Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαφνικα προεκυψε προβλημα με το laptop (Link.png Site: Satellite L500-1QE ) της γυναικας μου και θα ηθελα τη βοηθεια σας...

Χτες κατεβασε την οθονη και το laptop μπηκε στην αναμονη...Μετα απο ωρα,οταν πηγε να το βαλει ξανα σε λειτουργια ενω τα λαμπακια αναψαν κανονικα η οθονη παρεμεινε μαυρη και το εκλεισε πατωντας παρατεταμενα το κουμπι ποθ ανοιγει...

Αυτο που εκανα ηταν να βγαλω την μπαταρια,το βυσμα για το ρευμα και αφου κρατησα πατημενο για 5-10 δευτερολεπτα το κουμπι που ανοιγει εβαλα μονο το βυσμα για το ρευμα και προσπαθησα να το ανοιξω...

Ξανα τα λαμπακια αναψαν αλλα ηταν αρκετα πιο αθορυβο απ'οτι συνηθως...αφου περιμενα 1-2λεπτα ακουω τον ηχο εισοδου στα windows χωρις να δειχνει κατι η οθονη...το συνδεω με hdmi (Fn+F5) αλλα τιποτα,το συνδεω με RGB (Fn+F5) αλλα το μαυρο συνεχιζει παντου...

Το ερωτηματα μου ειναι:

1.ποιος παρεδωσε το πνευμα η μητρικη ή η καρτα γραφικων;

2.πως θα μπορουσα να το τσεκαρω;

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι στις κολλήσεις της κάρτας γραφικών.

Προφανώς το laptop δούλευε για πολύ καιρό με υψηλές θερμοκρασίες.

Υποθέτω ότι δεν έχει ανοιχθεί ποτέ για να καθαριστούν οι αεραγωγοί της ψύκτρας από σκόνη.

Η σωστή λύση είναι είτε να κάνεις reballing (όχι reflow) σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο επισκευής laptop, είτε να αγοράσεις από το eBay και να τοποθετήσεις νέα μητρική.

Εγώ θα διάλεγα ότι κοστίζει σημαντικά λιγότερο.

Σε περίπτωση παρόμοιου κόστους θα διάλεγα το reballing γιατί αν αγοράσεις μητρική από το eBay ποτέ δεν ξέρεις αν είναι επισκευασμένη, τι είδους επισκευή έχει υποστεί.

Σε κάθε περίπτωση το κόστος θα είναι κάτι παραπάνω από 100€.

Εναλλακτικά το στέλνεις στην αντιπροσωπεία για επισκευή, με κόστος που εκτιμώ ότι θα υπερβεί τα 200€.

Άλλη λύση είναι να κάνεις reflow είτε μόνος σου (με μηδενικό κόστος), ή σε συνεργείο επισκευών (με κόστος μεταξύ 60 και 100€).

Αλλά είναι επισκευή περιορισμένης διάρκειας.

Το πολύ σε 6 μήνες θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου...

Οντως εσωτερικος καθαρισμος δεν ειχε γινει ποτε...μονο με πεπιεμενο αερα οτι φευγει απο γυρω γυρω...Αυτη τη στιγμη το εχω κανει βιδες...

Το να ειναι καμενη ΜΟΝΟ η καρτα γραφικων το αποκλειουμε;

Δεν νομιζω εχει νοημα να δωσω 100euro και να ειμαι με το αγχος οτι σε 3-4-5 μηνες θα εχω τα ιδια αφου με 300euro (ισως και λιγοτερα) θα αγορασω καινουριο...Αν βρω καποιον να μου κανει "εξυπηρετηση" με 20-30euro για reballing (το laptop το "λυνω" και το "δενω" μονος μου) εχει καλως αλλα το 100αρι ειναι πολυ...

Δημοσ.

Αν μπορείς και αποσυναρμολογείς το laptop μόνος σου και δεν είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις χρήματα, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις reflow μόνος σου.

Αλλά να γνωρίζεις ότι είναι επισκευή με ημερομηνία λήξης.

Δημοσ.

Ναι τα εχω δει/διαβασει αυτα αλλα προτιμω να βρω καποιον συνφορουμιτη με θερμοπιστολο για πιο "επαγγελματικα" αποτελεσματα...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα στα forum... θα ηθελα τη βοηθεια σας ή τι γνωμη σας σ ενα περιεργο φαινομενο που εχω συναντησει στο laptop μου. Πριν 4 χρονια περιπου ειχα ενα λαπτοπ το οποιο ενω λειτουργουσε ξαφνικα μπορει να εκλεινε μαλλον λογο υπερθερμανσης υπεθεσα. Ξαφνικα μια.μερα εκλεισε και δν ξανανοιξε τα συμπτωματα και απο αυτα που διαβασα νομιζα οτι κατι θα καηκε και επειδη ητανε καποιας ηληκιας τ αφησα πιστευοντας πως η επισκευη του φυσικα δν θα αξιζε. Αγορασα καινουργιο υπολογιστη εβγαλα το.σκληρο του απο μεσα... αλλα τ λαπτοπ το δεν τ πεταξα. Μια μερα πριν λιγο καιρο και.αφου τ ξαναεβαλα τ σκληρο πανω τ ξαναανοιξα και ως διαμαγιας μ εβγαλε στα bios. Του εκανα ενα φορματ του εβαλα τα win.7 και το εδωσα στους γονεις να παιζουνε καθως λογο ηληκιας το μηχανημα ητανε περιορισμενων δυνατοτητων. Αφου κρατησε περιπου 2 μηνες και μονο για θαυμα δεν μιλαγα ξαφνικα μια μερα παλι τεζα οπως παλια. Η οθονη μαυρη. Το ανεμηστηρακι ξεκιναει για λιγο και μετα στοπ ο σκληροσς ακουγεται να δουλευει λαμπακια πανω στο λαπτοπ κλειστα ολα... ξερει κνς τι μπορει να ειναι? Αν ειχε καει κατι την.πρωτη.φορα θα ξαναανοιγε..?? Καμια βοηθεια σκεψη γτ να δωσω κανενα 20αρικο να το οαω εξω να το κοιταξουνε τσαμπα δεν.με βλεπω να τ δινω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...