Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Παρατηρώ παρεμβολές στήν γραμή του ιντερνετ κάθε φορά που ανοίγω συγεκριμένες συσκευές.(αποσυνδέσεις)

Η αγωρά ενός θωρακισμένου καλωδίου θα λύσει το πρόβλημά μου?

Τώρα έχω αυτό το καλώδιο.

http://www.e-shop.gr/equip-805519-patch-cord-u-utp-cat6-20m-p-PER.750155

Θωρακισμένο**

Δημοσ.

Τι συσκευές ανοίγεις και εχει παρεμβολές;

Επισης οι παρεμβολές ειναι στο καλώδιο ή στη τηλεφωνική γραμμή, router, κλπ

Δημοσ.

Τι συνδεσμολογία έχεις; (ρουτερ/τηλεφωνική γραμμή πόσα μέτρα καλώδιο και μήπως περνάει από περίεργα σημεία/συσκευές, ρουτερ/PC με ethernet λογικά?) πως καταλαβαίνεις ότι έχεις αποσυνδέσεις; Αποσυνδέεται το ιντερνετ; (σβήνει το φωτάκι στο ρούτερ; ) Αν ναι, αυτό δεν έχει να κάνει καν με τη σύνδεση του ρουτερ/PC.

Το ρουτερ το τροφοδοτείς σε πολύπριζο μαζί με τις συσκευές που λες οτι ανοιγοκλείνεις; 

Υπάρχουν 1002 διαφορετικές περιπτώσεις και αν δε δώσεις λεπτομέρειες δε γίνεται να απαντήσει κάποιος συγκεκριμένα.

Επίσης το πρόβλημα μπορεί να μην είναι εύκολο να βρεθεί ειδικά αν βρίσκεται σε κάποια πρίζα, ή καλωδίωση του σπιτιού.

Δημοσ.

Πρίν καιρό είχα πρόβλημα με ένα dimer πάντα όποτε έβαζα χαμηλο΄φωτισμό η γραμή Γ@@@ταν...Το έλυσα.

Τώρα ότα ανοίγω ένα άλο dimer σε άλο σημειο δέν μου κάνει παρεμβολές αλλά έχει πολύ θόρυβο ή γραμμή,

Το ξέρω γιατί όταν είχε έρθει ό τεχνικός τής cyta δωκιμάσαμε με ανοιχτά και κλειστα τα φώτα και είχε διαφορά.

Επήσης πού κ πού κάνει αποσυνδέσεις οι οποίες προέρχονται απο κάποια άλλη παρεμβολή αλλά δέν μπορώ να τήν εντοπίσω γτί γίνονται πολύ τυχαία χωρίς να ξεκινήσω κάποια συσκευή..

Μπορεί να είναι απο κάποιο ψυγείο.ή απο κάποια άλη συσκευή..Οπότε θέλω ή να περάσω καινούριο καλώδιο θωρακισμένο ή να αλλάξω την διαδρομή αυτού που έχω

Τι συνδεσμολογία έχεις; (ρουτερ/τηλεφωνική γραμμή πόσα μέτρα καλώδιο και μήπως περνάει από περίεργα σημεία/συσκευές, ρουτερ/PC με ethernet λογικά?) πως καταλαβαίνεις ότι έχεις αποσυνδέσεις; Αποσυνδέεται το ιντερνετ; (σβήνει το φωτάκι στο ρούτερ; ) Αν ναι, αυτό δεν έχει να κάνει καν με τη σύνδεση του ρουτερ/PC.

Το ρουτερ το τροφοδοτείς σε πολύπριζο μαζί με τις συσκευές που λες οτι ανοιγοκλείνεις; 

Υπάρχουν 1002 διαφορετικές περιπτώσεις και αν δε δώσεις λεπτομέρειες δε γίνεται να απαντήσει κάποιος συγκεκριμένα.

Επίσης το πρόβλημα μπορεί να μην είναι εύκολο να βρεθεί ειδικά αν βρίσκεται σε κάποια πρίζα, ή καλωδίωση του σπιτιού.

το καλώδιο που συνδέει κουτί πολυκατοικίας-ρουτερ είναι καμιά 20αριά μέτρα και περναει απο κάπου που περνάνε πολλά καλώδια μαζί..ethernet κτλ,συνδέετε σε πολύμπριζο το ρούτερ μαζί με τον υπολογιστή,Τα λαμπάκια είναι όλα σταθερά στο ρούτερ,είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάω πάντα σε καθε αποσύνδεση.

Ειναι απίθανο να βρεθεί η και άν βρεθεί θα πρέπει αναγαστικά να αλλάξω διαδρομή στο καλώδιο..

Δυνατότητα υπάρχει έυκολα κιολασ να περασω καλώδιο απο σημείο να είναι μόνο του με μία τρύπα στο τοίχο..απλά περίπου 1 μέτρο θα είναι εκτεθειμένο έξω,λογικά θα βάλω κάποια μόνωση ή κάτι τέτοιο..σωστά?

Δημοσ.

χμμ δε σου ριχνει το συγχρονισμό στο ρούτερ δηλαδή; Μου φαίνεται περίεργο να παίρνει τόσο θόρυβο, να μην έχεις ιντερνετ αλλά παρόλαυτα το ρούτερ να μένει βράχος! Μήπως χάνεις το δίκτυο μεταξύ ρουτερ - PC?

Εσύ θες να αλλάξεις το καλώδιο της γραμμής με θωρακισμένο UTP; Το ότι θα είναι εκτεθειμένο έξω δεν έχει πρόβλημα αν μιλάμε για καλό ποιοτικό καλώδιο. Θα σου πουν οι πιο γνώστες λεπτομέρειες. 

Το ρούτερ που είναι μαζί με το PC δε νομίζω να έχει θέμα (απλά ρώτησα γιατί έχω ακούσει για περιπτώσεις που είναι μαζί με κάναν ανεμιστήρα και έχει θέμα :P )

Δημοσ.

Οχι.

Χάνει το δύκτιο μεταξύ ρούτερ και κουτί πολυκατοικίας..γιατί έχω δίκτιο υπολογιστών και κάνουν αποσυνδέσεις όλοι οι υπολογιστες ταυτοχρονα το καλώδιο που ξεκινάει απο κουτι πολυκατοικίας περνάει απο πολλά καλώδια μαζί εκεί είναι το πρόβλημα

Ο συχρονισμός είναι σταθερός

Η μπορεί να χάνετε για μισό δευτερόλεπτο και να μήν προλαβαίνω να το δω απλά όλη η διαδικασία προκαλεί αποσυνδεση

Ετσι είναι το συστημά μου..

Μία ερώτηση που θα με βοηθούσε πολύ η απάντηση τής..

Άν κόψω το πράσινο και συνδέσω ένα στη θέση του κόκκινου θα δουλέψει η θα έχω πρόβλημα που θα έχει κοπεί το καλώδιο?χωρίς τίτλο.bmp

Δημοσ.

Αν υπάρξει τρελός θόρυβος στη γραμμή και χάσει το συγχρονισμό η σύνδεση στο ιντερνετ, θα πάρει κάποιο χρόνο αφού θα ξαναπροσπαθεί να συγχρονίσει πάλι. Ζητώ συγγνώμη αλλά με μπέρδεψες πάλι :P Έχω καταλάβει πλέον ότι:

1) τηλεφωνική γραμμή μέχρι το modem/router είναι ΟΚ 

2) από το modem/router πας σε κάποιο κουτί με switch κλπ που δίνεις σε άλλους υπολογιστές. Σε αυτή τη σύνδεση λοιπόν έχεις το πρόβλημα. Αν όντως παίζει εκεί θέμα πιστεύω πως το το θωρακισμένο θα κάνει δουλειά αλλά περίμενε να σου πει κάποιος πιο έμπειρος μη σε πάρω στο λαιμο μου. 

Όποιος όμως και να θέλει να βοηθήσει θα πρέπει να έχει σχηματίσει την πλήρη εικόνα του δικτύου και της συνδεσμολογίας σου στο μυαλό του (για αυτό σε έπρηζα τόση ώρα :P )

Δημοσ.

οχι...

Το κουτί που γράφω πολυκατοικίας είναι το κουτί που έχω έξω στήν είσοδο τής πολυκατοικίας το swich δέν το έχω αναφέρει καθόλου.

Το swich συνδέετε μετά με άλο καλώδιο απο το ρούτερ κατευθείαν το οποίο είναι 1 μέτρο/

Δημοσ.

Ναι και αυτο ειναι το καλυτερο που εχεις να κανεις.Να το αλλαξεις ολο απο την αρχη φιλε μονοκομματο και οχι με κοψιματα και τετοια γιατι θα εχεις παλι τα ιδια.Επισης σε περιπτωση που δε θες θωρακισμενο μπορεις να το πας εξωτερικα  ωστε να μην εχει επαφη με αλλα καλωδια,Αν παλι θες απο μπουατ τοτε βαλε θωρακισμενο να χεις το κεφαλι σου ησυχο.

Δημοσ.

Για να έχει νόημα η θωράκιση κανονικά δε θα πρέπει και από τις δύο μεριές να είναι γειωμένο; (για αυτό άλλωστε δεν είναι και η μεταλλική επαφή γύρω από το βύσμα του; ) Αν ναι, το κακό είναι πως συνήθως τα ρούτερ δεν τερματίζουν αυτή την επαφή στις θύρες τους μιας και είναι σκέτο πλαστικό. Στις κάρτες δικτύου στο PC κάτι γίνεται.

Δημοσ.

Αυτό θα κάνω..

Θα βάλω καινούριο καλώδιο απο την αρχή το οποίο θα περνάει απο έξω μόνο του σε όλη τη διαδρομή να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...