Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Οι 9500 είναι μέσα στις προβληματικές σειρές αλλά άμα δεν έχεις άλλη κάρτα να δοκιμάσεις κάνε τα κλασικά: αλλαγή πάστας στην κάρτα γραφικών και άμα δεν έχει ανεμιστήρα να της κοτσάρεις απάνω έναν.

Ποια είναι ακριβώς η κάρτα που έχεις; Ποια έκδοση δηλαδή; Passive ή με ανεμιστήρα;

Για θερμοκρασίες δες και με AIDA, HWmonitor, speedfan.

Αυτό που λες κλείνει η οθόνη εννοείς οτι χτυπάει μπλε οθόνη και ρεστάρτ ε; Όχι οτι μαυρίζει η οθόνη αλλά ήχος κτλπ ακούγονται...

Στην διαχείριση συσκευών βλέπει την κάρτα κανονικά;

Πόσο καιρό την έχεις αυτήν την κάρτα;

Οι μπλε οθόνες τι γράφουν πάνω πάνω;

Όταν κλείσει την πρώτη φορά ακούμπα με το χέρι την ψήκτρα την κάρτας γραφικών και υπολόγισε θερμοκρασία (ή πες μας πόσα δευτερόλεπτα μπόρεσες να αφήσεις το χέρι σου απάνω πριν σε κάψει).

Δημοσ.

καλησπέρα παίδες...

από χθες η οθόνη του υπολογιστή μου κλεινει συνέχεια (δεν φταιει η οθονη τσεκαρισμενο)

με ρεσταρτ επανερχεται και μετα απο λίγο ξανα κλεινει...

επίσης καποια στιγμή έκανε ένα απρόσμενο ρεσταρτ και εβγαλε ένα μηνημα στο bios γiα υπερθερμανση cpu. επιπλεον καποια στιγμη έβγαλε μπλε οθόνη και εκανε ρεσταρτ μονο του.

άνοιξα το tower και τα καθάρισα όλα μέσα με επιμονή στις επαφες τησ καρτας γραφικων και της μητρικης.

δεν διορθώθηκε. τσεκαρα θερμοκρασιες και ήταν ολα νορμαλ. CPU: min:31oC max: 75oC normal: 50-60oC. επειτα ότι πρόγραμμα έβαλα γοα μετρηση της gpu εβγαζε σε όλες τις μετρικες N/A.

Please help! Μου έχουν σπασει τα νευρα! ο υπολογιστης ειναι 4 χρόνων.

Μητρική: Asus P5QC
Cpu: Intel Core 2 Quad Q8400
GPU: NVIDIA GeForce 9500 GT

Επίσης, έχω παρατηρήσει τα εξής: 

Όταν ειναι πολλες ώρες σβηστός και τον ανοιξω η οθόνη μενει ανοιχτή για κανενα διωρο μετά απο κάθε ρεσταρτ ο χρόνος που μένει ανοιχτή η οθονη σταδιακά μειώνεται!

Αν τον αφήσω πάλι καμια ώρα κλειστό κραταεί για κανενα μισάωρο και μετα ξανα κλεινει.

Δημοσ.

Έχει ανεμιστήρα! 

στην μπλε οθονη δεν εκανε κανενα ήχο! βγαζει μπλε οθονη και αμεσως κανει ρεσταρτ... απ' όσο προλαβα να δω κατι ελεγε για μνημη! αυτο συνέβη 2 φορες μονο!!
οταν εκανε ρεσταρτ λογω υπερθερμανσης CPU τοτε έκανε τα κλασσικα μπιπ και μετα εβγαλε το μηνυμα.

στην διαχειρηση την καρτα την βλέπω κανονικα!!!

πριν λιγο που μου ξανα έκλεισε προσπαθησα να ακουμπήσω την ψυκτρα της καρτας γραφικών και δεν μπορεσα να αντεξώ με το δακτυλο μου πανω απο ένα δευτερολεπτο!!! εβραζες αυγο πάνω!!!

Δημοσ.

Motherboard το πρόβλημα. Έχει καεί και δε κάνει επαφή με την κάρτα σου. Αλλιώς φταίει η κάρτα η οποία μπορεί να σου έκαψε τη Motherboard. Έχω πάθει το ίδιο πράγμα και δυστυχώς είναι motherboard. 

Δημοσ.

Λογικά memtest86+ bootable δεν θα καταφέρει να τελειώσει... Θα κλείσει απο θερμοκρασία... Αλλά αφου λες οτι δεν μπορείς να ακουμπήσεις η κάρτα θα έχει 80ρια+++ άρα θες αλλαγή πάστας, άνοιγμα ψήκτρας για να δεις μέσα μην έχει χνούδι και μετά ξαναδοκιμάζεις... Άμα δεν πέφτει η θερμοκρασία για κανένα λόγο βλέπουμε.... Αν έχεις ανεμιστηράκι πάντως πρόχειρο βάλε το απάνω στην κάρτα μην πάθε ζημιά. Με δεματικά να κρατάει καλά.

Δημοσ.

πριν λιγο που μου εκλεισε παλι η οθονη ακουμπησα την ψυκτρα της καρτας γραφικων και δεν μπορεσα να αφησω το δακτυλο μου παραπανω απο ενα δευτερολεπτο. εβραζες αυγο πανω!

τι ακριβως συνεβαινε σε σενα!?

Δημοσ.

Motherboard το πρόβλημα. Έχει καεί και δε κάνει επαφή με την κάρτα σου.

Πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι κάηκε.

πριν λιγο που μου εκλεισε παλι η οθονη ακουμπησα την ψυκτρα της καρτας γραφικων και δεν μπορεσα να αφησω το δακτυλο μου παραπανω απο ενα δευτερολεπτο. εβραζες αυγο πανω!

Τι θερμοκρασία έχει η κάρτα γραφικών? (είδα ότι κανένα πρόγραμμα δεν σου διαβάζει τις θερμοκρασίες της κάρτας. Το χεις καθαρίσει από τις σκόνες το pc? Θερμοαγώγιμη πάστα έχεις αλλάξει? Το ανεμιστηράκι γυρνάει σωστά?

Δημοσ.

Παιδιά εδώ ακολουθήστε το άρθρο

http://www.insomnia.gr/topic/541899-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E/

και μετά παραθέστε θερμοκρασίες.....

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, άμα το έβλεπα 3 μέρες νωρίτερα θα μου είχε λύσει τα χέρια!

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που ανέφερα προχθές....

Το πρόβλημα υπήρχε στο fan με αποτέλεσμα να ανεβάζει υπερβολικές θερμοκρασίες η κάρτα και να πέφτει το σήμα!

Μετρήσαμε με ένα φίλο μου τις θερμοκρασίες που ανέβαζε εν ώρα λειτουργίας και λίγο πριν κλείσει έφτανε μέχρι και του 88-90oC!!

Τσεκάραμε τις στροφές του fan και αποδείχθηκε ότι ενώ ανέβαινε η θερμοκρασία πέφταν οι στροφές του (λογικό).
Ακόμα και με βαθύ καθαρισμό και αλλαγή πάστας δεν διορθωνόταν με τίποτα!

Τσεκάροντας και τις θερμοκρασίες CPU,μνήμες και bus της μητρικής είδαμε ότι επηρεαζόντουσαν άμεσα από την θερμοκρασία της κάρτας. Κοινώς στο τσακ προλάβαμε στο να μην καούν και τα υπόλοιπα!

Αλλάξαμε fan αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό! Οπότε το μόνο που έμεινε ήταν αλλαγή κάρτας!!
όπως και έγινε και τώρα όλα φαίνονται good!

Τα λέω όλα αυτά μπας και βοηθηθεί κανένας άλλος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...