Προς το περιεχόμενο

Ανάκτηση partition μετά από format

XPHSTOS_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος... :(
Θέλησα στο laptopάκι μου με τα windows να περάσω linux.
Tο laptop είχε 2 partition.
Ένα 150Gb για το λειτουργικό και 500Gb για storage. 
Με πολύ χαρά εχθές ξεκίνησα να περάσω τα linux, κατα την εγκατάσταση πάτησα να διαγραφεί η παλιά εγκατάσταση (των windows) και υπέθεσα ότι θα με ρωτήσει μετά σε πιο partition να γίνει η εγκατάσταση...
... Νόμιζα..

Η βλακεία έγινε και το φόρμαρε όλο τον δίσκο.
Ακόμη δεν έχω μπουτάρει στα linux.

Μπορώ με κάποιο τρόπο να ανακτήσω έστω και μερικά από τα αρχεία (ταινίες, σειρές, τραγούδια...)?

Βασικά βρήκα το testdisk το οποίο το προτείνουν αρκετοί και φαίνεται δυνατό.
Bootαρα με ένα live usb κατέβασα το testdisk, το έτρεξα αλλά δεν έχω που να κάνω να κάνω recover.
Εννοώ ότι δεν έχω κάποιον εξωτερικό δίσκο.
Έχω όμως πρόσβαση σε ένα NAS αλλά και που το κάνω mount (αν το κάνω σωστά) δεν μου δίνει την επιλογή να τα σώσω εκεί.

Ιδέες?
Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με το testdik δεν θα κάνεις recover τα αρχεία, θα ψάξεις για παλιά διαμερίσματα (για τον 500gb δηλαδή) και αν τον βρει θα ξαναγράψεις της πληροφορίες για αυτόν και θα είναι σαν να μην τον έσβησες ποτέ.

Επειδή το testdisk ναι μεν πολύ καλό για ελεύθερο αλλά δεν βρίσκει πάντα αυτό που θες δοκίμασε και ελεύθερα αλλά επαγγελματικά προγράμματα όπως π.χ. το minitool ή το active partition recovery που δίνουν και bootcd.

σε παρόμοια μαλακια που είχα κάνει, είχα βάλει το photorec και τα είχα κάνει restore σε network mount

Θα πάρει άπειρες ώρες αυτό για 500gb,όχι ότι δεν γίνεται,αλλά αν καταφέρει να ξανά βρει το διαμέρισμα θα γίνει μέσα σε ένα λεπτό η δουλειά.

καλησπερα,

χρησιμοποιησε τα xp gia mini format οταν τα εγκαταστησεις περασε το active partition και δοκιμασε το file recovery και θα τα βρεις αυτα που θελεις.... :-)

Α δηλαδή δεν είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσω κάποιο linux πρόγραμμα (αν και το testdisk - photorec είναι crossplatform)
Επειδή και άλλες φορές έχω κάνει τέτοια λάθη είχα δουλέψει το EASEUS Data Recovery & Get Data Back με επιτυχία...

σε παρόμοια μαλακια που είχα κάνει, είχα βάλει το photorec και τα είχα κάνει restore σε network mount

Το PhotoRec έβλεπε τον δίσκο από network mount?!
Γμτ, είναι πακέτο αυτό με το testdisk αλλά εγώ δούλεψα μόνο με το testdisk...
Θα το δοκιμάσω αύριο και θα δω...

Θα δοκιμάσω και τα recovery από το Hirens BootCD που έχω... απλά έλεγα μήπως διαφέρει η περίπτωση λόγο του ότι πέρασα linux από πάνω λόγο του του ext4 φορμαρίσματος.

Και άλλη φορά δεν θα ξανακάνω το λάθος να επιλέξω wipe the previous installation...!!!
(Μα και αυτοί το "έκρυψαν" κάτω από άλλες επιλογές και με το όνομα Do something else... :P)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...