Προς το περιεχόμενο

Δεν εκτυπώνει το κυανό χρώμα.


talos_2002

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σε όλους,
αντιμετωπίζω πρόβλημα με ένα ταπεινό Epson SX105.
Είχα δοκιμάσει μελανάκια άλλου κατασκευαστή και δεν είχα πρόβλημα. Κάποια στιγμή βρήκα φθηνότερα, οπότε τα προτίμησα. Είχα πάρει αρχικά μόνο ένα χρώμα (πρέπει αν ήταν το μαύρο) και αφού δεν είχα πρόβλημα άλλαξα και τα υπόλοιπα.
Εδώ να πω ότι σπανίως κάνω έγχρωμες εκτυπώσεις. Έλα μου που κάποια στιγμή έπρεπε να κάνω κάποιες έγχρωμες εκτυπώσεις εγγράφων. Κι εκεί είδα ότι όλα ήταν πολύ μωβ.
Οπότε δοκίμασα να εκτυπώσω κάτι μπάρες στα χρώματα του κόκκινου, πράσινου και μπλε (RGB) καθώς και κυανού, ματζέντα και κίτρινου.
Το RGB βγήκε κόκκινο, κίτρινο και ροζ, ενώ το CMY βγήκε κρεμ λευκό, ματζέντα και κίτρινο. Έτσι κατάλαβα ότι το κυανό δεν έβγαινει.
Υπέθεσα ότι θα έφταιγε το δοχείο, οπότε ξαναπήρα από την προηγούμενη μάρκα, αλλά τίποτα...
Έλεγξα τα δοχεία αν βγάζουν μελάνη και ήταν οκ, έτρεξα το δοκιμαστικό «μουκώματος» κεφαλών και δεν έβγαινε μόνο η κυανή γραμμή και έκανα μπόλικες φορές καθαρισμό κεφαλών. Και πάλι όμως τίποτα, οπότε έλεγξα την μύτη που τρυπάει το δοχείο και τραβάει μελάνη, η οποία ήταν βρεχμένη με φρέσκη κυανή μελάνη.
Έχω ξεμείνει από ιδέες, οπότε ζητάω την βοήθειά σας και τις ιδέες σας. Ότι μπορώ να δοκιμάσω θα το κάνω, αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε κατά διάνοια για καινούριο πολυμηχάνημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω έχει βουλώσει η κεφαλή. Αφού το καθάρισμα δεν ξεβουλώνει την κεφαλή ίσως το παρακάτω να είναι η τελευταία λύση -

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...