Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οτι λεει ο τιτλος παιδια, εχουμε ασφαλεια αν κανουμε root καποιο κινητο? ιδιως αν περασουμε custom rom απο xda-devlopers ειμαστε ασφαλεις? λιγο δυσκολο ε? ποια ειναι η αποψη σας ?

Δημοσ.

Στο μυαλό σου πρέπει να ξεχωρίσεις δυο πράγματα. Άλλο το root ενός κινητού και αλλο το custom rom ενός κινητού. To αν μια custom rom είναι και root ειναι συνδυασμός των προηγούμενων.

Για το root:

Το να κάνεις root μια συσκευή ΔΕΝ είναι κίνδυνος ασφαλείας, εφόσον δεν εγκαθιστάς οτι warez apk εφαρμογή βρίσκεις και εφόσον ΔΕΝ δίνεις δικαιώματα root σε οτι εφαρμογή στο ζητα (χωρίς να το εχεις πρώτα μελετήσει). Επιπλέον με το root μπορείς να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές που θα βελτιώσουν το επιπεδο ασφαλείας προσωπικών δεδομένων. Π.χ. να κλειδώσεις ποιες εφαρμογες μπορούν να συνδεθούν στο internet ή να σκαλίσεις τα δικαιώματα πρόσβασης των εφαρμογών. Ο απλός χρήστης (που δεν ξέρει πολλά) ΔΕΝ πρέπει να εχει πρόσβαση root γιατί αν είναι λίγο περιεργος και εχει άγνοια, τοτε σίγουρα θα κάνει μαλακία εις βάρος της ασφάλειας των δεδομένων του. Να στο πω με παράδειγμα : Αν σε ένα αυτοκίνητο με πολλά άλογα απενεργοποιήσεις κόφτες, ηλεκτρονικά ασφαλειας οδήγησης, κλπ καλούδια, ο ΚΑΛΟΣ οδηγός θα εκμεταλευτεί τις επιπλέον δυνατότητες, ενω ο ημιμαθής οδηγός (και αυτός που νομίζει οτι ειναι καλός) είναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι θα επισκευτεί το χαντάκι. 

Για το custom rom : 

Αν βάζεις οτι rom κυκλοφορεί χωρίς να εχει δοκιμαστεί απο πολλούς τοτε παίρνεις ρίσκα. Αντίθετα αν βάζεις roms από σοβαρές πηγές που χρησιμοποιούν πάρα πολλοί χρήστες, τοτε περιορίζεται πάρα πολύ ο κίνδυνος της ανασφάλειας. Προσωπικά έχω φάει κόλλημα με τις miui roms γιατί εχουν τεράστια βάση υποστήριξης και αναπτυξης οπότε κενα ασφαλείας κλείνουν γρήγορα. 

• Like 1
Δημοσ.

arc ευχαριστω φιλε, εννοειτε πως περνω custom rom την οποια εχουν περασει εκατονταδες ατομα, τωρα οσο αφορα για την ασφαλεια μας μπορεις να μου πεις ποια ειναι αυτη η εφαρμογη που μπορω να κλειδωσω την συνδεση apps με το ιντερνετ και να αλλαξω τα δικαιώματά τους?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

καμια δε βρηκα 

droid wall για να μπλοκαρεις τη συνδεση εφαρμογης με ιντερνετ!

για τα permissions υπαρχει ενα module για το xposed το xprivacy

• Like 1
Δημοσ.

droid wall για να μπλοκαρεις τη συνδεση εφαρμογης με ιντερνετ!

για τα permissions υπαρχει ενα module για το xposed το xprivacy

χιλια ευχαριστω φιλε, θα τα δοκιμασω

Δημοσ.

@spect σ ευχαριστω πολυ φιλε, καταπληκτικη εφαρμογη, μιας και μιλαμε για ασφαλεια μια απορια, οι εφαρμογες titanium backup - superu οι οποιες εχουν πληρη προσβαση στο κινητο μας ποσο ασφαλες ειναι? επειδη δεν υπαρχει καποιος που να εχει κανει root να μην εχει αυτες τις εφαρμογες, δε νομιζω να υπαρχει θεμα ε? θα μου πειτε κανεις δε μπορει να μου πει με σιγουρια, τεσπα

Δημοσ.

@spect σ ευχαριστω πολυ φιλε, καταπληκτικη εφαρμογη, μιας και μιλαμε για ασφαλεια μια απορια, οι εφαρμογες titanium backup - superu οι οποιες εχουν πληρη προσβαση στο κινητο μας ποσο ασφαλες ειναι? επειδη δεν υπαρχει καποιος που να εχει κανει root να μην εχει αυτες τις εφαρμογες, δε νομιζω να υπαρχει θεμα ε? θα μου πειτε κανεις δε μπορει να μου πει με σιγουρια, τεσπα

αν και απαντησες μονος σου στην ερωτηση σου,την στιγμη που το superu ειναι απαραιτητο app που σε καθιστα rooted, αποφασιζεις ταυτοχρονα :) 

το titanium backup δεν χρειαζεται να το χεις,προαιρετικο ειναι btw.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...