέρω αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους ή αν έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις κάποια με παραπάνω ΜΗz.

Αξίζει να αλλάξω τον CPU σε FX 6300 και τη mobo; Γιατί νομίζω η δικιά μου δεν είναι συμβατή με τους FX. Ή δε θα υπάρξει μεγάλη διαφορά;

O SSD και οι g.skill που κοιτούσες είναι μια χαρά.

Δεν υποστηρίζει FX η μητρική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...