kirious Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Καλημερα παιδια, GA-EP35C-DS3R (S775, DDR2/3) GIGABYTEΕπεξεργαστηςΙNTEL Core 2 Duo 8400 s775/3,00 BoxΚαρτα γραφικωνMushkin 8800GT 512 MB OC V2ΜνημεςMushkin Ram 2GB Kit DDR2 1066MHz 5-5-5-18ΤροφοδοτικοChieftec 650W - 24Pin Μετα απο σχεδον ενα μιση χρονο με τα Windows 7.1 ξαφνικα αρχισε το συστημα να παρουσιαζει μπλε οθονες, στην αρχη μια φορα τη βδομαδα, χθες 4 φορες σε μία μερα, οποτε αποφασισα αργα το βραδυ να το κανω φορματ. Αφου λοιπον το εκανα φορματ, με το καλημερα μολις μπηκε στην αρχικη οθονη των windows μου πεταξε ακομα μία. Με εφνιδιασε λιγο μιας και δεν την περιμενα μετα απο φορματ, και ειπα να συνεχισω εγκαθιστώντας και τα προγραμματα, ελα μου ομως που τα περισσοτερα παρουσιαζαν προβλημα εγκαταστασης, ολο κατι ελειπε ολο κατι δεν πηγαινε καλα στην εγκατασταση και τσουπ μου τραβηξε και ακομα μία μπλε οθονη στο ενδιαμεσο. Ερωτηση : Προφανως δεν ειναι software, πιθανοτατα ειναι hardware. Τι φταιει ομως απο ολα αυτα; - Σκληρος δισκος ; Η αληθεια ειναι οτι χθες το βραδυ που ειχε καπως ησυχια ακουγα κατι εντονα τικ τικ απο μεσα και χωρις μαλιστα να τρεχω τιποτα ιδιαιτερο. - Μνημες; - Κατι αλλο; Αν ειναι ο δισκος, να αγορασω HDD ή SSD με βαση παντα το συστημα που διαθετω. Πρωτη λειτουργια συστηματος, Μαιος 2008, και εως σημερα απροβληματιστη.
SPANK Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Αρχικά κατέβασε το hdsentinel και δες την υγεία του δίσκου
kirious Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Ο δισκος ειχε καμενα 2 μπαιτς ολα κιολα μια χαρα τον εβγαλε, αλλα τωρα δεν μπαινει καν στο bios! Καμιά ιδέα; Μαλλον τελικα πρεπει να κλαιω τη μητρικη μου! Παντως το μπιπ το κανει, αλλα μεχρι εκει, κολλαει στο σημα της μητρικης και δεν παει παρα κατω.
kirious Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Τελικα το προβλημα ηταν στις μνημες, καεικαι το ενα σλοτ της μητρικης, οποτε παιζω τωρα με τρεις μνημες και παει μια χαρα, προς το παρον τουλαχιστον, μολις παντως περασα τα windows 7 παλι.
kirious Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Μου εβγαλε παλι μπλε οθονη και εβγαλα και την τριτη μνημη, οποτε δουλευω με 2 x 1 gb ddr2 στα 1066, και προς το παρον φαινεται οκ το συτημα. Ερωτηση παιδια: Στο site της gigabyte http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2740#spδιαβασα οτι η συγκεκριμενη μητρικη μπορει να παρει ειτε 8gb ddr2 1200 (με τεσσερες θεσεις για μνημες) ειτε 4gb ddr3 1333 (με δυο θεσεις για μνημες), σε ενα αλλο site ομως εγραψε καποιος οτι καταφερε να εγκαταστησει 8gb ddr3 1333 (2x4gb) http://www.tomshardware.co.uk/forum/286058-30-gigabyte-p35c-ds3r-ddr3 Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης: - Υπαρχει περιπτωση επειδη καηκε η μία θεση απο τις τεσσερεις ddr2 να καουν συντομα και ολες οι υπολοιπες; - πιστευετε οτι αξιζει να δοκιμασω τις 2x4gb ddr3 1600; - Αξιζουν αυτες οι συγκεκριμενες μνημες; http://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600MHz-CMZ8GX3M2A1600C9.html Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2014 από kirious
kirious Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Τελικα οι μπλε οθονες συνεχιζονται, το προβλημα ειναι οι μνημες ή τουλαχιστον ετσι φαινεται να ειναι. Το ερωτημα ειναι : αξιζει να δοκιμασω τις ddr3 και να καταργησω πληρως τις ddr2; γιατι αλλιως παω για γενικη αναβαθμιση. Παιδια βοηθηστε λιγο!!
AIGANH Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Μέσα στην μητρική έχει μια μπαταριά ,βγάλει και αστή έξω για δέκα λεπτά , και μετα ξάναβαλτην
kirious Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Τιποτα, αλλαξα τελικα σκληρο δισκο και εγινε η εγκατασταση κανονικα, τρεχει μια ολοκληρη μερα χωρις προβληματα. Ελπιζω να κρατησει ετσι. Τις μνημες θα τις αλλαξω ομως, πιθανοτατα θα περασω αυτες http://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600MHz-CMZ8GX3M2A1600C9.html Αν εχει κανεις αλλος καμια αλλη ιδεα για τις μνημες ας την ριξει.
Notis_xalandri Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Πρωτον ανοιγεις το πισι και το φυσας να φυγουν οι σκονες με προσοχη,μετα βγαζεις τις ραμ και τις βαζεις μια μια(κουμπωμενες καλα σιγουρα) μεχρι να το ξανακανει και σε διαφορετικα σλοτ δοκιμαζεις δλδ ολους τους συνδυασμους ραμ-σλοτ.μετα αν βαριεσαι να περιμενεις να στο ξανακανει, μπορεις να κατεβασεις ενα προγραμμα το pc-check και να το γραψεις σε cd σε bootable μορφη και με αυτο να ελεξγεις το hardware σου.Αν δεν ξερεις να τα κανεις ολα αυτα με λιγο google ολα θα τα βρεις μοναχα να κατεβασεις την τελευταια εκδοση του Pc-check,μην αγορασεις τιποτα αμα δεν εισαι 100% σιγουρος οτι φταινε αυτα
ToUtSi Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Κατεβασε ενα Hirens καψτο σε ενα δισκακι bootαρε και τρεξε ενα MEMTEST86+ για να τσεκαρεις τις μνημες...( οι DDR2 εχω παρατηρησει οτι χαλανε συχνοτερα σε σχεση με DDR και DDR3)
kirious Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστω φιλε ToUtSi, αλλα δεν εφταιγαν τελικα οι μνημες. Μετα απο παροτρυνση ενος φιλου αφου τελειωσα με το φορματ στον νεο δισκο (που παρεμπιπτοντως πηγαν ολα καλα) τις ξανα εβαλα μεσα και τρεξαν κανονικα. Κατα 90% η μητρικη μου ειναι ετοιμη να τα φτυσει και κατα 10% εφταιγε ο προηγουμενος σκληρος (που επισης παρεμπιπτοντως ενα προγραμμα που εχω τον βρηκε να χαιρει ακρας υγειας). Το μονο που μπορει να μου γλυτωσει την ριζικη αναβαθμιση ειναι ο κοντρολερ των ddr3 να ειναι υγειεστατος και απο την μητρικη (αν τελικα αυτη εχει προβλημα) το προβλημα να ειναι μονο στον κοντρολερ των ddr2. Ατιμοι πυκνωτες!!
FasTaker Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Eγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον η μητρικη που υποστηριζει DDR2 μνημες να μπορει να υποστηριζει και DDR3.
kirious Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2014 Εχει διαφορετικες θεσεις και διαφορετικο κοντρολερ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα