anthoulaki Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 καλησπερα!! σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας.. ηθελα να ξεκαθαρισω λιγο το μπερδεμα που ισως εγινε με τους τοοοσους τεχνικους.. ή εγω δε καταλαβα κατι καλα. εγω ζητησα απ τον Γ. να μου φερει τον ταδε υπολογιστη οπως τον περιεγραψα στο αρχικο μου ποστ, κι ετσι εγινε.. και μαζι με το πισι μου προτεινε κι αυτα τα 2 προγραμματακια (malwarebytes, youruninstaller).. τα οποια, πριν λιγο καιρο που το πηγα σε ενα καταστημα η/υ στη γειτονια μου, μου αφαιρεσαν αυτα τα προγραμματα για το λογο που ειπα στην αρχη..... τοσα χρονια το πισι μου μ αυτα δεν εχει παθει τιποτα. μαλιστα, ειχε αναφερει κι αυτο που λετε οτι... ο,τι επεμβαινει στο registry μπορει να δημιουργησει προβλημα. πριν λιγες μερες, ηρθε στο σπιτι του φιλου μου ενας φιλος του, ο Μ. ο οποιος ειναι κι αυτος τεχνικος. υστερα απο καποια καθαρισματα που κανε στο λαπτομ μεσα-εξω, κατεβασε εκτος απ το malwarebyte και το iobit-advanced system care.. οπως ειπατε ομως αυτο καλυτερα να μη το χρησιμοποιουμε γιατι βλαπτει το registry.. το ιδιο μας ειπε κι αυτος ο Μ. για το youruninstaller οτι καλο ειναι ο,τι επεμβαινει στο registry μπορει να δημιουργησει προβλημα. και καπου εδω μπερδευτηκα μιας και απ ο,τι λετε και αυτο που προτεινε εκεινος παλι με το registry ανακατευεται. οποτε;; και τελος παντων.. δεν υπαρχει καποια σελιδα που να βλεπουμε τι σκαναρει καθε τι; οσο για αντιικο, εγω εχω το essentials.. εκεινος, αν θυμαμαι καλα ή αυτο εχει ή κανα αβαστ. μαλλον ομως το essentials. εχει και adblock... και πιστευω να ειναι πιο προσεκτικος στο εξης.
PROlogoss Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Το avast δεν είνα τόσο καλό.. Να επενδύσει σε ένα Kaspersky και στο Emsisoft, αυτά τα 2 φτάνουν. To avast ama to agoraseis kanei polu kali douleia , to free einai xalia , to kaspersky apoti kserw einai ligo vari . καλησπερα.. επαναφερω αυτο το θεμα, γιατι προσφατα εμαθα για το IObit και το advanced system care.. τι γνωμη εχετε; τα ξερει καποιος; τα προτεινε στο φιλο μου ενας φιλος του που ειναι τεχνικος υπολογιστων.. αλλα ηθελα και μια γνωμη απο δω, αν γνωριζει καποιος... ευχαριστω To eixa 2-3 xronia , eitan polu kalo kai tora einai apla exei ginei vari programa sto kalo to pc to exw gt den exei thema, alla se ena 2core pc pou exo pio polu to kolaei para to katharizei xD pados einai kalo programa .
trujillo2008 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 το καινουριο kaspersky (2015) προς εκπληξη μου δεν ειναι καθολου βαρυ !
V.I.Smirnov Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Κανένα antivirus δεν είναι της εμπιστοσύνης. Πάντα κάτι μπορεί να ξεφύγει, είτε από αδυναμία του av να το εντοπίσει, είτε από απροσεξία του χρήστη. Αντιθετα, ένα light virtualization (lv) πρόγραμμα είναι πολύ πιο ασφαλές λόγω της αρχής λειτουργίας του και πιο ελαφρό από οποιοδήποτε av. Π.χ., το ShadowDefender είναι μια εξαιρετική λύση, απλούστατο στη λειτουργία του, πανάλαφρο (μόλις 1MB μνήμη όταν τρέχει) και σταθερότατο. Η αρχή των προγραμμάτων αυτών είναι να θέτουν τον υπολογιστή σε ένα είδος "γυάλας" που είναι αδιαπέραστη, ότι κι αν κάνει ο χρήστης. Κάνεις επανεκκίνηση και ο υπολογιστής επανέρχεται άθικτος στην αρχική του κατάσταση, σαν να έτρεχε από ROM, ότι κι αν έχει κάνει ο χρήστης. Αν και δεν συνιστάται, με ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν χρειάζεται καν να προσέχεις που σερφάρεις, ούτε να δοκιμάσεις οτιδήποτε επίφοβο. Αναφέρω την εμπειρία μου με το shadowDefender που μου έκανε τον υπολογιστή απόρθητο κάστρο από τα πάντα (εκτός από low level επεμβάσεις στον δίσκο όπως format, αλλαγές partition κα). Μπορώ να πηγαίνω άφοβα παντού, με τους ιούς να χορεύουν γύρω μου, να πειράζω ρυθμίσεις, να κάνω επικίνδυνες δοκιμές (registry κλπ). Τελικά κάνω επανεκκίνηση και ο υπολογιστής καθαρίζει απ' όλα, σαν με μαγικό τρόπο. To το sandBoxie είναι επίσης μια εξαιρετική λύση αλλά με κάπως διαφορετική φιλοσοφία. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι από το 2007 δεν το έχει περάσει απολύτως τίποτε, κυριολεκτικά ποτέ. Κανένα av δεν προσφέρει τέτοια ασφάλεια. Οι χρήστες - ειδικά οι απρόσεκτοι/άσχετοι ή τολμηροί - πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό και να στείλουν τα av στον αγύριστο. Και πάντα να κρατούν backup και image backup. - 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα