Moderators Malthador Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα. Ακούστε λίγο τον πόνο μου. Το πισί μου: BitFenix Prodigy case i5-4670 Z87N-Wifi 8 GB RAM Gigabyte GTX 770 2GB 64 GB SSD σκληρός 1 TB HDD 750 GB HDD Το πρόβλημα που έχω είναι ότι σε άκυρες στιγμές τα ανεμιστηράκια της κάρτας δουλεύουν στο full χωρίς λόγο. Μπορεί να ξεκινήσω να παίζω ένα παιχνίδι να πάρουν μπρος 100% (λογικό σε κάποιο βαρύ γκέιμ), να κλείσω το πισί με τα fans να δουελύουν στο full, να το ξανανοίξω μετά από δυο ώρες και να ξεκινήσουν να δουλεύουν στο 100% από το boot μάλιστα, χωρίς να μπουν στα windows. Και αυτό να συνεχιστεί για μια ώρα σερί ξέρω 'γω, ακόμα κι αν είμαι σε idle. Ή μπορεί να είναι ήσυχα και να κάνω κάτι άσχετο, π.χ. να ακούω μουσική στο Spotify και να αρχίσουν να τεζάρουν από το πουθενά. Αυτή τη συμπεριφορά την παρατηρώ μετά από κάποιες αλλαγές που έκανα στο πισί: 1 - Format από Windows 7 σε Windows 8.1. Στα 7άρια δεν γινόταν αυτό. 2 - Αλλαγή οθόνης από μία Zalman ZM-M22W σε μία Dell U2414H. Να σημειωθεί ότι η πρώτη οθόνη ήταν συνδεδεμένη με dvi ενώ η δεύτερη με DisplayPort, αν παίζει κάποιο ρόλο στη συμπεριφορά της κάρτας. 3 - Όλα αυτά άρχισα να τα παρατηρώ όταν ξεκίνησα να παίζω Middle-Earth: Shadow of Mordor. Εκεί ήταν που άρχισαν να φουλάρουν τα fans και μετά να μη σταματάνε με τίποτα. Δοκίμασα διάφορα προγράμματα για να πειράξω τα fans, αλλά τζίφος. Και να τους αλλάξω ταχύτητα manually, αυτά εκεί, επιμένουν να δουλεύουν στο 100%, παρόλο που τα temp readings δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Ξέρω 'γω 29 βαθμούς Κελσίου και τα fans να μου παίρνουν τα αυτιά είναι λίγο too much. Τι μπορεί να φταίει; Έχει καμιά ιδέα κανείς; Μου κάνει μάλλον για H/W πρόβλημα της κάρτας, να έχει καεί κάποιος αισθητήρας ή να δίνει λάθος reading. Πριν τη στείλω πίσω όμως (είναι εντός εγγύησης) θέλω να εκμηδενίσω την πιθανότητα να είναι κάποιο πρόβλημα που μπορώ να λύσω μόνος μου.
Apoll Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δες εδώ πρώτα και γράψε θερμοκρασίες http://www.insomnia.gr/topic/541899-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα