Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας! θα ηθελα τα φωτα σας για το εξης.. εχω τον υπολογιστη μου (ειναι με win7-ultimate, σπασμενα, ομως προς το παρον χωρις καποιο προβλημα, επεξεργαστη intel core2 quad cpu Q8200 @ 2.33GHz) περιπου 4-5χρονια και σχεδον απο την αρχη ειχα βαλει το uruninstaller και πριν κανα δυο χρονια το malwarebytes (το 2ο το ανακαλυψα για να κανω τη δουλεια στ'αγορι μου ο οποιος καπως τα καταφερνει και καθε τοσο κολλαει στο πισι του καμια βλακεια απ αυτα τα διαφημιστικα και λοιπες βλακειες που ξεπεταγονται, τοτε τον ειχα καθαρισει)... αυτες τις μερες το πηγα σε ενα καταστημα πισι εδω στη γειτονια (σε αλλο απο αυτο που μου το χανε φερει οταν τ αγορασα) επειδη το ηθελα οσο το δυνατον πιο αθορυβο (αλλαξε ανεμιστηρακι στον επεξεργαστη, κι ειναι πιο αθορυβο), και μετα τον ξαναπηγα γιατι ενω δουλευε κανονικα την επομενη μερα ειχε ενα κολλημα κατα την εκκινηση και τον τερματισμο λειτουργιας.. εκει περα μου'πε δουλεψε κανονικα κι ετσι χτες τον πηρα πισω. οταν το ανοιξα ειδα πως μου'χε σβησει αυτα τα 2 προγραμματα που αναφερω παραπανω, και σημερα που πηρα τηλ να ρωτησω μου'πε οτι τα σβησανε γιατι ειναι ο,τι χειροτερο μπορω να'χω στο πισι μου και οτι οπου τα βλεπουν τα σβηνουν.. οτι γενικως δε κανουν δουλεια, αλλα κι οτι ετσι κι αλλιως δε χρειαζεται να τα'χει κανεις στο πισι του κι αν ειναι να'χει κατι ας ειναι αυτο που'χει απο τη μανα του το πισι (πχ security essentials για τα win7) ή αλλιως καποιο πληρωμενο.. ακομα και την εκκαθαριση δισκου μου'πε δε τη θεωρει απαραιτητη, κανε καμια φορα το μηνα μια ανασυγκροτηση κι εισαι οκ.. οτι πρεπει να φτασεις στο σημειο να σερνεται παρα πολυ ο υπολογιστης για να χρησιμοποιησεις τετοια εκκαθαριστικα.. (εγω ηξερα οτι την εκκαθαριση αλλα και διαφορα αλλα προγραμματακια που κανουν τετοια δουλεια τα'χει ο κοσμος για να μη φτανει στο σημειο να σερνεται..)

ποια η γνωμη σας; πιστευετε ειναι καλο να υπαρχει καποιο προγραμματακι που ν'αφαιρει τα διαφορα που κολλανε μεσα στον C και κατι αλλο σα το uruninstaller (για οσους δε το ξερουν αυτο που κανει ειναι να απεγκαταστει προγραμματα αλλα μπαινει πιο βαθια -λενε- και διαγραφει επιμερους φακελους κλπ κλπ, αλλα λειτουργει και σαν εκκαθαριστικο..) ?? 

ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια!

Δημοσ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα antivirus και 2 προγράμματα εκκαθάρισης υπολογιστή, το ένα είναι το Malware bytes και το άλλο είναι το Emsisoft Anti-Malware. Πολύ δυνατό, κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά είναι trial, αλλά πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Ότι δεν βγαίνει από το μηχάνημα, δηλαδή addons, search engines ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα, τρέξε τον υπολογιστή σε safe mode και τρέξε malware. Καλό θα ήταν όμως να κάνεις μερικά μαθήματα στο αγόρι σου, σχετικά με το τι κατεβάζουμε και που κάνουμε click :)

Δημοσ.

μωρε... μαθηματα του'χω κανει, και φαντασου εχει βελτιωθει!.. αλλα και παλι κατα καιρους ξεπεταγονται διαφορα, δε ξερω πως τα καταφερνει.

το θεμα μου ομως ειναι, αν τελικα αυτα τα προγραμματακια (your uninstaller, malware bytes) που'χα και αυτος ο τεχνικος μου'σβησε ειναι τοσο βλαβερα οσο ελεγε.. για την ακριβεια για το malware μου πε οτι ναι μεν τα βρισκει, αλλα κανει πως τα σβηνει ενω στη πραγματικοτητα δε το κανει, και αυτο μελλοντικα δημιουργει προβλημα.. αληθεια εσυ εχεις τη δωρεαν εκδοση; κι αν ναι, στα σβηνει;..

γιατι ειμαι σε φαση που σκεφτομαι και θελω να τα ξαναπερασω, αλλα απ'αυτα που μου ειπε με φοβισε....

Δημοσ.

Πραγματικά δεν ξέρω γιατί στα είπε όλα αυτά, αλλά δεν με βρίσκει σύμφωνη.. Και στα 2 προγράμματα έχω την δωρεάν έκδοση, απλά στο Emsisoft μόλις τελειώσει η trial θα το αγοράσω, είνα πολύ αποτελεσματικό. Απλά όταν τρέχεις τέτοια προγράμματα να ξέρεις να μην σβήνεις άλλα προγράμματα ή σπασμένα παιχνίδια, τα σκανάρει ως ιους. Αλλά εκείνος δεν σου εξήγησε πως το ξέρει αυτό, δεν στο δικαιολόγησε? Ο κόσμος της πληροφορικής είναι περίεργος ;p

Δημοσ.

κι εμενα περιεργη εντυπωση μου αφησε αυτο που μου ειπε, δε μπορω να πω οτι συμφωνω! απλα μου πε οτι ειναι ο,τι χειροτερο υπαρχει (και για το ccleaner που ανεφερα το ιδιο ειπε -χααχα), οτι το malwarebytes ναι μεν βρισκει τα διαφορα που κολλανε στο πισι (οχι ιοι απαραιτητα) αλλα απλως τα απομονωνει και δε τα διεγραφει.. κι αυτο μελλοντικα δημιουργει προβλημα.

για το youruninstaller μου πε οτι οταν απεγκαθιστα τα προγραμματα (αντι να το κανεις απ την απεγκατασταση προγραμματων του πισι) και διεγραφει και τα επιμερους που χουν δημιουργησει αυτα -δηλαδη κανει βαθυ καθαρισμο, μπορει να αλλαξει δ/νσεις ή κατι τετοιο, επειδη δε λειτουργει σωστα.. κι ετσι καποια στιγμη θα εμφανιστει προβλημα.

οπως το'πες ο κοσμος της πληροφορικης ειναι περιεργος! αυτο που'χω καταλαβει ειναι οτι ο καθε ειδικος εντος ή εκτος εισαγωγικων... θα σου πει τη δικια του θεωρια.. οπως οι γιατροι ενα πραμα!!

Δημοσ.

Ε αν το είπε αυτό και για το CCleaner, οκ, ο τύπος είνα τρελός :P Το Your unistaller δεν έχω ακούσει κάτι, ούτε το έχω δοκιμάσει, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη...

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Εχω και εγω ενα γνωστο και ολο κολλαει ασχετα απο το ιντερνετ, ειναι και μεγαλος ανθρωπος τι να πω,

Εγω του εχω βαλει avast, malwarebytes free, superantispryware.

Μωπως αμα του πω να τα αγορασει και τα 3 να μην τα κολλαει αυτα , λογο του οτι θα ειναι ονλινε και 8α τρεχουν στο backgroung η μπα?

Καποια λυση εστω και με πληρωμη?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα.. επαναφερω αυτο το θεμα, γιατι προσφατα εμαθα για το IObit και το advanced system care.. τι γνωμη εχετε; τα ξερει καποιος; τα προτεινε στο φιλο μου ενας φιλος του που ειναι τεχνικος υπολογιστων.. αλλα ηθελα και μια γνωμη απο δω, αν γνωριζει καποιος... ευχαριστω :)

Δημοσ.

Μια χαρά δουλειά κάνουν τα προγράμματα αυτά.

Μετά τα χαζά που σου είπε ο τεχνικός σου, θα σου έλεγα να μην ξαναπατήσεις στο μαγαζί του.

Εγώ για την ασφάλεια του υπολογιστή μου (Windows 7 σπασμένα), χρησιμοποιώ το Security Essentials της Microsoft, και συχνά - πυκνά κάνω και ένα σκανάρισμα με το Malwarebytes και το ESET on-line Scanner.

Τόσα χρόνια τώρα, ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να βάλεις καποιο adblock στο browser του φιλου σου, και σε συνδυασμο με ccleaner, Malwarebytes αντε και το Emsisoft που επιμενει η φιλη Iris_89 αποπανω, θα εισαι ενταξει.Επισης, οπωσδηποτε καποιο antivirus, απο τα δωρεαν ειτε avira ειτε avast θα προτεινα, γιατι πιανουν περισσοτερα απο το Security Essentials της Microsoft.

Με ενα σκαναρισματακι μια φορα την εβδομαδα θα εισαι ενταξει.

Αν θελεις και uninstaller, το revo uninstaller και το geek uninstaller κανουν πολυ καλη δουλεια.

Μια χαρα ειναι αυτες οι εφαρμογες, και τις χρησιμοποιει παρα πολυς κοσμος. Αν δε δουλευαν καλα, θα ειχε γινει αντιληπτο ως τωρα

Δημοσ.

καλησπερα.. επαναφερω αυτο το θεμα, γιατι προσφατα εμαθα για το IObit και το advanced system care.. τι γνωμη εχετε; τα ξερει καποιος; τα προτεινε στο φιλο μου ενας φιλος του που ειναι τεχνικος υπολογιστων.. αλλα ηθελα και μια γνωμη απο δω, αν γνωριζει καποιος... ευχαριστω :)

Καλύτερα να μην τα χρησιμοποιήσεις. Με λάθος χρήση (πχ registry cleaner) μπορεί να κάνουν ζημιά στο σύστημα. Άσε τα windows να διαχειρίζονται μόνα τους τον εαυτό τους. Επίσης κάνε καμία εκκαθάριση δίσκων, έλεγχο σφαλμάτων και ανασυγκρότηση σκληρού δίσκου (αυτό μόνο εάν έχεις HDD, σε SSD δεν χρειάζεται). Τέλος, χρησιμοποίησε κάποιο από τα προγράμματα απεγκατάστασης που αναφέρθηκαν για να σβήνεις τα υπολείματα με πρόσοχή και θα είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Εχω και εγω ενα γνωστο και ολο κολλαει ασχετα απο το ιντερνετ, ειναι και μεγαλος ανθρωπος τι να πω,

Εγω του εχω βαλει avast, malwarebytes free, superantispryware.

Μωπως αμα του πω να τα αγορασει και τα 3 να μην τα κολλαει αυτα , λογο του οτι θα ειναι ονλινε και 8α τρεχουν στο backgroung η μπα?

Καποια λυση εστω και με πληρωμη?

Πρέπει να μάθει που να κάνει κλίκ και που όχι, αλλιώς θα έχει θέματα με τον υπολογιστή του συνεχώς. Αν έχει τα λεφτά, τότε προτείνω αγορά ESET NOD32 που είναι πανάλαφρο και λειτουργικότατο και αγορά του Malwarebytes PRO που έχει ασπίδα πραγματικού χρόνου. Να βάλει και το Adblock Plus.

καλησπερα σας! θα ηθελα τα φωτα σας για το εξης.. εχω τον υπολογιστη μου (ειναι με win7-ultimate, σπασμενα, ομως προς το παρον χωρις καποιο προβλημα, επεξεργαστη intel core2 quad cpu Q8200 @ 2.33GHz) περιπου 4-5χρονια και σχεδον απο την αρχη ειχα βαλει το uruninstaller και πριν κανα δυο χρονια το malwarebytes (το 2ο το ανακαλυψα για να κανω τη δουλεια στ'αγορι μου ο οποιος καπως τα καταφερνει και καθε τοσο κολλαει στο πισι του καμια βλακεια απ αυτα τα διαφημιστικα και λοιπες βλακειες που ξεπεταγονται, τοτε τον ειχα καθαρισει)... αυτες τις μερες το πηγα σε ενα καταστημα πισι εδω στη γειτονια (σε αλλο απο αυτο που μου το χανε φερει οταν τ αγορασα) επειδη το ηθελα οσο το δυνατον πιο αθορυβο (αλλαξε ανεμιστηρακι στον επεξεργαστη, κι ειναι πιο αθορυβο), και μετα τον ξαναπηγα γιατι ενω δουλευε κανονικα την επομενη μερα ειχε ενα κολλημα κατα την εκκινηση και τον τερματισμο λειτουργιας.. εκει περα μου'πε δουλεψε κανονικα κι ετσι χτες τον πηρα πισω. οταν το ανοιξα ειδα πως μου'χε σβησει αυτα τα 2 προγραμματα που αναφερω παραπανω, και σημερα που πηρα τηλ να ρωτησω μου'πε οτι τα σβησανε γιατι ειναι ο,τι χειροτερο μπορω να'χω στο πισι μου και οτι οπου τα βλεπουν τα σβηνουν.. οτι γενικως δε κανουν δουλεια, αλλα κι οτι ετσι κι αλλιως δε χρειαζεται να τα'χει κανεις στο πισι του κι αν ειναι να'χει κατι ας ειναι αυτο που'χει απο τη μανα του το πισι (πχ security essentials για τα win7) ή αλλιως καποιο πληρωμενο.. ακομα και την εκκαθαριση δισκου μου'πε δε τη θεωρει απαραιτητη, κανε καμια φορα το μηνα μια ανασυγκροτηση κι εισαι οκ.. οτι πρεπει να φτασεις στο σημειο να σερνεται παρα πολυ ο υπολογιστης για να χρησιμοποιησεις τετοια εκκαθαριστικα.. (εγω ηξερα οτι την εκκαθαριση αλλα και διαφορα αλλα προγραμματακια που κανουν τετοια δουλεια τα'χει ο κοσμος για να μη φτανει στο σημειο να σερνεται..)

ποια η γνωμη σας; πιστευετε ειναι καλο να υπαρχει καποιο προγραμματακι που ν'αφαιρει τα διαφορα που κολλανε μεσα στον C και κατι αλλο σα το uruninstaller (για οσους δε το ξερουν αυτο που κανει ειναι να απεγκαταστει προγραμματα αλλα μπαινει πιο βαθια -λενε- και διαγραφει επιμερους φακελους κλπ κλπ, αλλα λειτουργει και σαν εκκαθαριστικο..) ?? 

ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια!

Ότι Antivirus και να βάλεις στο φίλο σου, θα έχει θέμα εάν δεν είναι προσεκτικός. Διαφωνώ σε όλα με τον τεχνικό σου, αλλά και με τη φίλη πιο κάτω, που θεωρεί ότι το Avast δεν είναι και τόσο καλό - Εγώ το θεωρώ εξαιρετικό Antivirus και από τα κορυφαία, ειδικά σε δωρεάν. Επίσης θα συμφωνήσω με τον mpompo13, καλό είναι να αποφεύγονται τέτοια προγράμματα που έχουν να κάνουν με Registry του λειτουργικού. 

Να του βάλεις κάποιο δωρεάν ή επί πληρωμής Antivirus και να κάνει που και που scan με το Malwarebytes Antimalware. 

Από δωρεάν Antvirus, προτείνω είτε το Avast 2015 (Το έχουν φίλοι και γνωστοί, αλλά και εγώ προσωπικά, χρόνια τώρα και είναι πολύ αξιόπιστο) ή το AVG. Αν θέλεις να αγοράσεις και κατά συνέπεια να έχει περισσότερες λειτουργίες, προτείνω είτε το ESET NOD32 (Το είχα 1 χρόνο δίχως κανένα πρόβλημα, άψογο και φτηνό) ή το Kaspersky. Και επίσης προτείνω την εγκατάσταση του Adblock Plus στον browser του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...